icon

Mužova komunikácia so známymi - zhadzuje ma

kalerabka99
13. júl 2018

Ani neviem ako začať. Ide o to, že muž vždy pred známymi začne rozprávať, ako naše deti (2r a 4r) len jedia sladkosti (okrem piškót a marina keksov nič nejedávajú. A aj tie piškóty a mariny majú výnimočne.) Jasné, že starší nad polievkou ohŕňa nos ale vždy zje. Ďalšia vec, čo mi vadí, keď začne rozrozprávať pred známymi, ako stále pozerajú tv. (Starší si sem tam pozrie večerníček na dvojke, ale teraz v lete len sem tam, lebo sme v podstate stále vonku. Ide o to, že synovi zapnem tv okolo 19 a vtedy zrovna príde muž a hneď má reči, že celý deň sedí pred tv ale v skutočnosti tam je 2 minúty.)
Už som mu vravela, že ma to uráža, keď v prítomnosti detí a mňa takto rozpráva pred známymi. Ale on si stále melie to svoje. Mám sa na to vykašľať, čo rozpráva pred druhými, alebo ako argumentovať? Lebo ma to strašne uráža.
Ďakujem

podstate stále vonku).

zuzkavladko
13. júl 2018

@fantaghiro21 co?preco by si drobec nemohol pozriet vecernicek??? A preco by si nemohli dat deti piskotku? To je co za logika v tvojom prispevku? Chlap je cely den v praci,nevenuje sa detom a este ma maminka kmitat ako si on zmysli?

fantaghiro21
13. júl 2018

@zuzkavladko to by sa mala spýtať sama autorka jej mužovi 🙂 chýba mi tam komunikaciu, nejaka dohoda vo výchove. A nebýva vecernicek nahodou najneskor o 18:30??? Pokial viem, o 19tej su akurat tak spravy 🙂 🙂 🙂

zuzkavladko
13. júl 2018

@fantaghiro21 tak to je snad jedno o kolkej, to tu vobec nie je podstatne. Ide o podryvanie autorkinej autority. Ak uz ma jej manzel akekolvek pripomienky k jej vychovnym metodam, nech si to s nou vydiskutuje medzi styrmi ocami a nech ju neriesi pred cudzimi ludmi. Ze im dava piskotky a necha ich pozerat vecernicek, no a co??? Keby mal pan manzel trochu chochmesu, pozrie si so starsim vecernicek a potom sa mu venuje podla svojich predstav....nerozumiem preco by sa mal cely chod domacnosti podla teba prisposobit chlapovi, ktory travi doma minimum casu....

mironka
13. júl 2018

@zuzkavladko No, tiež súhlasím, osobne si myslím, že ak by mal možno takýto otec ostať s deťmi doma sám, starať sa denno denne od rána, tak tie deti by jedli asi len piškoty a maríny a otecko by bol aj rád, keby mu pred tou telkou obsedeli.

fantaghiro21
13. júl 2018

@zuzkavladko nuž, tak potom nech autorka neplače , že ju muž uraža .
Vždy som si myslela, že je výchova o dvoch ludoch .Logicky, žena na materskej je vacsinu dna s dieťatom, a týmto cela výchova je z isteho hladiska na nej.Neviem vsak, ako je to v iných rodinach, ale my sme si vsetko s manželom prekonzultovali. Co sa niekomu nieco paci/nepaci, ako by si predstavoval výchovu atd.Aby sme sa nedostali do situaci, že by sa naprikla mne prave nepacilo, že ked pride tatko z roboty, a miesto vecere by deti tlacil piskotami a podobne 🙂 No, potom sa dostavame prave do týchto situaci, do ktorých sa dostala autorka. Niektore ženske mi pridu strašne uražlive a prisvojuju si celu výchovu na ich ego...

