Muž vyčíta výdavky: Ako sa s tým vyrovnať?
Čaute som na MD.. muž robí od rána do večera. Zarobí aj sa narobí. Ja kupujem väčšinou veci ako potraviny, no míňa sa neskutočne.. chodím s krpatym kútiky ,ihriská aj platené zoo. Nechápem prečo mi muž vyčíta že míňam keď to robím všetko pre nás . Bojím sa aj pýtať peniaze. Vie mi tak hnusne aj povedať niekedy.mnapr že dám malému mobil len nech mám pokoj..hej od rána do rána sa starám ozaj nik mi nepomôže ale ..to vidí čo nemá..
Preco si od neho pytas peniaze? Nemate spolocne? Mne sa to nezda vela, ja by som este urcite minala aj na seba.. A inak keby mal taketo hlupe reco, velmi rychlo by som mu to vysvetlila a isla do prace. Nech si panko riesi opatrovatelku alebo jasle a tam uvidi tie poplatky.
@dzejny656 určite nemusím jesť suche rožky 🤣🤣varím každý den
@sheila121 Kopa ludi je od rana do vecera v robote a nie su nasrati. A komu sa nepaci, tak zmenit pracu👍 U nas mame slobodu vyberu a kazdy ma pravo zariadit sa ako mu vyhovuje.
Ako je mozne, ze ta nepustil do roboty? Uz toto ma zarazilo. Druhe co ma zarazilo, ze nemate spolocne peniaze a nerozhodujete spolocne o tom na co ich miniete. Dalsia vec je, ze ci kupis len to co treba alebo aj zbytocne minas. Tretia, preco sa hanbis pytat od neho peniaze. Nemas prijem, lebo sa staras o vase spolocne dieta, tak mas mat peniaze na to co potrebujete. Dieta, ty, manzel a aj cela vasa domacnost. Tiepeniaze, ktore dostavas ty a zarobi muz su vase spolocne.
Toto ste mali mat davno vykomunikovane. Najneskor ak sa dieta malo narodit.
Z tvojich uafektovanych prispevkov mam dojem, ze muz ma pravdu 😃
My podnikame. A to nehovorim ako chvalu , skor naopak. Kto rozbieha svoj biznis vie, ze na zaciatku je to hlavne o tom, ze tam davas peniaze a nie ze nejak super zarabas. Ale VZDY sluzili peniaze nam, nie my im. Nie, nechodime na vikendove pobyty, lebo mame 2 male deti a isto by sme si to obaja neuzili, radsej ide muz so starsou na kone napr. Preco by sme si to mali vycitat? Naco su ludom stale peniaze, ked si ich nevedia uzit? Pojdu s nimi do hrobu? Nepoviem, ked nemate alebo ze minies vsetko na hluposti, ale takto... u mna by to nepreslo, ja si peniaze (rozumne) uzivam
do prace ta nepusti-ale pises ze sama nejdes lebo jasle su drahe .. tak si neser do pusy .. nikam nechodis ,ale kazdy den si niekde .. aj to niekde daco stoji .. euro k euru a mas viac ako 20 tyzdenne... stale sa vyhybas otazke kam ide tvoja materska.. a co vsetko plati on plus co ty ... ak on ssa snazi setrit a zabezpecit rodinu a ty len minas sa mu necudujem ..
Tazko hodnotit a radit, ked nevieme kolko tvoj muz zarobi, ake mate nutne mesacne vydavky a kolko minies na hluposti. Bud to nie je iba 100€ mesacne, alebo muz nezarobi az tak vela ako si myslis.
Ako za mna je ok zajst s dietatom aj do zoo, aj do plateneho centra, nemusi byt vsetko zadarmo… na druhej strane ak na to nie je a ty nevies hospodarit, tak sa muzovi necudujem, ze pinda.
Ale ja sa obavam, ze problem bude ovela vacsi ako tych 20€ za tyzden na hluposti…
Autorka koľko ma to tvoje dieťa prosím ťa?
@timea301196 no píše ze je na materskej... cize do pol roka??? Na to ozaj nepotrebuje platene kútiky a vyletiky....
