Muži, ktorí nevedia variť
Aký mate nazor na mužov ktory nevedia variť,že proste keď je žena v praci tak nie su schopný si nič spravit ? Moji rodicia uz su sami,keďže byvame mimo domova už, mama sa hneva lebo stale musi mysliet aj na varenie ,tym ze ked som bola doma to mala aj ona jednoduchsie ale ide o to ze s ocom to je strasne ,nevie ani nechce sa nič naučiť variť ,moze to byt velky problem ? Kedze som sa len nedavno odstahovala
Môj muž takisto nevie a nechce, avšak jeho 70 ročný otec doma varí celý život 😀, žiaľ on je po matke
Tak nech si dá chleba keď je lenivý. Je to problém tvojich rodičov ako si navaria tak budú mať.
Ani moj nevie, len spagety aglio oglio a prazenicu. Ale zas viem, ze ak by bolo nutne, pustil by sa do toho.
Moj muž vie uvariť kávu a čaj to je všetko.Ale nemá problém sa o jedlo postarať keď je doma sam s chorými deťmi, ani odomna nevyžaduje aby som stále vymyslela a varila.Okrem toho spraví v domácnosti bez problémov všetko, u nás nieje také ze to je ženská robota
No neviem, koľko majú tvoji rodičia rokov, ale prezradím ti tajomstvo, mama nemusí variť. Veď majú hádam obedy v práci a ak nie, tak nech si ide otec kúpiť menu do reštaurácie alebo objedná nejakú donášku. Teplé večere sú prežitok, ak sa mame nechce variť, tak nech si otec dá na večeru chleba alebo niečo podobné.
Vieš ako,niekto nevie variť ,niekto neovláda gramatiku
Kazdy (bez ohladu na pohlavie!) by si mal zvladnut uvarit aspon zakladne jedla, vsetko ostatne su len vyhovorky...
Moj otec si v zivote nespravil ani parky a pride mi to absurdne.
K dnešným mužom (nie tvojmu otcovi) len toľko: kto už si dnes nevie vyguglit recept a nasledovať inštrukcie? To musí byť úplný pako. Iba ze je lenivý a radšej si objedná donášku.
Nazor mam taky, ze ani ma to nezaujima ked cudzi muz nevie varit. Moj aj ex vedeli aspon jednoduche jedla uvarit ale aj keby nevedeli donasky existuju takze nevidim dovod preco by to mal byt problem.
Kazdy vie varit. Lepsie alebo horsie. Tvoja mama si ocka takto naucila. A ked neni doma tak sa ocko ma naucit pouzivat donasku.
Môj manžel nevari, nebavi ho to a ani sa mu necudujem😃 a keď je hladný tak si urobi chleba so šunkou alebo si otvorí jogurt, salat vlasky, tresku, alebo ja neviem však v dnešnej dobe sú hocijaké polotovary. Myslim, že takto by mohli aj vasi fungovat, keď sa mamina boji o smrť hladom 😁
ja mám muža, ktorý fakt, že nevie variť ( okrem snáď párkov), v iných oblastiach je veľmi, veľmi šikovný aj manuálne aj vo svojej profesii aj v ochote pomôcť okolo domu, či domácich prác , vyrobí, porobí, až niekedy sa mi rozum zastavuje, ako môže byť taký "ľavý" v kuchyni a pritom v iných oblastiach tak šikovný. Minule som si predvarila zemiaky na zemiakový prívarok, ostali ešte nedochutné a on si ich naložil, ja že či mu chutilo a nevadilo, že to nie je dokončené a on že zdalo sa mu to také plané , ale myslel si že redukujeme na postave 😅. Ja sa naňho za to neviem hnevať, on sa inak postará a a iné zas vie., pomôže ....ťažko je radiť, či tvoj otec fakt nemá na to bunky alebo len nechce. Ale ked nie je navarené tak zabezpečí nsi stravu ..
Vies co? Moj otec bol takyto - tak vychovany ako najmladsi z mnohych deti, ofukovany, neskor studovany (univ.profesor). A vsetko doma odmietal, aj caj si uvarit. Moja mama zonrela pomerne mlada, my sme uz boli z domu… a otec uz pomaly dvadsat rokov vari, pecie, vysava, zehli, perie, zavara. Tvoja mama by mu to nemala tolerovat - ale chapem, moja to tiez nevedela stopnut.
Len zeny - nevychovajte takto svojich synov!
Moj otec tiez nevari, ale o seba sa postara. Nejake zaklady zvladne, ked nic ine, tak si ohreje fazulu s chilli. Aj o nas sa postaral ked bolo treba. Ale ako si mama zariadila, tak ma. U nas vari aj moj muz a aj 13r syn. Jeho to bavi a vylepsuje recepty. Ja varim, lebo musim. Ked som sa dala dokopy s muzom, tak som vedela max paradajkovu polievku a piect kolace. Neboj, od hladu by neumrel, hlavne v tejto dobe, ked si vie kupit polozovary. Nie je nic moc, ale ked ine nevie, tak posluzi.
