icon

Mužova kritika a ponižovanie: Ako to zvládať?

lucinka993
6. dec 2023

Ahojte, som mamou chlapčeka a inak obdarenej dcérky. Mám problém s mužom. Furt má len kritizuje, ponižuje a pod. Som s dcérou doma a tiež aj so synom keďže nevládzem ho do škôlky voziť a muž nie je ochotný ísť za mňa a nechápe, že som s dcérky už hrozne unavená,lebo neviem jej nastaviť režim keďže jej mozog nepustí. Zaspáva mi o 3 ráno a už nevládzem vstať o 6:45 s malým do škôlky, ktorá je o dve dediny ďalej. Tak je doma. Keď som sa ho pýtala, že prečo ho neodvezie do škôlky tak jeho odpoveď bola, že to by a ti páčilo. Je to ten typ , že ty si doma a tak sa staraj. Lenže on nechápe, že proste s dieťaťom s ztps a ešte k tomu ležiacim , ktoré furt plače a nemci, kričí neviem ako by som to nazvala je nárocne byť a plus ten spánok. O vsetk osa starám ja aj malej veci vybavujem ja aj ostatné veci. On iba do roboty chodí a potom keď má voľno radšej ide preč, lebo mu mala lezie na nervy. Ako chápem, že nie každý to zvládne, ale je to jeho dcéra a mohol by sa trošku premôcť a ja si vydýchnuť. Pracujem aj z domu aspoň 2-4 hod denne okrem víkendov väčšinu ak dcérka spí. Ani to sa mi nepáči, že zarobím Max 300€ že mohlo by byť viac , hovorím áno ale nedá sa to pri nej stále. Snažím sa aby bolo upratané, navarené oprane a keď som unavená si ľahnem a zdriemnem si nejsme stroj a už to začne, že furt spím a pod. čo nie je pravda. Na c sa mu nepáči, čo robím. Už ma 2 x podviedol viem som hlúpa, že som s ním a že sa zmení, vydržalo mu to 8 mesiacov. A už som mu zase prišla na to , že zase s nejakou píše a podľa správ aj sa stretli a aj niečo bolo i keď to zatlka. On má problém si aj tanier po sebe odniesť a umyť, a mne vyčíta že ja neporiadok a som hnila a neviem čo a pritom robím všetko preto aby sme sa mali aspoň o niečo lepšie a on sa neustále sťažuje ako robí furt ako otrok a neviem čo a ja len míňam a prisahám ja len potraviny, drogériu a keď treba deťom oblečenie a pod. Inak nič. Je toho fakt veľa trošku lepšie a musel sa toľko drieť ako sa neustále sťažuje, robí ako otrok a ja od neho chudacika niečo chcem keď ma volno

Strana
z3
stanulienkat
6. dec 2023

@kubkovamama a nasledne ju zabije. To ti ako napadlo? Uplne blby napad. Myslus, ze z uradu urobia bu bu bu a on sa poserie a zacne sa starat?🙄

lucinka993
autor
6. dec 2023

@stanulienkat to jediné riešiť úrady po odchode nie v jeho dosahu, niekedy mu fakt preskakuje je horší ako žena pred pms

makodob
6. dec 2023

@lucinka993 je to mi ľúto, úprimne. No tvoj manžel je sebec a manipulátor, oči ma len pre seba. Neviem ti poradiť, ale budem sa za teba modliť. Prajem ti veľa síl ❤️

janickacrazy
6. dec 2023

@lucinka993 Najskôr sa musíš rozviesť, odísť od neho hoci aj do krízového centra. Lebo ani nárok na auto nebudeš mať, keď tvoj muž auto má a ste manželia. Držím ti palce.

tiezjedna
6. dec 2023

@kristinapetronela ty si múdra ako rádio. Daj adresu, kde bývaš a autorka určite rada využije tvojej pomoci🙄

koniarova
6. dec 2023

@lucinka993 susvsa porozprávať s tými rodičmi? Neverím,že ťa v tom nechajú.

kristinapetronela
6. dec 2023

@tiezjedna ale veď načo je s ním? Píše že už dlho je taký ...

barborachors
6. dec 2023

@lucinka993 celkom by ma zaujimalo ako ste sa dostali k podnajmu ked mate deti... lebo všetci tu pisu, ako by neprenajali byt rodine s deťmi... to len tak pre zaujímavosť.
Po druhe, vase manželstvo ci partnerstvo sa davno rozpadlo. Ani ty nemas k nemu uctu a asi sa ani ty nesprávas k nemu s uctou. A ani on k tebe. A tak si to odovzdávate dokolecka. Navyše to vidia deti. Nechápem, preco si este s nim. Ale asi kvoli byvaniu a peniazom. Taka koníkovska klasika.

michaela16
6. dec 2023

@lucinka993 poviem to tak ako mi huba narástla...tvoj muž je čistý odpad a takých ako je on by trebalo zavoziť hnojom a zaliať betónom 😡🤬 je mi ľúto v akej situácii sa práve nachádzaš a držím ti silno palce, aby si to všetko zvládla a aby sa to vyriešilo v tvoj prospech 💪🙏

mamamoni
6. dec 2023

Jemu presne toto isté napíš....a polož mu to aj s kufrom pred dvere....

