Muž sa nám nevenuje
Ahojte dnes som sa uz stihla vyplakat . No po poriadku mam dvoch synov5r.a teraz 4mesacneho ide oto ze poslednej dobe sa citim jak otrok a sl.mamicka.moj muz pracuje len nocne ako vodic a to od18-6rana soi cely bohovy den cstava o17 a to sa osprchuje naje povie ze nech ho stupel zajtra o11zobudi ze sa budu hrat sak predsa aj on sa chce"venovat"detom.no a ked aj maky ho zobudi nikam ho nevezme pusti si tv a vyzyvuje kym zas nezaspi pripdadne ho vytiahneme von co aj banujem po hodine slubov ze sa nam bude venovat viac si ude dalej pospat.chapem ale aj ja som pracovala a uz ma to nebavi.nebolo to vzdy tak posledny mesiac vraj preto ze nepije energetaky v praci..ale podla mna mu len vyhovuje pohodlnost a preto som sa rozhodla ze to ukoncim ked sa nic nemeni.Vsak nerobim chybu.ved toto nieje normalne podla mna...diskusie otom istom snim...hrozne ☹
@gabrielaslivkova žena sorry ale kde tu vidíš tých 40€???
..........ma zmluvu ako na 40hod.a to je tak vsetko co som vycitala z toho papiera a.........
nechcem sa zakladatelky zastávať ale o 40tich eurách nepísala nikde.
ešte k tomu oháňaniu sa zákonníkom práce
- ani sama zakladatelka nevie presne uviesť o akú zmluvu ide - je viac ako pravdepodobné, že ide o obyčajného živnostníka, keďže odvody si platí sám, kt. má pospísanú len nejakú zavazujúcu zmluvu pre danú firmu.
@katarinamarkova nerieši to len v tejto diskusii, ale aj vo svojom blogu. A tam dvakrát napísala, že to má 40 EUR na mesiac, preto som presne kopírovala jej slová. A ak má zmluvu na 40 hodín a robí 72 hodín, tak to tiež nie je v poriadku. A ak aj je živnostník, tak tam si faktúruje kvázi "zamestnávateľovi", teda, by si mal fakturovať reálny čas. Ak nie, tak tých 32 hodín robí zadarmo.
@katarinamarkova teda, riešila, už to je vymazané.
@gabrielaslivkova ak reálne odjazdí tých 40h. a tých zvyšných je akoby len k dispozicii tak je to ok.
teda ok papierovo, zmluvovo.
ja osobone by som sa na takú prácu kašlala asi po dvoch dňoch - resp. teda nociach
@katarinamarkova taktiež by som skôr riešila čokoľvek iné, aj menej platené, ako každú noc ťahať dvanástky. A keď tak, aj tá pohotovosť by mala byť zmluvne podchytená a ak nie v plnej sume, aspoň čiastočne platená. Aj keď občas ľudia naozaj robia čokoľvek, len aby mali nejaký príjem.
@gabrielaslivkova ešte raz, on zrejme robí na živnosť, takže žiadna prac. pohotovosť sa ho netýka......kolko času trávi v práci je teda čisto jeho vec.
a keďže zakladateľka mi základné veci podať nevie, tak len hádam, že aj s tým prac. častom to bude pravdepodobne tak, že on síce je mimo domu tých 12h, k dispozícii 12h, ale reálne sa v aute vozí omnoho menej.
( hádam, netvrdím, ale inak by nemal tých 650 - to bolo asi, že? )
@katarinamarkova myslím, že aj keby bol živnostník, tak ak je reálne v práci a teda musí byť k dispozícii aj tých 32 hodín, tak by mal mať za to nejakú províziu. Lebo, keď si to reálne predstavíš, ak ti niekto prikáže, že máš byť niekde k dispozícii, tak to musí byť za nejakú protihodnotu. A tiež by to asi malo byť v zmluve (veď ako by ťa niekto prinútil, aby si bola k dispozícii). To isté platí pre zamestnanca (ten by mal mať finančnú odmenu v mzde) aj pre živnostníka (ten si to vie vyfakturovať). A ak je živnostník, tak je naozaj pravda, že je jeho vec, koľko hodín je v práci, ale potom by neplatilo, že MUSÍ byť 6 dní v týždni 12 hodín v noci v práci, ale CHCE.
Alebo je tu ešte možnosť, že pani nevie všetko, reálne robí tých 40 hodín na zmluvu, zvyšné hodiny robí sám za seba ako jednotlivec, alebo sa niekde fláka bez toho, aby o tom žena vedela.
