Do ktorej krajiny sa odsťahovať?

2. okt 2023

Chcem sa opýtať voličiek PS, ktoré tu písali, že keď vyhrá voľby Fico, tak sa odsťahujú zo Slovenska. Do akej krajiny sa idete odsťahovať? Ako si v cudzine rýchlo nájsť ubytovanie a prácu?

angelous1991
2. okt 2023

Odpisu keď pobalia 😂😅

kvetinka75
2. okt 2023

@angelous1991 možno sa niektorí ani nepobalili a už sú preč
autorka - vieme všetci, že väčšinou sú to iba výkriky do tmy. Tak isto ako ten výkrik autorky témy - akú stranu voliť, keď chce viac podporiť migráciu, Sýrčanov a pod. A keď mala pomôcť, tak zrazu sa nedalo.

valeria_h
2. okt 2023

🍿🥤

stellarstar
2. okt 2023

No lenže na sk to majú maminky ovema lepšie ako v zahraničí lebo nie všade je očr či pandemická, a toľko soc dávok čo oni na sk dostávajú toľko v zahraničí ani nebudú mať. Tak čo im to prinesie sa vysťahovať prosím ta? A na to treba tiež peniaze, hneď ako tam dôjdeš prv potrebuješ byt a ten len tak rychlo a ľahko nenájdeš, potrebuješ pár tisíc eur na kauciu možno aj províziu a nájomné aspoň na 3 - 4 m, z sk sa treba odhlásiť, v zahraničí papierovačky prepis auta... atď atď a myslíš ze zeny ton dajú? Nie

danica2711
2. okt 2023

už zas? Určite dostaneš relevantné rady, ako si rýchlo nájsť prácu, keď netušíme, čo vieš robiť, rýchlo ubytovanie, keď netušíme, či tam ideš sama, či s veľkou rodinou... Toto sú také výkriky prostých duší do tmy...

kvetinka75
2. okt 2023

@danica2711 ale no tak, aspoň ohľadne toho ubytovania by vedeli dať, keby to aj bola pravda, že sa sťahujú. Čo treba a kde vybaviť, aké sú poplatky a pod.

valeria_h
2. okt 2023

@stellarstar Ale veď Ty nevieš, že tu má každá dom/byt+ ďalší prenajíma a na účte peňazí, že rok-dva môžu byť bez príjmu? Zaplatiť nájom a kauciu bude pre ne malina. Každá je vzdelaná, vs, jazyky, všetci sa o ne pobijú 🤭

miskakyska
2. okt 2023

Ešte vás to neprešlo?🙈
Nikde vám nebudú cinkať peniaze na účet do 6 rokov a kadejaké prispevky,ako tu...

kvetinka75
2. okt 2023

@miskakyska naivita ľudí nemá hraníc.

stellarstar
2. okt 2023

@valeria_h jaaj hej vďaka za pripomenutie na to som uuuuplne zabudla 🤣🤣🤣👍

miskakyska
2. okt 2023

@kvetinka75 keď sa neodstahovali doteraz, už sa ťažko odsťahujú.. možno také, čo tu nemajú zázemie a žijú z ruky do úst myslia, že tým niečo vyriešia..
Je to komické..jedna prišla so sťahovaním a už sťahuje pol koňa 😶

maca1984
2. okt 2023

My sme voliči PS, a nesťahujeme sa nikam. Aj by bolo kam, ale nemienim to, čo sme tu budovali opustiť len tak, kvôli tomu špatákovi.
Určite niektorí odídu, o tom nepochybujem. Ale nie sú to ľudia, čo nevedia cudzie jazyky, ani ľudia čo sú odkázaní na príspevky štátu, a ani ľudia, čo by si museli "utiahnuť opasky".

kvetinka75
2. okt 2023

@miskakyska ak tu niekto žije z ruky do úst tak tam určite nebude na tom lepšie. Hlavne bez znalosti jazyka.

macekovam
2. okt 2023

Napíš svoj nick nech môžeme sledovať ako sa ti darí v,, cudzine,,

stormie
2. okt 2023

Kopirujem sem svoj prispevok z inej diskusie:

Uvidime po roku - dvoch kolke sa realne vystahovali (zmenili si aj trvale bydlisko a nepoberaju zo sr ziadne vyhody, vratane navstev koli zdravotnej starostlivosti….) a ako sa im v tom zahranici dari … vela stastia prajem (zila som 7 rokov mimo sr)

miskakyska
2. okt 2023

@maca1984 takí zas nebudú čerpať info na koni.. tí sú určite rozhľadení a vedia kudy kam

kvetinka75
2. okt 2023

@stormie ono je to taká davová psychóza. Teraz sa sťahuje pol Slovenska. Reálne pred voľbami nad tým uvažovalo pár ľudí a tí aj odídu. Známi odišli do Čiech, kamarátkina dcéra do Nemecka. Zatiaľ sú tam spokojní. Každý má iné očakávania, keď sú spokojní, je to v poriadku.

maca1984
2. okt 2023

@miskakyska určite.

