Mužova dcéra sa neteší na naše spoločné bábätko

4. júl 2022

Ahojte, prepacte , ze pisem anonymne ale nakolko som z malej obce, mam tu zname a nechcem aby v dedine bola nasa rodina temou... Ani neviem co potrebujem, ci rady alebo sa len tak vyrozpravat.... S muzom sme spolu 12 rokov, ja mam 36 a on 46. On uz ma z predchadzajuceho vztahu jednu 23 rocnu dceru, ktoru vychovaval on a potom my spolocne. Uz ako mala bola strasne rozmaznana a sebecka, muz jej vsetko dovolil a skakal ako on piskala. Ja som sa velmi snazila aby sme mali pekny vztah, ked to bolo podla nej bola som ok ale ked nie tak ja som bola ta najhorsia a muz stal vzdy pri nej. Starala som sa o no ako o vlastne dieta, chodila som na rodicovske, k lekarom, prala, varila na nu. Nikdy som ju ani neziadala o pomoc, ako napr aby umyla riad lebo by sa urazila na mna a bola by som ja ta zla.... Inak na muza nemozem nic zleho ako partnera. No ale k veci.... S muzom sme sa dlhe roky snazili o babo a teraz som v 14 tt z IVF. Vcera bol za dcerou a uz taky cudny prisiel domov. Vecer mi zacal rozpravat ze ani nevie ci to dieta bolo dobrr rozhodnutie lebo on uz je stary. Tak som vobec nechapala co sa stala lebo doteraz sa strasne tesil na babo. A potom zacal ze ja ani neidem s nim k dcere, vobec neriesim co je s nou... Poviem pravdu, ano uz sa nerada stretavam s jej dcerou lebo je taka ista sebecka aka bola, s kazdym zle vychadza no proste ma dost zlu povahu. A ked sa opytam co je s nou tak mi odpovie ze naco sa pytam ak ma to aj tak nezaujima takze uz som to prestala riesit.... No a nakoniec vysvitlo ze on vcera povedal dcere ze som tehotna a velmi zle to brala a zacala na muza ci je normalny lebo je uz stary na dieta a tak. Som z nej neskutucne sklamana, preplakala som cely den vlastne vela dobreho som od nej necakala ale asi som este nebola na to pripravena.. Prosim komentara typu naco si zacala s rozvedenym chlapom ani nepiste, proste to prislo zalubila som sa.

dskjhfdlkdjhl
4. júl 2022

Mna by viac ako reakcia nevlastnej dcery, mrzela reakcia manzela. Ju naozaj nemusis riesit.

ckocka
4. júl 2022

No čisto logicky vzaté, prečo by sa mala tešiť?

kluska
4. júl 2022

no ja len tolko, ze si zrobila chybu, ze si pred tymi 12timi rokmi kaslala na jej vychovu, mala si aj ty jej vytvorit nejake hranice, co si moze a nemoze dovolit, teda mala si sa postavit, ze si aj ty tam a aj teba maju respektovat, ci dcera ci partner. Tak sa asi naucili, ze ty a tvoje pocity nie su az take dolezite. Kazde dieta potrebuje hranice, mali ste si sadnut a dohodnut sa na pravidlach. Tiez by ma mrzela viacej reakcia partnera, to znamena, ze dcera je pre neho dolezitejsia? jej nazor, to co ona chce, no neviem (aj ked jej nazor je asi normalny z jej pohladu). On ako tvoj chlap, ma stat pri tebe, lebo s tebou zije a bude mat s tebou dieta, isto jeho dcera je jeho dcera, ale to, ze ju dava na piedestal pred tebou, nevesti nic dobre.

tykat
4. júl 2022

Mna by sklamal muz, naco ti to vobec hovoril? Dcera je aka je, nie je povinne tesit sa.

