icon

Muž zorganizoval opekačku, mne nič nepovedal. Ako by ste reagovali vy?

20. mar 2023

Muž zorganizoval opekačku. Zavolal svojich bratov , svojich rodičov, synovcov a netere. Mne nepovedal ani jediné slovo. Ostala som v šoku keď som ich všetkých videla medzi dverami u nás. Poobliekal deti, znova mi ani slovo nepovedal, že mám ísť snimi. Tak samozrejme som nešla. Potom svokra povedala, že mám ísť. Samozrejme som reagovala , že nikam nejdem , o ničom som nevedela atď. Keď sa vrátili domov tak ešte on na mňa hučal, že či som čakala pozvánku z Vatikánu, že jeho mamá má volala a ja som nešla. No proste znova za všetko môžem ja ... Ako by ste reagovali ? Išli by ste na mojom mieste ?

autor
20. mar 2023

@jj298 áno s dvojičkami mi pomáhal, nie veľa ale pomohol, pre mňa to stačilo, ako sa narodila mala ku nej vôbec nič , neviem či ju niekedy vôbec prevalil alebo dal jesť atď ... Áno ja viem že on taký bol aj predtým, viem, že čo sa týka toho som hlúpa ja, a ja som spravila chybu...ale človek v takej situácii verí a dúfa, že sa niečo zmení, že pochopí on mňa atď. Ale žiadna zmena sa nekoná... Ja mám kde odísť, skromnejšie troška podmienky ako máme tu, ale nič hrozne ... Len sa proste bojím... Sama neviem čoho ... Proste kto takú situáciu nezažil, nepochopí...

jj298
Odpoveď bola odstránená
autor
20. mar 2023

@gabika0825 Nie nepovedal mi ani pol slova, akurát keď prišiel ku mne syn, či má nejaké oblečenie do lesa, som už niečo tušila, ale nechala som stále na ňom či mi niečo povie alebo nie ...ja sa vtierat nebudem kde má nechcú

tanyag
20. mar 2023

@jj298 žiadna...ja som si spravila jedno dieťa s mužom, s ktorým som bola 11 rokov...a bola to chyba...nie dieťa...to neľutujem, ale chyba, že s tým človekom 🙄 ale nevyplakávala som...vzala som dieťa a odišla a lepšie som urobiť nemohla

jj298
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
20. mar 2023

vies co, ty ho len strasis a on ma z teba dobry den, ty mu proste deti nechaj a chod. A len mu pri dochode oznam, ze ides neviem kam, na nakup a stara sa. A ak ma problem, tam su dvere... su to aj jeho deti. A pocitac by letel von oknom, len raz by mi povedal, ze ja nic doma s 3 detmi nerobim, len on sa chudak narobi :DDDD
Ty prides, ze zajra nesies deti ty a nic.. proste zajtra ich zase nesies ty. Ja chapem, ze je to cirkus, cez deti sa nahanat, a aj viem, ze s nim to nepohne a uz vobec nie dlhodobo. Ale mozno take totalne vyhrotenie situacie, by tebe alebo jemu oci otvorilo. Priapdne by mu oci otvorilo to, ,ze sa proste zbalis s detmi a pojdes prec. Ved nech sa hra na pc.... tebe prosby a ziadosti a neviem co nepomozu. Na to je uz neskoro.
@gabika0825 ver tomu, ja mam to iste doma. Az na ten PC. On ma zase ine zaluby...

katkami123
20. mar 2023

Ty máš dvojičky? Ja tiež… už len pre to ti patrí klobúk dole. Zvládať dve revajuce a bijúce sa deti naraz je na psychiku. Do toho máš tretie.

Do závislosti sa dá vhupnut ľahko, ale opustiť ich a priznat si, ze dotyčný ma problém je už ťažšie. Mne osobne sa nepáči, prečo tebe pripisujú chybu v jeho vlastnom konaní. Veď všetci sme svojprávny, všetci mame slobodnú vôľu. Nechápem tie rôzne metre tu. Tu je hlavný vinník manzel, on je závislák, nemá záujem pomáhať s domacnostou s deťmi a nie žena. Nechápem načo jej tu tak nakladáte. Doma ma chuja, ktorý ju ponižuje, príde na fórum, tu ďalšie expertky, ktoré nakladajú. Tam si teda vypýtate od autorky adresu a choďte ten svoj náklad adresovať tomu, kto si to naozaj realne zaslúži a to je jej manzel. Lebo pisete, ze autorka nemá sebaúctu, sebavedomie, to akože týmito nadávkami a ponizovanim tu ho ma získať? Kks. 😡

elenka.k
20. mar 2023

treba ti pozvánku? máš zaneprázdnené dni? alebo si práve vtedy niečo mala iné? / na práci / Bežne si manžel musí od teba pýtať povolenie k oznámeniu - svojmu prianiu? Možno ťa chcel potešiť a ty si teraz za tú zlú ...
Ja by som išla, mám rada opekačky, je na nich zábava ...
Nie vždy je dobré sa baviť na urazenú, dôležitú... kazí sa tým vzťah. Pre budúcnosť mu proste povedz polopatistický, ak je pre teba také dôležité sa hrať na dôležitú.

