Muž žijúci s rodičmi
Zoznámila som sa s fajn mužom, ale má 41 rokov a býva v dome s mamou a bratom, na ktorý splaca hypotéku, čiže dom je jeho. Ja bývam sama, ale príde mi trápne, že 41 ročný muž má nemôže ani pozvať domov, lebo ma tam mamu a brata, a tak len čaká, kedy ho pozvem ja k sebe. Co by ste robili?
@jsbb poznám jedneho, ktorý po 11rocnom vzťahu po rozchode predal byt, začal podnikať a nasťahoval sa späť k rodičom (peniaze za byt vrazil do biznisu). Ale vôbec to nie je mamanek, žije si svoj vlastný život, má teraz novú priateľku, sú raz u nich, raz u nej v jej byte. Všetci sú s tým ok, lebo všetci chápu, že to nie je o jeho lenivosti a pohodlnosti, ale naopak, o jeho zodpovednosti. Lebo nezadlzil sa a nešiel do risku. Proste sa vrátil "domov". Biznis mu vynasa a tiež keď som minule stretla jeho frajerku, tak spomínala, že on sa už obzerá po nejakom 2izbaku v meste...takže za mňa nič zle na tom nevidím...
Len tak mimo témy.
Baby, ak má niekto na byt dom hypotéku, tak banka by neakceptovala vecné bremeno. Takže dotyčný pán určite nemá napísanú matku s právom doživotného bývania na LV. Lebo by mu banka nedala hypotéku. To len tak na doplnenie.
Bývanie s rodičmi by pre mňa určite nebola rozhodujúca skutočnosť, hlavne nie po návrate zo zahraničia. Záležalo by viac na jeho možnostiach samostatného bývania (nejdem po majetkoch, ale ani by som nechcela 40nika, ktorý nič nedokázal nadobudnúť) a plánoch do budúcna. A samozrejme na tom, ako použiteľný do života je, či je to samostatný dospelý človek, alebo sa stále spolieha na maminku a to nie sú veci, ktoré zistíš na prvom rande. Píšeš, že má plán do 2 rokov bývať samostatne, ja by som ho hneď nezavrhla, ak ti vo väčšine ostatného sedí a máte zhodné plány do budúcna.
@jsbb možno má na to nejaký dôvod, prečo to tak je. By som sa s ním porozprávala o tom a ešte aj o tom čo ďalej ako si predstavuje budúcnosť, či tam bude už stále...
@jsbb
Mne toto zavana klamstvom. Mas 37, chces deti? Ano, rodia zeny aj po 40 tke prve dieta, ake to nie je ziadna slava. Niekedy to zivotne okolnosti Bohuzial alebo vdaka zariadia aj tak. Niektore zeny dlho mat nemozu deti napriek ifv a zafari sa az okolo 40tky. Vtedy je to ok a su na to nastavene, vacsinou.
Keby som mala 37, chcela byt matkou, tak riesim radsej um ako chlapa s vyjadrenim: mal by dokoncit brat do … Mama sa prestahuje … bla bla. Neverila by som. Ona je este vitalna, zrejme pre oboch este aj mama hotel propaguje, takze nie.
Pre mna by to perspektivu nemalo vobec. Mozno vyslovne len ako dobry kamarat- bez benefitov!
Takže zistila som viac, veci sa majú tak, ze majú jeden dom, kde žijú spoločne mama + 3 synovia. A on platí hypo na dom v povodnom stave, v ktorom žije starý otec. Takže sa čaká na to, kým zomrie starý otec, predá sa rodičovský dom a on bude môcť z toho rekonštruovať.
@jsbb Ahoj, mam podobny pripad. Ked som manzela spoznala vedela som o neho ,ze nema surodencov,zije s jeho rodinou. Mal 39 teraz 47. Isla som u nich byvat a slubil,ze po case vystahujeme sa ( uz mam skoro dokonceny dom ) ,ale to nie je tak. Slubil iba, a slubuje ale on nechce odist, prosre je mamickar. Jeho matka a otec...number one ! Velmi som olutovala s nim ten zivot 😟 Ale to je moj pripad.
@heleninamama 👍👍
On ale ten dom, kde býva stary otec, reálne ma kúpený.