autor
4. júl 2022

Teraz som v tom este taka zmatena ale ano mate pravdu... asi ma muzova reakcia viac sklamala. Lebo keby prisiel s tym ze no dcera to zle brala ale prejde ju to alebo co ja viem ale ja sa aj tak velmi tesim..., ale hej mam pocit ze absolutne nestoji pri mne

zdenka11081983
4. júl 2022

Ja ti poviem len bude rada, že ma 23 rokov a nie 13... to by si si ešte užila. No nič kašli na ňu, ak si naozaj urobila co si mohla s čistým svedomím chod ďalej a tes na na vytúžené dieťatko. Mužovi by som povedala, že ma veľmi sklamal... a mladej pani by som sa už po yolkych rokoch do zadku nepchala. Rešpekt a uctu si zachovaj a to je všetko.

luccija
4. júl 2022

Za dobrotu na zobrotu....niekedy sa vlastni surodenci netesia nie to este vyzenena dcera.
Tesit sa nemusi otec sa rozhodol, tak nech to respektuje.Muz je alibista vedel do coho ide este to zvali na teba, ze si chcela ty a prisposobil sa.
Bola by som velmi urazena tym co povedal, ze Ta dcera nezaujima..ved si ju vychovavala.
Viac by som to nerozoberala ja som dost prchka a, ked sa citi stary

luccija
4. júl 2022

By som povedala, ze mozem s dietatom byt aj sama.Nemam rada taketo reci.A bud rada, ze je z domu to by bolo peklo.Aj tak necakaj nejaky zsujem jednoducho ziarli ako tisicky inych deti

syslik81
4. júl 2022

no co uz narobis... bud budes s muzom aj ked je debila budes cakat ze hodieta zmeni ... alebo budes hold slobodna mamicka ...

luccija
4. júl 2022

Tak je viac nez iste, ze mu splechla do tvare, ze je stary a ci ste sa zblaznili.Nemozes, ale od nej cakat super pridem Vam kocikovat.V muzovi to vrelo a odniesla si si to ty, ze Ti vytkol, ze sa nezaujimas.A zaujimas sa stretavate sa obcas spolu?taketo nieco ste jej mali povedat spolu

danieli
4. júl 2022

Muzovi by som dala na uvazenie otazku, ci jemu prednejsia dcera slebo ja? Aj vysvetlila ako ty tu nam, ze iste vnima jej povahu aj tvoju ustupujucu vychovu, ale teraz si ma rade ty, tvoje potreby, tvoja rodina, ktorej je jeho dcera sucastou a ci sa teda zachoval ako sa patri, par dni by ma doma nebolo…alebo nastalo podla odpovede…

solange7
4. júl 2022

@danieli tak zrovna otazkou ci je mu prednejsia dcera alebo partnerka by som zrovna debatu nezacinala. To by nemuselo dopadnut dobre.
Autorka, bud rada, ze dcera je uz z domu, porozpravaj sa s muzom o tom, ze ta sklamalo jeho spravanie. Mal by si uvedomit, ze ste v tom spolu. Nieste dva timy ale jeden.

cacianka
4. júl 2022

@kluska mám takýto názor aj ja. Môj partner má tiež dcéru, nežila s nami, ale stretávali sme sa. Chodila k nám. Veľmi slušne som dala obom najavo, že sme "rodinná skupina" či ako to nazvať, máme spolu komunikovať, dohodnúť sa, rešpektovať a nazivat spolu podľa našich domacich pravidiel. Neexistuje aby si mnou vrtela jeho dcéra, ani on, obaja sa musia podieľať na chode a spolužití našej rodiny, žiadne ofukovanie a ústupky, behanie okolo riti.
Riešila by som muža ako sa zachoval, nie zdutú hepu, čo si vychovali to majú. Taký pucung by dostal on, že by si 2 dni ani ako sa volá nespomenul!

berry266
4. júl 2022

ale problém nieje jeho dcéra ale tvoj partner.

danieli
4. júl 2022

@solange7 chapem, no v tomto pripade a po tolkych rokoch, po celej tej starostlivosti o nevlastnu dceru po ivf v case ked je zena velmi zranitelna…ja by som si uz servitocku nebrala…asi by ma aj u susedov poculi…tu moj pohar pretiekol…samozrejme autorka moze mat iny temperament ako ja a vyberie si inu cestu aj vetu😉no nahnevana som aj za nu

