icon

Muž vyrástol bez otca. Aké sú následky?

Včera o 06:43

Stretli ste alebo mate takeho muza, ktoreho otec po narodeni opustil? Zanechalo to na nom nasledky? Mam partnera, ktory bez otca vyrastal, s nevlastnym nemal dobry vztah. Vysledok je ze nechce vlastne deti, ma strach zo zodpovednosti, a straty slobody.

Strana
z2
anonym_5b97f3
Včera o 06:49

moj muž , jeho otec od neho ušiel ked mal 2-3 mesiace
bol preč 10 rokov potom sa vrátil a občas ho navštevoval vztah mali vlažný
vychoval ho dedo ale len do 8r ptm dedo zomrel
muž je skvelý otec a syna velmi chcel
to čo pišeš je podľa mňa len vyhovorka , bud deti vobec nechce alebo nieje ešte pripravený

bykaterina
Včera o 06:49

mozno ich nechce iba s tebou a o rok bude mat inu a tehotnu... nebol by to prvy pripad
dieta ma vzdy nejaky vzor muzsky aj ked sa rodicia rozvedu,
vies kolko je takych ako pises velmi vela, a maju problem odist aj z detskej izby rodicov

anonym_5de422
Včera o 06:51

@anonym_autor to nie je výsledok - môj ex mal s otcom vyborny vzťah a tiež mal hentakú drbnutú vyhovorku prečo nechce deti

anonym_7753a3
Včera o 06:54

@anonym_autor nehovoríš o mojom ex?
jeho otec zomrel a bol alkoholik, on deti nechcel, žiadna zodpovednosť, len pozerať na vlastnú riť, žil život nejak bolo nejak bude, len nech sa nemusí starať o nič iné len o seba. Inak nebol zlý chlap, len bol trochu emocionalne nedostupny (nie chladný) a vážil si svoju slobodu natoľko, že nechcel riskovať, že by o ňu prišiel. Okrem toho mi prišlo, že mal aj mentalitu "obete" a nevedel znášať veľmi dobre kritiku alebo "prehru"

anonym_c00811
Včera o 06:55

To nie su ziadne nasledky. Deti nechcu aj chlapi z uplnych rodin. Tak si nasla prave takeho. Proste deti nechce. Hotovo. Mat deti nie je povinnost.

anonym_f4d1ec
Včera o 06:57

Nie,mam v rodine muža, čo nechce deti ale s otcom mal dobrý vzťah, skôr horší s mamou
Je to toho výsledok?asi nie
Inak je zodpovedný, len jednoducho nechce deti
Poznám aj čo nechcel ale prišla iná a založil si rodinu
Takže neviem či je podstatné či je niečoho následok alebo fakt, že nechce

anonym_7753a3
Včera o 06:57
@anonym_7753a3

jeho otec zomrel a bol alkoholik, on deti nechcel, žiadna zodpovednosť, len pozerať na vlastnú riť, žil život nejak bolo nejak bude, len nech sa nemusí starať o nič iné len o seba. Inak nebol zlý chlap, len bol trochu emocionalne nedostupny (nie chladný) a vážil si svoju slobodu natoľko, že nechcel riskovať, že by o ňu prišiel. Okrem toho mi prišlo, že mal aj mentalitu "obete" a nevedel znášať veľmi dobre kritiku alebo "prehru"

@anonym_7753a3 ešte ma napadlo, mam aj takeho kamoša čo ma priateľku strašne dlho. On videl svojho otca možno 2x v živote, čiže žiadny vzťah. Jeho priateľka by už chcela aj deti a svadbu, ale on je taký divoch, voľnomyšlienkár, čo sa nechce viazať, nechce deti a túži po slobode. Resp. neviem či chce deti, ale z toho čo vidim/počujem sa mi zda, že posunuť ten vzťah je ochotna len jedna strana.

bykaterina
Včera o 06:58
@anonym_c00811

To nie su ziadne nasledky. Deti nechcu aj chlapi z uplnych rodin. Tak si nasla prave takeho. Proste deti nechce. Hotovo. Mat deti nie je povinnost.

