Mužova dcéra sa neteší na naše spoločné bábätko
Ahojte, prepacte , ze pisem anonymne ale nakolko som z malej obce, mam tu zname a nechcem aby v dedine bola nasa rodina temou... Ani neviem co potrebujem, ci rady alebo sa len tak vyrozpravat.... S muzom sme spolu 12 rokov, ja mam 36 a on 46. On uz ma z predchadzajuceho vztahu jednu 23 rocnu dceru, ktoru vychovaval on a potom my spolocne. Uz ako mala bola strasne rozmaznana a sebecka, muz jej vsetko dovolil a skakal ako on piskala. Ja som sa velmi snazila aby sme mali pekny vztah, ked to bolo podla nej bola som ok ale ked nie tak ja som bola ta najhorsia a muz stal vzdy pri nej. Starala som sa o no ako o vlastne dieta, chodila som na rodicovske, k lekarom, prala, varila na nu. Nikdy som ju ani neziadala o pomoc, ako napr aby umyla riad lebo by sa urazila na mna a bola by som ja ta zla.... Inak na muza nemozem nic zleho ako partnera. No ale k veci.... S muzom sme sa dlhe roky snazili o babo a teraz som v 14 tt z IVF. Vcera bol za dcerou a uz taky cudny prisiel domov. Vecer mi zacal rozpravat ze ani nevie ci to dieta bolo dobrr rozhodnutie lebo on uz je stary. Tak som vobec nechapala co sa stala lebo doteraz sa strasne tesil na babo. A potom zacal ze ja ani neidem s nim k dcere, vobec neriesim co je s nou... Poviem pravdu, ano uz sa nerada stretavam s jej dcerou lebo je taka ista sebecka aka bola, s kazdym zle vychadza no proste ma dost zlu povahu. A ked sa opytam co je s nou tak mi odpovie ze naco sa pytam ak ma to aj tak nezaujima takze uz som to prestala riesit.... No a nakoniec vysvitlo ze on vcera povedal dcere ze som tehotna a velmi zle to brala a zacala na muza ci je normalny lebo je uz stary na dieta a tak. Som z nej neskutucne sklamana, preplakala som cely den vlastne vela dobreho som od nej necakala ale asi som este nebola na to pripravena.. Prosim komentara typu naco si zacala s rozvedenym chlapom ani nepiste, proste to prislo zalubila som sa.
No som vo veku dcéry a úprimne keby môj otec dôjde s tým, že na krku pomaly 50tka a on si spravil decko, tak by som tiež si ťukala na čelo či je normálny. Dcéra nepovedala nič zlého, ale fakt. To vám určite za to obdobie povie viac ľudí, alebo sa to dopočujete... Plus ktovie kde je pravda. Každý už tu rieši dcéru ako s istotou musí byť taká ako o nej tvrdí autorka. No ja neviem, ale autorka je od nej staršia a nevedela si k nej nájsť vzťah? Ignoruje existenciu dcéry a divi sa, že nie je nadšená z toho že si otec na takýto vek spravil dieťa so ženou? Ja neverím nikdy na to, že iba niekto je sebecky a musi mať zlu povahu. Bohužiaľ si bola ty tá dospelá osoba a neustála si kritické obdobie aby si si k nej našla cestu tak sa nemôžeš čudovať.
Prijmi to ako fakt, manžel je na decko starý a nebude dcéra prvá a posledná ktorá si to pomysli. Ale asi keď ste šli na IVF ste s tým rátali nie?
@danieli to dávaš svojmu manželovi a otcovi tiež také otázky???? Že či mu je dieťa prednejšie, alebo ty? Nechápem, to mate divnu domácnosť. Tomu otcovi je to rovnaké dieťa ako sú, budú všetky ostatné a dupkat labkou, koho viac miluješ, je dosť ako to slušne povedať. Hmmm, od veci. Je smutné, že to máte doma tak, že tvoj muž asi nemá rád vaše deti tak ako teba.... No nič. Deti to pochopia 🤣🤣🤣🤣pre tie menej chapajuce, ironia😉
@mimka1402 nuž, dlho som nečítala tak trefny príspevok 👋👋👋👋👍
Podla zadania som myslela, ze pise nejaka mlada 19ka o tom, ze nejaka 12ka z ineho vztahu sa netesi na nevlastnu sestru..
A ono to su 2 dospele zeny..
