icon

Muž sa so mnou rozišiel, ale odmieta sa odsťahovať

14. jan 2025

Ahojte. Určite nie som jediná ktorej sa vysnívaný rodinný život rozpadol ako domček z karát. 19 rokov partnery, posledné 6 manželia vytúžené 1 dieťa potom ďalšie. A zrazu sa všetko rúca až do tochto okamihu. Deti ešte malé hypotéka na krku byt na polovicu. Nejaké sedenia pokusy o záchranu. Oči už len pre plač. Zhoršené zdravie psyhicke aj fyzické. Pokiaľ ho nevyplatím tak sa neodstahuje. 60 000 splacat a pripočítať k hypotéke a k ostatným výdavkom. Úplne s prehľadom si na to počká. Mladšieho proti môjmu presvedčeniu dávam do jaslí na skúšku aby som mohla začať chodiť do práce. Starší ma zvláštne obdobie rýchlo sa rozplače, rozhneva. Nie celkom to dávam vlastne vôbec. Kričím potom plačem od hystérie k prosbam. Samej sebe denne sľubovať ze zajtra to dám lepšie. Lepšie si zorganizujeme deň. Urobím niečo pre seba deti lepšie zvládnem. Do večera som tam kde som bola deň pred tým. Nevšímat sí ho už o nič nepytat?. O žiadnu pomoc, domácnosť už riadim len sama, technické veci ešte urobí ale už mám si ísť napr. sama zalepit odpadnutu krytku na aute. Nejdem sa tu hrať na hrdinku ako všetko zvládnem sama. Ale asi budem musieť. Chce striedavu starostlivosť, brat si právnika ak sa nedohodneme. Mám ako pomoc sestru aj mamu nesťažujem sa. Ako však sa z toho dostať keď ho.mate pod nosom . dennodenne

Strana
z3
anjelicek26
14. jan 2025

Ved striedavku kludne, nech si riesi ten tyzden deti on... ziadne vodenie, vyberanie, ziadne varenie, pranie upratovanie, bol by rychlo zeleny modry ruzovy... ty chod na ten tyzden k rodicom... a ano chce to mat na to gule, ale ked to pan tak chce...mrzi ma, ze si v tejto situacii, ale ustupit a nechat mu byt, to by som nerobila...

miadi
15. jan 2025

Starsi nema zvlastne obdobie iba reaguje na situaciu co mate doma. Ma oci usi city. Tak Hlavne koli detom sa ukludni . Skus to prijat.,muz je blb a koniec . Dychaj a v domacnosti rob len svoje a deti. Aj to len to najnutnejsie nerob mu all inclusive pobyt, S tou krytkou na aute mozes ist do servisu. To nie je hranie sa na hrdinku len s nim
Uz nemozes v ničom ratat. A zvladnes to aj sama . A ta striedavka bude jednoduchsia pre teba ako prenho. Len neviem ci je to dobre pre deti. Asi uz nejaku inu chce ale najprv z teba $ chce dostat sak nech ma pravnika aj ty mozes mat . Asi ten vas vztah Nebol tak ok ako si to ty vnimala ked je ochotny to ukoncit. Tak maj hrdost a nepros nic , a Priprav sa este to bude boj. Ale ver si zvladnes to! Lebo Musis .

deti95060810
15. jan 2025

predajte byt, nájdi si niečo menšie a hlavne od neho preč... máš ho z očí.
a ak chce tak aj tú striedavku mu daj...ešte len potom bude hrdina.

tundra
15. jan 2025

Urcite predajte byt,usetris si kopec problemov...
Poznam pripad z blizkeho okolia,tiez po cca.20 rokoch rozvod.Tu odisla zena od muza,nechala mu deti.On ju vyplatil,zobral na to dalsiu hypo,prestalo sa darit,teraz predava dom,zostal bez prace a je uplne na dne,psychicky,financne aj zdravotne.
Cele zle...Preto odporucam,ked sa nechce dohodnut,predat byt,rozdelit prachy a zacat odznova..Drzim palce.

belllinka
15. jan 2025

Tak zas ako lgicke, ze neodide len tak bez vyplatenia. Ved predajte byt a chod do niecoho mensieho

p.j.jacky
15. jan 2025

Asi tá nepotesim ale rozvodom nič nekončí keďže je tu majetok a hlavne deti . Obrniť sa byt silná je jediná možno ako to dáš .rodina priatelia podrzia . Veľa síl

lily246
15. jan 2025

Chlapom načisto drbne keď ich chytí kríza stredného veku.

