icon

Muž zorganizoval opekačku, mne nič nepovedal. Ako by ste reagovali vy?

20. mar 2023

Muž zorganizoval opekačku. Zavolal svojich bratov , svojich rodičov, synovcov a netere. Mne nepovedal ani jediné slovo. Ostala som v šoku keď som ich všetkých videla medzi dverami u nás. Poobliekal deti, znova mi ani slovo nepovedal, že mám ísť snimi. Tak samozrejme som nešla. Potom svokra povedala, že mám ísť. Samozrejme som reagovala , že nikam nejdem , o ničom som nevedela atď. Keď sa vrátili domov tak ešte on na mňa hučal, že či som čakala pozvánku z Vatikánu, že jeho mamá má volala a ja som nešla. No proste znova za všetko môžem ja ... Ako by ste reagovali ? Išli by ste na mojom mieste ?

autor
20. mar 2023

@ysseba ale ona o Tom vie, ja som jej povedala prečo nejdem ...

macekovam
20. mar 2023

@gejb áno.. Nečítala som ich.. Reagovala som tak ako myslím ja..

katkami123
20. mar 2023

Mne to nemusíš hovoriť. Dvojičky majú 1,5 roka a chrbát mám už v… jedna ma 13,5kg druha tiež tak nejak, tiež mame dom, keď ideme von jednu mám pod jednou pazuchou, druhu pod druhou a tak s nimi behám celé dni hore-dole po schodoch. Na konci dňa si pripadam akoby ma niekto palicou zbil. Toto sú problémy, ktoré chápu hlavne matky dvojičiek. Mne to príde skôr na psychiku, jednu prebalujem, druha vedla mna reve, ze sa jej nevenujem. Za mna klobúk dole, ze toto všetko zvladas bez pomoci. A do toho chlap s chovanim malého decka.

ysseba
20. mar 2023

Nevadí, napíš jej aj tak. A potom keď zas muž bude vyťahovať blbosti, že si odmietla jeho maminku, budeš môcť víťazoslávne zahlásiť: "S tvojou mamou som si to ešte v súkromí vydiskutovali". Napííííš jej, budeš mať eso v rukáve, uvidíš 😀

luciasveckova
20. mar 2023

To sú chlapi oni.vzdy sú "svätí "

nikolka1986
20. mar 2023

Nie, nešla. Tvoj muž je idiot, toto by môj skúsil naozaj len raz. Ale teda, neskúsil by to. Lebo vie aká som a sám by opekačku nezorganizoval, lebo by nevedel koľko v obchode toho nakúpiť 😎

tanyag
20. mar 2023

@ysseba Nie, ak je svokra taká, ako jej muž, ona o ich problémoch určite vie a ak by chcela, tak svokra uzemní svojho synáčika...ale kto vie, ako sa o autorke jej muž vyjadroval pred svojou matkou...toto je taká blbá rada, že až...pretekanie sa kto z koho..vyriešiť by si to mali hlavne medzi sebou...a nezaťahovať do toho nikoho iného...ona nežije so svokrou, ale s jej synom

autor
21. mar 2023

@katkami123 moje dvojky dnes v noci zvracali, dcéra sa aj popišala, v noci som musela ich dávať do poriadku, od pol 7 hore, obliekať, umývať, dať prať povracane vecí, vyčistiť celú posteľ, poupratovať, poumývať, povesat, postarať sa o deti, raňajky, obed a kopec veci ešte, a on si stále spí ...

autor
21. mar 2023

A že ja nič celý deň nerobím 🫣

yvanielka
21. mar 2023

On nechodí do práce?

autor
21. mar 2023

@yvanielka má dovolenku teraz, zajtra už ide ...ale toto je bežné aj keď chodí aj keď nechodí do roboty ... Keď chodí tak sa musí vyspať lebo chodí do roboty s keď ma dovolenku tak on nič robiť nebude lebo ma dovolenku ...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
jj298
Odpoveď bola odstránená
nika898
21. mar 2023