@anonym_c00811 ano nie je povinnost ale to co pises nie su adekvatne dovody, a ona hlada asi ospravedlnenie preco nechce.
su ludia ktorí nechcu deti ale ver že oni maju na to jasne dovody.
chcu budovat iba karieru, nemaju radi deti, nevydia vyznam sa rozmnozovat, ...

majlo1234
Včera o 06:58
@anonym_7753a3

@anonym_7753a3 tiez mam kamaratku s podobnym partnerom. Maju dieta, “podarilo sa”, ale on sa vobec nezmenil, furt pozera iba na seba

anonym_26122e
Včera o 07:00

moj muz vyrastal bez otca, nepoznal no a nema ho ani v rodnom liste. napriek tomu deti chcel a mame syna. a tomu synovi dava tolko lasky a venuje sa mu, proste mu dava vsetko to, co on nemal ako dieta.

anonym_7753a3
Včera o 07:00
@majlo1234

@anonym_7753a3 tiez mam kamaratku s podobnym partnerom. Maju dieta, “podarilo sa”, ale on sa vobec nezmenil, furt pozera iba na seba

@majlo1234 aj ja som sa v podstate podarila, otcovi boli vždy prednejší kamarati ako rodina, tak sa rozviedli naši. teraz sa s otcom nebavím. On otca mal a vyrastal v kompletnej rodine, aký bol dedo neviem. Viem, že na nich bol prísny a tvrdý. Ja som dedka zažila v dobrom

anonym_c5d38b
Včera o 07:02

Moj muz, vlastny otec po rozvode nanho kaslal (od 3r) az do dospelosti. S nevlastnym otcom ma nastastie dobry vztah, ktory ho vychoval. S tym vlastnym je to vselijake, ale ano navzdy tam bude urcity blok a "neprijatie". Deti mame, otec je skvely.
Strach zo zodpovednosti a straty slobody s tym az tak vela nemusi mat, pretoze to ma zial dnes vela mladych muzov, aj z uplnych a normalnych rodin. Alebo mozno este nedozrel, alebo mozno nie si "ta prava", s ktorou do toho vie, ze chce ist. (Prepac, to nemyslim v zlom, len zivotne skusenosti naokoli).

autor
Včera o 07:03

paradoxne pracuje cely zivot s detmi ale predstava ze by sa musel starat o vlastne ho desi, myslela som ci tam nemoze byt chybajuci muzsky vzor

bykaterina
Včera o 07:06
@anonym_autor

paradoxne pracuje cely zivot s detmi ale predstava ze by sa musel starat o vlastne ho desi, myslela som ci tam nemoze byt chybajuci muzsky vzor

@anonym_autor co robi s detmi ?
nie nie je to vzorom. su muzi co maju uplnu rodinu a hotel mama aj v 40r. a maju v pazi zodpovednost. aj sa rozvdeu aj si najdu dalsiu na rok , potom dalsiu,...

anonym_f4d1ec
Včera o 07:07
@anonym_autor

@anonym_autor skôr si myslím, že práca tiež neprispela k názoru mať dieťa

anonym_5839f4
Včera o 07:18

@anonym_autor ak chceš deti ty, načo si teda s ním?

autor
Včera o 07:19
@bykaterina

@anonym_autor co robi s detmi ?
nie nie je to vzorom. su muzi co maju uplnu rodinu a hotel mama aj v 40r. a maju v pazi zodpovednost. aj sa rozvdeu aj si najdu dalsiu na rok , potom dalsiu,...

@bykaterina rozvoj deti, tvoriva hra, hlavne to robi este popri inej praci lebo ho to bavi

autor
Včera o 07:20
@anonym_5839f4

@anonym_autor ak chceš deti ty, načo si teda s ním?

@anonym_5839f4 povodne tvrdil, ze deti chce a teraz zas ze nechce, snazime sa riesit jeho problem, zrejme sa nevyriesi a pojdeme od seba

anonym_13a758
Včera o 07:27

Môj muž vyrastal bez otca. Na začiatku nášho vzťahu bol uzavretejší, nevedel sa mi dostatočne otvoriť, bál sa, že ho niekto opäť zraní, bol nerozhodný, nevedel čo chce. Keď videl, že to nikam nevedie, tak prestal riešiť ako ho otec negatívne poznačil. Otec bol nepritomny, lenivý, nepracoval a doma nič nerobil. Z môjo muža sa stal presný opak. Dieťa máme a chceme viac detí, je veľmi prítomný otec, veľmi starostlivý manžel. Usilovne pracuje aby nám nič nechýbalo, aby som si mohla kúpiť čo chcela a aby som mohla byť doma s deťmi koľko chcem.
U tvojho chlapa to môže byť následok alebo aj len výhovorka. Zavádzal ťa, že deti chce. Ja by som si s nim dala vážnu debatu, nech sa začne správať ako chlap a utriedi si priority, inak pôjdeme od seba. S mužom sme takúto debatu mali. Respektíve veľa debát. Lenže on má pomerne dosť sebareflexie a tak sa uvedomil a začal byť lepším chlapom.