Nikde som vsak nepisala, aby bola pred mužom "benevolentna", držala hubu a krok. Skor som naražala na to, že ak by ustupila, myslim si, že problem je uplne niekde inde, nie v TV a piskotach..... To, že ju uraža pred inými ludmi, je myslim neakceptovatelne. Ale nerozumiem teda, preco sa vopred nedohodli na výchovných praktikach, stravovaní a podobne???
Ked niekomu nieco vadi, tak to riesim . Ci?

lulica
13. júl 2018

Strapnila by som ho rovnako pred znamymi alebo by som ho pred znamimi zdrbala ale inteligentne aby sa hanbil... osobne nie som zastanca takeho spravania aby si ludia vracali zlo ale viem ze keby som svojho muza strapnila alebo zdrbala pred niekim za to co robi tak by ostal zahanbeny nastvany a mal by zle pocity a nabuduce by si rozmyslel co povie alebo nepovie aby sa vyhol takej situacii a ked sa mu nepacia jeho deti tak je to dobrý blb a bud nevydrzi s vami on ale asi skor s nim nevydrzite vy...to je hrozne aki su niektori ludia krepi

zuzkavladko
13. júl 2018

@fantaghiro21 no pockaj, ty si pisala o tom, ze im nema davat piskoty a nema detom pustat vecernicky ked to manzelovi vadi...ze aby nemal dovod ju potom urazat. Tiez mas male dieta a akoze travis dni podla toho ako ti chlap povie? Kazda mame paky na svoje deti, kazda z nas potrebuje niekdy vypnut a vecernicek je k tomu paradna prilezitost....ze akurat pride chlap...no a co???Ja napriklad kazdy vecer drobcovi pustim 2 casti Masi a medveda, ked si chcem urobit v klude vecernu hygienu. Ano, je dolezite komunikovat s chlapom, mne sa to nastastie dari a mame pekny sulad vo vychove....ale keby co len raz spochybnil pred cudzimi moj styl vychovy, tak by som mu to pekne vytmavila.

sasesoe
13. júl 2018

@kalerabka99 jednoducho povedz, ze teraz ste poculi ako moj muz travi cas so svojimi detmi a kto je zvedavy na moj sposob vychovy, rada sa podelim, je znacne odlisny

fantaghiro21
13. júl 2018

@zuzkavladko a však prave o to ide 🙂 Co si ty nepochopila 🙂Aj keby v totmto jej probleme povolila, myslim si, že si jej manžel najde zamienku, a ohovaral by ju opat na niecom inom. 🙂
Len mne ten píspevok autorky pride trošku ľutostivy...
čo je to podla autorky "výnimočne" ? Ak je to každý den, tak to výnimočne asi nie je🙂

Ja si niekedy dam výnimocne cervene víno, ktore by som nemala. A to je asi tak 1x do roka 🙂 Preto som písala, ak deti jedia piškoty a keksy "vynimocne" , a sladkosti nejedia vobec, tak by jej to ani nechýbalo v skrinke /spajzi a podobne ....

Ponala si všetko lutostivo. Nikde som však nepísala, že travim den tak, ako manžel píska 🙂 Len to je ta tvoja nechapavost trošku 🙂
Len , mate sulad vo výchove, ale stale pises o tvojej výchove, lebo len ty vychovavas dieta, tovje praktiky, tvoje všetko... 🙂
Stale však poukazujem na to, že jej muž je bud pako, alebo je niekde inde problem 🙂 Bez ohladu na to, co by pre to samotna autorka spravila alebo nespravila .. Zaujimalo by ma, čo je pod argumentom jej muža - "mlieť si svoje"Ci sa to snažili riesit? Ake su jeho predstavy? Ohladom TV, piskot a podobne?

Stale si vsak myslim, že je tam uplne iný problem... Muž by si jednoducho nasiel iny sposob urazania ---

