Muž si nechce vziať dovolenku počas prázdnin
Ahojte potrebujem poradit- muž/ podala som už o rozvod/ odkedy s ním nežijeme s deťmi nemá záujem, je nezodpovedný. Počas letných prázdnin si nechcel zobrať v práci dovolenku aby mohol s deťmi tráviť čas, celé 2 mesiace som bola s deťmi doma ja, robila im program a on bol iba v práci. Jesenné prázdniny takisto. Idú vianočné 3 týždňové prázdniny, on má kopec dovolenky nevyčerpanej a nechce si ju zobrať, chce len do práce chodiť. Ja nemám žiadnu dovolenku, musím si dať v práci neplatené voľno. Kde sa môžem obrátiť? Kto ho" donúti" zobrať si dovolenku a tiež byť s deťmi? Ja potrebujem tiež robiť, zarábať peniaze, to nie je možné už.
@romanuuska tak ti treba
@romanuuska donutiť ho nedonútiš nijako, dúfam, že máš komunikáciu s ním v maily, alebo SMS, zaplať opatrovateľku a žiadaj okrem výživného prispieť na takéto mimoriadne výdavky
@romanuuska Co si cakala? Odides od muza s detmi a on bude skakat ako ty piskas? On si vyberie dovolenku kedy chce a ty sa budes trapit. V case puberty deti vytiahne zarobene eurace a deti si kupi. Vsetci sa daju kupit. 🤔
Popripade si najde druhu zenu, zalozi novu rodinu a ty si budes drat ruky po lakte, stresovat, zivorit a on zit.
@romanuuska nikto.
@romanuuska Co si cakala? Odides od muza s detmi a on bude skakat ako ty piskas? On si vyberie dovolenku kedy chce a ty sa budes trapit. V case puberty deti vytiahne zarobene eurace a deti si kupi. Vsetci sa daju kupit. 🤔
Popripade si najde druhu zenu, zalozi novu rodinu a ty si budes drat ruky po lakte, stresovat, zivorit a on zit.
@anonym_c3cca3 nechcela si to napísať autorke témy? Ja sa nerozvádzam
Mne sudkyna povedala, ze stretavat sa s detmi je pravo otca nie povinnost, nemozu ho donutit, jedine co mozu donutit je platit vyzivne. Jed som sa spytala ze kde je pravo matky na vlastny zivot, pracu a ako tak sa postarat aj o seba tak som dostala odpoved, ze bohuzial je to tak. Moj ex si deti braval aj cez prazdniny ale tiez mu sem tam zasibalo a uz som sa dostala do par ostrejsich rozhovorov, hlavne s kolegami co sa rozculovali v robote ze maju "vysoke" vyzivne, ved on si berie dieta ked ma cas, moja jedina otazka vzdy bola, ci si ho berie a zostava s nim doma aj ked je chore, no uz som bola za neprijemnu zensku.
Mne sudkyna povedala, ze stretavat sa s detmi je pravo otca nie povinnost, nemozu ho donutit, jedine co mozu donutit je platit vyzivne. Jed som sa spytala ze kde je pravo matky na vlastny zivot, pracu a ako tak sa postarat aj o seba tak som dostala odpoved, ze bohuzial je to tak. Moj ex si deti braval aj cez prazdniny ale tiez mu sem tam zasibalo a uz som sa dostala do par ostrejsich rozhovorov, hlavne s kolegami co sa rozculovali v robote ze maju "vysoke" vyzivne, ved on si berie dieta ked ma cas, moja jedina otazka vzdy bola, ci si ho berie a zostava s nim doma aj ked je chore, no uz som bola za neprijemnu zensku.
@som_realistka deti sú vo výlučnej starostlivosti matky a otec si berie deti v súdom určených termínoch. Ak sa vám to nepáči, tak dajte návrh na striedavú starostlivosť alebo zverte dieťa do starostlivosti otca a bude dosť času na svoj vlastný život.
@anonym_c3cca3 nechcela si to napísať autorke témy? Ja sa nerozvádzam
@anonym_f4d1cc Prepac, omylom.
Došiel na psa mráz? Tak si chcela som všetkým vydrbať, až nakoniec si dopadla takto. Viac o tebe a tvojom prístupe tu:
@anonym_148cfa nikoho som nesklamala, nepodviedla- bola to otázka, aby som si pomohla. Otázka!!! Nedošiel na psa mráz 😆
@anonym_148cfa nikoho som nesklamala, nepodviedla- bola to otázka, aby som si pomohla. Otázka!!! Nedošiel na psa mráz 😆
@romanuuska skús sa pozrieť na svoju komunikáciu v príspevku. Ak máš takýto wording a komunikáciu, ani sa nečudujem, že tvoj budúci ex sa správa tak ako sa správa.
@romanuuska nedonutis. Potom to max vies zohľadniť vo výživnom, ze si musis brat neplatené volno alebo platit opatrovatelku, denne tábory a tak. Podla stareho príspevku mas jedno dieta v skolke. Cize cez letne prazdniny skolky su. A školáka treba dat do denných táborov, babky a nejako to skombinovať. Mnoho zien samoziviteliek, toto riesi a v praci neplatené ani nedostanú. Prave tie denne tábory vies dat do vyzivneho, ak sa otec nestara. Je to tazke samej ale najviac na to doplatia deti. Mohol by muzovi niekto dohovorit, ze nech nestrati kontakt s detmi. Potom, ked sa zobudi, uz bude neskoro.
