Na všetko sama
Neviem ani ako začať, ale začínam rozmýšlať nad vzťahom s mojim manželom. Prednedávnom som bola chorá, dostala som chrípku a k tomu horúčku. Bolelo ma celé telo, ledva som na nohách stála. Manžel šiel normálne do práce a nechal ma samu doma s dvoma malými deťmi (jedno z nich je ešte len bábatko). Boli to naozaj ťažké chvíle postarať sa o nich, nakoniec mi prišla pomôcť mamina, keď už som sa ani postaviť nevládala. Manžel sa celý deň ani len neopýtal ako mi je, či niečo nepotrebujem... Večer po príchode z práce aspoň pomohol s deťmi, hovi kúpať babätko som musela ja, ale inak ma odľahčil. O seba som sa musela postarať sama, či uvariť čaj alebo čokoľvek. navyše doma nenakúpené, chodí síce okolo obchodu domov, ale čaká, že to vždy urobím ja. Navyše toto sa nestalo prvý krát, už ma raz nechal chorú doma ako tehotnú a s malým dieťaťom (navyše hyperaktívnym). Obávam sa preto, akou mi bude oporou, keď prídu ťažšie chvíle. Vždy mi musia pomôcť druhí, o moje pocity ani problémy sa nezaujíma. Kebyže nemáme deti, asi by som ušla, ale takto neviem, čo ďalej. aký je váš názor?
@evittam ja jej to pisem, lebo som sama taka byvala v mladsich rokoch.
tiez som ocakavala, predpokladala, ... bla-bla-bla.
lebo ked ja jemu, tak aj on by mal...
ibaze to nerobil.
nie zeby naschval. proste to tak bolo.
cim som to riesila? slzickami. lutovanim sa. vypisala som tony atramentu do dennickov (vcera som ich akurát slavnostne vyhodila do ohna. precitala som si z prveho prvej pol strany, prislo mi zo seba zle a uz leteli vsetky.).
vekom cloveku dojde tolko veci. za hlavu sa chytam, kolko casu som stratila.
a co ma serie najviac? kolko radosti zo zivota som si pre tieto sproste detailky odoprela!
lebo som riesila tie svoje bobinka namiesto, aby som si uzivala hoci aj to, ze na jesen ocervenelo listie.
ale tak mi treba.
teraz dohanam, co sa da.
riesim len podstatne a beriem riesenia take, ake sa na to daju uplatnit. nie, ake by som chcela, aby sa boli byvali dali uplatnit. ked to nejde, tak to nejde. hlavne, ze sa to vyriesi. ved uz zajtra to bude malichernost. proste realita.
a inak si uzivam. 🙂
@simca06022011 Hm, čo na to povedať, tiež mám ten pocit.
Ocr je osetrenie clena rodiny je jedno ci je to dieta zena matka.takze keby chcel mohol sa o teba postarat alebo si zobrat na ten den dovolenku.veru dobra opora to neni ked nedokaze ani nakup urobit.a ako sa postara o deti ked ty budes napr.v nemocnici tak co da ich mamicke a on ako slobodny a bezdetny.ale ako sa on moze starat o deti ked sa nedokaze ani sam o seba postarat.takze ziadna sluzka ale manzelka a teda vsetko pol na pol.najprv ho mamicka obsakovala a potom zena tak na co sa ma snazit.a tu sa to potom ukazuje.
@katrinka8 tak aspon dovolenku si mal zobrat
Lenze vela zien si mysli ze chlap dokaze citat myslienky ale nievie tak mu to musi proste povedat inak to nepojde.ja tiez muza este aj z roboty zavolam ked treba ist napr.na pohotovost berie si vzdy dovolenku ale ked treba ist normalne k lekarovy ale dalej vieme to dopredu tak si nahlasi dovolenku.ako sa citim mu tak isto hovorim ked mam depky tak mu to poviem moj muz ma dobre pozna vie co povedat urobit a hned mam usmev na perach.ale bez tej komunikacie to proste nejde.
Nabuduce nekupuj viac peciva ako zjete s detmi, nevar, nech ked pride domov nema sancu nieco zjest, ked pride s prace zatvor sa s cajom do spalne a nechaj mu detmi, normalne mu babo daj do ruk a odid. Ked bude chory on zbal deti a odid na cely den mimo dom-mna uchylila kamoska vtedy.
