Muž vyrástol bez otca. Aké sú následky?
Stretli ste alebo mate takeho muza, ktoreho otec po narodeni opustil? Zanechalo to na nom nasledky? Mam partnera, ktory bez otca vyrastal, s nevlastnym nemal dobry vztah. Vysledok je ze nechce vlastne deti, ma strach zo zodpovednosti, a straty slobody.
@anonym_9143df pisem tam, ze muzskou silou nepovazujem tvrdost, ale ochranu, obranu . Pod pojmom "muzska sila" vidime kazda nieco ine.
@anonym_7a47b3 skratme to, vychovala si ho super a bodaj by aj mnohe ine takto vychovali aj svojich synov a aj dcéry
moj syn, od 2 r. vyrasta bez otcaStretavali sa len obcas, od jeho 11.rokov sa uz nevideli vobec. Teraz ma 17. Co na nom vnimam, ze nevyrasta z neho taky ten pevny muz, nikdy nevidel muzsku silu v praxi (nemyslim tvrdost, ale taku tu ochranu, obranu). Vychovavali ho len zeny, este aj na TV v skole mal vzdy zenu. Bohuzial, nie je ani velmi zrucny, opravit/ urobit vie len zcasti to, co viem ja- take uplne zakladne veci. Deti mat urcite nechce, nema ich rad a vadi mu ich krik a rev. Ale z tej opacnej strany, je to velmi kludny, laskavy clovek, pubertu zvladame uplne v pohode, ma rad zvierata, ak treba ochrani ich. Chrani aj mna, boji sa o mna, zaujima sa o mna. Je aj velmi samostatny, vie sa uz o seba komplet postarat, vratane navarit, oprat, upratat. Chcela by som ho co najskor "vypustit" do sveta, myslim, ze som ho do zivota pripravila dobre, i napriek tomu, ze ma skor zenske zmyslanie. Vztah mame skvely, ale nie spojeny pupocnikom 🙂
tento opis je ako cez kopirak (az na tu zrucnost, ten moj je asi zrucnejsi) , az sa mi nechce verit
čo sa deje že nedozrel tak preto nechce zodpovednosť. Muža zodpovednosť za druhy posilnuje a dava mu slobodu.. pre chlapca je to obtiaž. pošli mu mužske kruhy niekde nech ide sa stretavať s dalšimi mužmi
moj syn, od 2 r. vyrasta bez otcaStretavali sa len obcas, od jeho 11.rokov sa uz nevideli vobec. Teraz ma 17. Co na nom vnimam, ze nevyrasta z neho taky ten pevny muz, nikdy nevidel muzsku silu v praxi (nemyslim tvrdost, ale taku tu ochranu, obranu). Vychovavali ho len zeny, este aj na TV v skole mal vzdy zenu. Bohuzial, nie je ani velmi zrucny, opravit/ urobit vie len zcasti to, co viem ja- take uplne zakladne veci. Deti mat urcite nechce, nema ich rad a vadi mu ich krik a rev. Ale z tej opacnej strany, je to velmi kludny, laskavy clovek, pubertu zvladame uplne v pohode, ma rad zvierata, ak treba ochrani ich. Chrani aj mna, boji sa o mna, zaujima sa o mna. Je aj velmi samostatny, vie sa uz o seba komplet postarat, vratane navarit, oprat, upratat. Chcela by som ho co najskor "vypustit" do sveta, myslim, ze som ho do zivota pripravila dobre, i napriek tomu, ze ma skor zenske zmyslanie. Vztah mame skvely, ale nie spojeny pupocnikom 🙂
@anonym_7a47b3 takýto je aj môj syn a to vyrastal v kompletnej rodine, môj muž je veľmi zručný a šikovný, ale náš syn o tie chlapské veci nikdy nemal záujem a muž ho do toho nasilu nenútil, keď videl, že nie je záujem. Syn si uvariť, upratať vie, býva s frajerkou už pár rokov ale deti nechcú. Takže to, čo píšeš, nemusí mať súvis s absenciou mužského elementu v rodine.
To je absolutne jedno ci otca ma alebo nie. Mojho tatka ten jeho opustil ani sa nepoznali. Moj partner sice otca ma, aj starostliveho a povahovo a reakcne su s mojim otcom ako vajce s vajcom.
To nema spolu suvis.
Ja poznam vela uciteliek ktore nemaju svoje deti.
Je s detmi casto tak asi netuzi po vlastnych. Ja to uplne chapem.
@anonym_autor mala som partnera co vyrastal bez matky od 4-5 rokov lebo umrela a otec ostal na vychovu sam a staral sa menej ako by mal…..uz som pochopila, ze tiez bral dieta ako bremeno a zil si vlastny zivot vdovca s roznymi partnerkami
Mne tvrdil expartner, ze vie co to je zit bez rodica a svojmu dietatu by to nikdy neurobil a je velmi rodinne zalozeny typ co si rodinu vazi
Boli sme spolu roky roky, ked prislo vytuzene dieta po 6mes ho uz nebolo, lebo on potreboval matku ktora by sa o neho starala a bohuzial ja som sa zacala starat o novorodenca a pankovi sa to nepacilo, ze nam vraj lepsie bolo ked sme boli len my dvaja
Bohu vdaka , ze sa zdekoval prec a nezaujima sa ani o dieta..
Takze za mna cele zle toto, necudujem sa jeho postoju a za mna velky 🚩

@anonym_7a47b3 tak ze zenske zmyslanie to ma pobavilo 😀 to ze niekto nie je hovado a pevny chlap ako pises tak uz ma zenske zmyslanie. lepsie keby ti nadal do ..., alebo niecim neustale trieskal a mozno by ti dal aj šupu na nos...
to snad nemyslis vazne.
a to ze si vie navarit je super o take ho budu baby trhat prave, aj upratat co je podla mna normalne a mal by to ovladat. ale zial dnes zeny - dievcata su bordelarky a to neznamena ze su muzskejsie. Len nemaju vychovu.
skor ty mas zvlastne zmyslanie o tom ako ma byt muz.
Je podla mna super vychovany do koca aj do voza, a zena bude stastna ktora si ho nabrnkne, že vie prave pochopit a nebude ho musiet vychovavat ako to je 90 % bab tu na MK.
@anonym_9143df pisem tam, ze muzskou silou nepovazujem tvrdost, ale ochranu, obranu . Pod pojmom "muzska sila" vidime kazda nieco ine.