Načo je dobré toto neoprávnené odsudzovanie?
Pred nedávnom nám zomrela suseda, stará pani žila sama, chodievala k nej iba opatrovateľka, jedinú dcéru v zahraničí. Mala iba jednu starú mačku, úprimne keď sme sa sem sťahovali už bola dospelá tak vek odhadom asi 14-15r. Po smrti majiteľky sa o mačku stará jedna pani od nás z obce, ale není socializovaná neznáša dobre prítomnosť iných zvierat.
Pani dala inzerát na sociálne siete,že z toho dôvodu darujú postaršiu mačku, lebo iná bude utratená. S účelom pomoci som inzerát prezdielala a spustila sa taká spŕška kritiky, ako by som ja za to mohla že máme rovnaké priezvisko s tou pani. Každú chvíľu pípal mobil, že dedičstvo a peniaze nám prídu vhod a mačku vyhodíme na.ulicu a podobné. Zaradom mňa,čo som v tom nevinne aj dcérku nebohej susedky odsudzovali pre nás neznámy ľudia. Naposledy sa tu byť predal za 13tis, pre niekoho vo väčšom meste to nestačí ani na akontaciu. Načo je dobré to odsudzovanie?
@lilope škoda...na začiatku som sa snažila vysvetliť situácii, ale čítanie s porozumením je pre istých ľudí problém. To je ako za dobrotu na žobrotu. Chcela som Iba pomôcť starej mačke. Dúfam že sa nájde niekto vhodný z tých čo sa.panej prihlásili
Mna fascinuje to premostenie od macky na byt za 13k 😅
Mozno by stacilo k zdielanemu inzeratu napisat vlastny text, kde by si uviedla ze sa jedna o macku zosnulej susedy, ktoru ste nepoznali.
Pretože slovensko je plné primitivov, čo si myslia že sa majú právo starať do cudzích životov. Keby tým ľuďom bolo úprimne ľúto tej mačky , tak si ju predsa vezmú. Človek čo sa takto správa je určite nešťastný a potrebuje ubližovať.
@vanilkovazmrzka chcela som tým poukázať iba na nízke ceny nehnuteľností u nás v obci, oproti BA či bydlisku dedičky.
Uznaj inak by si sa zachovala ak zdedíš byt v Ba a inak, keď niekde na dedine pánu Bohu za chrbtom. Či?
@simona20201309 nie, v utulkoch sa zvierata neutracaju. ani tie problemove
napriklad tento moskovak. lenze tu zase ako vzdy pochybili majitelia. v prvom rade si take zviera nemoze zobrat clovek co ho nevie vychovat.
alebo tato aziatka. clovek zlyha a zviera odnes si to...
O co viac je macka alebo pes ako krva, prasiatko, zajac, atd ktore bez problemov knzumujeme a predtym ich musia zabit?
@simona20201309 starú mačky,zvyknutí byť iba so starším človekom nazvať agresívnou a nezvladnutelnou ,je mimo. To zviera je traumatizovane odchodom najbližšieho človeka,ktorého mal. A teraz je riešenie darovanie ? Trochu smutné. Trochu dosť. Toto mala mať dcéra s matkou vyriešené. Zviera,je záväzok na dlhšiu dobu,so všetkým,s chorobami,kŕmení,časom ,riešením dovoleniek,chorobami majiteľov,aj rozchodmi. Nie je to vec. Ktorá,keď vyrastie a je nepotrebné,tak zbohom. Je mi z toho zle a autorka je nepríjemné,že sa ozývajú tebe,strašná náhoda,že máte rovnaké priezviska.
Nuž a naozaj je ideálny darček pre dieťa zviera👍,to len na okraj.
@simona20201309 abbey nie je múdra, píše pravdu
Autorka, ty s tým nemáš nič spoločné to si mala napísať ale stará pani ak má nejakého dediča tak ten dedič by sa mal postarať aj o zviera
A inak,myslím,že žiaľ v tomto prípade je najlepšie riešenie ťa injekcia....
