Nahlásila som švagrinú kvôli karanténe -teraz som čierna ovca rodiny.
zienky v stredu som nahlasila svagrinu ktora sa vratila z francuzska ..samozrejme karantena 0 bodov.ani sa nedala testovat nic..veselo si lajbzovala hore dole..po rodine ( nas nastastie nie)..tak som ju nahlasila..uz je rozhodnute ze musi zaplatit pokutu za nedodrzanie karanteny..teraz ma vsetci v rodine neznasaju..svokra mi nevie prist na meno..takze tak 🙂
@tslobik Vidim, ze stale nic. To neni o tom, ze bonznut susedku pre dobry pocit ani zabomysia vojna. To je o ochrane zdravia nas vsetkych, dokonca mozno aj zivotov. Pretoze ten virus sem prisiel prave od ludi ako ta susedka. Inak sa snazim byt mierna a nenadavat. Mne pride nemieste byt neinformovana a zadubena.
Chcela pocut nazor, pretoze je na nu cela rodina nastvana. V tomto pripade sa vobec nedivim.
@tslobik mama je sestrička (už teda na dôchodku)a vraví že nádcha "bolí" viac ako zápal pľúc ( z nejakého dôvodu tam asi nie sú "bunky" bolesti - aj preto napr. rak plúc sa zistí až ked bolia metastázy inde, ked sa to rozšíri do chrbtice a tak), býva rôzneho pôvodu a áno niekedy i bezhorúčkový, to som zas mala kolegu cca 10 rokov dozadu, nič nič nič a potom zrazu marodil 2 mesiace a že má zapal pluc, a chodil normalne do roboty, možno trochu kašlal, trochu unavený a nič viac, len to počuje skusený lekár alebo vidí rentgen.... ☹
@tslobik Akoze vcera Spanielsko 5000 dneska okolo 10000, stale nic? Nevidis, ze to ide exponencialne hore? Precestovala som 50 krajin, podla mna je ako vascina nazorov nejaky zmutovany virus zo zvierata, nakolko cinania jedia vsetko sa hybe plus maju fakt otrasne hygienicke navyky. Podla mna zabomysie vojny skor riesis ty, pretoze tu filozofujes nad tym, ze naco to sem davala. To je nepodstatne. Mala by si sa sustredit na to podstatne a zacat to brat vazne
Myslím, že si urobila správne. Kašli na to, že ťa v rodine teraz nemusia. Ak by bola chorá, v prdely ste všetci. 14 dňová karanténa je preto, aby sedeli doma na riti a nechodili kade tade - môže byť aj nosička ochorenia. Takáto nezodpovednosť z jej strany je neprípustná!!! A ohrození sú najmä starší ľudia. Čiže hlavne jej rodičia a pod.
Držím palce, všetko pominie a ak nechápu vážnosť situácie, ich problém.
Toto je velmi nepríjemná situace, ale lidi si neuvedomují co mužou zpusobit, v Čechách bylo necekane pres noc uplne uzavreno asi 21 vesnic včetne 11 tisícového mesta, protože tam nejaký lyžari dovlekli koronu z Rakouska a rozširilo se to tam. Takže lidé se nedostanou nikam, jsou bez práce, bez zásobování, protože nejsou roušky a jsou šilení, schopní jít lynčovat viníky. Chtejí po nich finanční kompenzace, no uplne společenské znemožnení. Radeji sedet doma a nikoho neohrozovat, jenomže on si nekdo asi myslí, že jemu se to nemuže stát.
@mircalla Mna vírus trápi nakoľko mám najbližšiu rodinu v krajine, kde premier tvrdil, že je žiaduce aby s vírusom ľudia prišli čím skôr do kontaktu kvôli kolektívnej imunite. Ano mám tam blízkeho, ktorý nemá nakúpené základné potraviny lebo robí od rána do večera a keď príde do obchodu prázdno. Domov neprišiel lebo nechce nikoho ohroziť nakoľko máme veľmi vážne chorých členov rodiny. Takýto ľudia by si zaslúžili ( čo nakúpia na pol roka dopredu), čo rabujú obchody a druhým neostane ani na týždeň. Tu kde je to sociálne konanie? Tak mi ty nehovor, že neberiem situáciu dosť vážne. Len ma udivuje čo za kraviny tu ľudia píšu, viď. táto totál zbytočná téma.
