icon

Muž nechce zložiť vianočný stromček a výzdobu

Včera o 12:15

Proste nechce a mne už to lezie na nervy. Máme malý byt nemáme priestor navyše a ešte aj toto. Staviame ho síce až 23.12 ale potom nie a nie ho dať preč. Mne to vadí dosť. Ako to máte vy ?

Strana
z4
vrabcek15
Dnes o 11:13

U nás by ťa porazilo 😂😂😂 stromček dávame dole až niekedy koncom januára,v polke februára 🙈😂😂

anonym_ec12f0
Dnes o 12:24
@kinats

@anonym_ec12f0 to s urcitostou nie je len slovenska tradicia, rovnako ako pravoslavne zacinaju 6.1. Ale regiony a to je aj slovensko maju zvyky ustalene, Krestanske vianoce od 9.storocia a so stromcekom (nemecko od 15.teho st) u nas od konca 18.storocia (minimalne 6-7generacii). A s prerasteným bradatym dedkom v cervenom poslednych cez 30 rokov zial. Praktizovat, nebodaj uctievat a slavit znamena aj poznat povod nie len slepo opakovat nie len slepo vyzdobit a nasvietit nech susedia na chvilku vidia .

@kinats Je to osobná vec každého, ako dlho si nechá stromček.

kinats
Dnes o 12:58
@anonym_ec12f0

@kinats Je to osobná vec každého, ako dlho si nechá stromček.

@anonym_ec12f0 Osobna vec sa nevesia do diskusneho fora, tym sa zmeni na verejnu, tak to ucia aj male deti a tie to chapu.

anonym_fbafd5
Dnes o 14:38

Hmm... A čo ak by si všetko odložila keď nie je doma? Možno si ani nevšimne 🤣

maskapadla
Dnes o 14:39

@anonym_autor ked stromcek neopadal tak sa nechaval az do hromnic 2.februara.

margotka17
Dnes o 14:56

@anonym_autor my už máme všetko odložené. Môjmu mužovi to je jedno, keď poviem, že pod odložíme, príde, pomôže, odloží a potom povysáva. On nerieši, že nachystať stromček, zbaliť stromček 🫣🫣🫣

anonym_fc2313
Dnes o 15:17

@anonym_autor Ja si ho postavim aj zložíme aj všetko spracem.Keby som čakala,kedy to urobí sám,tak ho máme.Aj preto som si tieto Vianoce kúpila umelý.U nás je so všetkým tak.

mirage
Dnes o 15:20
@kakthuskha

@anonym_autor muž ho zložil hneď 6.1. stavali sme 23.12. jednoducho musíme všetkým šetriť. Zapnuté svetielka boli len 24.12.. potom sme zapínať už nesmeli
Čo vám poviem psycho
Len aby on mal viac na cigy a pivo, lebo všetko sa zdrazuje

@kakthuskha to myslis naozaj naozaj vazne?

anonym_715c74
Dnes o 15:23
@kakthuskha

@anonym_autor muž ho zložil hneď 6.1. stavali sme 23.12. jednoducho musíme všetkým šetriť. Zapnuté svetielka boli len 24.12.. potom sme zapínať už nesmeli
Čo vám poviem psycho
Len aby on mal viac na cigy a pivo, lebo všetko sa zdrazuje

@kakthuskha tak toto je dovod na rozvod 😲

anonym_fc2313
Dnes o 15:27
@anonym_autor

Chce ho mať do 2.2 podľa neho sa aj vtedy konci vianočné obdobie

@anonym_autor 2.2.su Hromnice, má pravdu

kakthuskha
Dnes o 15:28
@mirage

@kakthuskha to myslis naozaj naozaj vazne?

@mirage áno žiaľ.. 😔 on zarába viac viac platí. Ja som svoju prácu prispôsobila malej. Takže môj zárobok taky nie je. Neustále nam všetko vyčíta..čím ďalej tým je to horšie

natiblaskova
Dnes o 17:10

Ja sa nepýtam ja dozdobím a hotovo😁

anonym_5b75f6
Dnes o 17:44

@anonym_autor
My máme stromček až do obdobia okolo Veľkej noci niekedy😄 A viem, že nie sme sami, kto to tak má. Ale väčšinou na konci februára ho zvykneme skladať. Takže ešte máme času a času 😁

evansova
Dnes o 18:07

@anonym_autor Roky rokovate rovnako ako u rodičov.
Na Štedrý deň ozdobiť, na Tri krátke zložiť.
Miesta síce dosť, ale jednoducho stačí.

evansova
Dnes o 18:12
@kakthuskha

@mirage áno žiaľ.. 😔 on zarába viac viac platí. Ja som svoju prácu prispôsobila malej. Takže môj zárobok taky nie je. Neustále nam všetko vyčíta..čím ďalej tým je to horšie

@kakthuskha Fíha, ale to už nie je o stromčeku, až ma zamrazilo. Taká arogancia voči vlastnej rodine?
No a čo že mám vyšší príjem? To oprávňuje na hulvatstvo? U mňa by mu to neprešlom

nelka93
Dnes o 19:21
@kakthuskha

@kakthuskha toto ale nie je o peniazoch, inak by vedel, ze tie svetielka žerú menej ako televizor

saxana000
Dnes o 19:41

Mame doma 18 mesacnu v zaujme zachovania zdravia stromceka aj dcery isiel dole hned na 3 kralov

natalka13
Dnes o 19:54

A ty nemas ruky? Alebo cas?

newman1705
Dnes o 20:28

@anonym_autor Ja svietim bežne do Marca, kým je zima vonka😎😃...

Strana
z4