belllinka
15. jan 2025

@lily246 a odkiaľ vieš, že rozpad vzťahu je iba jeho chyba?

janickacrazy
15. jan 2025

Ja len taká kontrolná otázka, on už aj požiadal o rozvod? Ak nie, tak to urob ty, lebo pokým vás rozvedu, sa to môže ťahať niekoľko mesiacov a dovtedy má nárok bývať vo vašom byte. Potom už nie. A k rodičom nemôžeš odísť, žeby ti bolo lepšie psychicky? Byt by ste predali po rozvode a potom by si si kúpila niečo menšie. To sa mi zdá lepšie, ako kukať naňho celé dni. Inak dúfam, že mu nevaris/ neperies.

autor
15. jan 2025

@janickacrazy urobila som asi jednu hlúposť asi určite. Chcel podať na rozvod ale som mu povedala ze budem mat ako rozvedená problém získať peniaze ze nech počká pokiaľ začnem pracovať a najprv vyriešime peniaze a potom rozvod. Všetko samozrejme som chcela papierovo poriesit aby to bolo ok. Netušila som však ze to postupne na mňa dopadne takýmto spôsobom. A už vôbec ma nenapadlo ze keď vidí ze nieje dobre spolu bývať ze bude trvať na tom ze sa neodstahuje do podnájmu abo rodičom. Ja mam možnosť ale 20 km od bydliska škôlka jasle a práca všetko mam blízko pri bydlisku. Otázka predaja bytu...aj to som zvažovala ale v prepočte by som musela na kúpu nového dat viac peňazí ako mam vyplatiť. Jednoizbový stojí 100 000.

autor
15. jan 2025

@anjelicek26 ďakujem

autor
15. jan 2025

@anjelicek26 ďakujem rada by som deti do toho netahala. Budem sa snažiť ho presvedčiť aby od striedavky ustúpil do času pokiaľ nebudú dostatočne veľký a sami budu chcieť prespať u neho tam kde bude bývať. Zatiaľ však robím aspoň to ze keď sa dá odchádzam z domu na 2-3 hodiny. Zvažujem dokonca prácu na par hodín poobede. Do večera a nech sa stará. Deti mam zive je okolo nich co robiť.

kp7333
15. jan 2025

A nemozete sa striedat pri detoch v sucasnom byte? Tyzden ty, tyzden on. A pocas toho tyzdna by jeden z vas byval s detmi a druhy napr. u rodicov?

autor
15. jan 2025

@lily246 žiaľ vyzerá to tak aspoň čo mi ľudia čo nás poznajú hovoría ze on ani nedospel. Je moja chyba ze som potlacovala varovné hlasy v sebe aj od iných. Je ľahké fungovať keď všetko je zabezpečené venovať sa koníčkom ísť spať kedy chceš vstať len keď je to nutné ako pr. do prace. A hlavne netreba sa nikomu prispôsobovať. Ja som pred deťmi bola dosť pracovne vyťažená ale mala som cieľ deti a rodinu žiak bola.som slepá natoľko ze ja som ten sen dotiahla do úspešného konca a on sa len v podstate zviezol a zrazu som od neho požadovala jeho čas i jeho ako osobu a neskôr keď sa mi minuli peniaze aj finančne zabezpečenie. Čiže áno 2 ľudia ktorí si žili ako pár ale v podstate slobodne ja som sa pomaly prehodila na matku ale on sa niekde zasekol. Postupne však vidím ohľadom deti ze sa snaží viac. Ale škody už boli na páchané.

autor
15. jan 2025

@kp7333 paradoxne na to ako strašne nechce byť už so mnou a deti mat na striedačku tak keď som mu na vrhla ze pripadne nastúpim do práce na 12tky a s detmi bude dosť v byte keď nebudem doma ( samozrejme aj iné dni ich môže zobrať) ale trvala som na tom aby mali 1 domov a ze ich nebudem presúvať hore dolu len preto ze ma nemá rád a sa rozchadza. Odpoveď bola ze keď už odíde z bytu už doňho nevkroci. A je jedno s čím súhlasím abo nie. On chce na striedačku ale preto aby bol kryty . Neverí mi ze nebudem robiť ohľadom deti problémy. Ale keď bude striedavka tak ze sa budeme dohadovať podľa deti ako bude treba. Keď pr. budu chcieť ísť domov ze si po nich budem môcť prísť.....

