icon

Muž nechce predať obrovský dom a ísť do menšieho

21. sep 2025

Vždy som túžila po bungalove a nakoniec mame obrovský 3 podlažný dom, ktorý ja neznášam..muž ho nechce predať, že sa na ňom narobil ..ale mame len 2 deti, ktoré s nami nezostanú ..dom je veľký až obrovský na údržbu, žiadny výnimočný..izby využíva na odkladanie veci-bordelu. My starneme a on sa tu drží ako kliešť..ja si už dlhe roky denne pozerám male domčeky, kolegyne majú male domčeky ..nie sú otroci domácnosti...Keď vidím v dnešnej dobe ako si mladi ľudia stále stavaju obrovské domy, tak sa len čudujem.Muz sa ohrádza tým, že tu môžu bývať deti, keď sa dom rozdelí na 3 časti🫣🤦‍♂️ on asi sníva, dcera študuje ďaleko a vo veľkom meste sa jej páči a má odtiaľ priateľa, syn je ešte na ZS u Mna skôr trápi, že už nemame financie na údržbu domu, ani tolko energie..tolko podlaží, dverí, okien..keď to bude treba všetko prerobiť, lebo aj dom starne….udrzba záhrady.Takze taka otazka, či ste potom, keď už deti vyleteli z hniezda predali obrovský dom a isli do menšieho.

sisska96
21. sep 2025

čo sa dá stále robiť na dome, nechápem

ljmmm
21. sep 2025

nema manzel pokazene kolena? tazko sa po schodoch cupka a nebodaj po operacii. Po 40-50 r sa to vari ozve. Mna toto presvedcilo, ze nechcem mat spalnu na poschodi. Alebo tyzacni, ze ta boli koleno a odmietas chodit na poschodia takze bude to tam spravovat on

anonym_52e393
21. sep 2025

@anonym_autor mila autorka, ja presne viem ako sa cítiš a co prežívaš.. keď som čítala tvoje odpovede, jedine možné riešenie je odísť od muža. Som v podobnej situácii ako ty..poschodový dom, 200m2 a úplne zbytočné veľké priestory..nebaví ma to, nebaví ma chodiť po schodoch, chodím do spálne len spat, muž spi dole lebo je hnily ísť hore po schodoch..jedna izba nevyužitá a druha detska tam chodí mala len spat..proste cele zle! Postavil ho s ex a nechce ho predať.. ja túžim po kompaktnom bungalove a hlavne novom! Pretože tu sa po 13 rokoch začína pomaly všetko drbat a trebalo by už začať prerábať, či kúpeľne ci kuchyňu, nový nábytok, podlahy prosto všetko.. a toez by som chcela inú dispozíciu lebo toto je otras co mame..a som zufala a nešťastná.. môj muž to vie a nič.. povedal, ze ešte nieje pripravený aj keď vie, že by to bolo dobre riešenie nakoľko je ten dom zbytočné veľký pre nás troch..akože mam male svetielko nádeje, že sa rozhýbe, moc často do neho hucat nemôžem lebo je nervak..ale mam plán, že keď sa do 8-10 rokov nerozhybe odchádzam ci s nim ci bez neho..ale o tom ešte neviem😅 proste ma to ubíja a aj keď sa akokkolvej snažím mat to tu rada, nedokážem to..keď čítam tvoje príspevky, ze tvoj muž je ešte aj zberať, mne je normálne fyzicky ťažko aj za teba..velmi ti držím palce ❤️

natalka13
21. sep 2025

Zameraj sa na minimalizmus. Povyhadzuj haraburdy sosky blbiny oblexenie co benosite....uzivajte len to co vam treba.
Mozno casom muz zmeni nazor.

sissy27
21. sep 2025
@anonym_autor

@sissy27 ja som rezignovala už dávno, radšej sa z toho domu vyparim a ideme niekde..lebo to je nekonečný príbeh koľko je tam roboty.