U nas to bolo detto, odvtedy ked uz som povedala ze nezvladnem fakt nic, horucka 39 ostal doma, teraz uz aj navari sice stylom - maminkaaaaa tatik sa pyta ako dlho ma byt kura v rure a na kolko tu ruru zapnut a podobne dotazy ale je teply obed.
moj urobi VSETKO CO MU POVIEM 😀 😀 myslim tym v case nudze, cize ked som chora,tak fakt lezim,zdravie je u mna prvorade. Dam mu listok s presnym zoznamom,ak nie,nakupuje zbytocnosti. Ale ochotny je,to sa musi uznat,caj a ovocie do postele, vyvetra mi,kapesniky pozbiera... Fakt ma nech lezat a zas v case nudze sa ja rada postaram o neho. Deti zial roky nemame,ale bol by na neho 100% spolah. No a co sa kvetov tyka,tak nikdy mi ich nenosi iba tak. To skor nejaku sladkost 😀 Ale na sviatky,vyrocia a pod... nikdy nezabudne. Ale som nazoru,ze clovek sa da vyformovat len to teda zamrzi,ze to nie je spontanne,to chapem 😒
Hm..no ja som tiež na deti sama, ani jednu chorobu som či na md alebo v práci odkedy mám deti nevylezala. Bohužiaľ muž chodí z práce večer, takže či chcem alebo nechcem je to celé na mne. Cez víkend som tiež moc nepolezala, lebo ťažko človek vysvetlí malickemu dieťaťu že mama nevládze lebo je chorá, nonstop za mnou napriek tomu že sa im muž venoval chodili. Ale inak ich celkom opatril😉
Ja mam doma to iste, pre mojho muza vzdy bola prvorada prace, je workoholik do prace chodi rano o 5.00 a prichadza neskoro vecer a nevypne ani cez vikendy, dokonca aj v nemocnici ked som bola nie raz, sa o moje deti starali moji rodicia, kedze on nemoze, musi chodit do prace. Nikdy mi s detmi ani mne, ci som bola chora, v nemocnici nepomohol, zvykla som si, kedze ja viem, ze nas ma rad, a vsetko robi pre nas, aj ked aj ja som sa nato vela krat hnevala, takto to uz u nas funguje 20 rokov😃
Chlapovi treba povedst na rovinu.Ja som tiez niekedy len cakala a cakala az som sa uz nezdrzala a vytmavila som mu vsetko.Trvalo to,nebolo vsetko hned ale musim povedat ze zmenilo sa to.Zacal mi pomahat s detmi,berie aspon jedno takmer vzdy so sebou.Raz ma skolilo do postele a zatvoril dvere do spalne,deti vzal a staral sa,len mi doniesol malu nakojit.Je to tazko,ako na tych chlapov.Mojmu treba vsetko polopaticky 🙂 Asi je ten tvoj zvyknuty ze si vzdy poradis ale v takychto situaciach mal by on pomoct.Ste manzelia predsa
@linj ja mam doma tiez to iste ale naozaj necakaj ze sa dovtipy ,musis mu to povedat lebo sa z toho zblaznis.Ja som si aj poplakala pretolebo ma to strasne zozieralo ale zlepsilo sa to po xy rozhovorocch.Predtym som mala chlapa ktory mi nosil ruze,darceky na kazdy mozny sviatok a pritom ma podvadzal a atd,takze nieje vsetko len o darcekoch ale hlavne o pomoci.My vyrocie nijako neoslavujeme,ziadne kvety,ziadna vecera,tak pizza doma s detmi ale ja to uz ani neocakavam.Niekedy som cakala ale musim povedat zas ze MM ma prekvapi velakrat necakane. Ja som tiez taka ze myslim vzdy na svojich najblizsich a som to v podstate ja kto gratuluje kazdemu a mysli na darceky a podobne veci. Hlavne mu povedz Ked nieco potrebujes

Porozprávaj sa s ním. ak to nezaberie jednoducho musíš vždy povedať keď niečo potrebuješ -viem že je to frustrujúce , poznám to z vlastnej skúsenosti. Časom sa možno sám naučí všímať si aj tvoje potreby . Chlapi si často neuvedomujú a ani nechápu aké je to pre partnerky dôležité. Pri rozhovore s vlastným manželom som pochopila že tomu jednoducho nerozumie- ak niečo chceš tak to povedz - to je prístup mnohých mužov. Neznamená to že je zlý , jednoducho to nevníma. On môže byť aj z domu naučený také veci nevnímať. Svokra asi všetko robila sama chorá/ zdravá manžela o pomoc nepožiadala tak mu nedala vzor ako sa správať v takých prípadoch... Úmrtie v rodine a fakt ťažká choroba, prípadne pobyt v nemocnici každý vníma ako dôležitú vec toho by som sa veľmi neobávala - to mu dôjde....