Čakali by ste? Keď nikto nevie, kedy zomrie, potom, kedy sa predá rodičovský dom. To môžu byť roky
@jsbb On nemá žiadny dôvod platiť hypotéku na dom rodičov, či dokonca svojho deda. To si mali riešiť majitelia - vyplatiť, vysporiadať, dožiť tam a urobiť závet. Toto vidím ako hlavný problém - na peniaze mám čuch a tu mi niečo nesedí. Chlap pracoval v zahraničí - mal si kúpiť niečo vlastné, keď chce rodinu a normálny život, nie platiť hypotéky za iných. Zle, zle, zle, celé zle.
A akú už len môže mať hodnotu starý dom, ktorý chátra, kým sa čaká na smrť bývalého majiteľa?
Nohy na ramená a šprintuj kade ľahšie. Z tohoto nevzíde nič dobré. Väčšinou mám na takéto veci dobrý odhad. 😳
@elizabet173 ide o 2 domy... Tomu ani ja nechápem, čo si nezobral hypo 90tis na byt, ale 80tis na starý dom po dedovi. Dom je v meste v centre, a ze vraj keď to zrekonštruuje, bude mať hodnotu aj 250-300tis. Preto vraj hypo na dom.
@jsbb preco by ta nemohol pozvat? Myslis si ze pubertaci ako zacinali? Tak ze mal kazdy vlastnu domacnost ked chcel byt s frajerkou?
@denithestrange1993 No ale ja nie som pubertak :D
@jsbb tak nikto nie je dokonaly a navyse kazdy ma nejaku anomaliu v rodine,nech prides kdekolvek
Ja nemam rada taketo veci. Nevadilo by mi keby partner byval s rodicmi ak vyhliadky do buducnosti su ze sa osamostatni. Tu je to tak zamotane, nevies dokedy bude cakat na to ze umrie nejaky dedko aby potom mohol rekonstruovat z penazi za mamin dom kgory kupil na hypo. Cele je to cudne. Pre mna uz len to ze takto premysla clovek kt ma 41 a vela casu uz na zakladanie rodiny nema a ty tiez nie. Mna by to odradilo, je to podozrive a zo skusenosti z okolia to zavana tym ze za 5-10rokov stale bude byvat v tom istom dome s mamou, bratom atd Drzim palce aby to tak nebolo.. ale v tom veku by som cakala ze ked si slobodny chlap zoberie hypo tak na nieco kde byva sam. Pre mna by to bol velky blikajuci majak a dala by som tomu v tvojom veku par tyzdnov..
Ešte horšie. Ide sa čakať na smrť dedka, ten môže žiť dalších 10-20 rokov, tým, že tam žije nemá šancu to ani predať, keby si to rozmyslel, bude sa čakať na predaj rodičovského domu, nemusí byt záujem, bratia si to rozmyslia, mama si to rozmyslí…
🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Hotová kovbojka
@jsbb no ja by som do toho išla. Čo je na tom že je teraz v takej situácii. Veď nie každý má hneď svoj vlastný dom bez nikoho. To chces hneď odsúdiť dobrého ,príjemného muža len na základe že môže byť ,,mamanek,,??? Tak si počkaj na agresora ktorému budeš robiť slúžku a rohožku v jeho vlastnom dome bez mamy a brata. 🤦🤦🤦Všetko chce čas,aj spoznávanie. Ty tiež máš svoj vek a tiež sa ťa môžeme opýtať prečo nemáš už rodinu. Že bol vo svete neznamená že zbytok života nemôže byť už rád za domov a rodinu.

@jsbb Tu sú divní všetci v rodine, utekaj! Rozmýšľaj... Načo odkúpil od vlastnej mamy rodičovský dom? A prečo mu ho vôbec predala a stala sa na staré kolená bezdomovkyňou? A ak jej zaň zaplatil, tak mala ísť do svojho. Aký zmysel mal vôbec ten predaj? A možno má v tom dome matka doživotné právo bývania. A jeho brat je tiež starý mládenec? A stavia si rodinný dom, v ktorom plánuje žiť s matkou? Celé je to zvláštne. 🤦♀️