@bubulacikkk na den 23 eur? Nerozmyslali ste odist do zahranicia? nehovorim, ze by si sa tam necitila ako slobodna mamicka, ale dostal by viac ako 23 na den..za osem hodin prace 5krat do tyzdna, ved robit takto 6 dni v tyzdni stale nocne a dlhodobo to je hroza
@bubulacikkk mne moj chlap nepomaha s domacnostou vobec, ani s dietatom(ked ma volno , tak ano travy cas s dietatom)..on taha pracu a ja domacnost..no uz v oktobry zacinam i ja pracovat 😀 tak si to budeme delit doma 😀 nemozes deti zobrat na vikednd k rodicom? v piatok vecer a zoberes ich v nedelu rano? mozes si i najst pracu tym sposobom na 2dni v tyzdni...ak ste finance zle natom
@gabrielaslivkova to o tých iných činnostiach mimo reálneho prac. času ako flákanie atd...som už asi aj niekde písala 🙂
ono to ani nemá zmysel ďalej rozoberať, lebo nevieme základné fakty:
- či je ujo zamestnanec, alebo szčo
- čo presne vlastne v tej zmluve má
- čo je realne jeho náplnou
- čo ujo skutočne reálne celé noci robí, keď robí.....alebo ,,robí,, ( netvrdím,neviem )
Na den 23€? Cize za 12 hod denne pracovneho casu ( a nocne!!!) 23€ ??? Ved to je 1,92 € na hodinu... preboha !!! Ved to nie je ani minimalna mzda !!! To sa necha takto zdierat ??? Zena zobud tvojho chlapa a hladajte robotu inde !!! V Trencine a okolimi nehovor, ze nic nie je. Ved to nie je hladova dolina, to je mesto v priamej dostupnosti pri dialnici, s mnozstvom pracovnych prilezitosti. Takto ti chlap skor ci nrrskor skolabuje a skonci na infuzkach alebo v marnici.
@lienkafoj ja tiez az oci otvaram ze co je toto. To by aj slepy videl ze za taketo peniaze ho firma zdiera. Cele je to na nic, ked si takto dovoli zamestnavatel zdierat zamestnancov!!! 😠 😠
@gastanka32 pán na 99% nie je zamestnancom, zamestnáva sám seba.
@katarinamarkova asi som to cele nepochopila, idem si teda prejst celu diskusiu nech som v obraze :-O
Baby takto on pracuje sam na seba ale zmluvu ma postavenu ako pisem veru je to malo 23eur na den za12hod.aj sa citim zle ze som to takto zle chapala ze sa nam nevenuje je zrobeny a casto sa bojim aby sa mu nieco nestalo dnes taha 8den☹
A inak som si ista ze nikam inam nechodi...ale uz riesime druhu pracu zajtra ma skusobny den🙂
@bubulacikkk môžem len otázku keď si sa tu objavila........
on tých 12h ťahá vkuse, alebo je to fakt len tak, že tých 12 h je k dispozicii keby bolo treba a reálne odvozí omnoho menej hodín?
@bubulacikkk prajem lepšiu prácu s lepším prac. časom 🙂
@katarinamarkova dakujem😗
@katarinamarkova niekedy tahal v kuse aj12dni☹posledne dni 9 a den volna
@bubulacikkk spýtam sa ešte raz: z tých 12 hodín čo je v práci koľko z nich reálne maká- vozí??? a koľko z nich je len v ,,práci,,?
@bubulacikkk On chodí na nočné, príde domov o 6ráno, teda končí o 6 ráno a spí do 17stej??? 😀 Akože sory, ale toto ma ozaj pobavilo a nie, nečítala som to všetko. Má doma dve deti a ženu, nechápem ako môže tak dlho spať, no nechápem. Ja spánok milujem, s malou sme schopné spať do poobedia, ale toto je fakt sila.
A teda hej, ťahala som aj nočné, ale takto dlho som nikdy nespala a mohla som byť unavená akokoľvek. Niečo je zle.
@katarinamarkova ako ma jazdy to ja nemam odkial vedie:'(
@monikaparson 😭
@monikaparson On nespí, leží, nechce sa mu vstať, musel by riešiť.
@bubulacikkk A možno tie nočné nezvláda, nie každý to zvláda. ja by som to nemohla robiť, tiež by som ležala celý deň. No mám vyše 40 dsať, neviem aký je Tvoj muž starý. A to kedysi som bola nočný vták, normálne som fachčila cez deň a išla som kľudne aj v noci, teraz už nie.
Proste to riesime.dnes ma skusku v novej oraci kde bude robit denne od 6-17snad a verim tomu ze to bude lepsie
@bubulacikkk Super. Aj pre Vás bude lepšie aj pre neho.

@bubulacikkk a co tak si sem tam vyjst tiez von s kamaratkami? Ja mam pocit ze ty si stale v tom istom zacarovanom kruhu a uz aj ty potrebujes trosku relax, hm?