Keď si taká nešťastná a on taký debil tak sa radšej pobaľte aj s deťmi a choďte preč. Písala si že máte kde ísť aj keď to bude skromnejšie. Viem že na svete existujú aj chlapi ktorí si idu nohy polamat aby pomohli svojej manželke a sú aj takí ako ti tvoji. Vedela si že je taký no verila si na zázrak, ktorý doteraz neprišiel. Možno príde zajtra, možno o rok a možno nikdy. A prepac ale este mi príde z tvojho písania že starostlivosť o deti berieš ako trest. A este jednu vec má naučila moja svokra ktorá tiež nemala ľahké manželstvo a to že ak chceš vytrestat chlapa tak skôr ako jeho vytrestas seba.

autor
21. mar 2023

@nika898 neberiem ako trest vôbec nie, ale keď si denno denne sama na ich výchovu a starostlivosť tak samozrejme sa dostaví syndróm vyhorenia, veď ja deti milujem a chcem aby mali všetko, upratane , čisto, navarené, hrať sa snimi atď... A hlavne aby boli šťastné... Dnes príde ku mne svokra tak jej porozprávam čo a ako aj keď viem ako to dopadne a zajtra idem odchádzam preč s deťmi...

hope87
21. mar 2023

Som zvedava, co povie tvoja svokra ale ak si ho tak stale obranuje, teraz to ine asi nebude...aj ked, mozno ta prekvapi.
A odist chces akoze naozaj, ze na "furt" alebo len na "par dni" a cakat, ze co na to tvoj muz?

katkami123
21. mar 2023

@nika898
Myslím si, ze každá z nás si občas zanadáva a pri dvojičkách niekedy častejšie 😉 mne už lezie na nervy tá toxická pozitivita, kedy je už zakázané pomaly cítiť všetky iné pocity okrem tých pozitívnych. Keď je tazka chvíľa, je toho veľa a nie je žiadna pomoc, tak už žena nemá právo ani si uľaviť tým, ze sa posťažuje? Hneď musí brat starostlivosť o deti ako trest? Ja mám pocit, ze mnohé zeny ani nemajú šajnu čo to je behať okolo 3 malých deti pod 5 rokov. Mnohé sú tu vyhorene a nešťastne z jedného dieťaťa, autorka ich má 3… a co predstavuje starostlivosť o dvojičky. Nie vždy sa to dá celé dni iba s úsmevom na perách.

nika898
21. mar 2023

@katkami123 nevravím že je to zle posťažovať sa len mi to prišlo že čím ďalej tym autorka viac kritizovala život ktorý si sama vybrala lebo vedela aký jej manžel je. Ja sa tiež rada postazujem kamoskam keď sa ráno stretneme pred škôlkou a všetky si ponadávame ale aj posmejeme a to druhé je dôležité. Tu jej nikto náladu nezdvihne skôr naopak tak ako si napísala jej tu budú náklaladat ešte viac. Ona potrebuje dobrú kamosku a flašku vina pri ktorej si aj poplace, ponadáva ale aj ZASMEJE. Ja som tiež bola vyhorena a nevedela som kam a tiež som sa sem chodila sťažovať a vôbec mi to nemohlo. Bolo to horšie. Len preto som napísala že jej príspevky znejú tak ako keby starostlivosť o deti mala za trest. Lebo jej muž si užíva a ona chudá robí od rana do rana. Lebo k deťom treba vstávať aj v noci.

nika898
21. mar 2023

Ja viem že sa dostaví vyhorenie. Poznám veľmi dobre len som tým chcela povedať že sťažovať sa nie je cesta 😉. Tak to držím palce s tým odchodom a nech si potom šťastná ❤️

mikadooo
21. mar 2023

Nie ja by som nešla. Užila by som si deň s vyloženými nohami doma. Sama. A muž nech sa potom fučí. Ešte by som mu povedala, ďakujem, sprav to aj nabudúce 😄.

