Muž si ma neváži
Sme manželia 9 rokov .Ja som na rodičovskej už skoro 5 rokov mám deti 2 a 5 ročné. Problém je že, v tomto manželstve má pocit že on je pán vsetkeho a môže o všetkom rozhodovať . A stále mi povie že nič mu neponaham finančne , chodím do práce 2 krát do týždňa plus mám brigádu 1 x do týždňa. rodičovsky príspevok mu dávam na chod domácnosti skoro celý ostane mi 100 eur cca . Keď idem z práce vždy kúpim maly nákup za 15 eur niekedy menej niekedy viac . Deťom kupujem vždy niečo male , alebo nákup v dmke. Alebo do pekarne. A teda je to taký môj výlev . Či ostať s takým clovekom čo si nič neváži a nič nevidí ..
Prepac ale Ty si nesvojpravna?Už keď si chcela ostať doma tak dlho tak mu aspoň neodovzdavaj RP 🤦🏼♀️ Ste predsa manželia a Ty nemáš prehľad o tom čo on robí s peniazmi??? A ešte mu davas aj svoje?Ako prvé si začni vazit samu seba a nasledujúci RP mu už nedaj.S kým sú deti keď Ty si v práci?
@penelope2066 ale ja mám výplatu svoju takže mne o ten rodičovsky nejde . Iba o priority . A kebyže mu poviem že si beriem naspäť kartu tak on povie že odíde. Ráno preč a nebudem vedieť ísť do práce . A stojí mi to za to . Hádať sa snim ?
@jabadabadu veľakrát som chcela zobrať si naspäť kartu . Ale proste schoval mi kľúče kým mu nevrátim kartu. Tak som si povedala že nech je kľud v domácnosti . Tak som si spravila nový účet kde mi chodia moje zarobené peniaze.
Koľko zarobíš ty?
Náklady sú 1300€, platíš z nich niečo ty?
Pokial nebudete komunikovať neurobíš nič, ty si myslíš že si pre neho hovno. Možno si to mysli aj naopak.
Baby ti tu píšu že mu nemáš dať rodicak a hotovo. Tak mu ho nedávaj, urob dva veľké nákupy a máš 400€ v čudu. On robí nákupy potravín?
Nič o sebe neviete, každý z vás si niečo domýšľa o druhom. Láska a intimita nula bodov. Každý si kope za seba. Si sadnite spolu povedze koľko je vás príjem za mesiac, aké sú náklady, koľko odložíte, koľko miniete s deťmi a bodka.
@daniela1911 on povie že on to nebude riešiť financie že nech mu dám pokoj stým
Máš ho ešte rada ? Nie kvôli deťom
@daniela1911 už ho nemám rada . Ale kebyže sa zmenil tak by som ho mala , ale on sa nezmení . On nevidí nič zle , on nevidí že sa zle správa .on povie že ja som zla .
Mne by to teda za to stálo.Vsak si váž samu seba a nenechaj so sebou zametať.
Čislo účtu na ktorý chodí RP sa dá zmeniť kedykoľvek
Tak sa rozveď, majetok sa vysporiada, prácu máš, menšie už pôjde do škôlky, prácu máš, RP ešte máš tiež, + pripadne výživné. Začni odznova a s hrdosťou.
@penelope2066 veď to viem. Len potom mi robí problémy .
No nič. Jediné, čo ti zostáva je, dupnut si, vykričať sa a ak nič nepomôže, odísť. On možno ani nevie, že ťa to tak trápi, keďže sa s ním nechceš hádať. Kapitulovala si bez boja. Vzdala si to. Takže teraz buď trp, odíď, alebo mu riadne a rázne povedz, čo ti robí.
Pokiaľ sa mu nevzopries bude to len horšie,pozviechaj sa prosím Ťa...Toto čo Ti robí problém nieje????
@tilly skôr už som toľko bojovala že už nevládzem.
Nuž tak potom... ty musíš vedieť, čo zvládneš a hlavne, čo sa ti oplatí zvládať. Len ty poznáš svoju situáciu. My ti len vieme napísať, že existuje taká vec, ako ekonomické tyranie a vyzerá to tak, že tvoj muž ti to robí.
