Muži, ktorí nevedia variť
Aký mate nazor na mužov ktory nevedia variť,že proste keď je žena v praci tak nie su schopný si nič spravit ? Moji rodicia uz su sami,keďže byvame mimo domova už, mama sa hneva lebo stale musi mysliet aj na varenie ,tym ze ked som bola doma to mala aj ona jednoduchsie ale ide o to ze s ocom to je strasne ,nevie ani nechce sa nič naučiť variť ,moze to byt velky problem ? Kedze som sa len nedavno odstahovala
@ku_uk súhlasím, nie kazda zena vie variť a nemusí to vedieť ani muž. A oháňať sa zlou výchovou je hlúpe. V dnešnej dobe je prevaha mužov, ktorí varia, starajú sa o domácnost, starajú sa o deti a vychovávajú ich sú s nimi na materskej kým ženy budujú kariéru. Takze výchovou to nieje, skôr je tento príspevok spojený s lenivosťou spomenutého pana o ktorom je príspevok. Je zrejme nauceny na čerstvé varené jedlo každý deň a zrazu bum. Musí mastit chleba so šunkou
@simsalabim obe príspevky si ukončila vykricnikami posobi to na mna agresívne. Ja úplne kľudne diskutujem a pisem len svoj názor…
@kukulienka999 😃😃😃 tak hold, buď to prežije alebo nie. Podľa mna každý kto príde do stavu núdze si otvorí chladnicku a vytiahne tu tresku, myslím, že by to aj pán otecko zvládol
@ku_uk ale ten vykricnik neznamena agresivitu, je to zvolanie - vid vyznam v slovniku: výkričník -a m. interpunkčné znamienko označujúce zvolanie, rozkaz, výzvu
A tak som to aj myslela, ziadna agresivita... Kde je napr. v tejto mojej vete? "Ani zeny sa nenarodili s vlohami varit!" Obycajne zvolanie.
Ani môj muž nevie variť a som s tým v pohode. On si dá aj rohlík s nátierkou ak nieje náhodou navarené.. Ale u nás ani svokra nevie variť (max nejaké 2 jedlá), svokor si uvarí špagety s kečupom maximálne 😁 takže sa to ani nemal od koho naučiť/ odkukať
@simsalabim to mi nedovolis mat ani vlastne pocity? Proste na mna posobis agresívne s tými vykricnikami. Príjmy to a vybavene, nemusíme ďalej debatovať
Alebo to ani nemusíš prijať. Je to OK.
Ved nech si natrie rozek alebo zaleje vifonku 😅😅😅
@ku_uk nemusime, ale bol tam jeden vykricnik.
Ja mám 35 rokov a vôbec neviem variť…Nebaví ma to a ani vôbec pre to nič nerobím…
@ku_uk v pohode je 😆 mojej kamošky muž obslakuje dobre jej tak 🤭
Nechápem ako si niekto nemôže vedieť navariť....ja by som to nazvala lenivosť.
Nemusí byť človek dobrý kuchár ale normálne, jednoduché jedlo si snáď zvládne navariť každý.
Dnes je internet plný jednoduchých video receptov. Neviem si teda veľmi predstaviť ako si niekto nemôže vedieť navariť.
Môj otec varí úžasné, lepšie ako mamina.
Partner varenie v obľube nemá a nevarí. Ale teda keď občas treba aby navaril tak si poradí (zapne si ten video recept a varí 😂).
Aj môj 16 ročný brat spraví jednoduchý obed. Nikdy ho to nikto neučil, keď bol sám doma a chcel jesť tak si poradil.
@tamitamitami Lebo si radšej jedlo objedná alebo sa ide najesť niekam?…
@nikoletta1712 Je ale rozdiel ak niekto nechce variť a vie sa zariadiť inak. Úplne iná vec je ak sa niekto vyhovára že nevie variť a čaká že to budú robiť ostatný.
Ani moj nevie varit. Vari len ked som chora a mimo domu. Podla receptu sa snazi nieco uvarit. Ale od hladu by neumrel,aj keby ostal odkazany na svoje varenie,vie sa o seba postarat. A ked spominas rodicov. Moj oco tiez nikdy nevaril,ale ked ostal sam,ze mama bola v nemocnici a my deti akurat vtedy prec z domu,tak si dokazal navarit. Minule akurat mama frflala,se mu musi varit a on potom mne frflal,ze uz musi doma vsetko robit a ze mama od neho vyzaduje uz aj to varenie. Je to ina generacia,oni neboli zvyknuti fungovat ako my. Ich generacia fungovala tak,ze sa zena starala o domacnost a muz o dom a prace vonku. Nasa generacia je uz ina. Chlapi robia vsetko,nedelia sa prace na muzske a zenske. A ked nejaka zena po 60tke chce zmenit svojho chlapa na obraz trebars zata,ked vidi,ze sa podiela na domacnosti,tak to je uz problem. Lebo ten muz cely zivot nemusel v domacnosti nic robit a zrazu ma zacat?
