Muž nechce predať obrovský dom a ísť do menšieho
Vždy som túžila po bungalove a nakoniec mame obrovský 3 podlažný dom, ktorý ja neznášam..muž ho nechce predať, že sa na ňom narobil ..ale mame len 2 deti, ktoré s nami nezostanú ..dom je veľký až obrovský na údržbu, žiadny výnimočný..izby využíva na odkladanie veci-bordelu. My starneme a on sa tu drží ako kliešť..ja si už dlhe roky denne pozerám male domčeky, kolegyne majú male domčeky ..nie sú otroci domácnosti...Keď vidím v dnešnej dobe ako si mladi ľudia stále stavaju obrovské domy, tak sa len čudujem.Muz sa ohrádza tým, že tu môžu bývať deti, keď sa dom rozdelí na 3 časti🫣🤦♂️ on asi sníva, dcera študuje ďaleko a vo veľkom meste sa jej páči a má odtiaľ priateľa, syn je ešte na ZS u Mna skôr trápi, že už nemame financie na údržbu domu, ani tolko energie..tolko podlaží, dverí, okien..keď to bude treba všetko prerobiť, lebo aj dom starne….udrzba záhrady.Takze taka otazka, či ste potom, keď už deti vyleteli z hniezda predali obrovský dom a isli do menšieho.
Prečítala som si všetky príspevky a súhlasím s @kiki68. Po pár stranách je úplne jasné, kde je problém - hoarding!
@anonym_autor o bungalove môžeš snívať, ale tvoj problém to nevyrieši. On by znášal veci v akýchkoľvek priestoroch, vo veľkom dome sa to akurát skôr “stratí”, v malom by ste boli už zavalení. Manžel s tým potrebuje niečo robiť, skús ho namotivovať na návštevu psychológa, samé sa to neporieši, ani sa nespoliehaj, že ho náhle osvieti, prestane nakupovať a začne vyhadzovať …
Žienky, čo radite autorke povyhadzovať/popredavat mužove veci. To vážne by ste si dovolili predať manželove veci poza chrbát bez jeho súhlasu?
@sisaka ale tento jeho ‘problem’ vlastne nezmení pointu, že túžim po menšom domčeku..,.a hlavne minimalistickom🙂Dakujem
Určite by som to predal. Určite by som išiel do menšieho praktického bezbarierového či už bytu či domu ... zaleži na peniazoch a preferenciach. Nepotrebuješ už ten veľký dom. Navyše získaš peniaze jeho predajom, ktoré stále môžeš buť použiť na niečo (lebo predpokladám, že ten veľký dom bude drahší ako ten čo by ste kúpili, ten menší) alebo to hodiť ešte niekde ako investíciu, a máte ak neskončí svet kľud do ďalších rokov finančne.
Bože načo by mi bol 3 podlažný dom kto by tam chodil hore a upratoval to stále...
Ešte je možnosť to prenajímať... ale určite by som tam už dlho nezostával. Nech syn vychodí ZŠ a potom šup preč odtial.

Prečítala som si všetky príspevky a súhlasím s @kiki68. Po pár stranách je úplne jasné, kde je problém - hoarding!
@anonym_autor o bungalove môžeš snívať, ale tvoj problém to nevyrieši. On by znášal veci v akýchkoľvek priestoroch, vo veľkom dome sa to akurát skôr “stratí”, v malom by ste boli už zavalení. Manžel s tým potrebuje niečo robiť, skús ho namotivovať na návštevu psychológa, samé sa to neporieši, ani sa nespoliehaj, že ho náhle osvieti, prestane nakupovať a začne vyhadzovať …
Žienky, čo radite autorke povyhadzovať/popredavat mužove veci. To vážne by ste si dovolili predať manželove veci poza chrbát bez jeho súhlasu?
@anonym_20c080 ako prepáč, ale zasmiala som sa..smutná realita.. som si myslela,že to ja píšem sama sebe ohľadom tej zaplnenej garáži a všetkých veci….tie izby preplnené-skladiste…az som dosla k rozvodu a uvedomila som si, že to nie som ešte ja..a teda si zober, kolko financií sa na to dáva/dalo a sú to haraburdy..ktoré nevyužije..presne 4 kosačky🙀 on keď sa niečo pokazí kupi nove a staré ,že niekedy opravi’..mozem sa opýtať,akú mal výhovorku,že všetko skladuje? Ja mam taký pocit, už som mu to aj povedala, že on bol chudobnejší a teraz všetko skladuje, lebo má strach..taka trauma.Ja nemám problém vyhodiť stare kabelky, topanky..hocičo polámané..odlomene a on by to ešte aj z kosa vyberal.
@sisaka áno, posielam mu videá, že on je hoarder!! Zevraj, jemu sa všetko zíde!!