Muž podpichuje syna, že si vybral zlú vysokú školu
Syn ide zajtra na zápis VŠ. Vybral si technickú fakultu, strojárstvo odbor automobilová doprava. Podľa opisu bude môcť navrhovať, kresliť v model. programoch atď.
Dnes sa na tom pochytili s manželom, on ho zvozil ako si mohol toto vybrať, sú to len sladké reči a reálne bude pracovať v závode 12 hodinovky za minimálnu mzdu..
Reálne neviem, či má muž pravdu alebo nie, syna podporujem a nech robí to, čo ho baví ale naozaj nepotrebuje ing titul za pás (ako to muž nazval)
Manzel hovori blbosti... ak bude chalan sikovny, dostuduje to a bude na sebe makat, tak na roznych tevhnickych poziciach vo vyrobe sa zaraba dobre. Viem to, som personalistka...
Neviem odkial vyhrabal ze ludia s vystudovanym technickym smerom robia za pasom, dobra blbost
Syn je dosť veľký aby sa rozhodol sám či dobre alebo zle.
Manžel sa mýli.
Môj 15 ročný syn je prvák na strojárskej škole, odbor "stredoškolský" inžinier v digitálnej výrobe, je ich v triede 8 a je to príprava na strojársku fakultu. Škola taká, lebo ho to baví, prave preto, aby nerobil za pásom. Lebo už teraz má technické myslenie, má potenciál, aby to niekam dotiahol. Ale...neznevazujem robotnícke profesie, manžel je sám strojár a pracuje 20 rokov v Schaeffler ako nastavovač, zarába raz toľko ako ja s vysokou školou
Podporuj syna, nech študuje..držím mu palce
Muž mal o výbere školy s ním hovoriť pred podaním prihlášky, teraz už nie. Ak to syna zaujíma, tak tam môže ísť.
Tvoj muz by sa asi vobec nemal starat do syna, pretoze ocividne tvoj syn ma uz teraz ovela viac rozumu ako otec a este ma k tomu aj elan a nadsenie venovat sa niecomu, co ho bavi...
Muza by som sfukla ako sviecku na torte a syna potlapkala po pleci, nech sa mu dari
Syn si vybral velmi dobre, mozes ho pochváliť. Je velmi malo Ing. strojárov. Stale je po nich velky dopyt a za vysoke platy. Mnoho z nich odchadza do zahranicia na velmi dobre platené miesta. Cize ak bude sikovny a bude ovladat aj anglictinu technickú, uz na konci štúdia bude za vodou 😉.
Muz je dobry chmulo, ked takto ‘motivuje’ vlastne dieta. Mozno by mu bolo treba pripomenut, ze vo vyrobe nepracuju len ludia ale aj stroje a tie musel niekto navrhnut, vyrobit, naprogramovat, zefektivnovat… syn si vybral dobre, len nech sa snazi! A muz nech sa mu do toho nemiesa, ked sa tomu nerozumie.
"vybral si školu"...uz len to hovorí samo za seba. Kde sú tie časy,keď si škola vyberala? a aj to iba tých najlepších? Asi toľko k tvojej téme. Dnes skončí vysokú školu so zameraním na kadejaku hlupost každý. Dnes sa neoplatí študovať vôbec. (Pokiaľ dieťa nemá vyššie ambície, barsjaka hlúposť je strata času a peňazí). Tvoj muž žije v realite.
Tento odbor vyštudoval expriateľ. Nakoniec predával ťahače nákladných áut a potom robil v obchode so športovým oblečením. Neuplatnil sa v odbore. Podľa mňa to súvisí skôr s ambicióznosťou konkrétneho človeka. Ja mám vyštudované výtvarné umenie (odbor voľná grafika) a uplatnila som sa vo svojom odbore veľmi dobre. A to mi veľa ľudí vravelo, že s vyštudovaným výtvarným umením nie je šanca 🤭. Takže ak má tvoj syn chuť študovať, baví ho to, treba ho v tom podporovať a nie zhadzovať. Pri správnej podpore dosiahne toho veľa.
@anita6666 škola si má vyberať to áno, ale zároveň aj študent si má vybrať školu. Nepôjdem niekam len za to, že ma tam zobrali a "vybrala si ma škola za svoju študentku".
@mameha7 ono podľa mňa to je so všetkým z časti tak. Môžeš mať najžiadanejšiu profesiu ak nie si ambiciózny a čakáš, že ti holub z neba padne, nič z teba nebude.
@milanemila tak to si potom malo zazila a videla... mam vystudovanu VS a aku ta vobec nemusi trapit... vyjadruj sa k veci a nevyjadruj sa k mojej osobe... ja zas poznam xy ludi,kt maju VS a neuplatnili sa,lebo nevedia jazyk alebo v ich obore nie je dost prac ponuk... ty zrejme zijes v inej krajine ked toto nevnimas a ani si sa s tym nestretla
@anita6666 suhlasim uplne .. mozes mat aj 5 VS vystudovanych,no ked prechadzas z rocnika do rocnika s odretymi usami a nie si ambiciozni,nemakas na sebe,moc ti ten titul nebude platny..