autor
15. jan 2025

@p.j.jacky ďakujem. Toto asi potrebujem si opakovať dookola. Ze ešte mam rodinu a byt silná.

autor
15. jan 2025

@belllinka viac zaplatím za nový byt ako keď ho vyplatím. 1izbak stojí pomaly 100 000

autor
15. jan 2025

@miadi ďakujem. Tento stav pretrváva už dlho žiaľ posledné 2 roky som len zachraňovala manželstvo. Posledné 3 mesiace na mňa postupne doľahla realita najprv som si povedala ze to.dam aj keď ostane ešte bývať q pokúsim sa to využiť max ako sa da. Pr. akonáhle príde domov a bude sa dat ísť na 2 hodiny von aj keby som len okolo baraku mala chodít. Nesypat sa postarať sa o deti o seba a domácnosť. Ale žiaľ nie som robot priamo abo nepriamo do zasahuje do psychiky mojej nálady. Stačí veta abo len to ze aj keď je doma to neznamená ze bude s detmi resp. okolo deti ze poriesi co treba. Asi toto ma naviac vytáča. Urobí len keď sa mu to hodí. Snažím sa ako viem ale po 2 hodinách keď už neviem čo skôr na mňa doľahne ze keď to nezvládam teraz ako to budem zvládať keď práca domácnosť škôlky deti denno denne mozno s menšími pauzami. O co mu ide keď tvrdí že chce striedavku ale večer keď môže byt s mimi ale zapne si v izbe hru abo film ? Abo ako si to predstavuje ze striedavka aby "bol kryty " ale deti bude bravat len keď sa mu to hodí. ? A celu zodpovednosť okolo nich budem mat aj tak ja na krku ? Ale tak mi treba. Mala som samu seba viac počúvať keď bol na to ešte priestor. Teraz fakt mi len ostáva sa postaviť za seba sa deti a fungovať najviac ako sa da. Len keby tie moje nervy menej podráždene reagovali.

autor
15. jan 2025

A áno deti to vnímajú. Starší asi oveľa viac ako sa bojím priznať

janickacrazy
15. jan 2025

Nájdi si brigádu na poobedie, keď už muž bude doma z práce. Keď chce striedavku, tak nech si to vyskúša. Ty vypadnes z domu, prídeš na iné myšlienky, on sa bude musieť postarať o deti každý deň aspoň tie 2-3 hodiny. Nech si to užije, chlapec. Prečo by si mala robiť všetko len ty? Sú to aj jeho deti!

anca30
15. jan 2025

Začni riešiť bytovú otázku....a nech vyplatí on teba...alebo predajte byt a choďte do menšieho....hlavne nespominaj neplač....vyser sa na chrapuna....postav sa na nohy....už len keď začneš chodiť do roboty sa to zmení....mám niečo také za sebou ...ak chces napíš mi súkromne...drž sa

autor
15. jan 2025

@anca30 on byt nechce. Chce ísť do domu. Predal by ho. Smejem sa ze v podstate mu " zaplatim" vysnivany domcek v prerii proste smiech cez slzy. Tvrdí že jemu na život stačí málo ale kvôli deťom chce niečo s malou záhradkou aby mali kde byt Ďakujem sa povzbudenie

miadi
15. jan 2025

Vies co moji rodicia sa rozviedli uz som bola dost velka no otec nechcel predat byt a to obdobie kym sa byt predal bolo peklo. Dva roky je uz dost dlha doba u vas. Cim skor ho dostanes z domu tym lepsie . A ked sa detom nevenuje tak striedavku chce asi aby nemusel platit vyzivne? ( v tomto sa nevyznam) ale ty nemusis suhlasit s tou striedavkou . Najdi si pravnika niektori robia aj pro bono zadarmo pre ludi co si nemozu dovolit no potrebuju poradit . Urcite su dake organizacie pre matky v nudzi. A mozes skusit psychologicku nech sa v tom sama nedusis. Je tazke ich zohnat a niekolko mesiacov sa caka ale je aj daky zoznam ktori maju zmluvu so zdravotnou poistovnou a tusim 80% to hradi Neviem kolko sedeni. Ze by to Nebolo drahe. Rozvod rozchod ked su tam deti a spolocny majetok je velky stres. Cize za mna pomoc odbornikov treba. Pravnika a psychologa. Aspon by si mala ako taku oporu ze nie si na to sama. Aj ked su to plateni profesionali stale ti maju co ponuknut aby si vedela v tejto situacii navigovat co najlepsie.