anonym_7b889b
Včera o 07:31

Poznam chlapa - ma brata, vekovy rozdiel maly, rovnaka matka, rovnaky otec. Vztahy aj napriek rozvodu rodicov maju vyborne - ci s bratom, mamou alebo otcom. Velmi pekne hovori aj o svojom detstve. Jeho brat ma 4 deti. On deti nechce. Obcas povie nadnesene, ze su to male monstra 🙂 Je to vyzrety muz po 30ke, zije sam, pracuje, uci sa a vela cestuje. Proste deti nechce. Bodka. Podla tvojej teorie by obaja (aj tento chlap aj jeho brat) museli chciest deti, lebo muzsky vzor mali, dokonca si otca pochvaluje, ma dobre spomienky na detstvo. Ako je potom mozne, ze jeden ma deti a druhy ich odmieta?
Tvoj chlap deti nechce. Je uplne jedno preco. Nechce ich. Povedal ti to vcas a je na tebe, ako s touto informaciou nalozis - bud to budes respektovat a vyrovnas sa s tym, alebo to nechaj tak, nech si on najde rovnako orientovanu zenu a ty si najdi niekoho, kto s detmi do buducna pocita. Nehladaj vyhovorky, necakaj, ze sa zmeni. Ta moznost existuje, ale necakaj na nu.

anonym_f3ed3a
Včera o 07:35

@anonym_autor môj manžel vyrastal pár rokov bez otca, potom svokra si našla môjho terajšieho svokra, ale vzťah nič moc... Ja mám syna z prvého vzťahu a potom som spoznala manžela, syna mi vychováva v podstate od škôlky. Syn je už dospelý a s manželom majú skvelý vzťah, muž mi raz povedal, to čo som nemal pri " otcovi - môj svokor " ja mu dám a snažil sa, aby neskončil aj "už náš" syn .

anonym_0d009d
Včera o 07:38

Mam muža ktory vyrastal bez otca a vždy chcel aspoň 2-3deti.

anonym_264cf4
Včera o 08:01

To bude nejaka blbost velebnosti. Praveze muz vyrastajuci bez otca by mal chciet deti a dat im take detstvo a pozornost od otca, ake on nedostal. Neda sa skatulkovat, ze na vsetkych chybajuci otec dopadne takto.

anonym_9d908c
Včera o 08:06

Par rokov dozadu som citala, ze vo Svedsku je najviac slobodnych matiek. Uz viem, preco. Sme na najlepsej ceste ich dobehnut. 🤷. Mal by si to uvedomit aj stat a viac ich podporovat. Mozno by stupla krivka porodnosti.

viera
Včera o 08:11

@anonym_autor ...."povodne tvrdil, ze deti chce a teraz zas ze nechce, snazime sa riesit jeho problem, zrejme sa nevyriesi a pojdeme od seba..." Uz to, ze tvrdis, ze ON ma PROBLEM....A nie 'mate problem'...Lebo na dieta musite byt dvaja....Pracuje s detmi...Asi vidi, co dieta obnasa....Urcite viac ako ty, pretoze je s nimi zjavne dennodenne v styku..Inak by si takto nepisala....Takze si zjavne uvedomuje zodpovednost a co to obnasa....Mozno si povedal, ze fu toto nechce. Mozno si uvedomil, ze chce byt radsej bezdetni ako mat rodinu. A preto tvrdi, ze uz deti nechce. Mozno nie si prenho prava partnerka, ze to tam neciti, ze chce mat s tebou...Mozno ked pride druha, bude chciet, bez vahania....A tu je par znamych mien, kt. nemali otca, alebo zdrhol alebo vyrastali viac s matkou ako otcom a maju deti...Barac Obama, Bill Clinton, John Lennon,Jay-Z....atd..Cize to nie je nasledok....