janin26
22. mar 2023

No ja by som nešla. Nemam to rada, nech si ide sám, keď nevie ani dat vedieť. Ty máš ísť na lusknutie prsta... Čítala by som si doma knižku. 😁

ali12377
22. mar 2023

to co urobil tvoj chlap je druh citoveho vydierania a manipulacie, neviem ako to funguje vo vasom vztahu vseobecne, ci tieto crty vo vztahu su typicke, dala by som si na to pozor, skor ako skoncis ako troska, bez sebavedomia, bez nazoru....

mima1988m
22. mar 2023

Urcite by som po opekacke ich ja nekupala. Nechala listok co treba a isla prec nez si ich okupe a uspi on.
Ved sa sprava ako male decko. Osobne by som ja prvazmierenie nerobila. Potom to bere ako ospravedlnenie.
Ak by sa hral tak to vypnem a sla by som aj tvrdsie. Ked moj nemal ani pol hodku denne na decka, tak som vypla wifi. Jasne, ze sa odul.
Ak ti nepomaha, tak na co ti je? Dalsie dieta o ktore sa staras? Nez sa hrajka u maminky.

luizina
22. mar 2023

@jj298 troska nechapem tvoj postoj, tak on sa s nou nebavi, pohadali sa, ona sa snazila sa udobriť aj sa zacat bavit, on nereaguje a je mu to jedno... Panko si (podla mna) naschval zorganizuje opekacku vyslovene len pre svoju rodinu, zene o tom nepovie a ona sa hra na princeznu, lebo nesla? 🤔 Fiha, tak ty musis byt velmi tolerantna a ustupciva manzelka/partnerka, ked by si takuto vec "prekusla" a v pohodke sla niekde, kde zjavne nie si vitana a vlastny chlap ta tam nechce. @autorka ja by som nesla a narovinu by som mu celkovo povedala, ze ak sa nemieni zacat normalne s tebou bavit aj cez tvoje pokusy o zmierenie, tak nech, je to jeho problem a on sa sprava ako zdute decko. Tak nech sa hadze dalej o zem, ked mu to dobre robi.

sandrasstini
22. mar 2023

Ofucala by som sa 😀 povedala ci je normalny mi nepovedat ze cela rodina sa k nam nasackuje, nastartovala auto a urobila pekny den. Po navrate by som mu este raz zopakovala ze toto sa fakt nerobi a verila ze to bol len daky skrat, ked sa to stalo prvykrat

euka210
22. mar 2023

Minule nove auto bez informovanosti, teraz toto...neriesim velmi ci tema realna ci vymyslena, ale toto mi uz pride ze nejaky socialny prieskum alebo co 🤔🤷‍♀️

taily30
22. mar 2023

@zmrzlinka2021 ocividne je vyhorena a rada by deti, starostlivost o ne, zdielala s manzelom. Vsetky hadky a.co jej vadi nie su "vcerajsie" veci. Hromadi sa to, hromadi... je vyhorena...
Ja citim s nou. Nemam 3 deti, mam 1, ale ziadnu pomoc od manzela...a su proste dni ked som vyhorena a vtedy mi vadi aj ako "dycha".

tiumen
22. mar 2023

Aj ja odporúčam ako komentár vyššie dať si pozor a odsledovať jeho správanie či to nebude sedieť na narcistu manipulátora.. Lebo možno je len lenivý kkt 🤷‍♀️ ale to pochybujem. Ale toto som mala aj ja, jeho mlčanie a urážanie sa za úplné blbosti, vykrikovanie že ja nič nerobím a celé dni na materskej len sedím na riti.. Pomoc minimálna a keď aj niečo spravil, tak to spravil "mne". Zobral mi deti von, upratal mi, sem tam mi navaril..

Už som našťastie šťastne rozvedená 😃👍🏻

jj298
Odpoveď bola odstránená
abriela
22. mar 2023

10 ročnému synovi vždy vravím: "Stále máš na výber, ako zareaguješ. Buď sa nazlostiť, alebo veci necháš tak a vyjdeš zo situácie ako víťaz."
Ty si si tiež mohla vybrať A alebo B. Vybrali si si to, čo neprospelo nikomu. Nedá sa to zmeniť, je to zbytočne riešiť.
Ja by som sa potešila, že muž zabezpečil napr. večeru, postaral sa o všetko, prichystal veci.