Chránila si seba svoju rodinu aj kopec inych ľudí. Klobúk dolu že si mala odvahu to urobiť. A ďakujem za všetkých ostatných. Bodaj mám aj ja okolo seba takých ľudí 🌞🌞🌞🌞🌞
Mrzí ma že si v nemilosti nezodpovedných členov rodiny. Ale my ostatní ti ĎAKUJEME!
ak nakazí vlastnú matku, otca a zbytok rodiny, som z vedavá, aký postoj potom zaujmú voči nej a nie voči tebe.
@tslobik To je problem UK. U nas v tych obchodoch stale je toho dost. Zatial som nikde nevidela nedostatok potravin, len mydiel, rusok a dezinfekcnych prostriedkov. Zasoby si nerobim ziadne, chodim do obchodu pomerne pravidelne a chodim bez auta peso. Povazujem za zvytocne sa nad tym pozastavovat, to su modely spravania niekttorych ludi. Mozno ked ti to tak vadi, staci necitat a neprispievat do kazdej jednej diskusir, budes sa menej vytacat. Nemyslim, ze tema je zbytocna. Zia zistujem, ze je tu stalo dost vela ludi, co nic nechapu - vid komentar o zakeracke
Dobre si urobila co, ja by som to tiez spravila 😤 len nechapem preco si pred rodinou priznala, ze si ju nahlsila ty. Ja by som zatlkala, mohol ju nahlasit hocikto. Niekto zo susedov, kamaratka, niekto iny z rodiny.
Si zodpovedná. Super si urobila. Keby viac bolo takých ľudí na Slovensku, že nedržia pri rodine, pokiaľ zle niekto robí ....
Prečo si to vôbec niekomu povedala??ale spravila si dobre
Myslím že si to nemala nikomu hovoriť, ochránila by si sami seba a svoju rodinu, aj napriek tomu, ze si urobila dobre, trpieť budeš teraz len ty a to dlhodobo ak ti vôbec niekedy odpustia, o čom dosť pochybujem. Mala si to urobiť anonymne a nepriznať sa, rozhodne zatlkat aj pred muzom. Koľko je pokuta cca 1.700€? Nuž tak to ti švagriná a rodina neodpustí nikdy 😁
@ptmt1011 Na druhej strane chore je, ze ju cela rodina nenavidi preto, ze urobila spravnu vec. Ci to je uz v pohode? A nik z tej rodiny nechape, ze to bola spravna vec.
A uprimne - synovi spoluziaci boli v Taliansku, vratili sa a napriek vystrahe od hygienika a raiditelky skoly ze maju byt 14 dni doma isli veselo do skoly. Kebyze mi pripadne syna nakazia a tym celu rodinu mam im podakovat? CI ako si to predsatvujes, ze ludia ktori behaju po navsteve zahranicia kade tade je to uplne v pohode?
@ollynka Ak nakazi zvysnu rodinu, ale co ak este dokonca z tej zvysnej rodiny aj na toto zomrie. Tak to som zvedava ako sa bude zvysna urazena rodina teda na tento fakt pozerat.
Treba nahlasovať takých ludi
@tslobik Ludia maju strach, niektori konaju prehnane, hystericky, panikaria Snazim sa to brat s rezervou, aj mna niektore veci vytacaju, ale nieco taketo sme tu nikdy nemali, nevedia ako reagovat. PLus je to totalne nepredvidatelne. To nic nemeni na tom, ze je spravne ju nahlasit.
Ide o nás všetkých. Dobré ste spravili.
Mozno sa mohlo najskor s nou o tom porozpravat a vysvetlit jej telefonicky ze co je vo veci ze je to aj na jej zodpovednosti ked pricestovala...no budes to mat tazke nejak napravit vztahy teraz v rodine. Asi by som sa modlila nech sa aj ostatnym otvoria ocia beru to vazne. A hlavne nech si odpustite
@ptmt1011 Pozri, mne sa v tom tiez zle dycha, ale si ho napriek tomu dam. A dnes ked som videla mladu slecnu sice s ruskom ale naberat pecivo holymi rukami som sa ozvala. Debilizmus riesim. Na to som alergicka aj bez koronavirusu, ked niekto nabera holymi rukami pecivo, ktoru mal predtym napriklad v zadku. Ja si myslim, ze debilom a ignorantom treba otvorit oci, u vacsiny to nepomoze. Ano, ked niekto zakasle a idu ta prebodnut pohladom, to je uz ina vec....Je velmi tenka ciara medzi hysteriu a zodpovednostou

Mna by len zaujimalo odkial vedia,ze si ju udala ty. Povedala si im to? Ale za mna super,dobre si urobila,ja by som tiez udala a kludne aj viac ludi vobec by ma to nestvalo.