Muži po rozvode
Zaujimalo by ma na akych muzov ste natrafili po rozvode... Ti ktorych som stretla ja mali predstavu ze po pol roku budem udrziavat ich domacnost, ze im budem zehlit, prat, varit.. Nemozem si pomoct pride mi to ako zvlastne ocakavanie. Ja nechcem byt sluzka, mam co robit so svojim zivotom nie este starat sa pravidelne o dalsiu domacnost. Som prilis hrda? Celkovo mam pocit ze vzdy natrafim na rovnake typy.. Lakomec, manipulator, cholerik.
@brita7777 jaj. to bol smajlik, lebo on bol zboku. To sa ti ako podarilo? On neležal na hlave, ale na líci.
@marseillefan myslim si, ze by to malo byt vzdy vyrovnane. Ak ma zena minimalku, tri deti a byva u rodicov, ocakavat muza s nadpriemernym platom a velkym rodinnym domom...ale ak ma ona byt, slusne platenu pracu, chce vztah, nepotrebuje sponzora, ani otca pre svoje deti
@elizabet173 tiež sa pýtam. Ja som sa stretávala skôr s opačným problémom, že som narážala na chlapov, ktorí nemali nič, akurát tak chuť sa mi nasačkovať do bytu, aby sa konečne odsťahovali od rodičov. A čakať, až zdedia barak po nich.
@88lienka keď po tebe niekto "pôjde" alebo sa ti zapáči a budeš mať záujem vyvinúť iniciatívu, v rámci spoznávania si poriadne prever, či má dotyčný vlastnú (doslova) vlastnú domácnosť. nie s bývalou ženou, nie s matkou alebo bratom alebo dospelým dieťaťom. nie. on sám a svoju vlastnú domácnosť. ak áno, máš z polovice vyhraté. na 99% si vie oprať, ožehliť, upratať, navariť.... ak máš aj ty vlastnú domácnosť a preletí iskra, máš vyhraté na 90%. a ak to NIKDY nedáš dokopy, máš to na 100% 😀
Chlap ktorého by som si v mojom veku 46 nasťahovala do domácnosti by musel byt asi miliónový a s zlatým penisom ktorý mu skvelo funguje. V tomto veku má skôr muži už otravujú , 80 percent z nich je totálne tupých a to myslím z tých zo vzorky voľný. To si radšej zaplávam , pozriem dobrý film alebo prečítam knihu , zabehám si miesto párovania ponožiek ďaľšiemu chlapovi ktorý nie je ani otcom mojich deti. Ako sexu by som sa nebránila ale systémom pridi , urob a ráno ti dám raňajky a vypadni do svojho.
ja skúsim prispieť z pohľadu tej "druhej strany" - ale teda len za seba...
Nejdem sa ani chváliť a ani za tým mojím príspevkom nehľadajte nič, nemám žiadne úmysly.
Ja teda bývam sám a s upratovaním, varením a nákupmi problém nemám. Nemal som s tým problém ani v manželstve a ani neskôr v druhom partnerstve. Mať zo ženy slúžku som nikdy nepotreboval, pretože som vždy doma zo všetkým pomáhal. Či to bolo s umývaním riadov, vysávaním, vyvešaním prádla, upratovaním... Takisto som sa venoval rodine, žene, deťom....
Bohužiaľ, každý si nesieme svoj "pytel sračiek" ... tým chcem povedať to, že v živote som vo väčšej miere mal "šťastie" na ženy, ktoré sa ma snažili tak trochu využiť - v rôznych smeroch .... a tak som si povedal, že sa na to vykašlem ... Ale neznamená to, že by som zanevrel na ženy "en bloc"...
Len už skrátka asi necítim toľko energie a chuti - skrátka už som dosť opatrný a radšej to ani neskúšam ... Lebo si v podstate poviem, že však čo vlastne potrebujem, keď si všetko spravím sám... mám rád svoj kľud, svoj pokoj - a to asi každý z nás v tomto veku.
Zase na druhú stranu sa priznám, že občas by mi dobre padlo sa s niekým porozprávať - teda s niekým dospelým, s partnerkou myslím ... S niekým, s kým sa dajú zdieľať také tie bežné každodenné veci ... Potom je ten život o trochu veselší...