@anonym_autor dufam, ze “ideme” je bud preklep a malo byt “idem” alebo to znamena ty s detmi. Pan manzel nech pekne doma okna umyva a robi co treba, ziadne vylety.

anonym_bf344c
21. sep 2025

@anonym_autor Ja len, ze ani netusis, ako velmi ti rozumiem. U nas to vyzera dospeje k rozvodu. Ja zas z toho velkeho domu na dedine byvsom najradsej sla do bytu do mesta.

autor
21. sep 2025
@sissy27

@anonym_autor dufam, ze “ideme” je bud preklep a malo byt “idem” alebo to znamena ty s detmi. Pan manzel nech pekne doma okna umyva a robi co treba, ziadne vylety.

@sissy27 áno, on umýva tie okna..zevraj mu to ide rýchlejšie a lepšie ako mne🙂príroda je moje ,vykupenie’..chodím často sama…ale mna to baví, potrebujem taký kľud..

autor
21. sep 2025
@anonym_bf344c

@anonym_autor Ja len, ze ani netusis, ako velmi ti rozumiem. U nas to vyzera dospeje k rozvodu. Ja zas z toho velkeho domu na dedine byvsom najradsej sla do bytu do mesta.

@anonym_bf344c to ti verím, ja kebyže nebývame v meste, čo mame všetko poblizku, tak by som bola zúfalá omnoho viac..keď vidím tie obrovské domy v mojej rodnej dedine, všetci mladi si buď postavili alebo odišli do veľkomiest a ten občasný smutný pohľad starších rodičov vo velkanskom a neudrziavanom dome😞

autor
21. sep 2025
@natalka13

Zameraj sa na minimalizmus. Povyhadzuj haraburdy sosky blbiny oblexenie co benosite....uzivajte len to co vam treba.
Mozno casom muz zmeni nazor.

@natalka13 no sošky ani nič take nedrzime, ale kvantum jeho oblečenia ( je posadnutý nakupovaním v zľavách a mužské náradia-je kutil..všetko chce sám urobiť, tak pokupil od kladivá po veľké rezáky na plech🫣, potom rôzne elektronika atd..cize toho sa ja tak lahko nezbavim..

vladuska20
21. sep 2025
@anonym_autor

@natalka13 no sošky ani nič take nedrzime, ale kvantum jeho oblečenia ( je posadnutý nakupovaním v zľavách a mužské náradia-je kutil..všetko chce sám urobiť, tak pokupil od kladivá po veľké rezáky na plech🫣, potom rôzne elektronika atd..cize toho sa ja tak lahko nezbavim..

@anonym_autor vsetko vies pekne rozpredat a u nas na sklad naradia sluzi sopa,tak isto si vsetko robime sami resp.robili si a tiez si muz kupoval rozne naradia a su v sope,a asi 2 kufre ma este v kotolni.Preco teda neurobi z plechu alebo z dreva sopu a tam moze uskladnit vsetko.

vladuska20
21. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nechat ozaj iba zakladne a dolezite naradia,ako rozne vrtacky,kotuce tie byvaju vecsinou v kufri,srobky,miesacku na beton,rucnu malu miesacku,zbijacku na beton,keby chcel ho dat prec,rozne rebriky,kosacku na travu.Vsetko pekne uskladnene a ostatne rozpredat na bazosi.Este aj zarobis.

romiada
21. sep 2025
@anonym_autor

@gejb presne si o vystihla, ic nie je dokončené lebo je toho veľa..a teda už som rezignovala s upratovanim
@anonym_973fdb lebo bungalov bol môj sen..mám po 46

@anonym_autor ja Ta úplne chápem. Ja nemať deti, tak bývam v bungalove/maringotke/ekodomceku do 50m2 . Stačila by mi terasa, hojdacia sieť, záhradka a výhľad na kopce zeleň hory. Raz to bude....

autor
22. sep 2025
@vladuska20

@anonym_autor vsetko vies pekne rozpredat a u nas na sklad naradia sluzi sopa,tak isto si vsetko robime sami resp.robili si a tiez si muz kupoval rozne naradia a su v sope,a asi 2 kufre ma este v kotolni.Preco teda neurobi z plechu alebo z dreva sopu a tam moze uskladnit vsetko.

