Mužovi vypisuje jeho sestra a pripomína mu sviatky rodičov
Ahojte pride Vam v poriadku ak mojmu muzovi pise jeho sestra za ucelom pripominania, ze kedy jeho vlastny rodicia maju meno a narodeniny? Sestru ma slobodnu, bezdetnu. Takisto svokra kaze muzovi nech zavola aj sestre sem tam. Mame synceka, byvame samy a toto mi pride troska divne. Ved vieme co sa patri.
Tak asi vie, že ty by si mu nič nepripomenula 😅. Ja môjmu mužovi pripomínam všetky sviatky jeho rodiny. Ani na jeden by si nespomenul. Ja na tom nevidím nič zlé a teba je do toho nič.
Mne pride divne to, ze ta to skor udivuje. Ja svojmu tiez musim pripomenut, kto ma kedy narodeniny, meniny, lebo si nepamata (a keby si ja nezapisem do kalendara, tiez neviem), tiez sa musim opytat, ci volal s mamou, nech jej zavola.. s mojim bratom si tiez pripominame navzajom, je to celkom normalna vec.
V kuse mu pise kedy ma gratulovať? No mne to vychádza 4x do roka, pokiaľ sa teda nenarodili viackrát a nemajú po 3 mena. 😅
svagrina ma asi dobry dovod ta ignorovat 😉
pripominam obom svojim bratom sviatky rodicov lebo obcas na to nemyslia. Sme surodenci, riesime spolu aj darceky pre rodicov, hocico. Asi mam stastie na svagrine, ze im to nevadi 😉
Nebyť mužovej sestry neviem, že čerstvá svokra má 70 , som jej vďačná 😀
Neviem čo je na tom zlé, ja tiež pripomínam svojmu bratovi, že halóóóó ocino má narodky 🙂 Bohužial nie je z tých čo si takéto veci pamätajú 🙂 A radšej mu to pripomeniem ako má byť mamina s otcom smutní, že si nespomenul
Ja tiez pisem bratovi ked ma niekto v rodine narodeniny, meniny, ked je den matiek, otcov, atd atd...
Od vzdy bol taky, ze proste nedrzal datumy v hlave a uz vôbec nedrzal v hlave aky je dnes dátum. Tak mu to proste pripomeniem a vsetci su spokojní. A tiez mu ale pripominam len sviatky rodiny z nasej strany, ja neviem kedy ma sviatky rodina jeho partnerky, to nech mu pripomína ona. A povazujeme to vsetci za uolne normálne.
Je okej ze mu pripomenie sviatok rodiny z jeho strany, lebo to si ona pamätá. Nema si preco pamatat vasu stranu rodiny, to nieje jej rodina
Ja tiež bratovi pripomeniem, kedy má náš otec narodeniny...on ma toho veľa a nie vždy na to myslí...moja švagriná to vie a vôbec to nerieši
tiez sestre pripominam vsetky sviatky, ocovi tiez. ostatni si datumy pamataju, ale ked vidim, ze niekto nie, tak pripominam. alebo je lepsie, aby na to zabudli? potom by ich to mrzelo.
a tiez si medzi sebou hovorime, ze by sme mali niekomu zavolat atd. lebo niekedy postrehne jeden viac ako druhy. zatial sa to vzdy vyplatilo.
Ja sa asi zacnem silno modlit, aby moje dcera ked sa vyda sa vydala do stastnej rodiny a necakalo ju trapenie s takym typom švagrinej.
Akoze bez srandy to skonci tak,ze dievcata si budu vyberat muzov ktory maju iba bratov alebo su jedinacikovia. Aby švagrine nemali.
Autorka: si dospela zena, tvoje buduce činy ako jej chces pripomenut meniny,narodeniny syna su na urovni pubertalnej dievciny. Ja byt svagrinou vybuchnem smiechom po precitani tvojej sms a urcite "zabudnem" aj ked si mi to pripomenula.
To odzrkadluje iba Vas vztah. Evidentne sa navzajom nemusite. A vie a aj ty preco Ti negratuluje. Ak by Vase vztahy boli pekne taketo veci neriesis.