Tak prepac ale ak on musi upratovat, nakupovat, pritom chodit do prace a byt zivitelom rodiny a nespavate spolu...je to jasne, ze je podrazdeny a vykrikuje ti aj to, co by ti normalne mozno nepovedal..podelte si kompetencie..ked on zaraba, ty obriad domacnost a deti...alebo ak obaja pracujete..domacnost si podelte..to, ze ti nepovie kolko zaraba..to uz blika kontrolka..vztah na bode mrazu..asi uz neplanuje s tebou buducnost..podla mna...o financiach mate mat prehlad obaja..a co je to za blbost ze mu mas davat rodicak..on ti dava vyplatu?.. ved si nechajte kazdy co vam pride na ucty a naklady si podelte..kazdy podla svojich moznosti
Nech je doma s detmi,co si mohla jedine ty bolo tehotenstvo,porod a dojčenie,ostatne moze robit on,mu to vysvetli
Normálne je povedať, že manželská poradňa by mu otvorila oči. Ale ja som síce s jedným dieťaťom, no bez chlapa už od jeho 3 mesiacov a nemenila by som veru. Ale ja som taka povaha a vždy som bola rada sama sebe paňou. Nemám potrebu byť vo vzťahu, nikdy som to ani nemala. Keď vo vzťahu si, tak kvôli všetkým vám by som riešila tu poradňu. Keby nechcel, dala by som mu na výber len dve možnosti - poradňa alebo rozvod - a rozhodne sa nenechaj zastrašiť rečami typu kam by si išla, ako by si vás uživil, zoderies ta z kože a podobne. Možnosti vždy boli a budú, na takéto ani nereaguj. Keby k tomu došlo.
Niektoré si za to môžete samé.... Rodičovský dávaš mužovi na chod domácnosti??? Ste sa pomylili nie? To on má dávať tebe, on by si mal nechať ale 100e len tak, aby mal a ty hospodár.... Vždy sa pýtam tú istú otázku, že kde na tieto výkvety chodíte? Však to že je debil ste každá jedna musela vedieť už pred deťmi.. A ešte šup, urobíme dve deti s takým magorom, lebo jedno je málo...
No ja neviem, ale ja by som v takom vzťahu nemohla byť s dieťaťom. Môj partner zaplatí byt, paušály, tv, všetko z výplaty. Ja malému z materskej to čo potrebuje a ostatné peniaze máme na mojom účte ku ktorému máme prístup obidvaja. Nič nie je moje, nič jeho. Všetko naše spoločné veď sme pre boha rodina. Nákupy platíme normálne ako treba a ak si chce jeden z nás niečo navyše kúpiť tak si o tom povieme a nevykrikuje mi, že som si kúpila šaty a mám o 70% nižší príjem ako on
@leskovael prečo by on jej mal dávať? Očividne on nakupuje a platí všetko. Keď je ona v praci on je s deťmi. Autorka po ceste z prace urobí nakúp za 15€, chodí do prace 2x do týždňa.
Jej muž je debil, ale preto ako sa správa a nechce komunikovať a pod. Veď tu nie je problém RP..
@daniela1911 áno ako píšeš . Tie nákupy som napísala ako príklad pretože mi často pripomenie že ja čo davam do domácnosti je nič. Tak som si zacala odkladať bločky asi mesiac . Proste len aby som samej sebe dokázala že prispievam dosť mimo toho, že skoro celý rodicak dávam.
@dddianka12 áno tak je to správne ale nie každá rodina to tak má .
Ani by som sa nečudovala, keby bola pravda tak trochu iná, ako tu vykreslila autorka.
Ako rodina majú výdavky 1300€. Z toho 1000€ platí do svojho muž, 300€ (z RD) žena. Žene zostáva cca 100€ z RD + má svoju výplatu. Do práce + na brigádu chodí spolu 3x týždenne, síce nevieme koľko presne zarobí, ale odhadom 400-500€ bude mať. Veď sa autorka finančne nemá vôbec zle. Chlap zaplatí 3/4 z výdavkov rodiny (za seba a aj za deti) ona 1/4 (za seba). A svoju výplatu má každý pre seba.
Ďalej muž sa stará o domácnosť, o nákupy, o deti.
Popravde ani neviem, prečo by mala autorka mať kartu od účtu jej muža. Nenapísala tu, žeby jej niečo z finančnej stránky chýbalo. Muž všetko do domácnosti kúpi. Ona má celú svoju výplatu len na seba. Žiadne ekonomické týranie nebadam. Za to že nevie koľko zarába jej muž?
Aby to nebolo tak, že autorka "spotrebuje" všetky peniaze ku ktorým sa dostane, tak preto muž "musel" komplet prevziať chod domácnosti a autorke obmedziť prístup k peniazom, ktoré sú určené na hypotéku, energie, autá, a pod.
@zltalienka vidím to rovnako. Odsudzujem jeho správanie voči nej, aj keď je otázne ako a kedy to začalo. A povedzme si úprimne, dlhodobo, bez sexu žiadne muz nebude milý. Ale žiadne finančne týranie nevidím!

@elizabet173 máme hypotéku na dom , dve autá . Všetko je pisane na nás oboch . Neviem čo viac napísat . Výdavky sú vysoké cca 1300 eur.