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
acrobaleno
4. júl 2022

A preco by sa mala tesit akoze? Aj ja som mala priblizne tak, ked sa narodil nevlastny brat od otca a bolo mi to total jedno. No na druhej strane, by som mu nevycitala, ze naco ma dieta. Baba ma 23, vobec by som ju neriesila.

deti95060810
4. júl 2022

@danieli Muzovi by som dala na uvazenie otazku, ci jemu prednejsia dcera slebo ja? - veľmi zlá otázka...
keby mne niekto takúto otázku položil tak by som ho poslala rovno do čerta...

deti95060810
4. júl 2022

manželovi sa ani nečuduj že je na vážkach... má predsa 46 r - už nie je žiadny mladík...
Mám manžela v tomto veku a veru už tiež má rád svoj kľud... slečny máme v puberte...

janickacrazy
4. júl 2022

Buď rada, že je už dospelá, možno za chvíľu aj ona bude mať frajera, dieťa a nebude sa do vás miešať. Je úplne normálne, že sa neteší, pretože doteraz bola jedináčik a rozmaznana k tomu. Ty si ozaj čakala, že bude nadšená? Hlavne porieš muža, 46 je úplne ok vek na dieťa, aj starší muži majú deti. Drž sa. 😘

tncka
4. júl 2022

Ja sa jej ani nedivim,preco by sa mala tesit? A 46 je na babo uz naozaj stary,nehnevaj sa ale je. Zrejme mu to docvaklo az teraz ked mu to vykricala no🤔

nikpa
4. júl 2022

Mne osobne by bolo jedno čo si myslí, podľa toho čo si opísala nemáte žiadny vzťah. Skôr by ma zamrzela reakcia muža.

kandelabra
4. júl 2022

A manžel doteraz o svojom veku netušil, to mu musela až dcérenka povedať, že je na dieťa starý? Naštvalo by ma to riadne, nie kvôli tej dievčine, ale kvôli manželovmu prístupu. Veď IVF sa pokiaľ viem rieši dlhšiu dobu, zrejme ste sa snažili nejaký čas aj pred tým a doteraz sa tešil, tak mu dala chrobáka do hlavy. S ním treba poriešiť veci, lebo očividne má naňho veľký vplyv, aby to nedopadlo zle. Dieťa už je na ceste, toto si mal rozmyslieť skôr, a nie že teraz začne strečkovať.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
abbey1
4. júl 2022

Úprimne? Naša vlastná dcéra sa absolútne na svoju sestričku netešila. Od narodenia ju však neskutočne miluje.
Keby sme jej teraz povedali, že čakáme dieťa, tiež by asi prvá otázka bola, či sme sa zbláznili.
Čiže zatiaľ by som to vôbec nebrala tragicky. Doprajte si všetci čas z hlavne sa otvorene rozprávajte o svojich pocitoch a áno, aj o svojich obavách a pochybnostiach, ktoré určite sú i napriek nesmiernej radosti z očakávania.

h2
4. júl 2022

Autorka, prepáč, ale prečo by sa mala 23 ročná dcéra tvojho muža tešiť na vaše dieťa? Čo ona s tým má? A úprimne: aj keby to bola tvoja vlastná dcéra: fakt máloktorý mladý dospelý človek sa teší, že jeho starnúci rodičia budú mať ďalšie dieťa. Zrejme s tebou lomcujú hormóny, keď kvôli tomu dokážeš preplakať celý deň.
(Aby si si nemyslela, že sa neviem vžiť do tvojej situácie: mala som 36, môj muž 43, keď sa nám narodil syn. Dcéry môjho muža mali 16 a 17.)

