Mužovi požičiavam peniaze
Peknú sobotu prajem zienky.. už som naozaj zúfalá. Dúfam že máte krajší deň ako ja. Som vydatá za svojho muža 2 roky, sme spolu celkovo už to bude aj 8 rokov. Nechcem pôsobiť ako nejaká zlatokopka, alebo nejaká nesebestacna zena, ale muža si podľa mna my ženy vyberáme aj podľa toho či sa vie o seba a o nás finančne postarať ak by prišlo k založeniu rodiny. Obaja samozrejme zarábame aj sme zarábali. Čiže financie mal každý z nás vlastne a aj má. Ja pracujem vo finančnom sektore, zarabam vcelku dobre si myslím, on pracoval tiež tam kde ja - tam sme sa aj zoznámili prvý krát 🙂, no počas nášho vzťahu od toho upustil ze jeho ta praca už nenapĺňa a chce si splniť svoj detsky sen a pracovať a autami. Samozrejme zobral si úver na podnikanie, ktorý stále spláca a nie je to pár € mesačne, pracuje tam do dnešného dňa sám ale jeho praca je ani nie praca, pretože bohužiaľ od začiatku mu to nejde skratka. Hneď vedľa z jednej aj z druhej strany má konkurenciu, všetko servisy čo majú silnú klientelu a dobrú reklamu, dlhe roky tam sú a ľudia chodia tam. On si je určite vedomí že keď mu to nešlo doteraz tak logicky mu to nepojde aj keby sa na hlavu postavil. Vybavenie do takých servisov tiež nestojí malo tak si začal požičiavať ešte aj od kamaratov a zadlžil sa. Ešte vám chcem povedať že dieťa (neviem či môžem povedať chvalabohu), nemáme, ale keby sme mali tak neviem kde by sme skončili. Ja som mu vo všetkom vždy pomáhala, neberte to tak že som mu neverila že sa to rozbehne, ja som pri ňom bola stále ale v poslednej dobe namiesto toho, aby s tým radšej skončil, tak tam vráža ďalšie a ďalšie peniaze a hlavne.. stále sa pýta na peniaze mna. Dala som mu už tisícky EUR, ktoré mi vravel že prinesie naspäť, klamal má veľa krát že má zakaznikov, že mu to ide ale keď som sa ho opýtala slušne na peniaze, že mu to pripomeniem lebo zrejme zabudol, tak hovoril ako on musel za to niečo drahé kúpiť a že prinesie neskôr. A takto to ide dookola. Ja ho naozaj milujem, brala som si ho aj preto lebo som si myslela že zo je ten pravý človek. Ale nedokážem byt z človekom ktorý nemá žiadnu finančnú rezervu, keby prišlo dieťa (co sa mohlo kedykolvek stať) z čoho by sme žili? V tejto dobe je to ešte o to tazsie.prišlo to až do takého bodu že vcera večer sme sa za to neskutočne pochytili, lebo sa má zas pýtal či mu neviem požičať 1000€ že on to potrebuje do niečoho vraziť a že tým pádom dostane viac. Neviem popravde co presne to je, obavám sa že niečo nedôveryhodne, možno v niecom lieta a ja som o tom nevedela a ani neviem. Povedala som mu že teraz nemám lebo idu Vianoce a tam treba peniaze, rodičom som chcela kúpiť nový sporák o ktorom vedel už od začiatku roka, plus ešte darčeky rodine, mame tam x deti, čiže aj to niečo stojí. Takze som mu to slušne vysvetlila. Začal sa durdit, že mu nepomôžem že mu neverím, že nevedel že som takáto keď si má bral že som bola úplne iná, prehnal to až tak, že sa mi zacal vyhrážať rozvodom, to sa stalo úplne prvý krát, tak som sa vcera večer zbalila a odisla som k sestre, zablokovala som si jeho číslo aby sa mi nedovolal ani neodpísal no samozrejme volal mojej sestre ktorá mu povedala že nevie kde som, aby neprišiel. Samozrejme dnes ráno už stal pred jej bytovkou odparkovany a čakal v aute, videla som ho z okna asi si myslel že si ho nevsimnem. Do toho xy telefonátov, sestra ho do terajšej minuty nezdvihla. Baby, neviem naozaj ako ďalej, aký máte na toto celé názor to naozaj som taká zlá manželka ? Že už mu odmietam dávať tisíce a tisíce? Ktoré sú neviem kde a neviem ani či ich ešte uvidím?