Ty s chlapom hod rec, ze teda dieta je na ceste a ci sa az teraz zobudil, ze kolko ma. No a ta 23ka? Ta do toho vobec nic co nema, iba co tatkovi povedala, ze je starsi. Co je pravda no. Ale ide o vas dvoch a nie ten trojuholnil, co si tam pestujete
Úprimne? Čakala si, že začne skákať od radosti? A v podstate ma pravdu, 46 človek už je ozaj trochu starý na dieťa. Tetaz je síce taky trend, ale vek neoklames. To je vek kedy už by mal byť dedko, a nie otec.
Ale je to vaša vec, vaše rozhodnutie. No dcére sa vôbec nečudujem, navyše to bude len jej nevlastný súrodenec, dieťa ženy, s akou nikdy nemala extra vzťah.
Kocky dakujem za reakcie a dakujem za povzbudenie ❤️ Asi som sa zle vyjadrila, ako necakala som ze bude stastna ale jej reakcia ma prekvapila a muzova reakcia zas strasne sklamala. My sme sa velmi dlhe roky snazili a to aj dcera vedela ze ja dieta chcem, ale asi to nebrala vazne. Tak hadam si nemyslela ze ju som vychovala a teraz uz cakam na vnucata... Mna zaskocila jej reakcia, od 23 rocnej dospelej zeny som cakala nieco ine aspon trochu porozumenia ze aj ja ako kazda zena tuzim po vlastnom dietati. S vekom sme problem nemali, ani neriesili, v nasok okoli je vela parov ktory maju po 40 deti a ja v tom nevidim problem. Moj ocino mal 35 ked som sa narodila a 47 ked mamina zostala tehotna s bratom, tak mozno pre mna je ten vek preto aj taky nepodstatny....
Mlada pride o prachy a pozornosť, co jej otecko dava. To jedine ju trápi.
Mna by skor trápila reakcia tvojho muza.
Mam starsieho priatela ( 50 na krku ), ale deti chceme. Uz sme sa aj na tu temu rozpravali a chce dalsie babatko, hoci uz vychoval 2 dcery a ma uz svoj klud. 🙂 Pokial sa na to ludia citia, tak v tom nevidim problem, aby mali deti aj vo vyssom veku 🙂
A k nevlastnej dcera len tolko lebo boli tu nazory ze jej reakcia je v pohode... Jej matka sa vlani vydavala a ona do oci povedala matke ze ak sa vyda tak na nu moze zabudnut, od vtedy sa snou ani nebavi, ani na svadbu nesla. Kebyze to povie 12 rocne dieta eate tak ako pochopim ale 22 rocna...
Nie je jednoduche byt v takomto vztahu, muz bude vzdy viac hladiet na svoje deti, ako na novu partnerku, lebo bude mat pocit viny, takze im dovoli ovela viac, ako by im dovolil, keby sa nerozviedol…
Kazdopadne verim, ze to chce len cas. U nas to tiez nebolo lahke, chlapove dcery plakali, ked sa dozvedeli, ze som tehotna a to sa im to bal povedat, lenze ked uz som brucho viac nevedela skryvat, musel s pravdou von. Vsetko to chce len cas. Nase male babatko si casom oblubili a muz ju ide laskou zjest. Teraz sa s nou uz aj pohraju a maju sa rady. Neboj sa, vies dobre, ze v takomto vztahu potrebujes nekonecne vela trpezlivosti, ale ver, ze sa dockas 🙂
Vek neries 46 r chlap nie je ziadny dedko co potrebuje svoj klud, papuce a pivo.Dcera asi bude pekna mamipulatorka co citam..
Podľa mňa žiarli, lebo podvedome tuší že už nebude len ona centrom vesmíru ako si zrejme myslela a vníma vaše budúce dieťa ako konkurenciu, že hovorila mužovi že je starý je skôr len taká výhovorka, v skutočnosti ju do toho ale naozaj nič nie je keď ste sa rozhodli pre vlastné dieťa. Aspoň sa pokús pre to netrápiť.

Chybu ste urobili vo vychove. Aj jeho aj tvoja . Nie nestarala si sa o nu ako o vlastne dieta. Lebo tomu povies aj nepopularne veci ako -umy riad atd. Ty si si vybrala tu lahsiu cestu nechat ju tak Aby bol klud. Nemate extra vztah nikdy si ju neprijala ani ona teba . Ty si bola pre nu len taka neplatena babysitterka . Ale to uz je jedno. Tvoj muz Asi cakal ze sa bude tesit snim na vase dieta z nejakeho dovodu si myslel ze vam dopraje. Jej reakcia nie je hodna 23r ale 13. Este to budes mat s muzom tazke pri vychove vasho dietata ked je zvyknuty ze v tomto sa ide podla neho. Nic si z toho nerob ze sa zrazu citi stary na dieta. Uzivaj si tehotenstvo a tes sa na dietatko.