kalerabka99
autor
13. júl 2018

@fantaghiro21 syn má takmer 5 rokov za mesiac a rozprávky a tv nevidel ešte minulý rok. Držím ti palce, aby si to dotiahla minimálne tak ako ja pri dvoch deťoch. Máš ešte malé dieťa, ktoré predpokladám, že by pred tv neobsedelo. Na dvojke chodia pekne klasické rozprávky od 18,30
Posadim ho preto o 19, aby mal tych 45 minút na pozeranie. Samozrejme, že si aj odbehne a nepozerá stále ale veď je tam aj veľa poucnych veci, ktoré sa tam dozvie. Jasné ,že im čítam knižky, ale bohužiaľ pri dvoch deťoch sa to nedá. Lebo na jednu knižku je jeden malý a nerozumie a nechce počúvať, a na strane druhej zase velkacovi sa už nepáčia malkacske knizky.
Moje deti v živote nesli spat o 19. Proste máme iný režim, ktorý nám vyhovuje.
A ďalšia vec on aj keby zjedia jednu piškótu za pol roka bude stále trvať na tom, že jedia stále sladkosti. Proste ich tak má v hlave zaskatulkovanych.
@zuzkavladko ďakujem. S každým tvojim slovom súhlasím. Inak som zabudla spomenúť, že muž dávnejšie vypol káblovku, aby nemohol syn pozerať vecernik ale teraz ho zapol (veď futbal) a dnes som synovi pustila vecernik a zas vonku keď sme boli pred susedom rozpraval, že stále pozerajú rozprávky. A pritom pozeral teraz naozaj asi po 2 mesiacoch. Už som sa s ním aj chcela dohodnúť, že veď 30 minút na deň ,že bude syn pozerať, ale nie. Ja mám pocit, že všetko, čo navrhnem, poviem, už zo zásady odmietne. Málokedy súhlasí s mojím návrhom, či už sa to týka aktivít , jedla, ...

kalerabka99
autor
13. júl 2018

@fantaghiro21 inak ďakujem za názor. Výnimočné je že dostanú každý napr 2-3 mariny a dostanú ich tak caa 1x/mesiac. My doma sladkosti nedávame ani ma ich deti nikdy nevideli kupovať. Tým pádom to v obchode ani nevypytuju.
Jasné, že vychovávame spolu.

kalerabka99
autor
13. júl 2018

2-3 keksikov, nie balení, aby nedošlo k nedorozumeniam

fantaghiro21
14. júl 2018

Mila @kalerabka99 .
Mne vôbec nejde o prekonavani rekordov, predbiehaní sa a podobne. Moja dcéra ma problem s očami, nakolko je narodená v 33tt, a dlho nemala prekrvene cievy. Ma stabizmus a dioptrie.
Chodíme stale ku očnej. Aj ked si myslím, že vidí perfektne, dr mi vždy povie, že to este nie celkom OK. Do 3 rokov, však operacia neprpada do uvahy....

Vo všeobecnosti si stale ale myslím, že 2r-3r dieťa nema pred TV čo robit. Kedysi som čitala výrok jedne matky, ktora tvrdila, ako ich cela rodina, vratane 6m dieťaťa, pozera večer TV, ( oteckovia, milenky) a strašne sa to deťom páči , zabavaju sa na tom...
Stale si však myslím, že tento druh žánru (alebo akýkolvek okrem rozpravok- aj tie treba trosku rozlisovat) nie je vobec pre deti vhodný. Nanajvýš nie len tomu nerozumeju, ale istý dopad na ich psychiku a celkový vývoj to ma...Nevravím o 6m, ktore aj ked vobec este nevnima, nechape....

Vždy bolo akýmsi štandardom, že program pre deti bol skoro rano (rozpravky) a večer o 18tej.
Dnes je doba, ked v čase rozprávok, dávaju presexualizované filmy, serialy , nevhodne filmy pre detske oči... Dávno neplatí to, že sex, sexualne sceny, boli vysielane po 22hej hodine. Dnes si človek zapne serial s prasačinami cez normalny den . Neviem, možno to niektorým rodičom nevadí , a maju to ako v ramci sexualnej výchovy? ( 6m dieta??? ) Som však v svojich názoroch trochu zastarala . A stojím si za tým..

Myslím si, že ale potvrdzuje sa to, čo som sa snažila vysvetliť predchadzajúcich komentaroch.
nejde ani o to , ci tvoje deti pozeraju /nepozeraju TV . Ci z toho "sem tam", ktore si v uode tvrdila, je mono nakoniec každý den, i ked si teraz tvrdila zase opat nieco ine... Ci tvoje deti sa napchavaju 1 piškotou, marina keksom, alebo vobec nie, možno zavadzas aj dievcata a pravda je kdesi inde..Ale nechajme telku telkou a piskoty piskotami...Vobec nie je podstatne...

Stale si však myslim, že aj keby ti muž odniesol TV, vypol kablovku, robil nakupy len on aby s nemala doma po ruke piskoty, tak si vždy nieco najde, s cim by ta urazal .(opat nechapem logiku vypnutia kablovky, ked clovek s pristupom na internete, si viec program televizny pozriet aj cez net - prečo ti nevypne wifi? )
Nechcem uražat tvojho manžela, ale pride mi bud ako velky...idiot, alebo za jeho nelogickym spravanim dost važny problem, s ktorým sa snaži vysporiadat s tým, že ta pred ostatnými stale uraža a upodozrieva...