danica2711
Včera o 08:19

možno je to len pohodlná (a zároveň dosť nepriestrelná, pretože na city hrajúca) výhovorka, prečo nemať deti alebo nemať ich s tebou... toto sa vôbec nedá zovšeobecňovať, na niekoho neprítomnosť vlastného otca zapôsobí tak, na druhého onak, veľa závisí aj od matky a širšieho rodinného prostredia - a od dotyčného chlapca/chlapa, od jeho povahy, daností, schopností a vôle

anonym_a73622
Včera o 08:23

Muz vyrastal bez otca a je jeden uzasny pozorny, napomocny chlap, co chape, ze zena potrebuje aj oddych, aj pomoct, aj ze ma bolesti pocas MS a taketo veci... je empaticky a odkukal od mamy... on deti zboznuje.. takze toto je individualne...

marsmykkok
Včera o 08:31

@anonym_autor Koľko má rokov? Niekto chce deti až okolo 30tky... Mňa by na tom štvalo najviac to, že ti tvrdil že deti chce, zabila si s ním kopu času a energie a teraz tvrdí že nechce? Prečo ti tvrdil že chce, to by ma najviac zaujímalo? Lebo proste nie každý v dnešnej dobe túži mať deti a je to ok, ale ok nie je že ti klamal...

anonym_7a47b3
Včera o 08:36

moj syn, od 2 r. vyrasta bez otcaStretavali sa len obcas, od jeho 11.rokov sa uz nevideli vobec. Teraz ma 17. Co na nom vnimam, ze nevyrasta z neho taky ten pevny muz, nikdy nevidel muzsku silu v praxi (nemyslim tvrdost, ale taku tu ochranu, obranu). Vychovavali ho len zeny, este aj na TV v skole mal vzdy zenu. Bohuzial, nie je ani velmi zrucny, opravit/ urobit vie len zcasti to, co viem ja- take uplne zakladne veci. Deti mat urcite nechce, nema ich rad a vadi mu ich krik a rev. Ale z tej opacnej strany, je to velmi kludny, laskavy clovek, pubertu zvladame uplne v pohode, ma rad zvierata, ak treba ochrani ich. Chrani aj mna, boji sa o mna, zaujima sa o mna. Je aj velmi samostatny, vie sa uz o seba komplet postarat, vratane navarit, oprat, upratat. Chcela by som ho co najskor "vypustit" do sveta, myslim, ze som ho do zivota pripravila dobre, i napriek tomu, ze ma skor zenske zmyslanie. Vztah mame skvely, ale nie spojeny pupocnikom 🙂

anonym_9143df
Včera o 08:42
@anonym_7a47b3

moj syn, od 2 r. vyrasta bez otcaStretavali sa len obcas, od jeho 11.rokov sa uz nevideli vobec. Teraz ma 17. Co na nom vnimam, ze nevyrasta z neho taky ten pevny muz, nikdy nevidel muzsku silu v praxi (nemyslim tvrdost, ale taku tu ochranu, obranu). Vychovavali ho len zeny, este aj na TV v skole mal vzdy zenu. Bohuzial, nie je ani velmi zrucny, opravit/ urobit vie len zcasti to, co viem ja- take uplne zakladne veci. Deti mat urcite nechce, nema ich rad a vadi mu ich krik a rev. Ale z tej opacnej strany, je to velmi kludny, laskavy clovek, pubertu zvladame uplne v pohode, ma rad zvierata, ak treba ochrani ich. Chrani aj mna, boji sa o mna, zaujima sa o mna. Je aj velmi samostatny, vie sa uz o seba komplet postarat, vratane navarit, oprat, upratat. Chcela by som ho co najskor "vypustit" do sveta, myslim, ze som ho do zivota pripravila dobre, i napriek tomu, ze ma skor zenske zmyslanie. Vztah mame skvely, ale nie spojeny pupocnikom 🙂

@anonym_7a47b3 tak ze zenske zmyslanie to ma pobavilo 😀 to ze niekto nie je hovado a pevny chlap ako pises tak uz ma zenske zmyslanie. lepsie keby ti nadal do ..., alebo niecim neustale trieskal a mozno by ti dal aj šupu na nos...
to snad nemyslis vazne.
a to ze si vie navarit je super o take ho budu baby trhat prave, aj upratat co je podla mna normalne a mal by to ovladat. ale zial dnes zeny - dievcata su bordelarky a to neznamena ze su muzskejsie. Len nemaju vychovu.
skor ty mas zvlastne zmyslanie o tom ako ma byt muz.
Je podla mna super vychovany do koca aj do voza, a zena bude stastna ktora si ho nabrnkne, že vie prave pochopit a nebude ho musiet vychovavat ako to je 90 % bab tu na MK.

Strana
z2