gejb
20. mar 2023

@elenka.k skus si prečítať tie 4 strany diskusii....tvoj komentár je mimo.

autor
20. mar 2023

@katkami123 ďakujem 🙂 už tu radšej nič nepíšem ...

katkami123
20. mar 2023

Prosím ta. Tu keď sa rieši nevera, tak milenka za nič nikdy nemôže, vina je iba výhradne na manželovi, aj keď milenka vedome rozbila rodinu. Tu zas máš chlapa zavislaka, ale to je tvoja vina zas, nie jeho. No tak čo keby sa tu konečne už začalo normálne riešiť to, za čo je každý jeden realne svojimi činmi zodpovedný, čo svojim konaním spôsobuje a nekydať ten hnoj na druhých. To autorka hra hry, serie na deti, domácnosť? Však keď mu už povie 5x, tak co ma ešte viac urobiť, keď on je chuj? Áno, prišla neskoro na to, ze ON si nemal zakladať rodinu, ON sa nemal ženiť, ale asi mu každé ráno to Playstation na zlatej tácke servíruje podľa niektorých. Ona si svoje povinnosti plní. Pochopím, aby bol rodič zodpovedný za malé dieťa, ale aj to platí právne do jeho 18-tky. Ale tu? Tak tu je dokonca zodpovedná za dospelého chuja a jeho konanie dokonca jeho manželka. No tak ja už na dnes vypinam, už som si tu asi prečítala všetko.

sim_icek
20. mar 2023

No tak to je teda dobrý mumák sprostý, ktorý si ťa neváži. Keby ma už teda volala jeho mama tak by som jej tiež povedala , že som o ničom nevedela, ale išla by som už teda keby ma ona volala nech nevyzerám jak nejaká fúria odutá (nehovorím, že ty si, ja chápem tvoju reakciu, ale ja by som mala taký pocit zo seba pred nimi, že ma tak budú vnímať).
Ale mužovi by som to potom doma nedarovala teda..

Ono záleží zas akú máš svokru. Moja minule videla, že muž je odutý tak sa ma spýtala, či a prečo sa zdúva. Zasmiala sa a mávla rukou, že ho to prejde. Ale ak by to bola taká svokra, že by nedala na muža dopustiť ani keby ti neviem čo spravil, tak by som nešla a mohla by ma volať aj 10x

katkami123
Autor odpoveď zmazal
autor
20. mar 2023

@sim_icek áno je to presne taká svokra ako píšeš, nedopustí na neho jedine krivé slovo, aj keď on si ju tak ako mňa vôbec neváži, nadáva jej , nech si zavrie ústa atď... Ale podľa nej je len stále unavený..

katkami123
20. mar 2023

No super, takze máš chlapa z toxickej rodiny. Tak sa chová iba tak ako videl doma a ako mu rodicia ukázali.

simona20201309
20. mar 2023

Ideálne by bolo také chlapa poslať do zadku, buchnut za bim dvere a v zivote ho nevidieť
No by mate tri deti, takže treba hľadať riešenie.
Prestaň sa ho báť, prestaň ho ospravedlňovať a prestaň mu ustupovať!!!!
Zmeň všetko od úplných základov.
Naozaj inak budeš zbytocne nadávať ďalších 20r. Neváži si teba ani to co pre vás robíš. Začne si to vážiť až vtedy, keď pochopí, koľko práce a úsilia to všetko stojí. Nebude sa hrať hry, kým nebude všetko hotové- deti uložené, riady odložené, manželka pomilovana,...
Rozumieš??? A nech si ich hra od 00:00 do 5:00 ale o 7:00 vstáva.
Zahraj že ti je zle, alebo že máš niečo iné, ale tie deti ráno odnesie on!
Nakopala by som tých dozretych chalanov do riti. Pri PC hrať hry môj ty bože!!!!! Tak bud je dospely, keď vie plodit deti, alebo ich plodit nemal a mal sa hrat cely zivot.
Daj mu sakra pocítiť že je otec troch deti!!!!
A ak nič nepomôže, vykopla by som hi z domu.