Žena musí a chlap nie. Keď nechce tak nechce a nikto ho nedonúti. Pritom podľa európskych zákonov má otec také isté povinnosti ako mama. Kedy to už začne platiť aj u nás ?
Som rozvedená takmer 12 rokov, dcéra bola prváčka. Každé prázdniny bola so mnou. Či jednodňové polročné, či dvojmesačné letné. Všetky štátne sviatky a vlastne aj všetky víkendy. Nevzal ju ani cez Veľkú Noc, ani cez Vianoce. Jediný raz s ňou nebol u lekára, nie to na OČR. Keď je raz blbec, tak je blbec. Neprinúti ho nikto. Ani sociálka, ani súd. Sudkyňa mi povedala, že byť s dieťaťom je jeho právo, nie povinnosť. Vzala mi všetky slová. A kde je právo dieťaťa byť s otcom, ktorého miluje? škoda slov.
@anonym_f4d1cc Prepac, omylom.
@anonym_c3cca3 nič sa nedeje
toto je ale tak nefér voči ženám, chlapi nemusia nič a žena nech sa aj roztrhá
@anonym_d42722 trebalo lepsie vybrat partnera 🙁Ja mam znamych kde je zena taká ze niriesi deti alebo naschval robi napriek aby dieta nemohol sa stretavat s otcom. Samozrejme na 95% zeny to maju horsie, aj velmi ich lutujem, a nechapem ze ako mozu byt ty "chlapi" taky ze neriesia vlastne deti. Ako som pozeral vyzivne tak 14% cisteho na dieta do 6r a 16% na 6+. Treba doriesit maximalne vyzivne ked sa nestara + este co vsetko sa da. Nehovorím ze s tym zena s detmi ma vyhrate , ale urcite pomoze. Keby som tak dopadol, vsetko by som dal pre deti co mozem, aj peniaze aj svoj cas.
Žena musí a chlap nie. Keď nechce tak nechce a nikto ho nedonúti. Pritom podľa európskych zákonov má otec také isté povinnosti ako mama. Kedy to už začne platiť aj u nás ?
@maury podla mna to nikde neplati. Je to len teoria. A ked nechce byt a dietatom ale by musel , tak ako by vychovaval to dieta?
@maury podla mna to nikde neplati. Je to len teoria. A ked nechce byt a dietatom ale by musel , tak ako by vychovaval to dieta?
@alexanderkovacs však jednoduchšie je ich robiť nie. To je ďalšia vec, stráviť čas lebo musím, neznamená nutne starať sa a vychovávať.. začarovaný kruh
@romanuuska bud rada keď je debil je lepšie aby s detmi ani nebol
@maury Ono je to ako v tých videách - a to sa týka aj úplných rodín - mama vstáva k deťom v noci, automaticky, stará sa o choré deti, sama sa nakazí, v robote zlomok peňazí, práca neporobena, lebo OCR, seba dava na posledné miesto, samozrejme, domacnost tip top musí byť, aj ona musí nejako vyzerať a nie jak strašiak do kapusty - a keď náhodou niečo z toho spraví muz tak uaaaaau, to je úžasný ocko! Lebo chlapi dávajú seba na prve miesto a žena seba na posledné. Tak je to v nás doslova zakódované.
@romanuuska skús sa pozrieť na svoju komunikáciu v príspevku. Ak máš takýto wording a komunikáciu, ani sa nečudujem, že tvoj budúci ex sa správa tak ako sa správa.
@anonym_148cfa ešte raz, bola to len otázka, nikoho som neoklamala ani nepodviedla-, ani nič.
@anonym_148cfa ešte raz, bola to len otázka, nikoho som neoklamala ani nepodviedla-, ani nič.
@romanuuska ešte raz, ja nehovorím, že si niekoho podviedla. Ja hovorím o tvojej arogantnej a nadradenej komunikácii na MK. To sú dva rozdiely. V tomto prípade sa nečudujem tvojej aktuálnej situácii.
@romanuuska ešte raz, ja nehovorím, že si niekoho podviedla. Ja hovorím o tvojej arogantnej a nadradenej komunikácii na MK. To sú dva rozdiely. V tomto prípade sa nečudujem tvojej aktuálnej situácii.
@anonym_148cfa pre mňa aj písanie s tebou je strata času, tak ale čo mám robiť, keď stále vypisuješ?

toto je ale tak nefér voči ženám, chlapi nemusia nič a žena nech sa aj roztrhá
@anonym_d42722 ani žena nemusí, veď mnohé sa ani nestarajú. Konkrétne autorka považuje deti za ťarchu, no i tak sa o deti stará a potom sa sťažuje. Podľa zákona keď rodičia sa nechcú starať, tak sa postará štát. Vyhovárať sa iba na muža že on je ten zlý nie je zrovna zrelý prístup.