icon

Muž sa správa surovo

6. mar 2021

som 1 rok vydatá za muza, ktory sa ku mne sprava naozaj surovo a hlavne poslednou dobou.
chce deti, ale ja uz po nich ani netuzim.
premyslam nad rozvodom...
sme mladi ludia a cakala som, ze aj po svadbe sa budeme k sebe spravat s uctou. bohuzial on je kazdy den nervozny, podrazdeny, nadava a plnokrat mi povie, aby som isla do pi.......
je hrozne to pocuvat a casto z domu unikam. idem napriklad s kamaratmi von na turu alebo prechadzky.
casto aj sama pod zamienkou, ze si idem vyvetrat hlavu. proste neznesiem byt v jeho pritomnosti, ked je taky.
a dovody? rano vstane, nema naladu, niekedy sa so mnou nerozprava, neodpoveda mi na otazky, alebo povie, ze ma ani nepocuva.
ja som vtedy cely den ticho, robim si svoje, utekam k svojim povinnostiam a vela citam.
nie som stastna.
ak sa obranim a poviem, ze toto je cez, povie mi, ze podla neho je to normalne.
nase manzelstvo v tieto jeho dni vyzera tak, ze ja ani nedohovaram, ani sa nepytam, obaja len mlcime. aj teraz ked to pisem, je mi do placu. casto ale toto vsetko v sebe potlacim, snazim sa byt silna. s nim sa neda rozpravat ani o obycajnych veciach, ani o pocasi, ani o praci, skratka o nicom. ako s nim mam chciet deticky, ked je taky? uzamklo sa to vo mne. tuzim len po tom, aby sme sa normalne rozpravali, aby sme k sebe boli uctivi, aby nenadaval, a aby sa na mna usmial.
ani si nespominam, kedy naposledy na mna pozrel a usmial sa...... alebo mi moj usmev opatoval.
nemusi mi venovat 24/7, to som nikdy neziadala. ale zacinam mat pocit, ze ma vsetko a vie, ze kedze sme svoji, uz nie je take lahke odist. dakujem za vypocutie mojich slov......

Strana
z6
cacianka
7. mar 2021

@katkati jeho kamarati jej uz naznacili.niekde to spomenula.

cacianka
7. mar 2021

Dakujem za 💟

podmostom
7. mar 2021

Ahoj, buď smer psychológ, psychiater spolu s ním, a ak bude odmietať tak koniec. On je človek s hlbokými traumami, s ktorými sa vyrovnáva cez teba. To co videl doma, podvedome robí teraz on. Jeho otec je manipulator, svokra je nešťastná žena, ktorá za tie roky celkom potlacila svoju osobnosť, len aby bol kľud. Ona je už v takom psychickom rozpoložení, ze sa nebráni ničomu, len prežíva. Skus minimálne ty sama ísť za psychologickou, a spolu rozoberte jeho správanie. Jeho cesta k normalnosti je na dlho, možno roky terapie by mu pomohli, ale keď nebude chcieť, tak dovi dopo. Prepáč neprecitala som úplne všetky príspevky. Prečo ti Jeho kamaráti radia ísť od neho preč? Ak máš možnosť popytaj sa ich, možno o ňom vedia v niektorých stránkach viac ako ty a keď ti toto povedali jeho kamaráti, je to jasný signál ze niečo je veľmi zle.

potvorka88
7. mar 2021

Citala som iba tvoje komentare a vies aky mam z toho pocit? Ze aj ked si uvedomujes problem, tak sa ho snazis podvedome obhajovat. Analyzujes, zamyslas sa atd. A dokedy? Kym aj tebe nepritankuje? Aj vtedy budes riesit ze mozno ma problemy v praci a zlu naladu? Sama citis, ze je to na ... Mala by si sa zverit mame, ked bude v praci zbalit sa a odist aby ta neprehovaral, alebo ti neublizil a nezabudnut podat papiere na rozvod. Nedaj sa manipulovat a uz vobec nereaguj na to, ze ty nieco robis zle. Ono to stastnu buducnost nema. Nevazi si ta a ani nebude. Mozno bude slubovat hory doly, ked mu bude horiet pod zadkom, ale to budu len reci, alebo sa ti vyhrazat. Uvedom si, ze si dospela sebavedoma zena a nedaj si nicit zivot takym chudakom. Nemate deti, mas kam ist, nemas nad cim rozmyslat.

lija22
7. mar 2021

ach snad neotehotnies do rozvodu. ak by si mala nejake zatmenie mysle a mala s nim sex hned sup escapele lebo az potom by sa to zbytocne zdramatizovalo

sari24
7. mar 2021

Veľmi ma mrzí čo prezivas, znies veľmi milo cez písmená a cítiť z teba smútok. Tvoj problém má len dve riešenia:
1. rozchod, odstahovanie a následný rozvod.
2. Ak to chceš ešte skúsiť tak by som mu povedala nasledovné - buď tak dobrý liec si svoje traumy a komplexy na niekom inom. Som tvoja manželka, rada si ťa vypočujem ak ťa niečo trápi ale hromozvod ti robiť nebudem. Veľmi sa ma dotklo ako si tresol do chladničky a aj ďalšie tvoje ataky na moju osobu. Ak chces so mnou ostať tak to bolo posledný krát čo si sa takto správal, v opačnom pripade sme my dvaja skončili. Čo sa týka mojich kamarátok a hobby tak do toho mi kecat nebudes, vo svojom zivote mám aj iných ľudí s ktorymi sa budem stretávať. Po ďalšie ak ti vadí že som nenakupila alebo nestihla navariť obed tak máš tiež dve ruky, môžeš sa angažovať. Povaha mojej práce nedovoľuje aby som mala čas na varenie. To že som na home office neznamená že mám dovolenku. Aha, a to že ti nevenujem dostatok času - presne tak, nevenujem. Lezie mi na nervy jeden vecne zduty panovacny chlap a nemám záujem s takým travit čas. Ak si toto nepochopil tak to môžeme rovno zabaliť.
A počkala by som na reakciu. Kľudne nech si aj tresne do niečoho, aspoň sa nemusíš viac snažiť.
Som v tvojom veku a neviem si predstaviť že najkrajšie roky môjho života mi ničí nejaký magor. Prajem ti veľa síl a postav sa strachu zoči voči.

staniica
8. mar 2021

Mne sa tisnu slzy do očí, keď toto čítam... Dievča dobre robíš, rozumná si, utekaj! Moja mama nemá žiadne kamarátky, zla nevesta bola, 3 deti, doma a psychická choroba na krku... A stále je s ním... Viackrát som jej povedala, že toto by som ja nedala a už by bol panvicou ovalený... Takíto ľudia nesmú mať deti.

kocurikpupcek
8. mar 2021

@staniica presne tak, a ešte keď sa do toho zamontuje svokra, svokor...muž sa im chodí žalovať ako ona nestíha a on chudacik musí pomáhať...🤦🏻‍♀️

sidicek
8. mar 2021

@sari24 no len ta 2. môže dopadnúť tak, že sa zas bude do prvého dieťaťa pretvarovať a potom len začne rodeo.

staniica
8. mar 2021

@kocurikpupcek no mojej mame sám svokor v minulosti povedal, že to bude mať ťažké, ale slabo počúvala 🤦😭 resp. utekala z niečoho čo nebolo doma ideálne a myslela si, že v novom bude lepšie ...nie je ľahké vyhodnotiť situáciu zavčasu, ale tu má autorka veľké plus, že to zaregistrovala a môže sa zachrániť 👏

Strana
z6