@simsalabim ja si nemyslím, že chlapi by MUSELI variť. Vieš koľko žien v mojom okoli nevie variť??? A koho to je chyba? Chyba vo výchove? Proste nie každý ma na tom založený život. Tak ako niekto nechce deti, tak ich nemá, tak ako niekto nemá záhradu, lebo na to nemá vlohy, alebo statky. A nieje to vychovou. Jedlo ai vies kúpiť hotove a mimochodom v Holandsku obedujú chleba so šunkou alebo sendvič so syrom a nikto tam nebazíruje na tom, či chlap alebo žena doma vari.
v dnešnej dobe videoreceptov si fakt neviem predstaviť, že niekto nevie uvariť. Moj muž varí niektoré jedlá lepšie ako ja, jeho otec varil a varia všetci muži v ich rodine.
Môj syn keď bol teenager, chcel aby som mu uvarila rôzne recepty, ktoré som bežne nevarievala, asi čerpal inšpiráciu z internetu. Lákali ho indické, mexické jedlá. Som mu povedala ok, jasné, ale poďme to variť spolu. Tak sme varili spolu podľa videoreceptov. Dnes býva s frajerkou a nemá problém variť. Ono treba tých chalanov zakomponovať do bežných činností v domácnosti. Ok, upratovanie väččinou dekcá nebaví, ale varenie? Veď to je kreatívna činnosť, to sa im vždy zíde aj do budúcnosti.
Ale zas niekto žije a funguje na donáškach a menučkách, je to ok, pokiaľ dotyčný nevyžaduje od partnera, aby musel variť, lebo on nevie...
@ku_uk kde pisem, ze musi vediet varit? Uvarit spagety a obliat ich omackou je veda? Otvorit konzervu baked beans? Uvarit zemiaky? Toto je cira lenivost. Ved nech sa o seba postara, ako dokaze, nemusi robit Michelinske menu. Ale zatazovat manzelku, “lebo on to nevie”, je vychcanost a lenivost. Je to normalna samoobsluzna cinnost. Kolko chlapov sa tvari, ze nevie zapnut pracku a pritom dokaze soferovat? Ani zeny sa nenarodili s vlohami varit!
Podla mna je rozdiel v nevie varit komplikovane jedla a je totalne lenivy sa o seba postarat 🤷♀️ moj manzel napr. sa vo vareni nevyziva ale od hladu neumrie - ked sa mu nechce, tak si spravi cestoviny, ked sa mu chce spravi si jednoduche sote. Je rozdiel nevediet varit a nechciet varit, ze ano.
Takze pokojne nech "umrie od hladu" akoze just by som nevarila. Hnusna som 😬😂
@simsalabim presne tak. Osupat zemiaky a hodit do rury? Alebo kupit mrazene a dat do rury? Na panvici osmahnut kuracie prso je problem? Alebo prihodit k tym hranolkam nugetky. To su len vyhovorky. Varit vie clovek bez ohladu s akym chromozomom sa narodil.
@simsalabim preboha nemusíš tie výkričníky dávať si nejaká agresívna omg
@ku_uk ja mam kamošku ktorá čaká druhe dieta a nevie ci majú doma indukciu ci plyn 😅 chapes ona absolutne nevari všetko muz
Mala si tam naoisat, že matky nevychovávajte tak svoje deti ale ty narážaš len mužov a poukazujes na zlu výchovu vztahu matka-syn. Pritom kopec žien v dnešnej dobe neradi vari a ani nevaria 💁♀️
@ariannazara áno, aj moja kolegyňa nevari ani deťom a doslova cez týždeň čakajú koľko krat na manzela kým oride domov a navarí niečo 😃 lebo ona nevie ani cestoviny zvrtnut. A čo je zlá matka? Je zle vychovaná? Či ako to je. 😃
Ani môj muž nevarí (našťastie). Ja neznášam, keď sa mi niekto motá v kuchyni, sotva znesiem deti. Ale on nemá problém, zájde si, objedná si👍
Pre mňa to problém nie je. Ale záleží, aky ten muž je a ako podáva to, že nevie varit
Poviem príklad - môj muž nevedel variť. Volal mi videohovor ako spraviť praženicu...ked som bola v pôrodnici, žil na jedlách ako špagety s konzervou fazul, polotovary alebo potom chodil do reštaurácie...ale ako išiel čas, pýtal sa ma, pomáhal pri varení (čítaj zavadzal🙈🤣), bol ako veľké dieťa ktoré sa učí variť. Teraz zvládne par jedál, ale aj tak 98% času jedlo pripravujem ja. A nevadí mi to. Milujem nám variť.
Ale! Keby mam doma muža, čo nonstop frfle na jedlo, nemá záujem sa nič naučiť, a nedajbože by pindal na moje jedlo, viac by som mu nevarila.
Som toho názoru, že v tejto dobe, kde máš recepty všade, každý človek dokáže niečo uvariť. Ak ale človek chce.

to je vina matiek a partneriek, že im toto tolerujú. Asi prežitok z minulého tisícročia, kedy chlap prišiel z roboty, sadol za stôl a čakal kým mu bude naložené.