icon

Nahlásila som švagrinú kvôli karanténe -teraz som čierna ovca rodiny.

16. mar 2020

zienky v stredu som nahlasila svagrinu ktora sa vratila z francuzska ..samozrejme karantena 0 bodov.ani sa nedala testovat nic..veselo si lajbzovala hore dole..po rodine ( nas nastastie nie)..tak som ju nahlasila..uz je rozhodnute ze musi zaplatit pokutu za nedodrzanie karanteny..teraz ma vsetci v rodine neznasaju..svokra mi nevie prist na meno..takze tak 🙂

olivia_0309
16. mar 2020

Urobila si dobre, neni pravda co tu pise niekto ze iba od piatka co pricestovali su v karantene...Karantena je povinna na 14dni a plati pre vsetkych co sa vratili zo zahranicia...moji rodicia sa tiez vratili z Nemecka,kym boli tam boli mimo realitu a nejako spekulovali a obavala som sa ci dodrzia karantenu...dohovarala som im a respektuju ju, sedia izolovani doma na ritiach. Ak by nie tak ich sama nahlasim, fakt vlastnych rodicov a urobila by som tak nech by som to zistila o hocikom. Je to anonymne, skoda ze si sa s tym priznala...ale nevycitaj si ze si ju nahlasila. Asi 1/3 ludi pochopila co treba robit a co sa vyslovene nesmie aby sme neskoncili ako Spanieli a Taliani, zvysne 2/3 si stale koleduju a obavam sa ze nas stiahnu ku dnu...🙈Je to hrozne aki su ludia sposti, bezohladni a nechapavi a nerespektuju opatrenia v takej vaznej situacii. Dokedy budeme v takomto rezime pritom zavisi od nas a nasej discipliny

loginexistuje
16. mar 2020

nechaj tak dobre si urobila ked svokra ochorie potom nech vravi maj ich v pazi

loginexistuje
16. mar 2020

@mirgenah ihned ich nahlas to co uz je za nonsens aby zdravotnik nedodrzal karantenu

anaj_janka
Autor odpoveď zmazal
kikina84
16. mar 2020

Kam si ju nahlasila?

tslobik
16. mar 2020

@olivia_0309 Platí od piatku, pred tým platila len pre tých, čo sa vrátili z rizikových oblastí.

angelinja
16. mar 2020

kasli na nich

lucinkab
16. mar 2020

Dobre si urobila! Dakujem ,ochranila si vela ludi ❤️ ten co ta odsudzuje je svina ako ona.... Takze teraz sa ukazuje charakter! Svokra nech sa s nou postiska ...

simcika
16. mar 2020

@pribinak ALE mala byt povinne v karantene

jaja20
16. mar 2020

@mirgenah To je od teba veľmi nezodpovedné.Mne sa včera vrátila sestra zo Švajčiarska,najprv si z toho všetkého robila srandu,ale keď zistila,ako to tu naozaj chodí,tak hneď zmenila názor...Práve kôli takýmto nezodpovedným jedincom,o ktorých si písala,sa vírus šíri. Ak by sestra v karanténe nevydrzala a šla by do mesta,určite aj ja by som ju nahlásila,ak by nebola iná možnosť,ak by si nedala povedať.

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
evittam
16. mar 2020

@zlatyk16 Ale ona nespadala pod povinnu karantenu. To treba konecne pochopit cize nedostane ziadnu pokutu.
To ze sa správa nezodpovedne som už napisala.
@veronikaszabova Hlavne ta rodina je sprosta že ju vôbec pustili cez dvere.
@nikusiak9 Od piatku.

pribinak
16. mar 2020

@simcika ja netvrdím že nemala! Ja som len napísala, že netestuju každého

coco1
16. mar 2020

dobre si spravila. ja osobne by som ju najskôr vystríhala, že pokial si bude chodiť hore- dole tak ju nahlásim. ale či by to pomohlo, neviem .. nemaj výčitky, toto celé nie je sranda

evittam
16. mar 2020

@olivia_0309 Je to pravda. Vid vyjadrenie co som sem dala. Od piatku 13.3.od 7.00 je POVINNÁ karantena podliehajúca pokute.

evittam
16. mar 2020

@coco1 Ja osobne by som ju poslala do p... keby ku mne prisla. Rovnako nezodpovedni su ti okolo nej co ju k sebe pustili.

veronika65
16. mar 2020

Tu vôbec nejde o ich vzťahy, dokonca ani k to, či už bola karanténa povinná alebo nie. Prišla z krajiny, kde je tiež potvrdený vírus, cestou sa určite niekde zastavila, hoci len na pumpe. Proste si mala sedieť vo svojom záujme a v záujme svojej rodiny doma na zadku. Takýchto egoistov by mali nielen pokutovať, ale rovno zatvárať aby ich tá sranda prešla 🤬 Len škoda, že nedostanú pokutu všetci, ktorí si takto lietali po kávičkách atď ešte predtým ako bola nariadená povinná karanténa.