@timing 🤣 ach co sa tu clovek nedozvie, ja jej nepisem aby gratulovala mojmu synovi, to vyssie bola ironia, necitajte medzi riadkami...citajte s porozumenim... to ci pride gratulovat synovi mi je uplne ukradnute ...
moj nazor, kazdy sme dospely a za tieto veci si zodpovedame kazdy sam..ked pojdem gratulovat tak pojdem lebo chcem a nie preto, ze mi pride od veci sms s popisom, ze nemam zabudnut, ze ma dakto sviatok. Neverila som, kolkych svagriniek sa touto otazkou dotknem...ja mam brata mame perfektny vztah piseme si volame, ale nikdy by mi nenapadlo mu pisat, ze dnes ma mama oco, sestra, narodky,meniny,...vsak preboha je dospely ma svoju rodinu a zenu a toto nech si koriguje sam za seba...nepoviem keby ma o to poprosi, ze mu to mam pripominat, lebo na sviatky zabuda alebo vidim, ze parkrat zabudol ok. Ale takto sa mu pripominat, ked ma o to nik neziada. To moze nabuduce napisat, ze su Vianoce az nezabudneme. Takze mila pani Vam tiez chodia upozornenia az nezabudnete na sviatok svojich rodicov? a teraz sa nepytam, ze sa to spomenie len tak medzi recou v telefonate, ale vyslovene info nezabudni, gratuluj.
Alebo tie, ktore pisete, ze je to bezne, to akoze aj Vasim rodicom a starym rodicom pripominaju bezne surodenci nech idu gratulovat?
A co jedinacikovia, ktori zabudaju ? To musi byt tragedia, ked im to nema kto povedat.
@anonym a si sa tu prisla popytat o nazor abo nam ides vsetkym radit 🙄😉
Tak ak mala svagrina skúsenosť s bratom ze zabudal tak mu to pripomina asi preto, bezdovodne by to nerobila
A čo presne ti na tom vadí?
Uvediem ťa do obrazu. Bežne sa to všade deje a áno je to normálne 🙂
ja sa nestačím čudovať, čo už v dnešnej dobe niekto považuje za problém. Ja toto považujem za úplne normálne, tiež si v rodine takto pripomíname navzájom, aby sme nezabudli. Niekto si to dá do mobilu do kalendára, niekomu to pripomenie sestra....Ja len dúfam, že toto s manželom nerozoberáte ako kauzu....
Citam z porozumenim. Z toho co ste reagovala :
"tak by malo byt v pohode, ked jej pripomeniem narodeniny a meniny mojho syna."
"este som to neurobila, ale skusim. Mozno to zoberie v pohode a mozno bude mat z toho divny pocit. Len vies, ja som toho nazoru, ze toto su veci, co si kazdy hladiet sam a nie pripominat"
To vobec ako ironia nevyznela,ale fakt ako vase buduce ciny ako som to napisala.
Asi Vam je velmi tazko prijat fakt,ze taketo pripomienky od surodenca v inych rodinach su normalne,bezne. To ze vy mate iny vztah s bratom a vas manzel so sestrou rozdielny od vasho je pochopitelne nakolko rodicia vychovavaju rozne,vedu deti k roznym zvykom.
Ak to vasmu manzelovi nevadi zvytocne sa pohorsujete.
Normálna žena povie: "Ja mám takú zlatú švagrinku, vždy mužovi pripomenie, že rodičia majú narodeniny, on si to, samozrejme, pamätá, ale stať sa môže všeličo a bolo by nepríjemné zabudnúť na také niečo." Alebo to vôbec nebude riešiť. Ale aby Tebe vadilo, že ona niečo povie Tvojmu mužovi?! Keby volala Tebe, tak nepoviem, ale on je jej brat!
@h2 presne tak ... Ja mám v kalendári napísané všetky sviatky mojej aj manželovej rodiny, aj jeho uja, tety, bratranca...a vždy pripomeniem že aha, dnes má tvoj ujo narodky, nieže mu zabudneme zavolať...čo je na tom??? Nechápem ozaj 🤦 ja to v hlave nedržím a musím mať všetko poznačené 😃
Napríklad môj muž si nepamata ani narodeniny svojej matky a narodeniny sestry ma ako pinkod na mobile ešte z čias, keď mal prvý mobil 🙂. Nepamata si ani nase deti presne, musí loviť z pamati, samozrejme moje narodky a datum svadby sú mu také známe ako dátum príchodu Cyrila a Metoda na VM (hm, mal by som to vedieť, ale akosi si nespomínam). Takze tí, čo nosia dátumy v pamati pripomínajú, ostatní sa spoliehajú. Nie je na to nič zlé.