Nikto tu nevyrieši tvoj problem, len napíše nazory, Ja som v uvode pisala nazor, že mi to smrdi niecim iným ....
PS: aký je tvoj manžel? Dba o seba? Sportuje? zdravo sa stravuje? Nevysedava pred TV?

montemotherone
14. júl 2018

@kalerabka99 Podobrotky- dala by som s ním dlhý, podľa možnosti pokojný rozhovor a povedala mu úprimne že sa ma to dotýka a ubližuje mi to. Pozlotky- pred známymi by som s ním súhlasila a doplnila by som "áno, keby sa im namiesto TV začal venovať otec, nesedeli by tam.... "

adsumus
14. júl 2018

@fantaghiro21 musím vyjadriť udiv nad tvojim príspevkom, chlap tuná pred cudzími dudre na vlastnu ženu a ohováraju priamo pred jej očami zjavne za učelom ponižovania, miesto aby zobral detiská von preč od telky na dvor alebo kam a pomohol jeje a ty nadobudneš pocit, že to bude problém z jej strany, tak tomu teda nerozumiem, čo ťa k tomu vedie.

fantaghiro21
14. júl 2018

@adsumus neviem, kde si vyčitala , že je to autorkin problem 🙂 treba trošku najprv čitat, ako písať 🙂

Aj tu som to zvýraznila ,a e asi nepochopila moj komentar:
Nechcem uražat tvojho manžela, ale pride mi bud ako velky...idiot, alebo za jeho nelogickym spravanim dost važny problem, s ktorým sa snaži vysporiadat s tým, že ta pred ostatnými stale uraža a upodozrieva...

Tot, chcela som povedat to, že on može mať problem(nemusi, može to byt autorkinin problem ) , ale ventiluje si to jednoducho na nej týmto ponižujucim sposobom
TAk klidek, nemusíš sa udivovať 🙂

adsumus
14. júl 2018

@fantaghiro21 no asi kde som to vyčítala v tvjom príspevku som to vyčítala konkretne citujem

Nikto tu nevyrieši tvoj problem, len napíše nazory, Ja som v uvode pisala nazor, že mi to smrdi niecim iným ....

fantaghiro21
14. júl 2018

@adsumus Niečim iným je definovaneako autorka? Fiiiiiiiha :D :D :D

adsumus
14. júl 2018

@fantaghiro21 mna poteší ak nám všetkým vysvetlíš čím toto iným tebe smrdí.

1sonda
14. júl 2018

@fantaghiro21 ja chápem, ako to myslíš...

@kalerabka99 treba sa s ním porozprávať, najlepšie priamo, ale tiež si nemyslím, že tvoj manžel má problém práve s televízorom alebo keksíkmi...teda aspoň ja si neviem predstaviť, že by s tým mal nejaký normálny chlap problém, však si mu isto povedala, že nejedia keksy stále a rovnako nepozerajú telku stále...trápi ho niečo celkom iné, nechcem rovno vravieť, že je hňup, lebo ho nepoznám...

kalerabka99
autor
14. júl 2018

@fantaghiro21 s vekom od kedy má dieťa pozerať tv súhlasím, ako som vyššie písala, moje dieťa prvý krát videlo tv, keď malo takmer 4,6 roka. My sme doma tv vôbec nemali a nemavame cez deň pustenu., neviem, co tu splietas sex, ja som mu zapla vecernik o 19-19,45 a počas toho nejde ani jedna reklama. Potom tv vypiname. Neviem, kde som písala, že každý deň, písala som sem-tam a to teda nie je každý deň a teraz v lete určite nie. Ja som písala, že muž tvrdí, že to pozerajú denne, pritom je to naozaj občas (mám ti to "občas" tiež definovať?)
A vôbec nezavadzam, neviem za ako si na to prišla . Nejdem ťa tu presviedčať. Vidím, že 99,9% mamičiek má tu podporili, pomohli. Ty jediná píšeš niečo o 6 mesačnych deťoch, sexe, atd.
Ja ani nepotrebujem od cudzích, aby vyriešili môj problém, potrebovala som počuť názory.
Dbá o seba, športuje, zdravo sa doma všetci stravujeme, ako som už vyššie pisala tv vôbec nikto z nás (rodičov, aby si zas nechytala za slovíčka) nepozerá. Chodia krásne rozprávkovky ako napr. Hádaj, ako veľmi ťa mám rád (o láske synčeka k otcovi), bola raz jedna planéta (ako chrániť planétu, životné prostredie, o recyklacii atď). Vidím, že malý to nepozerá, že hľadí doblba, ale aj nad tým rozmýšľa, po rozprávke sa o tom ešte porozpravame a veľa krát má zaskočí nejakou myšlienkou/vetou. a keď sa ho opýtam, odkiaľ to má, tak povie, že z vecernicka.
Ale dik, ze si vyjadrila svoj názor ✌
Pekný večer

