icon

Muž sa nechce odsťahovať

27. aug 2021

Kúpili sme starý domček, ktorý sme prerobili a zariadili podla vlastných predstáv. Všetko hotové aj zariadené, chýbajú už malichernosti (ako napr. Držiak na wc...zámerne to píšem, pochopíte neskôr...) a múžík nie a nie sa odsťahovať a prichádza s výhovorkami prečo ostať v jednej izbe s deťmi v spoločnej domácnosti s jeho rodičmi. So svokrovcami sú vzťahy asi také, že na pripomienky a hodene polená pod nohy nereagujem, mlčím a predychávam, lebo nechcem robiť konflikty, (jednoducho odísť bez teatralnych výstupov). Po 4 rokoch som už dostatočne našpanovaná a už čo chvíľa mi rupnú nervy. Manžel má vyhovorky tipu nemáme televízor, lebo starí mu nevyhovuje s rozmermi. Tak som vytiahla z ponozky úspory detí čo dostali k narodeninám (vrátim im to) a kúpila som mu požadované centimetre. Teraz je problém, že ešte nie je naladení, čo by mohol byť jeden spoločný zábavný večer. Alebo mu chýbajú doplnky ak držiak na wc papier, ktorý som dnes objednala...Strašne som zvedavá , čo vymyslí nabudúce. Popritom robí si všetko svojpomocne ( zas šikovný je)ja na materskej, tak finančne sme si pomáhali ako sa dalo, tak som mala pochopenie, že sa to naťahuje. Bývať budeme v tej istej dedine ako teraz, tak strach z nového prostredia by nemal mať. No asi sa mu nechce ist od mamičky. Tak ja už neviem ako ho mám chytiť za miešok a motivovať odsťahovať sa.... skúšala som naňho aj kadejaké sexuálne výzvy, keďže budeme mat splalen a iné priestory pre seba a konečne sa odviazať... 😉

Ps: Hoci máme spoločnú domácnosť tak varím aj ja (nik sa neotravil a moja vara sa tiez zje, tak ani hladu sa nemusi bat), periem, upratujem, v zahrade, zakurim ked treba..aj sliepku z peria osklbem do polievky....)

Strana
z2
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
sweetyna
27. aug 2021

joj presne ako pisu, len zbalit seba a deti a ist 🙂

sashabb
Autor odpoveď zmazal
sashabb
27. aug 2021

Tak ešte taz, keďže sa mi to zdvojilo 🙈
Čo na to svokrovci? Neviem si predstaviť, že by som mala doma syna s rodinou, ony postavia nový dom a stále by mi tu "trčali". Sama by som ich vy... aby už išli do svojho.

andrea_82
27. aug 2021

Ja som podobnú situáciu zažila ešte keď som bola decko a bývala s rodičmi. Predali sme byt a presťahovali sa k babke, kým dorobíme dom. Všetko už bolo, ale oni sa akosi nemali k tomu sťahovaniu. Tak som si cez prázdniny, keď som mala 18 rokov, pobalila a išla som do nového. Do týždňa tam boli za mnou presťahovaní aj rodičia. 🙂

stevvvka
27. aug 2021

My ešte teraz nemáme držiak na papier 😄 a hoci sme mali u svokry miesto, prednejsia nám bola vlastná chalupa... So suchým WC na začiatok a vodu sme zo studne ťahali... Všetko sa dá, keď sa chce. A televízor nemáme doteraz.
Akože to len taky vylev, každému je jasne, ze chlapovi sa nechce od mamy...

Som zvedavá, kedy za vami pride

erikad82
27. aug 2021

Ahoj! Tak takýmto niečím som si prešla aj ja. Nie a nie sa presťahovať,chybalo nám toho veľa ale bývať sa dalo. Nakoniec som nakúpila potraviny,dohodla suseda na pomoc s presťahovaním postele a povedala mužovi či sa pridá alebo bude u mamičky. Našťastie sa pridal 😃 inak sme tiež v jednej dedine. Ono podaktorí chlapi sú taký -majú niečo zaužívané majú to tak roky,tak sa im zle niečo mení... Tiež sme v jednej dedine a prvý rok bol častejšie u mami ako tu,ale už sa to lepší 😉

autor
27. aug 2021

@suet1994 ved to ja som bola ochotna soavat na matraci na zemi a vylucovaciu potrebu robit do vylucova mame v tom trening kedze u svokrovcom mame 1 wcko a je nas ako sasovanov.