@vladuska20 no, bohužiaľ mame aj garáž aj dielňu,ale ako píšem je toho kvantum..má v tom bordel, tak to zaberie veľa miesta..auto nebolo v garáži už roky..ja by som to všetko popredala, on skreckuje

vladuska20
22. sep 2025
@anonym_autor

@vladuska20 no, bohužiaľ mame aj garáž aj dielňu,ale ako píšem je toho kvantum..má v tom bordel, tak to zaberie veľa miesta..auto nebolo v garáži už roky..ja by som to všetko popredala, on skreckuje

@anonym_autor inac vies o tom,ze je to choroba.Takto vsetko schranovat,nic nevyhodit a len to mnozit a mnozit.

anonym_f82149
22. sep 2025
@vladuska20

@anonym_autor inac vies o tom,ze je to choroba.Takto vsetko schranovat,nic nevyhodit a len to mnozit a mnozit.

@vladuska20 Jednoznacne. Mat obrovsky dom a garaz a auto parkovat mimo, lebo v garazi je haraburdie, to uz hranici s diagnozou.

anonym_31ff59
22. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_973fdb akože upratovať vládzem, len stále sa na tom dome niečo robí a nikdy nie je koniec..aspoň u nás!! Kvôli financiám nevieme dokončiť..ale ja som snívala o bungalove, tak ten pocit budem mat stále an keby som mala upratovačky.

@anonym_autor Ja ťa úplne chápem my máme síce len jedno dieťa ale už žije v CZ a nemieni sa vrátiť tak sme ostali s mužom sami a máme síce bungalov 100m st.ale nám je už aj ten veľký 🤔a deti sa nevrátia to nech muž s tým neráta oni keď okusia iný život čo by ty robili ja kebyze mám menej rokov sama by som predala dom a odišla a kúpila si ešte mensi len mne sa už v mojom veku nechce meniť zázemie

kiki68
22. sep 2025

Sak to normalne podaruj dalej a uvidis ako sa to precisti

autor
22. sep 2025
@anonym_31ff59

@anonym_autor Ja ťa úplne chápem my máme síce len jedno dieťa ale už žije v CZ a nemieni sa vrátiť tak sme ostali s mužom sami a máme síce bungalov 100m st.ale nám je už aj ten veľký 🤔a deti sa nevrátia to nech muž s tým neráta oni keď okusia iný život čo by ty robili ja kebyze mám menej rokov sama by som predala dom a odišla a kúpila si ešte mensi len mne sa už v mojom veku nechce meniť zázemie

@kiki68 ja svoje, aj deti veci darujem..posúvame, len muž jednoducho odkladá..že to bude nosiť syn..že to sa zíde a už sme sa x krát pohádali o tie extra veci, ale že on si s tým urobí ‘poriadok’..
@anonym_31ff59 áno, presne tak..ja aj túžim a vlastne aj muž túži,aby odišli zo Slovenska..a potom povie, že čo ak deti nebudú mat na vlastne bývanie, tak sa dom predeli na 3 časti🤦‍♂️..akože on sa domu nevzdá..aspoň nie teraz!

ma77
22. sep 2025
@anonym_autor

@kiki68 ja svoje, aj deti veci darujem..posúvame, len muž jednoducho odkladá..že to bude nosiť syn..že to sa zíde a už sme sa x krát pohádali o tie extra veci, ale že on si s tým urobí ‘poriadok’..
@anonym_31ff59 áno, presne tak..ja aj túžim a vlastne aj muž túži,aby odišli zo Slovenska..a potom povie, že čo ak deti nebudú mat na vlastne bývanie, tak sa dom predeli na 3 časti🤦‍♂️..akože on sa domu nevzdá..aspoň nie teraz!