Netvrdim vsak,ze otec nema syna podporit v studiu zvlast ked ho to bavi... ale tiez netreba mat ruzove okuliare a mysliet si, ze titul mi zaruci skvelu buducnost a pecene holuby mi same budu padat do huby
Blbost...som strojarka, nie sice v automotive, ale teda najst dobreho konstruktera je pomaly nemozna uloha😁 ak ho to navyse aj bavi nech ide do toho. Tiez by som na jeho mieste investovala do jazykovej vybavy (neviem ako su na tom na STU s jazykmi). Drzim palce, ako pisal komentar vyssie je pecka modelovat a kreslit stroj a potom vidiet ako sa premiena na skutocnu vec😊
Ale áno,stud nt si má vybrať,ale prejsť náročnými prijimackami a nie,ze dnes pomaly prijímačky nie sú nikde.iba sa prihlásil na hlúposť a zoberú má. Chorý štát toto! Tak to aj vyzerá,že hajzelbaba v nejakom podchode má titul. Bodaj by nie. Smiešne.
@ada309 tak technicka univerzita zase nie je svata alzbeta...je to tazka skola...a urcite jej manzel pravdu nema
Ma manzel vs?
@jj298 prosim????...ver tomu, ze to tak nie je...poznam kooopec ing.chalanov, vo skoncili feistu, stavarinu, strojarinu a zarabaju mnohokrat cez 5000 mesacne...si uplne mimo...
@jj298 otec mojho krstneho dietata ma strojarinu vystudovanu.. je zamesnanec, zije v de...plat?..naozaj ho chces vediet?.....daleko cez 10 000...takze dotycny, ked sa v tom najde, nauci sa reci...kludne ho moze cakat podobna buducnost...
@jj298 ja som ta velmi.dobre pochopila, ale ty si stale ides svoje a neberies do uvahy, ze sa mozes mylit...pretoze nemas pravdu v tom, co pises...mnoho ludi je velmi sikovnych, a je ich vela aj na slovensku...a zarabaju aj v automotive velke peniaze a nemusia zit v zahranici...to, ze ty sa s takymi nepoznas, este neznamena, ze to tak nie je
@drahomirrra
drahomirrra
•
Dnes o 09:07
@ahhola Právo je light odbor? :D :D :D :D Evidentne sa vyznáš :D:D:D A žiadna pridaná hodnota, uhm. A čo myslíš, komu vďačíš za to, že vrahovia sedia v base, kto píše návrhy zákonov, z ktorých profituješ aj ty, kto robí siahodlhé analýzy práva EÚ, aby vedel napísať dobrý projekt pre aj tvoju obec, kto píše na tých vrahov obžaloby? Nože nám povedz, čo robíš ty. Predpokladám, že aspoň v Mochovciach na reaktore.
Zbytočne si sa namahala, drahomira👿
Vieš, ze dvaja právnici majú 3 právne názory, však? Je mi to jedno, okrem notara som z právnických profesii nič nepotrebovala, z pravotarovskeho systemu na sk sa mi obracia žalúdok. Všetky tie procesné chyby---chcem vidieť ich cennik---tie vzatia do väzby a prepustenia na druhý deň, tie dohody o vine a treste... Tie milióny co nás to stojí a na houno to cele je... Vrahovia sedia v base😠😛😃🤣aj 5 rokov vid ten nasypka co zabil Filipínca a už je vonku, a chalan s marihuanou pre svoj ofajc sedí 15.rok...holandan,co rozstvrtil Simonu na Obchodnej a fuuuuurt 6 rokov... procesná chyba a stále v tejto paródiu na štát, jedine, co dokázali dokonať, bola vražda M. L. ▪️
Keď ti v uss spitaloch sedia právnici ako lastovičky na dratoch))) na chodbách a čakajú na klientov, ktori boli poskodeni😃študuj za doktora potom, bez vražednej poistky ta ani nepustia k pacosovi... Ale keď vidíš pokrok v preprravnikovanych krajinách, chod tam zit😃tu EÚ si ani nemala spomínať... s ich právom na sťahovanie národov... Všetci z afriky do Reichu👿a ďalšie blaboly blablabla▪️nože, zosyp sa do toho reaktora♨️♨️♨️
No ja by som povedala, že z manžela hovorí závisť, že syn to dotiahol ďalej ako on. Mal by si vstúpiť do svedomia a syna podporiť!

@ada309 a akuze to vysoku skolu si ty vystudovala? Vies nech nam tu vsetkym poradis s kt sa nerobi za pasom 🤦🏼♀️ mna teda po skonceni vysky ani nenapadlo ist za pas a nerobi za nim ani jeden moj spoluzia/spoluziacka, takze naozaj nechapem tvo komentar.