lucinka993
autor
6. dec 2023

@barborachors že nemám k nemu úctu? Však určite ním preňho prvé posledné,dokonca som ho v obhajovala všade aj u jeho rodiny a aj u mojej. On sa ku mne začal správať ako k handre , keď som mu odmietla dať peniaze moje našetrené z pred manželstva a hneď som bola pekne nazvaná bolo to 6000€ a keby to bolo na rozumnú vec ,bolo to na podvod.... Ja som mu furt zachraňovala prdel pomohla som mu dostať s väčšiny dlhov a čo sa mi dostalo tak nehovorte , kto nemá ku komu uctu. Keď mi niečo vadí sa ozvem ale on to proste berie zle snažím sa všetko riešiť on ma odbija. Navarim , upracem a aj operiem aj napriek tomu , že si to nezaslúži,lebo on sa nevie ku mne správať ako ku žene to je ako neúcta? Unho je problém, že keď sám u postavím je zle a on je manipulátor a pod dg a oni to nemajú radi , lebo týmto mu dávam najavo,že už sa nenecham a stráca o mňa záujem, lebo už mu nemám čo ponúknuť tak pozor o tej ucte. Keby si ho nectim neserem sa a idem aj ja za druhým a hotovo. Keď si nájdete takého partnera, ktorý má dg kde nepozná empatiu tak potom mi povedzte o úcte.

lucinka993
autor
6. dec 2023

@barborachors a ešte jedna vec mňa naňho upozorňovalo jeho okolie,že sa nevie k ženám správať pekne a ,že ich ma len na jedno. Bohužiaľ ružové okuliare. Ako som už písala on sa správal úplne inak pred svadbou a po svadbe a inak , keď som čakala deti a počas toho. On nechodil do práce, hrával karty, flakal sa po senkoch kade tade. A furt v kuse a keď som mu povedala, že čo stvára má už rodinu a treba sa aj p ňu postarať tak už som pip a čo sa doňho starám a pod . On si myslel, že keď budú deti tak bude všetko o starom. Miesto toho aby urobil niečo preto aby som sa musela hľa viac venovať a mať energiu radšej sa znížil k ponizovaniu a agresii. Ja som mu nikdy škaredo nepovedala ako on mne. Nikdy som ho neponizovala ak sa niečo nepodarilo ,ale sa rozbilo a pod. Vždy sa mi dostalo nadaviek a uraziek. Vždy keď potreboval som mu pomohla alebo našla riešenie. Keby nemám účtu seriem naňho úplne, bola som naštvaná naňho a aj napetomu som navarila, upratala, oprala a pod. Pomohlo nie pokračovalo to ďalej. Furt sa mu niečo nepáčilo. A to čo píšem je pravda neprikraslujem nič.

lucinka993
autor
6. dec 2023

@mamamoni môžem sme v nájomnej zmluve obaja

vorkola
7. dec 2023

@belllinka No mozno na par tyzdnov,by ju prijali aj do centra ,alebo neviem ako presne to ma nazov ,mozno utulku pre tyrane zeny s detmi,.Treba to zistit,Mam taky dojem ,neviem ci to este existuje , ale bol v Bratislave volalo sa to Betlehem. Ale rozhodne nejaka instutucia aj na SK existuje..Mozno niekto ma skusenosti aj na tomto fore,
@lucinka993,nenechaj sa tyrat,a konaj co najskor,aby ti aj nejaku chorobu nedovliekol,.a vyhybaj sa sexu,,

yanka8952
7. dec 2023

ahoj, ty sa potrebujes hlavne emocne zotavit a najst sebauctu.. neda sa mi tu rozobrat vsetko v par riadkoch, ale pozri sa hlavne aky si mala vzor otca vo svojom detstve. nic sa nedeje nahodou a to co prezivame v dnesnych vztahoch je len opakovanie nahraneho programu z detstva (popripade opakovanie matkynych programov). ak mas moznost, treba si vyliecit rany z tvojej vlastnej minulosti, pretoze vacsinou sa tahaju aj do druheho, tretieho alebo stvrteho vztahu a trpia nakoniec aj deti.. takisto presvedcenia typu "nezasluzim si byt skutocne milovana", "nie som dostatocna" atd. velmi drzim palceky.

pbra40
7. dec 2023

Ziadost o najomny byt si si neskusala podat?
https://malacky.sk/obcan/najomne-byty/

lucinka993
autor
7. dec 2023

@pbra40 bohužiaľ nejsom odtiaľto a nesplnam podmienku trvalého pobytu a neviem či chcem ostať niekde ,kde mi ubližovali pomaly 7 rokov

mia1122
16. dec 2023

@lucinka993 odporucam : obvolat VSETKY krizove centra, kontaktovat Charitu v blizkom okoli, pripadne by si sa mozno vedela odstahovat aj do ineho mesta. Dcerku by som umiestnila do stacionara a nasla si lepsie platenu robotu a pomaly skrabala na najom a zabezpeku. Degesa by som kopla do riti. Hned, ako by som mala poriesene byvanie inde - odstahovala by som sa s pomocou nejakych kamaratov alebo rodicov. Zatial by som hrala divadielko a snazila sa s nim nespat, aby ta este dacim nenakazil kkt

Strana
z3