@anonym_autor Ako hej vlastné bývanie v dnešnej dobe masaker to beriem že aj takto uvažuje ani moja nemá svoje aj keď chce mieni sa tam usadiť a poznám veľa ľudí ktorý nechávali deťom pozemky domy veď sa vrátia budú stavať nič z toho nebolo oni keď si zvyknú na štandard v zahraničí na vyšší plat atď načo sa vrátiť dret tu za 816.eur min mzdu 🫣

anonym_4dd80c
22. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub ako casto sa chodis kochat z vrchnych poschodi? A ako casto upratujes obyvane a neobyvane časti? Predpokladam ze vsetko je na tvojej zene ..inak by si taku blbost ani nevypustil...a drzat si dom len kvvoli vyhladom? Srandujes? clovek nech sa ide rafsej kochat do prirody a nie na poschodie. Autorku uplne chapem a ani ja by som taký fom nechcela. 🤷

kiki68
22. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ved to sprav za neho. By som prebrala a hotovo to oblecenie. A veci dalsie nech si preberie s Tvojou asidtenciou

autor
22. sep 2025
@kiki68

@anonym_autor Ved to sprav za neho. By som prebrala a hotovo to oblecenie. A veci dalsie nech si preberie s Tvojou asidtenciou

@kiki68 už asi 1000x som to vyhodila, vytriedía..len on tam má kopu veci nove s visackami a značkové, že on to všetko zoderie🫣asi plánuje žiť ešte 1000 rokov🫣ale čakám na vhodnú chvíľku..horšie, ja ňu to všetko skatulkujem do krabíc a keď to nenajde( čo nenájde) tak kupuje nove..asi má formu ADHD, ale to by už bola ina téma…mna aj desí o par rokov, samé schody, kto to bude všetko robiť..chodit hore-dole..a taký bungalov mensi, všetko na prízemí a ešte k tomu mala zahradka..ideal pre mna…

natalka13
22. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak jeho naradia a miestnost kde su nemusis upratovat a handry tiez nie.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
kiki68
22. sep 2025
@anonym_autor

@kiki68 už asi 1000x som to vyhodila, vytriedía..len on tam má kopu veci nove s visackami a značkové, že on to všetko zoderie🫣asi plánuje žiť ešte 1000 rokov🫣ale čakám na vhodnú chvíľku..horšie, ja ňu to všetko skatulkujem do krabíc a keď to nenajde( čo nenájde) tak kupuje nove..asi má formu ADHD, ale to by už bola ina téma…mna aj desí o par rokov, samé schody, kto to bude všetko robiť..chodit hore-dole..a taký bungalov mensi, všetko na prízemí a ešte k tomu mala zahradka..ideal pre mna…

@anonym_autor za mna je to na psychologa u neho, hoarders syndrome

autor
22. sep 2025
@kiki68

@kiki68 no, rada si pozerám tie videá hoarders..a normálne ho tam vidím!!! Tie domy plne haraburd....tak on by si problém nepriznal..no možno keby Bol ten bungalov, tak by to nemal kde dávať..