vikiki29
15. jan 2025

Na ten byt platíte hypotéku? Či ho máte bez? Dedukujem, že s ním sa nedá nijako dohodnúť, iba tak, ako chce on. Pri takomto prístupe majte všetko na papieri zo súdu. Hlavne nič nenechávaj na dohodu - ohľadom detí, výživného. Podaj žiadosť o rozvod a nezabudni na predbežné na deti.

miadi
15. jan 2025

Tvoj muź uz nie je tvoj muz a partner Tak uz nemaj take očakavania. Je ako taky vred vyraźka hnis. A bude ta iritovat boliet vadit kym ste v jednej domacnosti. Ked ho vytlacis ako ten pupak bude ti lepsie ranka sa dezinfikuje a zacne sa hojit. Tak aj tvoja psychika. Jedina spomienka ze este existuje budu deti Lebo koli nim sa este budete natahovat do ich dospelosti. Ale tie deti za to nemozu ze sa vam vztah rozpadol tak sa snaz nekricat ked nieco vyvedu Lebo male deti sa potrebuju chovat ako male deti nie ako dokonali roboti. Polaskaj si ich tes sa ze ich mas . Ked sa da chod snimi vela mimo dom na navstevy na jar von . Ale Hlavne to treba co najskor vyriesit tak aby ste uz nebyvali s muzom v jednej domacnosti.

simca06022011
15. jan 2025

Vela chlapov chce striedavku na oko, vobec si s tym starosti nerob zatial, rozmysli si co ty chces a daj si podmienky. Ak tivie pomoct rodina, vies k nim odist alebo nieco, kludne sa z bytu mozes nechat vyplatit ty, ved ziadny problem + ak tam ostane byvat, kym ti to nevyplati, aj najomne pytat :D Ty tiez mozes si dupat, ze teda byt nechces a nech ti da 60t na ruku. A potom nech si preda. Alebo to vsetko nechaj na sud, pories rozvod, zverenie deti, majetok... a ziadala by som ze sa okamzite vystahuje alebo to co pisem prve, idem ja, a bude mi za uzivanie mojej polky bytu platit. Ja mam v rodine takehoto hrdinu, striedavka, on zrazu opusta zenu (dovetdy vzorny otecko) a chce striedavku, aktualne po dvoch rokoch ma nervy, deti ho obtazuju.. a tak :D cize su aj tak s mamou.
Jedine co vidim ako take citlive, ze ak ten byt mate s detmi ako dmov, proste budovali ste to spolu a tak, nerada sa toho vzdavas = tak to je take, nie lahke rozhodnutie. A tiez, nemusim mat kam ist...

betulinka1
15. jan 2025

Podla mna sa trápiš uz zbytocne. Pozri uz 2 roky zachraňujes vztah, nepodarilo sa ti to. Cize vztah je pase. Nechce sa odstahovat ok, Cize s tymto musis pracovat. Ides pracovat a dieta davas do jasiel. Otazka je, ci sa ti to financne oplati. Neviem o akom plate sa bavíme, kolko budu stat jasle, ci dostanes aj prispevok na jasle. Cize si najprv trosku sadni k číslam. Lebo ak napriklad zarobíš 600€ v cistom a rodicovsky mas 350€, plus ten prvy rok musis ratat s OCR a tak, tak neviem ci sa ti to oplati. On chce 60tisic. Ok ale aj tak si uver este nebudes vediet zobrat, banky chcu dobu neurčitú a aspon pol roka mzdu. Potom samozrejme zohľadnia vysku mzdy. Cize toto vsetko bude trvat. Z coho chce kupovat dom on? Tych 60 tis. mu stacit nebude. Skus ho brat ako spolubývajúceho, ktory plati cast nákladov na byt, v prvom rade aby si sa prestala trapit. Skus mu nechávať viac deti, ak chce striedavku, musi sa vediet postarat. Napriklad chod na par dni k mame alebo sestre sem tam. Skus tu situaciu, ze je doma vyuzit na cas pre seba.

jamidea
15. jan 2025

Neviem kde byvas a ci si mobilna, myslim auto, ale 20km je v pohode.

nessi01
Autor odpoveď zmazal
autor
15. jan 2025

@betulinka1 áno máš pravdu. Čísla sedia tak aby dobre bolo cca o rok. Celý ten príspevok co som písala je len o tom ze hlava racio je jedna vec ale emocne sa sypem bez varovania. Vypísať sa z toho a dookola si to racio pripominat

Strana
z3