Veľa ľudí / rodičov ostáva "single"... a presne z podobných dôvodov, aké som napísal, alebo aké ste písali vy ...
Neviem, či muži, ktorí žijú sami niekoľko rokov, hľadajú slúžky ... pretože sú samostatní. Skôr im chýba niekto, s kým by mohli zdieľať pocity...
Tak, ako aj ženám - nechýba vám chlap, aby ste ho obskakovali a upratovali po ňom, varili mu ... Skôr vám chýba muž, ktorý by vás vypočul, pochopil, možno pomohol doma s opravami ...
Lenže sme vo veku (teda ja mám 44.r), kedy skoro každý "single" má svoju zabehnutú domácnosť, zvyky ... Nieje veľmi ochotný meniť svoje návyky, nedajbože si niekoho k sebe nasťahovať, alebo sa niekam sťahovať .. Prečo? Kvôli tej kontrolke v hlave, že čo ak sa zase niečo posere ... A to sa môže vždy.
Niekde som čítal nejaký článok o dnešných vzťahoch - v podstate je skoro každý druhý pár rozvedený ... A začína sa objavovať v čoraz väčšej miere model partnerstva, že partneri spolú žijú, ale oddelene - každý má svoju domácnosť a garantovanú záruku svojho súkromia a vlastného priestoru.
Je to divné a blbé, ale do budúcna asi veľa ľudí začne takto fungovať.
Tak ja len toľko 😎
@3tato keď ti to takto vyhovuje, je to v poriadku, ty si presne typ, ktorý si nechce do svojej domácnosti niekoho sťahovať, ak nájdeš ženu rovnakého zmýšľania, ktorá sa chce tiež vracať do svojho, môžete mať super vzťah. Byť spolu ako pár a zároveň si ponechať každý svoje súkromie.
@3tato pekne si to napisal za muzov.. Myslim ze podobne su nastavene mnohe zeny..ide pravdepodobne len o to, aby sa stretli kompatibilni a dospeli ludia...z vlastnej skusenosti aj ked som stretla muza ktory roky zil sam a o vsetko sa vedel postarat zil v dome a myslel si ze to je vrchol partnerskeho blaha...jeho ocakavania boli ze najde niekoho kto sa k nemu nastahuje a prinesie dalsi prijem... Tiez vravel ze hlada partnerku ktora by mu dokazala vytvorit zazemie ze on si vsetko dokaze urobit sam...no tie neustale reci o tom ze jednu lenivu zenu uz mal...ze si vypral koselu a caka kedy ju vyzehlim...kedy mu pridem umyt okna...ze ide z dovolenky ci ho cakam aby som oprala jeho a deti....ako sa tomu da rozumiet? Vraj to boli zarty...nuz ano kazdy si nesieme svoj balicek z minulosti...muzi sa boja aby uz neboli len penazenkou ale partnermi... Zeny tuzia byt nie len gazdinky ale zeny a stretnut muza ktory bude v nich to zenske podporovat...
@88lienka každá z nás natrafila na blbca a nie jedného, treba hľadať ďalej a nevzdávať sa, určite je niekde muž, ktorý očakáva od ďalšieho života to, čo ty. Tiež mi trvalo dlhšie, kým som ho našla, no neľutujem, som rada, že som nebrala vadné kusy.
@karolinakr nvm to mam taku moznost v mobile, mam samsung
@elizabet173 vieš ty čo? Ani neviem, či by som to napísal tak, že mi to na 100% vyhovuje takýto stav - ako áno, žijem tak, lebo momentálne nie je možné iné riešenie a viac menej som sa prispôsobil situácii.
Ani nie som v myšlienkach "a priori" proti tomu, aby bývala partnerka so mnou.
Problém je skôr inde ... v hlave ... začal som byť hodne opatrný.
U mňa je to zložitejšie, tým pádom šanca mať ešte "klasický vzťah" je viac okresaná a uvedomujem si to, čiže ani to na perspektíve nepridá 🙂
Riešenie, že každý má z partnerov má svoju domácnosť, je možno taký kompromis, do ktorého ľudí dotlačia životné skúsenosti a slúži zároveň ako poistka. Aj keď je to možno neekonomické
@88lienka o kompatibilitu ide vždy 😉
Lenže nájsť si k sebe partnera, ktorý by spĺňal aspoň pár základných vlastností zo zoznamu, je s pribúdajúcim vekom a skúsenosťami čoraz zložitejšie.