simona20201309
4. júl 2022

A kde ma svoju mamu? To, že bola ,,zla", bola z casti aj reakcia na to , čím si musela prejsť. Je jedno co je s jej matkou. Nemala mamu. Žila s otcom a jeho frajerkou. Takže trochu by som jej odpustila jej búrlivú povahu.
Otcovia majú väčšinou na dcéry slabosť. Nevedia byť takí prisni. A ty nechci od neho, aby sa rozhodoval medzi vami dvoma! Nestavaj ho medzi mlynské kamene!
Jasne, ze sa na súrodenca neteší. Ved v jej veku si uz plne uvedomuje, že pre ňu to znamená jedine- delenie s dedičstvom, o pozornosť otca. Nwbude mat v surodencovi už kamoša. V tomto veku súrodenca naozaj nepotrebovala.
A nie, muž nie je starý na dieta, len ho zrejme chytila panika a zľakol sa reakcie dcéry. Asi to nečakal a tiež je z reakcie v šoku. Daj tomu čas. Nerob rozbroje, lebo to nebude dobre. Bud rada, že je už dospelá...

kittykat22
4. júl 2022

muz ma voci dcere vycitky a ventiluje to cez teba. Dcera je nestastna, pretoze teraz ma strach ze o otca uplne pride = pretoze ty s nim vytvoris tu vysnivanu rodinu. Otec jej uplne odide k malemu dietatu. Skus sa na to pozriet z jej strany. Ta musi byt nestastna a nic ine ju nenapadne ako utocit. Ty to zober s nadhladom a kludom. Muz sa na babatko urcite tesi. Nenechaj si pokazit radost. Snaz sa byt v pohode, uzivaj si tehotenstvo, a daj tomu cas. Po narodeni dietatka sa tvoj muz samozrejme roztopi ako snehuliak a aj jeho dcera si casom moze najst cestu k dietatku. Ak bude mile, usmievave a spave, tak to bude urcite na 1*. Ak to bude maly vrestan tak to bude asi narocnejsie 😀 Ale nic neboj. Vsetko bude fajn. Teraz su to len extremne emocie. Hod sa do kludu a pozri si online pekne detske veci 🙂 uz sa ti to bliiiiziiii 😍

basska_b
4. júl 2022

Moj muz ma tiez 3 dospele deti, ktore sa o nase deti nezaujimaju, vobec ich nechcu vidiet, v zivote im nekupili ziadny darcek ani nic. Pamatam si, ked mala prva dcera 5 mesiacov, tak som kvoli tomu plakala, ze ju este ani nevideli atd... no, bola som riadne naivna a to boli tiez hormony. Pre mna je dolezite, ze moj muz deti chce, tesi sa na ne, venuje sa im a stary sa neciti. Jeho starsie deti uz maju svoje zivoty a ani jeho sameho navstevuju minimalne (vacsinou sa stretavaju mimo nas domov, nie ze by neboli vitane, ja sa s nimi porozpravam aj vsetko, ale ony to tak chcu a mne je to jedno... pri svojich detoch mam tolko starosti az no a myslienky tomu vobec nevenujem). Ja uz si to vobec k srdcu neberiem.. mam svoj zivot a keby moj tatko mal dieta, asi tiez neskacem meter dvadsat od radosti, pri vsetkej ucte k nemu... nevlastni surodenci je pomerne komplikovany a chladny vztah, vacsinou tam byva 10-20 rocny rozdiel a to len clovek ako moja svokra caka, ze sa budu oslovovat sestricka a podobne. Pre mna to sestricka neni, pretoze spolu nevyrastaju ani nic...

whatever1
4. júl 2022

Co na to povedat, ty si bola o rok starsia od nej a prijala si cudziu 11rocnu pubertiacku o ktoru si sa starala ako o dceru a ona dospela 23rocna koza nevie prijat informaciu, ze bude mat surodenca. Je nevyzreta a nevdacna. Ale tak ste ju vychovali a kedze pravidla vychovy urcoval tvoj muz, jemu patri najvacsia "vdaka". Netrap sa. Ked bude mat vlastne deti tak pochopi kolko si sa pre nu obetovala. Sustred sa teraz na svoje dieta. Nestaviaj sa medzi nich a uplne ju vyhod ju z hlavy...