marcellka32
27. aug 2021

Sme mali miesto lampy žiarovku zo steny a miesto skrine veci v krabici a šli sme už do domu, všetko sa hneď pokupilo potom

autor
27. aug 2021

@sara07 veď aj pre mňa su to kraviny ktore sa daju hockedy dokupit..

eternity24
27. aug 2021

Ano, postupne stahujete veci, oblecko, kuchyňu atd a skúste aj deťom narozpravat nieco, aby sa tešili a ocakavali den sťahovania. Napríklad, ze budu my same izbu alebo… dohodnuté sa s detmi, ze ked bude to a to uz na mieste, pôjdete tam aj vy. A ked bude vsetko na mieste velmi sa mi paci návrh od jednej dámy, poďakuje sa svokrovcom, popytajte požehnanie (bezohľadní ma vzťahy) bude to velmi pekne a s detmi choďte. Hádam ked sa budu tešiť a očakávať sťahovanie oni, namotivuje to aj manžela

h2
27. aug 2021

Tiež mi hneď ako prvé napadlo zbaliť sa a odísť, hoci aj bez muža. Ale keď sa nad tým zamyslím, asi by som to takto neurobila, mohlo by to vyznieť zle. Oznámila by som mužovi, že vtedy a vtedy sa sťahujeme. Dala by som termín, napríklad budúci víkend, nech to nie je zo dňa na deň. Aj svokrovcom by som to takto povedala a poďakovala by som sa za doterajšie bývanie.
Keby si vedela, ako sme my bývali, keď sme sa presťahovali do domu! Nebola to novostavba, ale starý dom, horné poschodie bolo nadstavené, tam boli 3 izby a kúpeľňa, všetko nové. Ale dole bolo úplné stavenisko! Rok som nemala kuchyňu, varila som na dvojplatničke v jednej z izieb. Riad som umývala v umývadle v kúpeľni...
Takto s odstupom času sú to krásne spomienky. 😁

malapepka
27. aug 2021

Moj muz ma pozna a vie, ze si uz teraz urobim po svojom. Jemu niektore veci trvaju, az urobi. Tak som si zacala robit po svojom. A pouzivam vetu: ,,S tebou alebo bez teba,, (to uz sa teraz muz rehoce, lebo vie, ze to splnim)
Bude novy regal - s tebou alebo bez teba... (urobila som si bez neho)
Idem 100 km na kupko - s tebou alebo bez teba (isli sme bez neho, musel byt v praci)
Chcem nove zaclony - s tebou alebo bez teba (sama som si kupila, instalovala...)
Atd.
Uz nebudem vyckavat, ci sa muzovi chce, nechce.
Urobim si to aj tak.

Urcite by som sa este dnes zbalila a cez vikend by som bola prestahovana. A uzivala by som si to plnymi duskami. S nim alebo bez neho.

mamamasama
27. aug 2021

Podobnu situaciu som zazila na vlastnej kozi, akurat, ze nas dom este nebol v takom tip top stave ako vas. No mali sme kuchynu, kupelnu s veckom, podlahy, teplo a vodu, tak som manzelovi povedala, ze bud idem s malym k mojej mame, alebo ideme spolu do domu. Sedela som uz zbalena aj s malym v aute. A odvtedy byvame vo svojom. A to sme na zaciatku spali na zemi na matracoch a nemali sme ani gauc.

jay_j
27. aug 2021

Ja uz by som tam spala aj dnes, s najnutnejsimi vecami, ostatné ponosila dodatočne 😁. Nie je nad to mať vlastný kľud a súkromie ❤

kitycat
27. aug 2021

Vramci prechadzok s detmi by som mu tam zacala nosit veci... Mozno mu nechuti ako varis alebo mas za muza mamickara neviem... Ale ja by som tam uz byvala ak sa da... Ja som byvala v byte bez kuchynskej linky ked sa dalo

autor
27. aug 2021

@kitycat takto som to robila a ked mi prisli hrnce tak hned do domu a uz to tak mam pol roka. Uz som prevlacila pred 3 tyzdnami zimne veci a knihy. Idem pritvrdit...