@daniela1911 no pokiaľ je živnostník ručí celým majetkom a teda aj manželkinym… jedine že by mali zrušené BSM, čo vrelo odporúčam…
Fakt neviem ako z manzela vytlcies nazad tie pozicane tisice....
Véd ak investuje do niečoho, tak ma faktúry k tomu. Nech ti ukáže všetky doklady. Ale tiež by som riešila BSM
@veronika33 u nás sú traja na jednom mieste a stále majú plnku. Tam sa dostať je umenie. Neverím, že práca s autami nezačala. Tam bude problém niekde inde
@saraxyz BSM si vyriešte hneď. Ty si nevidela za ten čas od neho žiadne faktúry,oficiálne reálne dôkazy kam tie peniaze vrazil?Všetko ste mali ústne medzi sebou..lenže v manželstve máš podľa zákona všetko spoločné bohužiaľ.Vedie si účtovníctvo?Má svoj Pc,program,tabuľky, evidencie?Všetko prelustruj aby si nedostala neskôr šok.Alebo má účtovníčku?Kontaktuj ju,ak bude ochotná povie ti.Pozri si Finstat ako na tom je,aj keď isto má dosť pruserov pomimo
Nejde ani tak o to, či vrátiť alebo nevratiť. Kde mal tvoj manžel rozum, keď začal podnikať v tom, čo je o dva domy ďalej? 🤔 máš vôbec prehľad o jeho príjmoch a výdavkoch? A ešte ide investovať do nefungujuceho biznisu? Nelieta ten náhodou v niečom? Durdi sa ako malé decko 🤷♀️ viac by som mu nepozicala urcite. Ak chce investovať, to sa robí zo zisku.
Gembler isto. Chod sa kuknut do tej jeho dielne. Toto nema buducnost.
Ty živíš muža a požičiavaš mu peniaze na stratove podnikanie a on sa ti začne vyhrážať rozvodom? Ty si tá, ktorá musí stanoviť ultimátum. Buď podnikanie zavesí na klinec a začne opäť zarábať, alebo zdvihni kotvy... Veď ty nemáš doma tlačiareň na prachy a riešiť to ďalšou prácou? A peniaze už nikdy viac neuvidiet? Inak nechápem, v mojom regióne je vo všetkých servisoch plnka.
Vsadila si žiaľ na zlého kona ,
prehrala si na tu mrsinu svoje peniaze a zazvonil zvonec. 💣
Si skúsila život s finančným dobrodruhov a išlo vam to od 10tich k 5tim.
A to ešte nevieš všetko, co ti nepovedal.
Si v strašnej situácii... 🤕
Ty pracuješ vo finančnej oblasti a nežiadaš vysvetlenie od manžela, na čo používa tie peniaze? Veď nech ti ukáže fa, čo za nástroj kúpil do dielne, alebo výpis z účtu, ak naň vložil, aby zaplatil odvody. Skontroluj si jeho firmu na nete, či nemá nedoplatky voči štátu. Nech ti ukáže daňové priznanie, veď trochu tomu musíš rozumieť. Niekedy ho prekvap v dielni, možno budeš prekvapená, že robí auto.
Zrus si svoj druhy part time job, nebudes mu mat z coho dotovat neuspesny biznis a nejako sa to utrasie. Lebo takto ta zas prehovori a ty mu das. Nech si on najde druhu pracu.
Nech ti vsetko vydokladuje, kde do teraz vrazal peniaze. Neverila by som mu nos medzi ocami.
