Muž si odmieta zobrať voľno v práci
Ahojte, prosím mali ste niekto skúsenosť ako ste riešili keď si váš muž odmietol brať voľno v práci? Deti boli plánované a že bude takýto som fakt netušila pretože predtým s dovolenkou problém nebol. Má problém aj s dovolenkou aj s OČR … vraj kvôli mojím vymýšľancom si on brať voľno nebude. Ale ja tiež potrebujem ísť raz za pol roka niekde (otrasné viem) a pri deťoch potrebujem tak 3x za pol roka aby bol. Dovolenku bol s nami 4 dni.
Neviem už ako to budem riešiť, teraz som na rodičovskom, ale čo bude keď budem pracovať? Deti nám nemá kto prizrieť.
Niektoré komentujúce sa zamýšlate aj nad tým, čo bude s Vami, ak nastúpite do práce? Snáď naivne nedúfate, že Vaši muži sa zázračne zmenia a po tých rokoch ničnerobenia budú ochotne doma robiť polovicu prác 🫢
Kopnut do prdele, zbalit sa na tie 4 noci a nechat deti muzovi, neviem co ine by robil ako bral dovolenku, ja nechapem takych chrapunov, mna muz na 2 tyzdne poslal a syna sam strazil

Autorka:
A čo znamená to slovo vymýšľance? O čo ide? Ja by som si len tak tiež dovolenku nebrala. Keď bol manžel na MD s dieťaťom, tak si všetko musel vybaviť buď s dieťaťom alebo v čase,keď som bola doma z práce. A predstav si, že to šlo. To isté, keď som na MD a chvíľu na RD bola ja. Poriešila som všetko buď s dieťaťom, alebo v čase, keď bol manžel doma z práce. Nikdy by sme si nebrali voľno, lebo jeden z nás chce riešiť svoje voľnočasové aktivity, oddych atď.
Iné to je, keď obaja pracujeme - k lekárovi s chorým dieťaťom ide ten, kto práve môže, doma s chorým dieťaťom ostávame na striedačku podľa toho, komu to ako vyhovuje. Manžel nemal problém ostať 6 týždňov na očr, keď som mala úraz a nebola som schopná sa starať o deti a domácnosť. Ale určite si neberieme voľno v práci kvôli druhému, ak to nie je extrémne nutné.