zuzanaete
27. aug 2021

Povedala by som manzelovi, ze uz chcem byvat vo svojom a dala presny termin stahovania s nim alebo bez neho.

helenka926
27. aug 2021

Keď sa vyhováral na držiak na toaleťák, objednala by som ho a rovno všetkým ( pri obede alebo večery), nachystala prípitok a oznámila že vtedy a vtedy príde posledná vec do domu a dala presný dátum kedy sa sťahujeme. Poďakovala by som všetkým za pomoc (práca na dome, dočasné bývanie,...pripila si na úspešné dokončenie nového domovu, pozvalaich na oslavu po sťahovaní (posedenie, opekačka,... ) potom pekne všetko pobalila a v daný deň sa presťahovala. A hotovo 😁

elizabet173
27. aug 2021

veď objednaj stahovákov - vozidlo napr, na budúci piatok, mužovi to dopredu povedz, aby si zariadil voľno v práci a začni baliť. A môžeš tam dovtedy nosiť postupne to, čo sa ti dá do auta. My sme takto vždy po troche niečo zobrali, na krabiciach sme mali napísané, čo v nich je a hneď sme ich v dome delili - kuchyňa, to som si aj ukladala hneď do skriniek, spálňa, zimné veci už si tam mohla mať a pod.

pribinak
27. aug 2021

Ale nemusíš pritvrdzovať, jednoducho sa zbal a odchod. Muž uvidi že si sa rozhodla konať aj bez neho a to bude pre neho signál aby sa rozhýbal

zooeynka
27. aug 2021

Mozno sa ho aj mamicka opyta ci mu neebe ze zostal u nej ked zena a deti sa odstahovali....

bucko555
27. aug 2021

Ja si pamätám prvý večer sme si vodu na sporáku ohrievali aby sme sa okúpali ešte sme nemali kotol spustení len aby sme už boli sami ledva sme čakali a nemienili sme to ani o den odložiť

qetka
27. aug 2021

my ked sme sa stahovali, tak v dome boli podlahy, kuchyna, wc, sprcha a vama.Ziadne dvere, ziadna skrina. Postel sme si doniesli z muzovho bytu, gauc od mojej mamy. odo mna z bytu TV, hrnce pohare s sadu tanierov z ikea. Vsetko sme mali v krabiciach, TV na krabici. Na WC sme mali opretu nafukovaciu postel, ked prisla navsteva, nech sa mozu aspon schovat 😂 A postupne sme dorabali uz ako sme byvali. Skrine, dvere, obyvacka, detske izby, kupelne… To vase uz znie super stav, hned by som tam isla na tvojom mieste. Ako jedna izba aj s detmi a u svokry, no dakujem, zajtra by som mala pobalene 🤣

sendy1977
27. aug 2021

Napríklad pri večeri pekne poďakuj svokrovcom, že ste mohli u nich bývať toľko rokov, a zároveň ich pozvi na obed v vašom dome.

cacianka
27. aug 2021

Uz si sa naprosila a narozpravala dosť.
Ja už by som ani slovo,
zajtra nabehla pozhaňat skatule a vrecia, rovno začala baliť a s prvym odvozom zobrala aj veci na postele.sebe a deťom.
A večer by som už rovno prespala. Postupne by som poodnasala zvyšok a pri poslednej várke by som dala svokrovcom fľašu alebo rovno darčekový kôš ako poďakovanie.
Muzovych vecí by som sa ani nedotkla. Ved chce zostat pri maminej sukni tak nech ho opačuje....

rembura
27. aug 2021

ked nechce tak nechce, joj neprosila by som sa uz nikomu, ved nikam to nespeje, akurat tak ty sa trapis a vysledok ziadny, myslim, ze keby sa zbalis, tak to vsetko prehodnoti 🙂

bluka2
27. aug 2021

Nájdi do domu nového chlapa, keď nechce 😁

Strana
z2