Partnera, ktorý bude akceptovať teba a tvoju "bublinu" - to znamená ak máš deti, denný harmonogram, voľný čas. Teraz k tomu prirátajme ešte niečo, čo by sme mali mať spoločné a čo by nás malo spájať, okrem domácnosti povedzme ... Máme to? Nemáme to? A do toho kompatibilita emočná, fyzická, názorová ... atď .. normálne jadrová fyzika.
Nevraviac o spoločnej domácnosti ...
Ja si myslím, že keď v jednej domácnosti žijú dvaja dospelí rozumní ľudia, tak by sa mali v rovnakej miere podieľať na nej podieľať. Či už domácimi prácami, alebo aj finančne. A čo je najdôležitejšie, mali by si vážiť a byť vďační za to, čo pre nich ten druhý robí. pretože to robia navzájom pre seba. A mali by to vedieť dať tomu druhému aj najavo. Potom by sa žena nemusela cítiť ako slúžka a chlap ako bankomat.
Ako si nastavena v hlave, takych muzov aj pritahujes a vyberas. Nie je mozne, aby clovek stretaval neustale ten isty typ ludi, ak tomu nejako sam nepomaha.
@3tato ano suhlasim chce to vela tolerancie zo strany oboch partnerov.. Vela pochopenia na oboch stranach...a vsetky tie kompatibility 😀 suhlas.. Nie je to lahke...ohladom spolocnej domacnosti hm s tym suhlasim ze je to o partnerstve... Podielat sa na chode a zabezpeceni rovnym dielom... Ale ked pocujem povedat muza vies si predstavit ze celu tvoju vyplatu by sme usetrili a chcel by som stvorkolku potrebujem nove auto.. Ked ostanem visiet na dialnici prides ty pre mna?.. Toto po par mesiacoch stretavania kedy ma taji pred svojou rodinou tak...mam pocit ze by som mala odovzdat svoj ubohy zarobok na zabezpecenie uz dost zabezpeceneho muza 😊... A pytam sa preecoo vzdy riesim to iste? ☺️ Preco vsetci ocakavaju ze ich budem rozmaznavat... Preco nemozem byt ta rozmaznavana ja... Nemyslim financnymi dotaciami 😉
@88lienka teraz sa musim smiať ja, bol ru raz taky prispevok, že baba si šetrila od školy na byt A rodičia jej dali veno, ešte po svadbe mala 3x menšiu vyplaru ako muž a ona si ušetrila muž nie a všetky jej peniaze chcel dať do auta za 33 000, proste že on si kupi za to auto, ona chcela byt (čo je samozrejme rozumnejšie) Aj priznala, že jej manžel bol vždy lakomý , ale vzala si ho a potom mal takéto nápady, asi aj ty na´dabuješ na sebestredných nie tak veľmi štedrých mužov
@88lienka asi to bol viac x zlý výber.To, čo po tebe vyzadoval je smiešne.Tak je chlap, alebo ufnukany chlapec, ktorý potrebuje mamu za chrbtom.Navarit sa mi zdá normálna vec, ale určite je ťažko po 40 tke nájsť normálneho chlapa každý má už svoje zvyky, štýl trávenia voľného času, svoje deti, ex...alebo chce dieťa na, ktoré mal doteraz veľa času či nevhodnú partnerku.Hladaj ďalej určite sú aj normálni chlapi🙂ja som v skupinke na FB turistika zoznamka či niečo také a veľa x sú tam ľudia, ktorí sa zoznámili a dávajú svoje fotky a rôzny vek.Mozno dávaš príliš najavo ako si vieš čo všetkým poradiť sama neviem?ja mám kamarátku okolo 40 tky, ktorá vie využiť každého a behajú okolo nej ako pávy.Cim sa žena robí hlupejsia, toto nezvládnem pomôž, tým sa cítia dôležitejší.