simca06022011
22. sep 2025

@anonym_autor sme vo velmi podobnej situaci, takze neporadim ti, ale chapem ta. My mame dom 260m2 aj to sme 80m2 oddelili ako povalu. O to sa postarat, opravy udrzbu riesit je o drzku, okrem toho len to bezne upratovanie je o drzku.. a sme TRAJA a pes. Proste keby som prisla a normalne odrezala polovicu domu, tak mame miesta viac nez dost... teraz mame uplne prazdne izby na poschodi dve... dole mam z izby vo velkosti garaze urobenu práčovňu :DDD proste nemam tam co dat, nemam tam co robit... len riadit, len udrziavat a len platit. Okrem toho s atu clovek nachodi ako blbec, traja ludia sa ani stretnut nemusia...
Okrem toho este je tu exterier domu, takze to je neustala robota niekde... ja hovorim, odkedy som v dome, ja neviem co je to lahnut si na terasu... mame saunu, isla 2X za cele tie roky, proste ja to nestiham ani riesit...
A tiez chlap to nepreda, on nikam nepojde, pritom sam to nestiha, a ludi objednat a zaplatit nechce (mame strasne zle skusenosti s majstrami) cize si aj veci orbime sami ked je cas

simca06022011
22. sep 2025
@anonym_autor

@kiki68 no, rada si pozerám tie videá hoarders..a normálne ho tam vidím!!! Tie domy plne haraburd....tak on by si problém nepriznal..no možno keby Bol ten bungalov, tak by to nemal kde dávať..

@anonym_autor zbieranie haraburd riesim vyhadzovanim haraburd.. moj to ma vonku, skusal aj vnutri a ja to vyhadzujem, odnasam... bohuzial ma aj ine priestory kam moze veci odniest, takze je to inde nazbierane :DDD ale ja to doma nemam a tam tiez soma jtoto leto za dva kontajnere smeti vyhodila :D
veci co sa da samozrejme nahadzuejm na bazar a normalne to predam... vsak ako pises = nenajde kupi nove.. to ani prehlad nema

anonym_20c080
22. sep 2025

@anonym_autor mame trojpodlazny dom s velkym pozemkom. neda sa to udrziavat bez pomoci. Dieta je este male na pomahanie, muz tiez nic neporobi vnutri, v zivote nikdy tu neumyl okno ani nikdy nevysaval. Obcas pokosi. tiez je zberac. Chodim hore dole po schodoch ako dilino. Pracka v pivnici, kupelna iba hore. Muz spi dole, ja hore. Dve izby neobyvane, iba sklad bordelu. Garaz po strop plna nicoho. Zahradny domcek po strop plny, 4 kosacky. V dielni tolko naradia ze by sme mohli otvorit mensi obchod. Okien ako na bytovke. Po 9 rokoch mozme rekonstruovat znovu. Vsetko je uz pokazene, parkery vrzgaju, znicene rolety, vsetko vymalovat by bolo treba. No moja jedina vyhoda je ze sa rozvadzame a dom predame, v zivote nechcem taky velky dom. Ale dodam, ze naklady mame velmi nizke, voda plyn elektrika spolu do 150€ a v zime chodime v tricku a kurime vo vsetkych izbach. Ale na druhu stranu musim povedat ze moji rodicia maju tiez dvojpodlazny dom ciastocne podpivniceny, sice mensi ale vyuzivaju ho plne a to maju cez 70, chodia aj na poschodie. Dostavali ho ale ked uz my deti sme tam byvat neisli ale casto sa navstevujeme aj na cele vikendy tam prespime ci ja ci surodenec tak sa izby navyse zase hodia.

sisaka
23. sep 2025
@kiki68

Prečítala som si všetky príspevky a súhlasím s @kiki68. Po pár stranách je úplne jasné, kde je problém - hoarding!
@anonym_autor o bungalove môžeš snívať, ale tvoj problém to nevyrieši. On by znášal veci v akýchkoľvek priestoroch, vo veľkom dome sa to akurát skôr “stratí”, v malom by ste boli už zavalení. Manžel s tým potrebuje niečo robiť, skús ho namotivovať na návštevu psychológa, samé sa to neporieši, ani sa nespoliehaj, že ho náhle osvieti, prestane nakupovať a začne vyhadzovať …

Žienky, čo radite autorke povyhadzovať/popredavat mužove veci. To vážne by ste si dovolili predať manželove veci poza chrbát bez jeho súhlasu?