Muž sa bojí čokoľvek povedať svojim rodičom
Jaj zeny ide ma porazit,aj zo samej seba aj z tejto blbej situacie. Mam par dni do TP,vsetko ma boli a ledva prezivam a svokrovci sa zrazu pozvali na navstevu. Vyslovene som MM povedala,ze navstevy uz nechcem v tomto stadiu,lebo cele poobedie aj tak len prelezim,lebo som utahana zo starsieho. Ze nech on radsej zoberie starsie dieta a ide ku nim...samozrejme,ze to zase nedoriesil. Normalne ku nam chodia raz za par mesiacov,lebo akoze nemaju cas. Ale ked som bola prvykrat tehu,tak posledne dva tyzdne chodili ku nam kazdy den sa na mna pozerat ako na atrakciu,ci uz nerodim a druhykrat o taketo navstevy nestojim. Nerozumiem tomuto pristupu..
neohlasene moze dojst suseda ze si chce pozicat vajcia a pod alebo ze donese nieco zo zahrady alebo sused pozicat vrtacku
ostatne navstevy su dohodnute a ohlasene
Mozno to nevie syn rodicom povedat z rovnakeho dovodu aky mas ty. Ja osobne som pre otvorenu a slusnu komunikaciu. Nemam rada, ak si niekto nieco mysli a nepovie. Z toho mozu vznikat iba konflikty.
@roja01 presne. Alebo sa to hromadí, hromadí, všetci sú ticho a zrazu niekomu odletí dekel štýlom hodným scenára Rodinných prípadov 👍
Mne tie gratulacie vadili hlavne v case,ked sme boli bezdetni a chcela som ist na romanticku veceru. A na druhej strane som vzdy vsetko musela robit dvojmo,lebo moji rodicia v ten den neprisli,lebo nestihali.
@michaela789 to asi odleti zase moj dekel,ked mi po porode hormony budu lietat ako dive 🙂 lebo navstevy tiez budu aj potom neohlasene
Musíš to stopnúť, jednoznačne.
Ja som už celú rodinu oboznámila s tým, že návštevy nie sú, ani nebudú. Keď sa chce niekto stretnúť tak vonku na záhrade. Je pandémia, očkovanie neznamená že mi tu nemôže nikto nič dovliecť a potrebujem to? S novorodenecom už tobôž nie.
A ak aj bude chcieť niekto prísť, musí dať vedieť a ja poviem kedy môže. nie že sa mi tu nahrnie pol chotára naraz a bude mi behať po dome. Treba si jednoducho určiť hranice tak, aby bolo tebe a dieťaťu pohodlne. Kedy majú hľadieť v prvom rade na tvoj názor ak nie teraz? Máš na to predsa právo. A nech sa zduje kto chce.
"Ked ste prisli, aspon zabavite maleho, lebo si potrebujem ist lahnut", tak hovorim ja..
Pripadne hned dodat, ze ak im to vyhovuje, zajtra pride muz s malym k nim, nech si mozes "porobit veci"..
Toto je uz na vas dvoch. Ak toto tvoj muz nezvladne sam, bud mu oporou. Pri najblizsej navsteve sa porozpravajte vsetci styria s tym ze muz im to oznami a ty budes pri nom. Takisto ich poziadajte aby vam dopredu zavolali ci mozu prist. Vy tiez mozete mat ine plany, necakate doma na nich. Toto chce len jeden primitivny rozhovor. Inteligentny clovek to pochopi a neurazi sa lebo na toto sa urazit neda, je to o slusnosti. Treba im stanovit hranice, ak ich nemaju robia si co chcu.
Toto asi nie je prvýkrát čo si pred nimi nevieš otvoriť ústa, keďže si doslova spravia tak ako oni uznajú za vhodne a nehľadia na teba. Toto by som ja osobne nedokázala a ty musis mat obrovsku dávku trpezlivosti, že toto ešte stále tolerujes. Ja sa zvyknem baviť so svokrovcami narovinu a je mi jedno čo si myslia. Môj muž si tiež pred nimi príliš ústa neotvára, tak to ja spravím za neho. Termín pôrodu mám cez zimu a návštevy prijimat v tomto obdobi určite nebudem, nech si každý mysli čo chce.
@fleur1111 mas uplnu pravdu, je to z casti moja vina a z casti oni mi pridu ako nechapavi. Niektore veci som uz poriesila, uz sa naucili telefonovat predtym ako chcu prist,lebo ved nemusime byt vzdy doma, ale zase ukaze ci to uplne chapu,ked budem opat s novorodencom doma,lebo vtedy budu vediet,ze kde inde by som bola...
Pozri to je ich vec ci sa urazia/neurazia ci co si svokra k svojej svokre nedovolila.
Treba byť autentická a stat si za svojim, keď sa na návštevy necítiš tak sa necítiš, ved máš pár dní pred pôrodom. Normálne im zavolaj a vysvetli že by si mala rada kľud, že už mavas poslicky /kontrakcie ale že muž zo synom prídu k nim. A mužovi len oznam že si mu vybavila návštevu.