elenka.k
20. mar 2023

@gejb bola som na prvej kým som odoslala, zrazu boli 4 strany?? Hmmmm Tak idem na to, alebo vieš čo prečítam si to neskôr. Niečo sa mi už dostalo do očí ..... z vašich písaní. Píšem hneď moju prvú reakciu na autorkinu otázku. Ak chcela, mala nás hneď v nej informovať , napísať podrobnosti....
Ak je v rodine niečo nie na svojom mieste, málokedy sa to už dá dať do normálu. To by museli silno chcieť obaja.

katkami123
20. mar 2023

@simona20201309
Pokým sa nájde blbecek u ktorého nájde vždy pochopenie, tak autorka sa môže aj na hlavu postaviť. Pokým mu jeho mamička nesvojprávne pritakáva, pohladí ho po líčku, povie, aký je to nedocenený chudák, tak darmo. On ju ešte za to niekam občas pošle do teplých krajín, no hotový cirkus Humberto, kde taký môže mať úctu k zenam, keď k matke ju nemá. Takéto exempláre by mali ostať cely život pri mamičke, pripadne ich im vrátiť. A tam nech sa chlácholia navzájom už naveky.

sense
20. mar 2023

@viestta mala som podobný exemplár doma.... To zorganizovanie a nachystané nebolo aby ukončil tichu domácnosť.... Ale aby ukázal pred vsetkymo ze aká je ona nevdacna à ze chyba je na jej strane a neváži si co on pre ňu robí....

autor
20. mar 2023

@sense presne tak !

hope87
20. mar 2023

Akoze tvoj muz je riadny hulvat, mumak a neviem, co vsetko. Ja by som na tvojom mieste takisto nesla na takuto opekacku. To by som mu este aj vynadala, ze sa moze hanbit robit taketo naprieky. Detinsky chruno! Ale ako tak citam, toto je len spicka ladovca, co sa tyka vasich manzelskych problemov. Poviem ti len jedno, toto nie je chlap a manzel v pravom zmysle slova a neviem, ci niekedy budes pri nom stastna. Uz len to, ze travi tolko casu na playku a sere na vsetko okolo seba. Chlap, ktory si mysli, ze to, ze "zaraba" staci, je v mojich jeden sebecky sviniar, ktory si nezasluzi, aby mu toto zena tolerovala. Ale bohuzial, vacsina zien to toleruje, lebo "nemaju inu moznost" alebo im to pride "normalne" a staci im, ze "zaraba". Kolko rokov maju vase deti?

autor
20. mar 2023

@hope87 4 a 1,5 r

katkami123
20. mar 2023

Dvojičky majú 4? A dcérka 1,5? …. Teda, ja to mám presne tak isto vekom, len prehodené. Staršia 4r a dvojičky 1,5r

autor
20. mar 2023

@katkami123 a o dvojky mali nedávno 4 , čiže vieš že to nieje med lízať a určite sa pri 3 deťoch nedá nič nerobiť...

macekovam
20. mar 2023

Ak bo všetko pripravené tak idem... Spokojne... Véd po tebe viac nechcel len aby si išla.. Ci? Jedna z tých tém.. Muž kúpil auto a nič mi nepovedal.. Ako by ste reagovali???

gejb
20. mar 2023

@macekovam zmeškala si 4 strany diskusie

tanyag
20. mar 2023

Mne tieto diskusie prídu tak, že napíšem niečo, ak nedostanem reakcie, aké očakávam, tak sa rozpíšem a priložím ešte viac, nech sa to otočí...problém opekačka vôbec nie je...a to autorka sama dobre vie 🙂

lienka.7
20. mar 2023

@autorka asi tych problémov u vás bude viac, ta opekacka je iba vrchol ladovca

autor
20. mar 2023

@tanyag samozrejme že viem

ysseba
20. mar 2023

Napíš svokre sms. Napíš jej, že sa jej chceš ospravedlniť, že si tak zareagovala, ale že jej to zároveň chceš aj vysvetliť. Napíš, že si reagovala preto tak ako si reagovala, lebo si bola v šoku, že si absolútne o ničom nevedela, že jej syn s tebou pár dní nekomunikuje. Zároveň by som jej povedala, že nech to neberie osobne, že s nimi to nemalo nič spoločné a že ju pozývaš ku vám na kávu a koláč. Muž bude kukať ako puk keď sa k tomu takto postavíš 😉