@strawberry0797 mnooo alebozeby ani nie? Nemyslim si, ze je to len o jednom pohlavy. Poznam rodiny, ktore si vypocitali, ze ak maju varit pre troch, ze je lacnejsie si objednat donasku. A varit sa im bez tak nechce. Nie ze nevedia, vyslovene nechce. Obom. Pausalizovat jedno pohlavie je take, akoby som to nazval, staromodne. Alebo?
@tamitamitami Súhlasím…
@kukulienka999 neviem, kde žiješ, ale tu na okoli rozhodne prevaha mužov, ktorí varia a starajú sa o deti zatiaľ čo žena robí kariéru nie je, to sú len také svetlé výnimky občas. Za mňa je tragédia, keď žena, ktorá je doma s deťmi nevie variť a čaká na muža, ktorý príde z práce a niečo uvarí. Poznám jednu, čo tiež nevarí, lebo ona nevie, muž tiež nevie, tak chodia ku mame sa najesť alebo nosia obedy z práce, aby bolo aj cez víkend jesť a to majú 2 deti a cez 40 rokov. Platy biedne, ale lenivosť nepustí. 😅
Môj variť nevie, ale to neznamená, že umrie od hladu 😃 Nejako si vždy pomôže,mama to možno prežíva viac ako otec, veď on si poradi.
Normálne som v šoku, koľko mužov stále “nevie” variť. Toto je jedna z tých vecí, ktoré neuverím žiadnemu dospelému človeku. Skratka ide o lenivcov alebo vychcancov, pravdepodobne oboje. Dospelá osoba, bez ohľadu na pohlavie, ktorá dokáže ako tak čítať, má aspoň jednu ruku a vidí aspoň na jedno oko dokáže navariť. Čo ma ešte viac zaráža, že stále týmto ľuďom toto klamstvo prechádza. Takže otázka na ženy, ktoré tu písali o partneroch, ktorí nevedia variť. Vysvetlite mi, ako vám obyčajné priemerné logické zmýšľanie toto v mozgu odobrí a zoberie alo fakt? Cezo mňa by teda takáto pichovina neprešla. Nie je možné, aby dospelý človek nevedel používať nožík, zapnúť sporák a do hrnca vkladať ingrediencie podľa postupu a nechať ich tam, kým nebudú uvarené. Ak niekto tvrdí, že nedokáže nasledovať nejaký pracovný postup, znamenalo by to, že nedokáže ani pracovať, čo zväčša nesedí a tyto klamári sú zamestnaní. Fakt ženy zamyslite sa, prečo tomuto klamstvu veríte
@sisaka zas tu vyvstáva otázka, kto to bude jesť? Pretože aj svokor síce varí, ale žiadne polievky, omáčky iba mäso a aj to výhradne vyprážané alebo pečené a presolené, keďže inak to ochutiť ani nevie
@sisaka keď Ti dám diely a návod ako poskladať televizor - bude aj fungovať? Lebo jedna vec je navariť a druhá "navariť". Môj muž do hrnca nahadze podľa návodu, no varením by som to nenazvala - preto úplne otvorene poviem, že variť nevie.
@tulipanik12 je množstvo receptov, kde je vyslovene napísané koľko korenín. Takže zase ďalšia trápna výhovorka.
@michaela329 ak budem mať detailné inštrukcie a poskladanie televízora je na takej úrovni náročnosti ako varenie, tak pravdepodobne ho poskladám. Ale tak, ako s varením, asi je jednoduchšie povedať neviem, miesto - ešte som nikdy neskúsil.
@sisaka moc to prežívaš, nezdá sa ti?😎 Môj muž variť nevie, nechce, nebaví ho to - čo je na tom klamstvo? Viem to od začiatku a som rada, že to tak je, ako vravím, kuchyňa je môj plácek, v ktorom mám rada všetko po svojom... On griluje mäso, to rád a luxusne (to zas nebaví mňa, stáť pri horúcom grile) a vôbec mi nevadí mu to nachystať😎 Fakt nevidím nikde žiadne klamstvo, len ty si nejaká zbytočne frustrovaná😉
Moj uvari vsetko..aj knedlu co ja neviem robi to on. Aj kolac upecie
Bože, veď v dnešnej dobe už máš toĺko hotovych jedál v supermarketoch,stačí šupnuť do mikrovlnky.
to nie je o tom že nevedia, nechcú, môj manžel sa naučil variť, nevedeli sme ani jeden, ja nevarím, môj otec varí aj svokor, taktiež môj syn varí, neučil ho nikto, naučil sa, aj pečie kváskový chlieb, to musí zrejme aj baviť, syn to má s manželkou tak že niektoré jedlá varí on a niektoré jeho manželka

@ku_uk ake vykricniky? Ved tam mam jeden...