A autorka ako píšeš že bude spálená, obrat je pred spálením neboštíka a nie pri uložení do hrobu
@nika523 * obrat je pred spálením neboštíka a nie pri uložení do hrobu *
bol som na pohrebe kde bolo najprv spopolnenie a až cca po mesiaci keď previezli popol zo zahraničia bol pohreb a uloženie do hrobu
na druhom pri samovražde bolo najprv spopolnenie až potom vydali rodine urnu, dovtedy ich nepustili k telu bolo v zlom stave na kúsky
Počkať, počkať čiže aj tu je autorka atakovana, lebo prezdielala príspevok opatrovatelky a pritom s ňou nemá nič spoločné a len chcela pomôcť tej macke? 🧐 Ja prestávam rozumieť tomuto svetu..
@jana_eyre_2 nikto ju neatakuje každý chápe že s tým nič nemá ale dedička že by sa mala postarať keď má záujem o dedičstvo tak by mala mať aj o zviera ktoré po tom človeku ostalo
@nika523 hej to mala, ale tak nie každý koná tak ako by mal.. 🤷🏻♀️ s tým človek nič nespraví, najmä nie na nete..
A naozaj by som nepovedala, že diskusia sa neotaca proti autorke..
Pri všetkej úcte k mačke, 15 ročná, treba jej doktora určite podchvíľou, na to nemá každý peniaze ani čas. Neznesie sa možno zo zdravotných dôvodov, takéto zvieratá chcú mať niekedy kľud nie si zvykať na novú rodinu. Ja som určite za utratenie. Veď je malých mačiatok miliarda v útulkoch. Kto chce, si zoberie.
Ja by som tiez macku dala prec, nikto ta nemoze nutit chovat zviera...o zviera sa treba starat, krmit to, sere to....to nie je sranda.
To je žiarlivosť....pod ruskom kritiky...zavidia, ze oni nededili tiez ..klasika na dedine...my sme na dedine, ja kritiku a ohováranie uz neriesim...toje jedno co urobite ci neurobite,kto chce, najde si zo zavisti vzdy dovod na ohovaranie...je to tak..slovenska mentalita ..
@jana_eyre_2 ona nie je atakovaná, ale sama atakuje ĺudí, čo sa stavajú na jej stranu a potom hrá obeť - ĺutujte ma
@karolinakr kde atakuje ľudí, čo sa stávajú na jej stranu? Po prvé, keď sa niekto postaví na jej stranu, asi by nebola proti a na druhej strane, vidím len príspevky kde vysvetluje prečo sa ľudia čo sa starajú o mačku rozhodli ako sa rozhodli - keď je len suseda tieto veci nemá ako ovplyvniť..
tak či tak - podľa slov autorky - nemá s tým nič spoločné a jediné čo urobila bolo že zdieľala príspevok.. ale tu sa to otočilo na to akoby ona išla mačku utratiť, tak isto ako na FB - čo bol jej primárny problém a rozumiem prečo sa jej to dotklo..
Pretoze, keď nájdem niekde na fb príspevok o nejakom psovi ktorého utratia ak si ho nikto nevezme do piatku, tiež by som nečakala že má začnú hejtovat, ale že sa snáď nájde niekto kto to zviera vezme ak ja nemám tu moznost..
@jana_eyre_2 .. to slovo asi je tam kĺúčové
@maciatkolulu ako keď moja mama by žila s mačkou, tak som povinná sa po jej smrti o tu mačku postarať? Ak neznasam mačky, som alergická, mam male deti atď?
Ako ja milujem zvieratá, aj mame VON NA DVORE zvieratá, ale ak by som žila v byte, a v podstate ani teraz by som už žiadne zviera domov nevzala, za žiadnych okolností. A súdiť preto človeka je úbohé.
Zviera je záväzok na cely zivot a nebudeme celá rodina meniť komplet životný štýl len pre mačku, psa, škrečka ci vtáčika.
Sory.... ale fakt nie.
Milujem plne huby týchto ochranárskych kecov ale ani jeden z nich si to zviera domov nevezme.

@abbey1 nie, lebo"normalnost"sa tazko definuje. Vet. je podnikatel a potrebuje zarabat. Myslim, ze si aj pekne zapytal za tie 🐶 "potraty". (ja som tajne dufala, ze zobral love a stence niekam poponukal, asi mal taku moznost, tazko zakaznicka🤔chcela byt pri tom, ako im podava smrtiace inj., boli odcicane, za den dva by uz otvorili ocka. 🐶