0silvia0
2. okt 2023

Boze naco tu do seba zas vyrypujete, ze dospele zeny... 2 dni sa to tu preberalo, uz staci, nie?

milanemila
2. okt 2023

Vzdelany clovek, kt vie jazyky a jeho praca ma pridanu hodnotu a je ziadana ma otvorene dvere kdekolvek 🤷🏼‍♀️ ak by sme sa stahovali niekam mimo, tak zrejme Dansko, Norsko, mozno Rakusko.

777januska777
2. okt 2023

Nechcem vám brat ilúzie, ale Fico sam po výhre povedal, ze nie je problém ukrajina, EÚ, nato, migranti ani nič. Dôležité je vymeniť policajného prezidenta a štátneho prokurátora. Začína robiť čistky aj Mečiar po posledných voľbách robil, obrovské čistky až potom to ľuďom došlo. Boh ochraňuj Slovensko.

kvetinka75
2. okt 2023

@777januska777 a sme tam, kde sme boli pred 3mi rokmi

maca1984
2. okt 2023

@777januska777 presne ako som včera inde napísala " výsledkom volieb si pretočíme hodinky o pár rokov nazad"...

777januska777
2. okt 2023

@kvetinka75
@maca1984 nastávajú Mečiarove čistky. Toto je najsmutnejšie. A naše deri budú na nás pozerať a smiať sa z nás, ako sa mi smejeme, ze verili Mečiarovi.

kvetinka75
2. okt 2023

@maca1984 keby aspoň o 30 kúpila by som pár bytov 🙂

zalka
2. okt 2023

Ženy a už ste zabudli, že aj Matovič po nástupe do vlády robil čistky? A ešte aké nekompetentné https://www.aktuality.sk/clanok/799566/tyzden-v...

Novinky.cz: O čistkách Matovičovej vlády

Výmeny vedúcich pracovníkov v štátnej správe, ale hlavne v zdravotníckych zariadeniach vládou Igora Matoviča si vyslúžili pozornosť aj v susednom Česku. Server novinky.cz v článku s titulkom Matovič neotálel a už spustil čistky si všíma doterajšie odvolania vedúcich pracovníkov v zdravotníckych zariadeniach.

„Za necelé tři měsíce ve funkci výměna 12 šéfů různých zdravotnických zařízení po celém Slovensku. To je aktuální skóre nového ministra zdravotnictví Marka Krajčího,“ konštatuje autor článku.
Lesník riaditeľom

Za najkontroverznejšiu z nich považuje odvolanie riaditeľa Národného ústavu detských chorôb Ladislava Kuželu.

V časti článku s podtitulkom „Lesník riaditeľom“ pripomína, že spoločne s ním na minútu skončila aj lekárska riaditeľka a ekonomický riaditeľ a do vedúcej funkcie ústavu bol dosadený vyštudovaný lesník a bývalý riaditeľ polikliniky v Seredi.

anjelicek26
2. okt 2023

Taketo udicky pod anonymnymi profilmi nemam rada... chapem moznosti zalozenia anonymnej otazky v kategorii - partnerske problemy, svokra, potrat... ale toto 🙄

777januska777
2. okt 2023

@zalka lenže matovica nezatvarali, matovica nevysetrovali. A hlavne matovic pred volbami nevravel, ako je problém ukrajina, nato, či EÚ. Ale Fico to hovoril a hovoril ako nas chce eu znicit a po volbach otočil, už to je v pohode a netreba nič meniť a smerovanie slovenska je fajn, len teda policajného prezidenta a štátneho prokurátora treba vymeniť ako prvé.

zmrzlinka2021
2. okt 2023

Väčšinou voliči PS nie sú odkázaní sa sťahovať, keďže sú to šikovní ľudia, vzdelaní. Vždy to hovno padne na smerácka a to je krása života.

milanemila
2. okt 2023

@777januska777 samozrejme, to iba hlupakom potreboval zahrat na strunu, tak vytiahol, ze fuj fuj EU a NATO a migrantov 🤷🏼‍♀️ je uplne jasne, ze proti EU nic nepodnikne, ved uz sa tesi na peniazky z planu obnovy. A presne ako pises, jeho zaujima hlavne aby dostal svojich ludi z basy a zastavil trestne stihania a na toto mu super posluzili ti hlupaci co ho volili a myslia si, ze ako on tam ide robit nieco pre ludi. Keby to nebolo take smutne, tak by to aj smoesne bolo :/