Ak sa ti ich nechce riešiť tak povedz ze ti je zle keď prídu a zavri sa do izby
vy dvaja ste sa fakt našli, jeden nedokáže otvoriť ústa, druhý tiež. Keď si po ceste z práce musela nakúpiť a doma chystať pohostenie v deň narodenín, tak si asi vedela, že sa k vám svokrovci chystajú. je problém zdvihnúť mobil a zavolať, že ti to dnes nevyhovuje, ale rada ich uvidíš cez víkend? A domov ani nejdem, keď budú stáť pol hodinu pred dverami, pochopia na šupu. Návšteva alebo stretnutie musí hádam vyhovovať obidvom stranám. Keď nie je schopný otvoriť ústa muž, tak musíš ty, nič sa nedá robiť. A keď dnes majú prísť, tak nech už teda prídu, privítaj ich, povedz im, že ich rada vidíš, ale už sa necítiš dobre, ideš si ľahnúť a bola by si rada, keby návštevy pokračovali až keď bude bábätko na svete. A nechaj ich s mužom a synom, tak ako ti radia ostatné, choď si ľahnúť do spálne a finito. A na poznámku, že ona by si k svokre v živote nedovolila to, čo ty, si jej mala povedať, že bohužiaľ ináč sa nedá, keď máš predposratého muža
@elizabet173 ja si usta viem otvorit,ale kvoli nemu to nechcem urobit,lebo by to asi nedopadlo dobre.
Inak, navsteva je zrusena, chlap je zduty a z trucu voci mne sa rozhodol,ze ani on tam nepojde 🙂 ach tieto naladicky. Niekedy by som mu dopriala,aby vedel ake je byt tehotna a rodit a podobne slasti zenskeho zivota.
a teraz je to dobre, keď je zdutý? To by ma tak trápilo, že on nikde nejde, ešte by som mu povedala, že sa správa, ako sopliak
Uvidis či prídu zajtra. Ak áno, privítala by som ich s tým, že si ideš ľahnúť, lebo sa necítia dobre ale manžel sa o nich postará. Nie je na tom nič neúctivé. Neúctivé je od nich to, že si prídu kedykoľvek oni chcú a ešte čakajú, že ich budeš obskakovat.
@elizabet173 suhlasim, je zduty ako sopliak. Som mu povedala,ze je neempaticky, ale podla neho sa ja spravam divne.
Nedalo by sa s manželom dohodnúť na kompromise? Že by k Vám nechodili svokrovci každý deň, ale max 2x za týždeň a vo vopred dohodnuté dni?
divne sa správa on a to nie jej ani tehotný. A na kieho čerta sa k vám stále svokrovci tlačia, čo sú neni normálni? Ja som človek mierny, ale by som im povedala, keď im nedochádza, že sa cítim hrozne a bola by som rada, keby sa so synom a s vnúčikom potešili u nich doma. Potrebujem teraz súkromie a budem ho potrebovať aj po pôrode, tak by som im bola veľmi vďačná za to, keby prišli pozrieť bábätko až keď sa so mnou dohodnú. A bolo by mi srdečne jedno, kto sa urazí. Chápem tvoje pocity, ja som sa síce aj pár dní pred pôrodom cítila výborne, ale naopak v prvých mesiacoch mi bolo tak, že sa mi nechcelo žiť a bola by som schopná svokrovcov vyhodiť.
@marpel a čo je ona nejaká atrakcia, aby ju chodili dva krát do týždňa očumovať? Veď môže ísť syn s vnukom k nim, nie?
Uprimne som rada,ze to dnes zrusil,lebo mi ide krize rozdrapit a som nervava ako pred menzesom. Chlap nepochopi. Najradsej by som uz mala odrodene,ale zase viem,ze tie prve mesiace budu tiez zahul.
@marpel navstevu dvakrat do tyzdna po porode by som nedala, ja osobne po porode chodim na navstevy len ked ma zavolaju, lebo viem ake to je. A aj potom bude pre mna najvacsia ulava ked MM zoberie starsie dieta a pojdu niekam prec.
@elizabet173 jasne, že najlepšie by bolo, keby si svokrovci uvedomili, že momentálne potrebuje autorka kľud. A taktiež aj po pôrode. Návštevy jedine, ak to autorka sama navrhne. No podľa toho, čo píše to nie je reálne, keďže svokrovci sú ignoranti a muž sa nedokáže zastať svojej manželky.
Autorka, rozumiem ti. U nás tiež neplánujem žiadne návštevy tesne pred pôrodom a ani počas šestonedelia. No, keď na teba svokrovci kašlú a manžel to tiež nevyriešil, tak mi príde ako menšie zlo dohodnúť si s nimi jednu, max dve návštevy, poprípade nech vezmú vnuka von, ako to, že si budú chodiť denno-denne ako si zmyslia.
@marpel keď má muža tĺka a svokrovcov, ktorí netušia, čo je takt, tak to musí zobrať do vlastných rúk
@elizabet173 to máš pravdu. Musí si urobiť poriadky sama.
Autorka, nic si "nemusela" robit. Si dospela svojpravna osoba, a len na Tebe a muzovi zalezi ako si nastavite vase fungovanie. Naucte sa asertivite.
Mam s tým aj ja skusenosti... Môj muž aj môj ocino sú taki isti... Nedokážu nič odkomunikovať so svojimi rodičmi. Moja mamka sa preto s ocinom vždy hľadala. Ja som sa už s tým zmierila. Hovorím všetko ja napriamo. Normálne im zavolaj a povedz im, že sa na návštevu necítiš a posielaš im svojich dvoch chlapov a zelas pekne popoludnie....

No to že prídu bez pozvania na sviatok, to už je úplný gól 🙈 tvojich svokrovcov by vystrelo zo mňa určite, ja by som ich otočila vo dverách bez pardonu, dovidenia 🤣 a ty ešte riešiš, či je uctivé ísť si v 9.mesiaci ľahnúť keď sa ti tam nasáčkujú, ale oni očividne neriešia absolútne nič sa mi tak zdá. 🤦♀️