pralinka25
14. júl 2018

@kalerabka99 no aj ja by som povedala ze tvoj muz ma hlbsi problem. a asi hlavne sam so sebou.
deti krore su drzane v bubline a su im iste bezne veci nezmyselne a extremne odopierane sa k nim aj tak raz dostanu a potom su ako odtrhnute z retaze.
sama sa snazim usmernit v sladkom a technologiach ale odtial potial.
deti treba naucit miere hned od zaciatku a to nedosiahneme tym ze im vsetko odoprieme zakazeme a ked k tomu pridu neskor nebudu vedeiet sa toho nasytit.nase deti tv bezne pozeraju a vobec nepozorujem zavislost. kuknu chvilku a po chvili si idu po svojom. ked sme niekde a hra telka ani si ju nevsimaju. kdezto v rodine sme mali tiez take ze pni kedysi tv nemali a deti ked kamkolvek prisli oci idli na tv nchat. uplne boli v tranze a celu dobu ich nic ine nezaujimalo.
kazdopadne viem ze ty toto vies.
ja si ale myslim ze tvoj muz je sebecky manipulator. neviem si predstavit ze by prisiel jedneho dna domov moj muz a povedal ze mi zrusi kablovku alebo tv alebo internet. pricom on sam by si ho proste vyuzival ked chce. to uz hranici s obmedzovanim slobody. v dnesnej dobe? ved deti sa aj takto stavaju outsaidermi. ked nepoznaju rozpravky uz vskolke su potom mimo. rozpravaju sa o nich, hraju sa na ne. sladke bude dostavet v skole aj v skolke. aby to neskoncilo tak ze budu brat druhym detom z taniera. aj take sme zazili v skolke.
neviem co tymto chce dokazat ale urcite to bude mat uplne opacny efekt. a to ze ta takto ponizuje svedci o jeho ubohosti. nepoznam h ale nikto kto je prirodzene sebavedomi, triezvo uvazujuci nebude obmedzovat druheho a ani ho verejne zhadzovat pretoze tym vlastne zhadzuje aj sam seba. ludia mu to nepovedia ale myslia si ze je blbec rovnako ako si to mysli vacsina tu.
porozpravaj sa s nim ale obavam sa ze z teba spravi chuderu nekompetentnu a neschopnu. dufam ze sa mylim, pretoze to tak nieje. mal by sa dat vysetrit

