Som čierna ovca manželovej rodiny

27. nov 2022

Citim sa zle. Nesadla som si so svagrinou ani s jej snubencom. Prestala mi sediet, odkedy spolu byvaju. Ohlupla a to presne povedal aj moj manzel (jej brat). Chybaju im zasady slusneho spravania, velakrat ma nepriamo urazili. Nechcem kastovat ludi podla povolania, ale oni obycajni predavaci a ja s manzelom vysoke skoly. Na nich proste vidiet, ze nie su vzdelani. Navyse, moja svagrina, odkedy robi predavacku za pokladnou, je zrejme zakomplexovana, neustale sa chvali.Co si ona kupila, kam idu na dovolenku, chodi na umele nechty a na rodinnych oslavach ich ukazuje kazdemu - proste primitivizmus🤦‍♀️
Navyse, prestala mi sediet aj moja svokra, lebo ta ju donekonecna vychvaluje, asi aj za to , ze si prdne.
Neznasam chvalenkarov, neznasam nespravodlivost. Toto cele divadlo zacalo byt pre mna utrpenim, preto som sa zacala manzelovej rodiny stranit. Robi mi zle ich pochaba a plytka povaha, robi mi zle ich pritomnost.
Ja som clovek velmi skromny. Venujem sa sebe, svojim detom a manzelovi. Desim sa Vianoc, ze s tymito primitivami musim travit najkrajsie dni v roku. Manzel ich napriek vsetkemu toleruje.
Ako by ste sa vy zachovali, ked mne svokra so svagrinou nenapisu sms ani na narodeniny, ci meniny. Ja som im pisavala, ale prestala som, ked nevidim zaujem z ich strany.
PS: Teda neviem, co sa tu docitam od Vas, ale nie som zakomplexovana, som vysoka stihla zena s dvomi detmi, na svoj vek vyzeram nadriemerne a to viem. Mam vysoku skolu aj vlastny byt.
Ja len neznesiem ludi bez chrbtovej kosti.
Ako by ste sa zachovali?

0silvia0
27. nov 2022

tolerovala by som ako manzel a nepitvala by som ich bezduchost.

pribinak
27. nov 2022

Ja ti neviem…..píšeš že neznášaš chvalenkarstvo, ale sama sa chváliš …

No tak sa s nimi nestykaj a hotovo

kukulienka999
27. nov 2022

Oni sú v tvojich očiach primitívni ludia, ty v ich mozes byt povýšenecká a namyslená. Ktovie… ži si svoje, sviatky vydržíš na tu hodinku dve a tým to hasne 😊

luccija
27. nov 2022

Naco to silit?Jeden den na Vianoce vydrzis a nestretavaj sa s nimi.To neznamena, ked ste rodina, ze si musite rozumiet.Nie kazdy je tolerantny, ustupcivy...

miskakyska
27. nov 2022

...ty si človek toxický
..nie skromný.. prepáč 😁

autor
27. nov 2022

@pribinak A co som mala napisat? Ze zijem v podnajme, ze zivorim z vyplaty do vyplaty a ze musim chodit do fitka po 2 detoch. Nie nemusim. Ale chcela som priblizit v 3 vetach moju osobu.

deti95060810
27. nov 2022

bývaš s nimi? Nie... Super.
Prečo k nim chodíš? však pošli len manžela s deťmi a máš pokoj. Vyhovor sa na migrénu alebo si niečo vymysli...

blancheporte
27. nov 2022

Je to manzelova rodina.Takze naucit sa ich strpiet.Na Vianoce ist len na nevyhnutny cas.Obrnit sa trpezlivostou,odpovedat len ked sa nieco opytaju.Da sa to zvladnut.Ja po 18 rokoch manzelstva som sa to naucila.

deti95060810
27. nov 2022

@miskakyska prečo toxická... len v pár riadkoch opísala situáciu , seba a manželovu rodinu...

buberova
27. nov 2022

Možno sa tebou cíti ohrozená tak chce silou mocou ukázať že aj ona si niečo môže dovoliť a čosi má...

autor
27. nov 2022

@deti95060810 Dakujem ❤❤❤❤

janinah
27. nov 2022

Moja babka by ti povedala...len daj pozor,aby ti koruna z hlavy nespadla....ty nadpriemerná s vs

deti95060810
27. nov 2022

@buberova tiež mi to tak pripadá... aspoň ukáže nechty keď nemá čím iným ohúriť...

autor
27. nov 2022

@janinah Ja som obycajny priemer, to oni sa povysuju nado mnou. Asi necitas moj prispevok

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
27. nov 2022

Čítam dobre..