Snáď autorka pozná rozdiel medzi materskou a rodicovskou🙈
@lienka.7 veď preto som chcela vedieť lebo akože ťahať niekde pol ročne dieťa co este nevie o svete po výletoch 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
@timea301196 tak na malých deťoch, svadbách a pohreboch sa predsa najlepšie zaraba 🙈😉👌
Za mňa sa jednoznačne nudí autorka, nie jej dieta. A súhlasím s jej mužom.
Čo robí 6 mesačné dieťa na ihrisku, v zoo, v kútiku? Či nevieš rozdiel medzi MD a RD?
Ťažko súdiť, možno mužova verzia by znela trochu inak… Aj ja som míňala pri deťoch. Aj ja som pýtala od muža (ale to len skôr zo slušnosti, aby vedel, nikdy nebol problem vziať si tie peniaze), ale keď som vedela, že potrebujeme niečo ušetriť, tak som nemíňala… Každý týždeň ZOO? Načo? Džúsik v kútiku? Však zober z domu, na čo platiť v kútiku, keď to je raz tak drahé… Mobil do ruky? Áno, aj ja som to robila, ale v čase, keď som fakt potrebovala ja pokoj od detí (lebo som musela niečo vyriešiť), nie preto, že sa deti nudia… Tak malé deti sa mobilom nezabávajú… Predpokladám, že muž ma inú predstavu o tom, ako sa venovať deťom. A toto ste si mali vydiskutovať ešte predtým, ako ste si jedno zabezpečili…
20 eur sa minie možno na jeden výlet....
@ajka0207 nezoberú jej ridicak. To bolo kedysi. Nemusí žiadať príspevok na jasle a ridicak bude brat do 3 rokov normálne ako aj keby bola doma
Dieťa do max 6 mesiacov pije dzusiky a je chrumky, keď píšeš, že si na materskej 600 eurovej? Zaujímavé .... Môj názor je, že ty sa nudis, potrebuješ sa ukazovať medzi ľuďmi, keď ste každý deň niekde, hoci znova max polročné dieťa toto absolvovať, nečudujem sa mužovi, že je nahnevaný. Ak viete spolu komunikovať a na tieto výdavky minies celú materskú mesačne od narodenia a on cvaka všetko ostatné a je s tým tých 6 mesiacov v pohode, tak by ti to nemal vyčítať,ak ste sa na Tom vopred dohodli
@lucia147852 vážne, tie zákony sa menia tak rýchlo, to nestíha človek vnímať, ja som to riešila pred tromi rokmi a vtedy sa nedalo poberať oboje.
Naspat do práce, dieta do jaslí, rodicák budes dalej dostavat(ziadny prispevok nepytaj, lebo prides o rodicak) ked pojde do jaslí do 3 rokov, takze budes mat rodicak + tvoj plat - pekne nie? A pan manzel da peniaze polovicu na jasle, ked sa mu nepaci ze pytas od neho peniaze na detske kutiky, tak zaplati za jeden kutik - jasle, no a si v pluse, to len na gro toho, ze ti povedal, že vela minas. :D
Pravdepodobne vôbec nie je problém tyh 20eur co miniem a zbytočne tu na to hľadáš riešenie. Tvoj chlap je proste.nervozny z prace, musí si niekde vybiť frustráciu... A povie niečo tebe, tak si to.prilis hned pripúšťas. Ja poznám.xy žien doma aj na reťazový md, sj také co robia počas md, rd.. A dovolím simpvedat ze Somranie a blbé poznámky na míňanie žien sú pravidlom. Na každej akcií sa nejaký ozve koľko jeho žena vie minút a on sa ma zobrať a je to akurát tak smiešne:D
Jedným uchom dnu a druhým von, pôjdeš do prace zarobíš.
Ja som 20eur minula aj denne, aj viac... ešte to tak.aby ma niekto vydeloval 😂 ani nevedel môj chlap koľko co stoji a kam dávam koľko peňazí.

Tak buď až tak dobre nezarobí alebo je extrémne šetrný alebo proste divný. Ja som celú materskú chodila s malou na platené atrakcie, zoo, kútiky, krúžky, cvičenia, do kaviarní atď. a v živote mi muž na to nič nepovedal ani mu to nevadilo. A veru to bolo o dosť viac ako 20e tyzdenne. Mne to príde normálne míňať na tieto veci a obzvlášť keď nie sme na tom tak, ze kvôli tomu ze som bola s malou v zoo nebudeme jesť suché rožky.