Ja mám 43 r a na tvojom mieste už by som chcela mať svoju domácnosť a môžeme sa stretávať ísť na pivo, bicykel, ale žiadne sťahovanie.Kazdy na svojom..
@88lienka no... ťažko sa mi k tomu vyjadriť, lebo z toho čo si napísala sa dá domyslieť a vymyslieť čokoľvek....
Ale ako píšeš, stretávali ste sa pár mesiacov, alebo sa ešte stretávate - o to nejde ...
Ide o to, že pár mesačnej známosti by som rozhodne neodovzdával žiadne peniaze, to už čo je? A už tobôž nie za účelom šetrenia na jeho/jej nové auto, alebo štvorkolku... Nota bene - keď ťa ani nepredstavil svojej rodine a ešte ťa pred nimi tají.
Nevravím, ak by ste bolí zobratí, alebo žijete spolu pár rokov v jednej domácnosti a poznáte sa a je tam obojstranná dôvera a nejaké spoločné záväzky - tak ok, výplata jedného z partnerov sa odloží a šetrí sa na niečo spoločné. Ale takto?
No neviem.... blikala by mi nie že jedna kontrolka, ale asi celý panel, jak vo velíne v Černobyle...
Ďalšia vec - neviem, čo znamená v tvojom ponímaní dosť zabezpečený muž.
Že má vlastné bývanie, vlastné auto, stabilný príjem? Lebo to je v dnešnej dobe štandart, žiadna sláva.
"Dosť" zabezpečený muž je povedzme chlap s príjmom od 2500 v cistom a vyssie ... aby si mohol dovoliť nejaký nadštandart, ak žije sám.... A pokiaľ taký chlap pýta od teba peniaze na nové auto, tak nevím ... 😵
K tomu rozmaznávaniu .... už som to niekde v nejakej diskusii písal - chlap nepotrebuje byť rozmaznávaný a hýčkaný...
Normálny chlap, ak je aspoň trochu rodinný typ sa chce cítiť byť potrebný a užitočný pre ženu a pre rodinu. Chce mať pocit, že ho žena potrebuje, že vie oceniť jeho snahu, prácu v domácnosti, lásku a prístup v ich vzťahu a jeho k nej. To ho motivuje aby sa snažil ďalej.
Rovnako chlap by mal vedieť poskytnúť to isté žene a navyše sa snažiť a pochopiť, že ženy sú emocionálne bytosti, čo dosť chlapov nechápe, alebo chápe po svojom...
Ako napísala @luccia - jej kamarátka vie využiť každého, lebo vie dať tomu mužovi pocit, že ho potrebuje ... a veľa mužov toto berie ako zneužívanie / využívanie ... preto sú opatrní. Zase na rovinu, deje sa to aj opačne...
@3tato práveže ona vždy nájde dobráka, ktorému to lichotí a má pocit užitočnosti.Modre z neba by jej zniesli je ten život nespravodlivý:(jedného má na výlety, druhý jej navarí a ešte aj napecie do práce jej nosí obedy, ale ona vždy vedela každého zmanipulovať.Jej názor je, že chlap potrebuje dobrý sex je dosť sexuchtiva a má ich ako na tanieri.A to inteligentní vzdelaní chlapi a vie to s nimi.Cim viac ju oni chcú, tým ona cuva.A to jeden kvôli nej veľa kg schudol, chcel ju prijať aj s dcérou 18 r k nemu do domu, chceli vírivku kúpil drahu vírivku a našla si druhého.Dodnes jej posiela kvety a čaká na ňu.neviem ja som vždy hrala fér, ale keď vidím čoho je schopná a ako jej muži zobu z ruky je to zaujímavé sledovať.
Ale, keď píšete o tých odpozorovanych stereotypoch z rodiny mala takú istú mamu a taký model prebrala všetci sa o mňa starajte🙂ja budem princezna
@luccija no k tej tvojej kamarátke ... ono to zatiaľ vyzerá, že to funguje - je jasné že tých mužov využíva... lenže všetko je do času, ľudia starnú.... a ona tiež príde do veku, kedy prestane byť skrátka pre mužov atraktívna a ostane sama. Čiže nieje čo závidieť. Akurát ona bude mať potom depky z toho, že sa bude musieť vyrovnať s prijatím reality.. a v takom veku už to môže byť docela problém... pokiaľ je zvyknutá takto fungovať.