simcika
16. mar 2020

@pribinak ano netestuju, to je pravda

lenuliatko84
16. mar 2020

Som na vas pysna🔝🔝🔝

cichlida
16. mar 2020

@veronika65 alebo ti co sa veselo tlacili na lyzovackach, aquaparkoch, nakupnyxh centrach a nemuseli ani prist zo zahranicia, staci ze sa to na nich nalepilo v takychto davoch, inkubacna doba je dost dlha na to, aby sa to poprenasalo len taky supot...aj ti by podla mna mali zostat v povinnej karantene, ale o tom je ticho ...jednoducho kazdy snad ma dostatok rozumu a vie si zratat dve a dve...a ked nie, sluzi na to pokuta, platna aj s povinnou karantenou od piatka...nie zpred tyzdna, okrem rizikovych krajin, medzi ktore franzusko nepatrilo, ak sa nemylim ...ale hon na carodejnice je tu dobry ...mame sa podporovat a nie ze vlastne svagrina svagrinu nahlasi, pritom jej nic nehrozi a vy ze je to top , vsetci su svine 🤦‍♀️aj rodicov by ste nahlasili...ja ziram

renirv
16. mar 2020

Dobre si spravila, rodina nerodina kvôli takýmto ľuďom bude tá karanténa dlhšia

kotulicek
16. mar 2020

Len aby nakoniec ťa svokra nebola rada že si ju nahlásila. Vysvetli svokre že to je tvoja povinnosť voči ostatným ľuďom. Keď ona nieje zodpovedná si aspoň ty. No svokry sú šialené ,ale tejto nerozumiem jej to je všetko ukradnuté? Počítam že je starší človek a.ona sa nebojí?? A ozaj si spravila dobre, nechápem celú tú rodinu, kede trajdala že ju vôbec domov pustili. Kašli na svokru keď jej sa nepáči že si ochránila viacerých ľudí. Ty môžeš byť na seba právom hrdá a ďakujem že si prispela s tomu a by sa to nešírili ďalej. A ešte si myslím že pelegriny nám všetkým vyšiel v ústrety tak si to treba vážiť

nellye9
16. mar 2020

Vážené klobúk dolu, súdruhovia z bývalého režimu by sa od vás mohli učiť, čo sa udavačstva týka a ešte sa aj krásne pochváľte jedna druhú ako ste to dali.

tucniacka11
16. mar 2020

A ako vedia, že si ju nahlásila ty?

cichlida
16. mar 2020

@tucniacka11 tipujem ze sa bola pochvalit

jaroe
16. mar 2020

@tslobik ty nechapes? To nie je chripka. Siri sa to mega rychlo a ked v kratkom case ochorie vela ludi, aj to male percento nestastníkom s tazkym priebehom, bude v konecnom dôsledku velky pocet. A tito ludia budu zomierat, lebo ich nebude mozne osetrit. Kapacity su obmedzene.

mircalla
16. mar 2020

@tslobik Je to ovela nebezpecnejsie a ovela infekcnejsie ako chripka a je to len zaciatok. Pokiak to bude pokracovat pocet chorych a umierajucich bude prudko rast kazdy den az sa dostaneme k milionom. Za druhe, je to nieco nove, co nepozname, a neda sa ani len predvidat, kde budeme za mesiac dva s umrtnostou ci poctom nakazenych. Tvoje sarkasticke poznamky o pochvale nie su namieste, tvoje argumenty su ozaj velmi chabe. Tiez som Ti vsimla, ze sa rada priklanas k teorii o biologickej zbrani, ktoru si si niekde precitala, myslim, ze ti ju logickymi argumentami uz vyvratili, ale ides si svoje. Nuz mala som ta doteraz za inteligentnu osobu.

tslobik
16. mar 2020

@jaroe Ja to chápem veľmi dobre, ale sú aj ostatné ochorenia, ktoré sa v tejto situácií neberú (resp. pri stúpajúcej panike a vážnosti situácie sa budú oveľa menej) tak vážne ako by sa mali a potom mrtvych alebo s doživotnými následkami (ktoré by nemuseli byť) bude oveľa viac.

jaroe
16. mar 2020

@nellye9 ale toto fakt nie je sranda. To nie je, ze niekoho udas za napr. ciernu pracu. Ja to nechapem, sama mam z toho hrozu a des, ze budu ludia u nas mozno vo velkom umierat na zadusenie, mam z toho pomaly uzkostne stavy, trasiem sa o rodicov, ktori by to podla mna po nakaze nedali a niekto ma skratka v pazi....

tslobik
16. mar 2020

@mircalla Dnes som napr. počula cvičné streľby pol dňa. Mňa by zaujímalo prečo v tejto situácií kedy všetci máme sedieť doma sú cvičné streľby. A hádam ešte v dnešnej dobe môžem mať svoj názor (keď neverím v špinu, netopierov a neviem čo). Ja to nezľahčujem, a nehovorím, že situácia nie je vážna a že je to len začiatok ale takéto žabomyšie vojny ako bonznúť susedku a vyvesiť to na koňa a čakať ktovie čo mi prídu nemiestne. Tak keď si myslím, že to je správne (čo aj je), spravím to a ticho doma sedím a nezačnem to rozoberať tu.