Ja absolutne nesuhlasim s nazorom, ze manzelovi hadam nebudes poziciavat,nemozes si zablokovat mobil,polka toho co zarobis je jeho (wtf???).Za prve to, ze si vezmem s najlepsim umyslom nejakeho cloveka este neznamena,ze budem slepo niekoho dotovat,niesi jeho mama ani banka ani nema narok na tvoje peniaze ak sam neprispieva na domacnost.To su take naivne sracky.Spravil si z teba banku,dojnu kravu a spolieha sa na teba ze vas uzivis.A nerozumiem preco si mu vobec davala tolke peniaze bez dokazu na co ich pouziva. Dalsia vec ze sa tam evidentne deje nieco nekale a ty nie si povinna ho dotovat a zivit.Poriesila by som cim skor BSM.Ty sama citis ze sa tam deje nieco nekale.Peniaze su mimoriadne citliva vec aj v manzelstve.
Bola som vo velmi podobnej situacii, ked som prestala davat peniaze ja bolo mi vykricane, ze som zla manzelka a chudatko si musi trapne pytat od kamosov. Neskor som zistila, ze si navyse nabral kreditne karty od cetelem a podobne, ktore cerpal ale neplatil - nemal z coho. Tato situacia sposobovala vela hadok, neprijemnosti a nakoniec to skoncilo rozvodom (tiez som bola rada, ze sme nemali dieta). Este par mesiacov po rozvode mi zvykli volat “vymahaci”.
Skúsila by som sa venovať jeho firme , ako ju postaviť na nohy ( zmena priestorov , reklama ) . Preskúmať , kde je v strate a zistila ,či to má ďalej zmysel dotovať , alebo to zabaliť .
@maminkadeticie, tie "naivne sracky" sa inak nazývajú zákon. Peniaze v manželstve sú podľa neho spoločne. Pokiaľ mal manžel sen podnikať, ale vedie svoju živnosť od 10 k 5, je logické, že nejako zasiahnem. Tým, že mu nedám peniaze a zablokujem ho nedosiahnem vôbec nič. Mam celkom tri možnosti. 1) sadnem si s mužom a jeho podnikanie si preberieme, zosanujeme alebo ukončíme a ideme ďalej, 2)poziadsm o rozdelenie bsm, čo žiaľ, chvíľu trvá a už nadobudnuté dlhý sú aj "moje" 3) rozvediem sa, čím sa však dlhov zbavím tiež len čiastočne. Vlastne ešte mam aj štvrtú - ďalej pchať prachy boh vie kam. Ale taka nepricetna snáď autorka nebude.
Ja si nemyslim, ze manzel robi nieco nekale, ako tu bolo napisane. Jemu proste nejde biznis, nie kazdy na to ma talent. Je v strate, nevynasa mu to a stale chce do toho liat prachy ktore nema. Autorka, uz ho nedotuj. Proste “teraz nemas” a hotovo. Nech si poradi alebo to zabali.
Nedavaj mu už peniaze. Nikdy ich už neuvidis. Sama vidíš, že mu to nevynasa. Keď nedostane od teba nič. Sám to zabali. Na tvojom mieste by som sa obávala dlhov. Ste manželia, dlhy sú spoločné. A úprimne? Keď do niečoho lejes peniaze chceš vidieť kde idú. Preskumaj to dôkladne. Samozrejme, že mu neveríš. Ani sama nevieš kde to nalieva.
Hned podavaj ziadost na súd o zrušenie BSM ak to nemáte ešte vysporiadané. Ale že fakt hneď aby ta nestiahol so sebou finančne dole. Čo sa týka peňazí ak ich máš toľko že ti nebudú chýbať ak mu ich dáš tak prečo nie daj mu ich. Ale keď si bežný smrteľník a tie peniaze do budúcna potrebuješ tak určite nie. Spýtaj sa žien "úspešných" podnikateľov ako skončili len preto ze svojich skvelých podnikavych mužov finančne podporovali. 😪 jedna jediná rada nikdy ale že nikdy nevkladaj vlastné odrobene peniaze do podnikania podnikanie totižto ma prinášať peniaze nie ich brat. A skôr si polož otázku nie či ty si dobra žena ale ci máš dobrého muža, lebo podľa mňa dobrý muž by od svojej ženy na podnikanie peniaze nikdy nevzal .....

Máte zrušené BSM? Je živnostník či s.r.o.?