mamamasama
27. nov 2022

"ja som clovek velmi skromny" 😬🤔😁 "Nechcem kastovat ludi podla povolania" 🤣👌 Tak mila moja. Takisto mam vysoku školu, job snov atd. a momentalne zijem na mieste, kde su v mojom okoli po vacsine ludia len s maturitou, niektori dokonca aj bez. A su to ti najmilsi a najuprimnejsi ludia, akych som doposial stretla. Pre svagrinu a jej mamu moze byt aj to, ze je z nej predavačka životny uspech. Tak ich nechaj nech sa tesia z malickosti. Z dovolenky, nechtov a podobne. V tvojom pripade ide skor o nejaku zavist. Človek, ktory je spokojny sam so sebou, dopraje aj inym a neriesi. Nehovorim, ze zavidis materialne veci, ale nieco ta stve urcite.

miskakyska
27. nov 2022

@deti95060810 áno.. jasné.. veď čítam.. všetci sú ehm ehm len ona je studovane ✈️

pribinak
27. nov 2022

Čo si hneď taka vztahovacna ? Nemusíš sa hneď odut

Kľudne si mohla napísať len že máš vyššie vzdelanie, spoločnosťou viac uznávanú prácu a si finančne solventna - všetci by sme pochopili

ku_uk
27. nov 2022

“Neznášam chválenkárstvo, neznášam nespravodlivosť. “
To mi vysvetli.
čo je nespravodlivé? Že ona z predavackinho platu chodi na dovolenku, má nechty atd a ty vysokoškolský vzdelaná nie? Či čo je nespravodlivé

gladys_07
27. nov 2022

Velmi velmi neprijemne sa to citalo.

„Neznasam chvalenkarov“….3…2…1…“som vysoka stihla zena s dvomi detmi, na svoj vek vyzeram nadriemerne a to viem. Mam vysoku skolu aj vlastny byt“

No ako myslis…ocividne dnes VS nie je zarukou nicoho.

doriiis
27. nov 2022

Milá autorka....ty máš od skromnosti veľmi,veľmi ďaleko.Cely tvoj príspevok je toxický,narcisticky a tak prízemný,že jediný,kto je vo vašej familii primitívny si ty sama.

autor
27. nov 2022

@miskakyska Zobrala si to zo zlej strany, ale asi som to aj ja zle prezentovala. Dakujem za kritiku, nic ine som tu ani necakala. Tych 30 viet sa da prekrutit proti mne, chapem ❗ Uz sa tu nevyjadruj a nebicuj. Ty si toxicka. Asi si zabudla, ze nie vsetci s VS maju chrbtovu kost a nie vsetci maturanti ju nemaju. Takto to pochopi len... pomlcim. Pekny vecer

heleninamama
27. nov 2022

@autorka Ten názov si téme dala Ty? Ak áno,tak nie si až taká študovaná.Tenti slovný zvrat si totiž použila nevhodne.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. nov 2022

@ku_uk Nespravodlive je, ze je niekto stredobod pozornosti. Nikoho to nezaujima, taketo stredobody. Ja byvam ticho, pocuvam, usmejem sa, ked je potrebne, ale nechvalim sa, co som si kupila, kolko penazi to stalo. To nie je primitivne? Take chvalenkarstvo, nonstop. Mozem si dovolit, ale nebudem sa chvalit a prezentovat to celej rodine.

koniarova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dankanka
27. nov 2022

Treba mat nadhlad. Je to raz rodina, pekne sa usmej, pochval nechty a mysli.si svoje. Prevo potrebujes od svokry a ostatnych uznanie? Ved si skromna, tak bud. Nechci aby si ta vsimli. Mas vs, dobre vyzeras, mas milujucu rodinu, tak o co ide? Ved nech sa chvali. Tiez nerozumiem co je na umelych nechtoch na chvalu, ale budis. Tento cely svet hlupne, ale nemusis sa nechat strhnut s nim ;)

autor
27. nov 2022

@dankanka Dakujem, Tvoje slova si berem k srdcu 💜

animus
27. nov 2022

Mám rovnakú svokru, so švagrinou je to trocha lepšie ale tiež žiadna sláva. Akceptujem ich však také aké sú. Tiež mám VŠ a oni nie ale nevidím v tom dôvod nato, aby som ich odcudzovala. Ak si natoľko vzdelaná a múdra ako sa tu opisuješ mala by si ich prijať také aké sú. Tiež mi príde detinské niekomu nezablahoželať len preto, že on neblahoželal mne. Trochu sa nad sebou zamysli, určite nie si tiež dokonalá.