Jedine, že ťa mrzí, že sa zabudlo na tvoje dieťa. Ale ono je dolezite v tvojom živote, nie v jej. Ona dieta nema, ale ma brata, s kt. vyrastla a rodičov, ktorých ľúbi.
@evaachesa Mne sa už viackrát stalo, že hoci som vedela, kedy má niekto narodeniny a dokonca som sa aj chystala, že sa v ten deň ozvem, nakoniec som na to zabudla. Určite sa neurazím, ak mi niekto pripomenie, práve naopak, som rada.
V tomto prípade bude ale problém v tom, že autorka švagrinu nemusí. takže jej vadí úplne všetko. 😒
Autorka: a tvojho muža to nejak obmedzuje,vadí mu to či už zo strany sestry,pripadne mamy? Sťažoval sa na to? Alebo to príde nenormálne len tebe?🤷🏻♀️ Ak on je s tým v pohode,naozaj by som sa takouto maličkosťou nezapodievala..😉
Môj manžel tiež nemá v hlave dátumy, takže také pripomienky by zrejme prijal s otvorenou náručou...teda on dokonca ani len nevedel dátum, kedy má jeho mama narodeniny.
Pripomínanie sviatkov je dobrý skutok! nemame to jednoznacne podelene obcas pripomeniem ja, obcas som veru vdacna za pripomenutia ja. Dokonca to robime aj v praci, mam kolegynu, ktora si na gratulacii velmi zaklada a velmi ju to potesi - na tu nesmieme zabudnut NIKDY
Nie nieje to divné, je to úplne normálne.
Divný je tvoj postoj k tomu
Ja si myslim, ze svagrinka zrejme odignorovala narodeniny alebo meniny synovca, teda autorkinho syna a preto je taka vytocena. Ale brat a rodicia su predsa jej pokrvna rodina, jej najblizsi ludia a synovec je vzdialenejsi. Navyse ja mat taku svagrinu ako je autorka, tak si ju v mobile dam do black listu. Svagrina pripomina bratovi sviatky iba ich rodicov a na rodinu autorky kasle. To jej vadi 😂😂😂 A? Ved to je normalne, ze kazdeho zaujima iba vlastna rodina. A nie cudzi ludia, ktori sa stale len akoze pribuznymi vdaka svadbe deti. My si so sestrou tiez pripominame sviatky nasich rodicov. Ale nezaujima ma, kedy maju narodeniny rodicia jej manzela a ona sa nezaujima o narodeniny rodicov mojho manzela. Vsak to su cudzi ludia.
Je to chlap, má pamäť akváriovej rybičky, nechápem čo je na tom, že mu sestra zavolá a pripomenie sviatky ich rodičov. A to, že jej z času na čas zavolá? Veď aj ona je jeho rodina. Nie si slnko, netočí sa okolo teba celá galaxia.
Aj moje švagrine to robili keď žili svokrovci a svokra,zas keď mali švagrine neriešila som,

Nie, nie je to divne. Je to taka normalna drobnost.
Ak to neriesi tvoj muz, tak ty ignoruj.
Ibazeby to nejak nasledne zle zasahovalo do vasho manzelskeho zivota. Vtedy tomu venuj pozornost.
Inak je to sucast ich surodeneckeho vztahu, ktory tu bol uz pred tebou a mozes ho akurat iba akceptovat. Tak ako by mal tvoj muz akceptovat tvoj surodenecky vztah s tvojimi surodencami, lebo existoval este pred nim.
Proste pokial rodinne vazby nevplyvaju destruktivne na vas spolocny vztah, tak nech trebars ma mama aj opiciu lasku k uz dospelym detom a nosi im na navsteve kakavko “v tom pohariku, co mas tak rad/a”. Niet co riesit.