Muž neznáša mojich rodičov. Ako riešiť túto situáciu?
Ahojte, som z chudobnej rodiny, nič poriadne sme nikdy nemali, nedostala som nič do zivota okrem výchovy. Mama mi zomrela keď som bola ešte dieťa, vychovával ma otec a bolo to ťažké. Môj muž je z dobrej rodiny, časom k nám prestal aj chodiť, dnes sú obaja moji rodicia mŕtvi a on hovorí, že nemali nikdy žiť, že načo takí ľudia, cítim z neho nenávisť, len za to ze sme nemali peniaze. Vyjadruje sa tak aj pred našimi deťmi s takou nenávisťou. Na cintorín ho nedonutim nikdy ísť zapáliť sviečku, ani na pohrebe nebol. Chcela som sa len vyrozprávať, mate aj niektoré doma takéto problémy? Kľudne anonymne. Ďakujem
@anonym_autor Odišla láska a on prehodnocuje a zistil, ze sa zle oženil, najmä ak sa porovnáva s inými pármi. Rodičia totiž vedia mladým výrazne pomôcť, peniazmi, kontaktami, znalosťami alebo aj menom, ktoré niečo znamená. Ak ti to veľmi prekáža, môžeš sa rozviesť, dôvod to je. Ak si s tym schopná žiť, nerob nič, možno časom podá návrh na rozvod on sám. Dokážeš sa o seba a deti postarať, pracuješ alebo si vo všetkom odkázaná len na neho?
A odporúčam ti neidealizovať si rodičov, zrejme za veľa nestáli.
@anonym_6916a0 Rodičia autorky príspevku jej dali výchovu a lásku, čo je do života oveľa viac, ako nejaké drahé auto alebo známe priezvisko. Je smutné merať hodnotu človeka len peniazmi. Jej manžel si nevzal zle, to on sa správa bezcitne k vlastnej žene. Vôbec to nie je o tom, že odišla láska, ale o nedostatku základnej ľudskej slušnosti a úcty z jeho strany.
Tebe zrejme rodičia dali peniaze, ale zabudli ti dať charakter a základnú ľudskú slušnosť. Napísať toto niekomu, kto sa už bez toho trápi, dokáže len totálny citový mrzák. Podľa tvojej logiky ťa tvoji blízki asi tiež vyhodia na smetisko, hneď ako stratíš pre nich finančný prínos. Karma je zdarma, tak snáď máš dosť peňazí na to, aby si si potom kúpila aspoň trochu súcitu.
@anonym_autor myslím, že časom ti začne všetko vyčítať ako on, on,on ....a ty nič, nič, nič 👀👀👀
Na čo si s takým človekom ?co to je za príklad pre deti,ked ten čo nemá peniaze nemá žiť
A čo on je kto, že súdi o niekoho živote a smrti ?
Pre mna psychos, prepáč
@anonym_autor keby nie tvoji rodicia, tak by to bolo nieco ine, len ma potrebu rypat, kludne mu povec, ze z teba aspon vychovali cloveka.
Tvoj muž je duševný mrzák. Môj manžel je tiež z bohatšej rodiny a ja som zo "strednej vrstvy. Manželovi rodičia a aj manžel sú vysokoškolsky vzdelaní ľudia a nedávajú mi najavo že som niečo menej ako oni. A aj keby začal nadávať na moju rodinu tak ho pošlem do prdele.
Noo mám taký pocit že si našiel inú a na tebe chce hľadať teraz chyby.
Noo mám taký pocit že si našiel inú a na tebe chce hľadať teraz chyby.
@anonym_4cf92f nenašiel si inú, odjakziva ich nemusel, vždy sa tak správal, len som myslela ze aspoň mŕtvym by mohol dat pokoj
@anonym_autor môj muž je z dobrej rodiny - ale evidentne nevychovaný, keď sa správa k tvojej rodine takto. Nerieš jeho nenávisť a neboj, raz svoje správanie bude ľutovať.
@anonym_autor Odišla láska a on prehodnocuje a zistil, ze sa zle oženil, najmä ak sa porovnáva s inými pármi. Rodičia totiž vedia mladým výrazne pomôcť, peniazmi, kontaktami, znalosťami alebo aj menom, ktoré niečo znamená. Ak ti to veľmi prekáža, môžeš sa rozviesť, dôvod to je. Ak si s tym schopná žiť, nerob nič, možno časom podá návrh na rozvod on sám. Dokážeš sa o seba a deti postarať, pracuješ alebo si vo všetkom odkázaná len na neho?
A odporúčam ti neidealizovať si rodičov, zrejme za veľa nestáli.
@anonym_6916a0 tak toto je silna kava.
Co si to dovolujes? Nepoznas,nesud.
Toto je obrovsky problem stavat sa k chudobe ako k problemu za ktori si mozu vyslovne ludia sami. Az tak to vzdy byt nemusi. Staci vazna choroba a zivot sa ti zmeni od zakladov.
Je mi smutno z ludi ktori nad chudobou a skromnostou ohrnaju nos. Nemusi to hned znamenat ze ti ludia su zli. Vela krat su to milsi ludia ako nejaki bohati ludia bez sucitu , iduci cez mrtvoly.
A k autorke - muzove slova hovoria vela o jeho charaktere. A keby aj nemal za co tvojich rodicov pochvalit,minimalne by ich nemal takto hanit. Nedovolila by som to pred detmi. Ty im vstepuj uctu aj k ludom ktorym sa v zivote nedari. A myslim ze je nasou moralnou povinnostou pomahat ludom,ktori tolko stadtia v zivote nemali.
Boze ludia netvarme sa ze kazdy moze dosiahnut bohatstvo a uspech. Nepovysujme sa.
A dakujme aj za skromnych starych rodicov siriacich lasku.
@anonym_autor rozmýšľam z akého dôvodu môže nadávať na ženu, ktorá zjavne zomrela mladá.- na chlapa, ktorý sám vychoval dieťa po smeti manželky. Tvoj by to dokázal bez teba a v chudobe? Tipujem, že by sa z toho posral po dvoch týždňoch. Za mňa máš doma jedného slabocha, sedliaka povýšeneckého, ktorý by bol bez svojich rodičov hovno. A kludne mu to daj prečítať
@anonym_autor aj ja sa stotoznujem s tym, ze takyto muz by moj manzel nikdy nebol. Tohto by som vymazala zo sovjho zivota velmi rychlo, je toclovek co si pri tychto reciach nevazi ani teba, nema v sebe stipku citlivosti, ze ti moze ublizovat. Ohovara ludi a ociernuje ich pred detmi = pritom viditelne nehovori pravdu. Takyto clovek si nevazi nikoho za mna. Par krat by som ho na to upozornila a dalsie razy by si balil saky paky. A nech si najde dokonalu rodinu.

@anonym_autor Útoky na tvojich zosnulých rodičov sú prejavom hlbokej neúcty k tebe. Ignorovanie pohrebu a zapálenie sviečky na hrobe tvojich rodičov, ukazuje chlad voči tvojim pocitom. Rozsievanie nenávisti pred deťmi môže vážne poškodiť ich psychiku. Deformuje to ich hodnoty. Deti sa tak od neho učia, že chudobní ľudia nemajú právo na život. Na toto veľký pozor! Neskôr deti môžu prebrať otcov model správania. Chodievaj na cintorín s deťmi sama a odovzdávaj im svoje pekné spomienky na nich. Premysli si, či s človekom s takýmito hodnotami dokážeš žiť.