Muž odmieta zobrať voľno pre rodinu: Ako to riešiť?
Akékoľvek OČR, dovolenky, PN je ohromý problém. Som na RD s 2 deťmi, o rok chcem nastúpiť do práce. Si neviem predstaviť čo bude vystrájať potom?
Bola som presvedčená, ako deti veľmi chce a aký bude super otec. Toto je však len atrapa “otca” . V lete plánuje turistiku a tam chce celú dovolenku sám pre seba. Ja tiež potrebujem zbehnúť k lekárovi, deti detto. Akékoľvek úsilie si zobrať voľno sú vraj len moje “vymýšľance” a deti potom doma počúvajú ako on nie je povinný a pod.
Po nástupe do práce však už lekárov neporiešim.
Chodím ccca 4 x do roka. Ja už romyšľam, že ho budem riešiť súdom, prípadne cez kuratelu, lebo on si vôbec neuvedomuje rozsah povinnosti otca v rodine. Deti by najradšej šupol svojim rodičom, ktorí ale deti a mňa úplne ignorujú a tiež ich alergie. Si neviem predstaviť že on takto plánuje riešiť všetky voľná a PNky v škole/škôlke a oni nonstop pustený šport v TV a pod. Podkopávajú mi vzťah s deťmi i s mužom. Ja už rodičov nemám ktorí by sa vedeli postarať.
@koniarova aj tu rovnaka-jej tema vyse roka dozadu https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/muz-si-odmieta-zobrat-volno-v-praci/
To si musíš vyriešiť sama ... Je taký aký je buď ho opusti alebo sa trap úplne sama s chorými deťmi a bez práce
@andigab 16:44 som jej napísala, ako ma na neho ísť. Ja mám takého kolegu, jeho žena doma hysterická na RD a čo myslíš, kedy chodí domov. Si myslíš, že sa mu chce ísť domov skôr, kde je nervózna manželka? Akože beriem, že je nasraná, ale už je tu téma spred roka, to znamená, že je to dlhodobý problém medzi nimi. On jednoducho nebude doma lebo nechce byť doma.
@stanislavicenka ale z toho co autorka pise vyplyva, ze oni deti nevolaju, ze ich tam chce supnut ich otec aby mal svaty pokoj. A s tvojimi svokrovcami nech spravi poriadok ich syn
Žena ty si si zobrala debila a nikto ti nekazal dve deti si s ním urobiť. Od debila sebestredného treba čo najskôr odísť a nie roky sa vadiť, robiť si deti a čakať že ti pomôžu komenty na nete. Ty rozumieš že debila nikto neprerobí? Ani ty, ani my, ani deti.
Mňa ani na jednom rodicaku nenapadlo hovoriť mužovi nech ide na Očr 🤷♀️ ak potrebujem k svojmu lekárovi kde dlho nečakám lebo sa tam objednáva vtedy tie 2 hodiny aj s cestou je doma potom ide na montáže alebo zostane doma cely deň a válame šunky kým sú deti v škole a skolke
Počas rodičovskej ma nenapadlo, aby bol manžel na ocr, a musím zavolať máme a spýtať sa , ako to dala, keď nás bolí 5 detí a otec si z titulu práce málokedy mohol dovoliť očr (a to sú časy ČSSR, keď sme boli deti)
Neviem, pocas rodicovskej mi nenapadlo cakat ze muz pojde na OCR. Ved som doma ja. Keby som povedzme v horuckach, total chora tak to ano, ale inak nie.
Moj muz v ramci svojej pozicie vela cestuje, aj ma proste vacsiu zodpovednost v praci ako ja. Takze vsetkych lekarov s detmi obehavam ja, ale Toto sme mali vykomunikovane dopredu, ze ako to bude fungovat s detmi. Zalezi ako to budete mat vy s muzom, ked budes pracovat - kto ma ake moznosti, financne ako to vychadza. Na tom sa treba rozumne dohodnut.
Mna by stvala ta dovolenka najviac - ze ju s vami ani nechce travit, radsej chce byt sam. Ja si toto ani neviem predstavit ze by mi to moj muz povedal. To je potom o com ten vztah? 😞 to aj predtym travil dovolenku sam ci to je jeho najnovsi vymysel?
@mamutka máš pravdu.
@sasa1310 ty si celkovo v poriadku? Aká frustrácia? Mám deti tak sa starajú obaja rodičia. Keď potrebujem ísť k kekárovi tak som frustrovaná? 😮
Mňa by zaujímalo, čo ten muž robí. Možno má prácu, z ktorej sa nedá len tak hocikedy vziať voľno. Napr. lekár na ambulancii keď má kopu ľudí objednaných nie je pre neho jednoduché len tak zo dňa na deň ostať doma aj keď by to malo byť kvôli chorým deťom.
Ved nikto nevraví, že si musí brat OČR, aj keď aj toto je jeho povinnosť áno keďže má rodinu. Nech si zoberie dovolenku, aby sa povybavovali veci čo v rodine bežne treba.
A nerobte z toho chlapa chudacika, lebo zena chce od neho, aby si obcas zobral na deti paragraf! Moj brat chodi s manzelkou dokonca do poradne s malym, nie vzdy, ale ked sa mu da, tak s nimi ide. Svagor to iste, na kazdom utz bol so zenou… lenze, kde niet vole, niet ani cesty. A to je asi to, na co sa autorka stazuje. Je to blbec! Lenze co s tym, to ti neporadim… 😕
@mane01 neuveríš! Aj môj chodil so mnou do poradne keď boli deti bábatká poobede a pol dňa mal voľno. Ja fakt neviem kedy mu tak J…0.
@mane01 vieš kým sme zdraví potiahnem sama, ale nedaj boh keď zdravie zlyhá. To máme doma hotové peklo čo vyvádza. Koľko krát ma nechal v štichu a dieťa 40tky.
A čo s tým chceš robiť? Lebo jedine ty sama to vieš vyriešiť.

@sasa1310 To, že chce minúť celú dovolenku na svoju turistiku, nemusí znamenať, že ju minie všetku naraz.