Ako sa vraví, na každú sviňu sa voda varí ... 😀
@88lienka asi áno. ty sa chceš starať, tak hľadáš a aj teba hľadajú presne takí, čo sa chcú nechať obskakovať
@88lienka
@spadnutaslivka
niečo na tom bude
@88lienka tak to musíš v prvom rade zmeniť sama seba, jasné, že takéto typy priťahuješ, keď z teba sála, že sa chceš postarať. Keď budeš presvedčená vo svojom vnútri o tom, že chceš vzťah, v ktorom ťa ani nenapadne robiť v partnerovej domácnosti full servis, pretože ty si ponechávaš svoju, tak takého nájdeš. Očakávaj, že ťa bude rozmaznávať on. Ale napriek všetkému si myslím, že je to viac menej náhoda, píšeš všetci, ale zase ich asi dvadsať nebolo, či? Tiež som narazila na debila, ktorý síce neočakával, že mu budem prať a variť, ale mal presnú predstavu, akú pozíciu v jeho firme budem zastávať. Bez ohľadu na to, že ja som povolanie meniť nemienila. Ale nebudem písať, že všetci to chceli, aj keby som takých stretla ešte dvoch ďalších, lebo všetci to fakt nechceli. A ty sa nemáš kam ponáhľať, byť bez muža nebolí, vyberaj dostatočne dlho, kým nenájdeš presne to, čo hľadáš
@88lienka dovolila som si skopírovať tvoj príspevok z inej tímy spred pol roka, myslím, že v ňom máš odpoveď. napísala si - ďakujem za odpoveď, to bude trošku môj problém, vždy som žila pre niekoho, plnila želania toho druhého, možno nedokážem vzťahy brať tak povrchne a neskutočne sa bojím, že natrafím na nesprávneho človeka, na ktorého sa priveľmi naviažem a znova budem len sklamaná...
Plň si svoje želania, neupínaj sa na muža až nezdravo, nesnaž sa za každú cenu mu vo všetkom vyhovieť, muži sú lovci, žena je pre nich nezaujímavá, keď im leží pri nohách. Nie prepadnúť láske a bezhlavo mužovi plniť, čo mu na očiach vidíš, naopak, dať mu priestor, nech plní on všetko, čo tebe vidí na očiach, až potom tá bezhlavá láska
@elizabet173 no ide o to skor ze ja idem do vztahu uplne bezhlavo... Hura s nadsenim... A zrejme tam vysielam signal staram sa o dieta som rodinny typ varim peciem... Cize asi tak ma ti muzi vidia a preto som pre nich zaujimava... Potom ked im objasnim ze prr ja sice uvarim upeciem ale netuzim byt len pri sporaku a obhospodarovat domacnost a deti su zrazu prekvapeni mojim spravanim 😳 doslova... Vlastne sa cuduju ze mam nejake nazory tuzby predstavy.... Vsetci znamena v mojom zivote 3ks muzov ex potom znamost a este jedna...🙄😀
@88lienka Svet je plny lenivcov, co maju doslova v sebe zabudovany sonar, ktorymi zachytavaju ludi, ktori by sa vedeli postarat o ich pohodlie. Takto hladaju muzi "sluzky" do domacnosti a zeny muzov s prachmi, aby ich mohli vyuzivat a nemuseli pracovat. Ked das jasne a zavcasu najavo, ze toto neakceptujes, rychlo ich vysortujes a pojdu hladat dalej.
@88lienka veď ti píšem, že choď na to opačne. Nepozívaj zo začiatku muža k sebe, nevar mu večeru, prečo? Nech ťa na večeru pozve on, ak nevie variť, reštaurácia. Ak príde k tebe, káva, víno, oriešky. Finito. Na raňajky sex. 😍
@elizabet173 😀 ach jo... Potrebujem skolenie...

@annamalaga preco by rozvedene zeny nemali mat nic? A po 40 uz maju vacsinou deti odrastene. A kde je pisane, ze hlada slobodneho? V tom veku je to hlupost