kepassa
17. júl 2018

@fantaghiro21 fakt píšeš od veci...Keď budeš mať staršie dieťa a viac deti potom si to prečítaj a budeš ticho preglgavat.upkny horor spravíš z toho, že cca 5 r deti pozerajú večerníček.. Áno aj moje pozeraju rozprávky vecer mám 10 r,6r a 2 ročného a aj on pozerá a dokonca to je spôsob kedy večer prestane niekedy konecne trvať a ja mám chvíľu na sprchu alebo na prípravu večere s vôbec sa necítim ako zlá alebo neschopná matka.som človek.uvidis sama ked budes viacnásobnou matkou alebo budeš mať náročné urevane dieťa...tiez som bola verím že dom pri prvej spravila 1.stupeň vs, pri druhej 2. A teraz pri malom by som najskor tak všetkým prastila.ked ma koliky si sama.muz na nočnej dve deti plus roma ktoré sa ti tiez potrebujú dať vecer dokopy,najesť,sprchnut...neexistuje univerzálny návod každý si spravi tak ako mu vyhovuje.nic zle na tom nevidím a fakt to uz je extrém žeby dieťa nemohlo pozerať tv s obsahom ktorý je preň určený (neviem čo za známych máš ty že deťom púšťali milenky a neviem čo...) A ano chodime aj von cim viac ked sa da ale su dni kedy sa nedá.teraz mi mala 6r kiahne vonku krásne nikde sme s ňou nemohli ked bol muž v práci smola samu ju doma nenechám aj sme sa pohrali čo sa dalo ale ver,že dieťa to cez týždeň v izolácii baviť nebude. Hej mala aj tablet aj na hrane rozprávky a určite sa necítim za to ako zlá matka...pomaly denne sme na zmrzline cez leto.piskoty mame stale v potravinovej komode aj kinder cokolady a napriek tomu to pridelujeme nejedia len sladkosti a miluju ovocie ale su to deti a nie sme v zajateckom tabore, zeby sa u nas nemohlo vobec...ty si nedoprajes sem - tam sladkosti alebo napr radler hocivo co mas rada a nemsla by di? Ak bie tak fakt klobuk dolu ja by som tak zit nevedela?😉a moj muz chodieva tiež neskor a slovom raz by mi nekafral do vychovy kedze vie, ze nie je cely den doma a ked je vie ake to niekedy byva narocne..jedine co si napísala k veci pre autorku je, že ak ju manžel zhadzuje pred inými je problém inde...A myslím,že to uz sama aj pochopila.

fantaghiro21
17. júl 2018

@kepassa A takto vznika to, comu ja vravim materska sprostosť 😃 Zlatko , asi budeš preglgať ty , treba čítať s porotumením . 🙂
Pre tvoju informaciu, mam náročne urevane dieťa, s diagnozou hypertonie a hyperaktivity 🙂
A taketo dieťa nedokaže obsedieť. Ale načo ti to budem rozvíjať, aka je náročna starostlviost o taketo dieťa, ked to sama neprežívas a vobec o tom nemas poňatia?Bez režimu by som sa ani nevysrala vieš? Casto som si musela prave tie vlasy umývat, ked bol manžel doma, inak som nemala cas. Nemala som čas si kedy navarit, upratat, nakolko moje dieťa vyžaduje stale nove činnosti, a pokial sa od neho vzdialim , reve a dusí sa..( už vlastne od inkubatora....
Moje dieťa sa 4 mesiace dusievalo, čo mi monitor pípal a musela som mu davať prvu pomoc. A o tom, že ma 13,5 mesiaca bolesti, kolíky, nedovyvinute crievka nevravím --K tomu nemam rodicov nemam svokru a svokra ,nemam nikoho, kto by nam pomahal , alebo len decko zobral do kocika... cela starostlivost je na nas s manželom, Pomahame si ako vieme, i ked je manžel denne 14-15 hodin v robote. Okrem toho sa zabavame vyšetreniami, nakolko je dcera predčasna, takže nas klasický " volný" den, stavime denne u 3 doktoroch... Už13 mesiacov vkuse , do toho začínam lietať ja, nakolko mam z vyčerpania zle krve hodnoty, anemiu, nador a podobne...
- po dalsie, znamych nemam, ktorí kladu svoje decka pred tv.. Ci aj ty si znama? .Pisala som, že som našla "diskusiu". neznamenj ---či to je už automatika zmany človek??

Zbytočne ti budem znova vyvetlovať , ked si pravdepodobne nečitala ani celu diskusiu 😃 Samej autorke som podala "radu" o postup? Aj ked som to sama ukončila tým, že to nebude mať žiadny efekt, nakolko je chyba niekde v ovzduši. NAjvacsi problem nie su piskoty a TV
.Alebo ak rady nekorešponduju s tvojím nazorom tak je to zle? 😃 😃
Precitaj si ešte raz celu diskusiu.

