Muž vyrástol bez otca. Aké sú následky?
Stretli ste alebo mate takeho muza, ktoreho otec po narodeni opustil? Zanechalo to na nom nasledky? Mam partnera, ktory bez otca vyrastal, s nevlastnym nemal dobry vztah. Vysledok je ze nechce vlastne deti, ma strach zo zodpovednosti, a straty slobody.
@anonym_9143df pisem tam, ze muzskou silou nepovazujem tvrdost, ale ochranu, obranu . Pod pojmom "muzska sila" vidime kazda nieco ine.
@anonym_7a47b3 skratme to, vychovala si ho super a bodaj by aj mnohe ine takto vychovali aj svojich synov a aj dcéry
moj syn, od 2 r. vyrasta bez otcaStretavali sa len obcas, od jeho 11.rokov sa uz nevideli vobec. Teraz ma 17. Co na nom vnimam, ze nevyrasta z neho taky ten pevny muz, nikdy nevidel muzsku silu v praxi (nemyslim tvrdost, ale taku tu ochranu, obranu). Vychovavali ho len zeny, este aj na TV v skole mal vzdy zenu. Bohuzial, nie je ani velmi zrucny, opravit/ urobit vie len zcasti to, co viem ja- take uplne zakladne veci. Deti mat urcite nechce, nema ich rad a vadi mu ich krik a rev. Ale z tej opacnej strany, je to velmi kludny, laskavy clovek, pubertu zvladame uplne v pohode, ma rad zvierata, ak treba ochrani ich. Chrani aj mna, boji sa o mna, zaujima sa o mna. Je aj velmi samostatny, vie sa uz o seba komplet postarat, vratane navarit, oprat, upratat. Chcela by som ho co najskor "vypustit" do sveta, myslim, ze som ho do zivota pripravila dobre, i napriek tomu, ze ma skor zenske zmyslanie. Vztah mame skvely, ale nie spojeny pupocnikom 🙂
tento opis je ako cez kopirak (az na tu zrucnost, ten moj je asi zrucnejsi) , az sa mi nechce verit
čo sa deje že nedozrel tak preto nechce zodpovednosť. Muža zodpovednosť za druhy posilnuje a dava mu slobodu.. pre chlapca je to obtiaž. pošli mu mužske kruhy niekde nech ide sa stretavať s dalšimi mužmi
moj syn, od 2 r. vyrasta bez otcaStretavali sa len obcas, od jeho 11.rokov sa uz nevideli vobec. Teraz ma 17. Co na nom vnimam, ze nevyrasta z neho taky ten pevny muz, nikdy nevidel muzsku silu v praxi (nemyslim tvrdost, ale taku tu ochranu, obranu). Vychovavali ho len zeny, este aj na TV v skole mal vzdy zenu. Bohuzial, nie je ani velmi zrucny, opravit/ urobit vie len zcasti to, co viem ja- take uplne zakladne veci. Deti mat urcite nechce, nema ich rad a vadi mu ich krik a rev. Ale z tej opacnej strany, je to velmi kludny, laskavy clovek, pubertu zvladame uplne v pohode, ma rad zvierata, ak treba ochrani ich. Chrani aj mna, boji sa o mna, zaujima sa o mna. Je aj velmi samostatny, vie sa uz o seba komplet postarat, vratane navarit, oprat, upratat. Chcela by som ho co najskor "vypustit" do sveta, myslim, ze som ho do zivota pripravila dobre, i napriek tomu, ze ma skor zenske zmyslanie. Vztah mame skvely, ale nie spojeny pupocnikom 🙂
@anonym_7a47b3 takýto je aj môj syn a to vyrastal v kompletnej rodine, môj muž je veľmi zručný a šikovný, ale náš syn o tie chlapské veci nikdy nemal záujem a muž ho do toho nasilu nenútil, keď videl, že nie je záujem. Syn si uvariť, upratať vie, býva s frajerkou už pár rokov ale deti nechcú. Takže to, čo píšeš, nemusí mať súvis s absenciou mužského elementu v rodine.
To je absolutne jedno ci otca ma alebo nie. Mojho tatka ten jeho opustil ani sa nepoznali. Moj partner sice otca ma, aj starostliveho a povahovo a reakcne su s mojim otcom ako vajce s vajcom.
To nema spolu suvis.
Ja poznam vela uciteliek ktore nemaju svoje deti.
Je s detmi casto tak asi netuzi po vlastnych. Ja to uplne chapem.
@anonym_autor mala som partnera co vyrastal bez matky od 4-5 rokov lebo umrela a otec ostal na vychovu sam a staral sa menej ako by mal…..uz som pochopila, ze tiez bral dieta ako bremeno a zil si vlastny zivot vdovca s roznymi partnerkami
Mne tvrdil expartner, ze vie co to je zit bez rodica a svojmu dietatu by to nikdy neurobil a je velmi rodinne zalozeny typ co si rodinu vazi
Boli sme spolu roky roky, ked prislo vytuzene dieta po 6mes ho uz nebolo, lebo on potreboval matku ktora by sa o neho starala a bohuzial ja som sa zacala starat o novorodenca a pankovi sa to nepacilo, ze nam vraj lepsie bolo ked sme boli len my dvaja
Bohu vdaka , ze sa zdekoval prec a nezaujima sa ani o dieta..
Takze za mna cele zle toto, necudujem sa jeho postoju a za mna velky 🚩
@anonym_autor mam to doma. Psi cumak
@katarinka963 to ma mrzi, moj je praveze velmi mily, laskavy a empaticky a viem si predstavit ze by bol aj taky otec ale to by nim najskor musel chciet byt. Je to smutne, ze dnes maju deti aj ludia, ktori by ich nikdy nemali mat a potom su tu taki, ktori by vedeli byt dobrymi rodicmi a nechcu alebo im nie je dopriate.
@anonym_autor môj otec je polosirota, vychovala ho babka a jej rodičia. Najlepší otec, čo sme mohli mať.
Mojho muza otec opustil ked mal 5 rokov a odvtedy na neho uplne kasle. Mame spolu 2 deti a je to pre neho skor vykricnik. O deti sa stara velmi pekne nikdy by im nespravil to co jeho otec jemu.
Ale veď sama si si odpovedala. Bojí sa straty slobody. Jednoducho deti nechce a vyhovuje mu spôsob života aký žije. Je úplne legitímne a normálne ak ľudia deti nechcú. Vôbec nemusia mať traumu z detstva alebo nemôže za to neprítomnosť otca. Dôvodov je milión.

@anonym_7a47b3 tak ze zenske zmyslanie to ma pobavilo 😀 to ze niekto nie je hovado a pevny chlap ako pises tak uz ma zenske zmyslanie. lepsie keby ti nadal do ..., alebo niecim neustale trieskal a mozno by ti dal aj šupu na nos...
to snad nemyslis vazne.
a to ze si vie navarit je super o take ho budu baby trhat prave, aj upratat co je podla mna normalne a mal by to ovladat. ale zial dnes zeny - dievcata su bordelarky a to neznamena ze su muzskejsie. Len nemaju vychovu.
skor ty mas zvlastne zmyslanie o tom ako ma byt muz.
Je podla mna super vychovany do koca aj do voza, a zena bude stastna ktora si ho nabrnkne, že vie prave pochopit a nebude ho musiet vychovavat ako to je 90 % bab tu na MK.
@anonym_9143df pisem tam, ze muzskou silou nepovazujem tvrdost, ale ochranu, obranu . Pod pojmom "muzska sila" vidime kazda nieco ine.