Inak tie mlsoty ja ani nemožem, keby som chcela 🙂 Mam histaminovu intoleranciu, s celioakiou a laktozovou intolerancou .. Skus si postudovat , co tato dieta obnasa. Takže mi sladke ani nechýba . Som skor pivkar s manželom, Co je pre mna pokušenie. 🙂Ale odolať musim 🙂
Za TV , mobil, tablet, si stojím, že moja dcera minimalne do svojich 3 rokoch neuvidi, už len kvoli tomu, že jej hrozi operacia oči... Aj to ma planovanu až v 3 rokoch...

evkamotka
17. júl 2018

ved to je jedno ci tie rozpravky pozeraju alebo jedia piskoty, tu ide o muzove spravanie co je problem. nemoze vlastnu zenu a deti zhadzovat pred inymi, nech by robili cokolvek. ide o uctu k vlastnej rodine. musite si to s nim razne vydiskutovat. napadla mi tabulka s celym mesiacom, zaskrtnite tam ktory den v mesiaci dieta dostalo ten keks a potom mu to v argumentacii ukazte, ako "stale" jedia keks. rovnako si dat mozno tu namahu a bodovo si cely tyzden pisat co deti cez den robili so zvyraznenim casu, kolko stravili pred tv. nech ma hmatatelnu predstavu o svojej "pravde". ale hlavne, ak si to aj neprestane mysliet, nemoze vas zhadzovat

fantaghiro21
17. júl 2018

@evkamotka tak toto si nemala poradit, lebo ťa zvozia pod čiernu zem, ako mna :D :D :D
Lebo toto je podla istých diskutujucich sa podriadovanie mužovi a znevažovaie výchovy :D :D
konečne to aspon jedna pochopila, že to nie je o piskote a TV..

evkamotka
17. júl 2018

@fantaghiro21 mne toto nastastie nerobi muz ale babka. chodime k nej popri babatku kolko sa nam da, vzdy uprimne a radi, nech sme spolu. na otcovej oslave ostatnej rodine, ktora byva daleko od nas /a teda nemaju predstavu/ zacala babka pred nami na nas flflat ako k nej NIKDY nechodime a LEDVA OBCAS prideme a vyzerali sme ako uplni burani, co chuda staru zenu ani nepozrieme. v tom obdobi sme s babkou boli kazdy tyzden. islo ma porazit, dakujem pekne za taku reklamu pred ujom a tetou. odvtedy som bola za posledny 3 mesiace u babky raz, uplne som stratila motivaciu ked nas potom aj tak ohovara. ale to vlastnemu muzovi spravit nemoze 🙂 len mi to tak napadlo, ze aj mne sa to stalo v trocha inej situacii a fakt to nastve

zuzkavladko
17. júl 2018

@fantaghiro21 to je zaujimave, ze sme ta tolke "nepochopili" 😀 Ved prave ty pises v tvojom prvom komentary, nech maminka prestava detom davat piskoty a nech im nedovoli pozerat vecernicek, ked prave vtedy prichadza manzel z prace domov. Fakt neviem potom ako si to myslela? Ved my tu vsetky piseme, ze to je svinstvo, aby autorku manzel zhadzoval pred ostatnymi za piskoty a telku, ze by to mali riesit v sukromi. TY si prva a JEDINA napisala, ze ked to muzovi vadi a ked ich vlastne deti tak casto nejedia, nech im ich prestava maminka davat! Ako inak sme to mali pochopit? 😲

kalerabka99
autor
17. júl 2018

@zuzkavladko presne, prečo by som mala ustupovať. Najlepšie by bolo, keby obaja urobíme kompromis. Prečo by som mala ustupovať len ja. On ma nebude pred druhými "komentovat" . Fakt by bolo najlepšie sa dohodnúť, že napr. balík piškót na určitý čas a tv napr. 1hodka/týždeň.

fantaghiro21
17. júl 2018

@zuzkavladko A zase ty.:D Nedaš si pokoja. Treba čitať s porozumenim zlatko:D Co tak trošku zakomponovať do toho,že autorka sa obrnila tým, že jej decka skoro vobec nesedia pred TV a sladkosti ani nejedia, len VYNIMOCNE? :D :D :D Ja som jej uvodný prispevok prispevok vnimala z jej rečičiek tak, ako je sama proti davaniu sladkosti, ked ich žeru decka len VYNIMOCNE a Tv ani nepozeraju :D :D Potom však autorka zmenila retoriku z vyimocne na par krat do týždna , a vlastne menila retoriku v každom prispevku a podobne :D Sama som však vyzdvihovala, že toto nie je o PISKOTACH A TV, Aj keby decka zožrali celý balik piskot, to je jedno..Chyba je kdesi inde.....