Nahnevalo by vás, keby ste zistili, že niekto predáva darčeky od vás na bazároch?
Nahnevalo by vás, keby ste zistili, že niekto predáva darčeky od vás na bazároch?
Asi hej... Ale ja sa neviem dlho hnevať. Na druhú stranu, keď som to darovala, asi by ma nemalo zaujímať ako s tým naložili. A nabudúce by som im rovno šuchla peniaze do obálky, s tým, že videla som že asi som darček netrafila keď ho predali ďalej, tak teda nech si kúpia sami čo uznajú za vhodný darček.
Tak v tomto prípade je očividné, že tú vec chcela, takže určite to nebol nevhodný darček. Keďže to bola drahšia vec, tak asi by ma to naštvalo a nabudúce by som jej kúpila niečo lacnejšie. Ale je aj možné, že dieťa napr. v tom nechcelo byť, ak to bolo nejaké lehátko. My sme pri druhom synovi kúpili cestovnú postieľku, vôbec tam nechcel byť, tak som ju darovala.
A mozno to naozaj dostala este od niekoho ineho.
Moja svokra nám dáva nonstop Oriflame. Už sme jej x-krat povedali,že to nepoužívame,tak predávam. Ale pri tom,že si vypýtajú dar a aj tak to predaju by som nebola ok. Nabudúce by som vymyslela niečo,čo sa predať nedá alebo nejakú drobnosť čo využijú.
Mna to nenahnevalo, ale strašne sklamalo.
Ak nieco darujem, nesudim vobec co ten clovek s mojim darom urobi. Pride mi to velmi sebecke a namyslene a zgrloskse sudit obdarovanu osobu. Celkove mi pripadas trochu neprijemna. Najskor tu osobu zhodis, ked jej povies ze jej vysnivana vec pre dietatko je hlupost (dalo by sa to povedat ovela citlivejsie). Potom jej to kupis, len preto aby bol pokoj v rodine a nie koli tomu ze jej chces urobit radost a potom sledujes co s tvojim darom robi. Ved ty ju dolsova neznasas a hladas len zamienku aby si mohla zacat vojnu.
Kolko som mala ja takych veci, co som si myslela ze budu super pre dieta a ukazalo sa ze to boli hluposti.
Urcite by som si kvoli tomuto nekazila vztahy. Co by ma vsak zamrzelo by bolo to, ze ako "nevhodny dar" predava nieco, co si ona SAMA vypytala. A aj by som jej to spomenula, ale nie nejako napalena, proste uprimnost povazujem za zaklad fungovania. .
Pokial vsak niekto dostane nieco, o co si presne neziadal a predava to, vôbec mi to nevadi - robím to isté, ja to vsak vacsinou darujem, teda posuniem, kto ma zaujem, potrebu.
Uz odmietam si zivot zaplnat vecami
Nie vôbec, keď niekomu dávam.dar, tak mu ho dávam s tým, že si s ním môže robiť naozaj čo chce.. ak ho chce predať, nech predá.. obdarovaný má právo robiť čo chce..
@andreatytler
To je také koníkovské neporadiť k téme, ale na základe pár úplne neutrálnych viet odsúdiť osobu. Nemám pocit, že by som sa vyjadrovala vulgárne alebo zle na adresu tej osoby, len píšem čo sa stalo a že ma to sklamalo, totiž my tie peniaze nazvyš nemáme, že to nepoužije bola moja dobrá rada. Píšete tu, že je normálne vykresliť vec v čo najlepšom svetle, aby sa predala, čo je v poriadku, ale mne nepríde normálne zámerne klamať a keby som kupujúca a kúpim tú vec s tým, že je opísaná ako úplne nová a príde mi používaná vec za tú sumu, tak by som nadšená nebola. Ja nie som nejaká šialená žena, ktorá sleduje, kam idú jej darčeky, ale keď som videla, že to urobila takto verejene, tak ma to zamrzelo, lebo keď už si to vypýtala, tak to mohlo jej dieťa ešte pár krát použiť, máme aj iné deti v rodine, ktoré by sa tomu potešili za normálnu sumu, keď už je to kúpené, je tu aj možnosť sa to pokúsiť vrátiť. Ja uznávam, že to už neberiem tak osobne, ale včera to bolo veľmi čerstvé, lebo sme chceli tú osobu potešiť a práveže nedávať zbytočné dary, ktoré by nechcela, ale dali sme jej presne to, čo si vypýtala, lebo by nás mrzela presne takáto situácia, že dar bude predaný a ten popis a cena mi prišli, že to je iba za účelom zisku, veď reálne tá osoba nedala na to ani cent, tak mohla vec aspoň popísať pravdivo a nie zavádzať kupujúcich. Už mi viacero členov rodiny povedalo, že ich dar pre ňu bol predaný alebo posunutý, ale ja som ju bránila, že to si len niečo namýšľajú alebo to nevyužila a nechcela hromadiť, ale keď sa to týka práve mňa a videla som to na vlastné oči, tak sa ma to dotklo a nemá to nič spoločné s mojím vzťahom k danej osobe, aj keby nájdem hocikoho iného, že takto predáva dar odo mňa, ktorý sám chcel, tak sa cítim rovnako. Nepôjdem jej to teraz vziať alebo vymáhať peniaze, ale mne ide o ten princíp, že sme spolu takmer každý deň a ani raz sa nezmienila, že to naozaj nepotrebuje a že by to chcela posunúť ďalej.
Ahoj, normálne by som sa jej opýtala alebo to neriešila. Pokiaľ to nerobí pravidelne s každým darom, bolo by mi to asi aj jedno. Možno pochopila, že je to blbosť alebo jej to kúpil aj niekto iný. Ja napríklad predávam tu cez bazár tiež dar, obliečky Labkova patrola. Moj syn dostal trikrát. Jedny som mu nechala, jedny darovala a tretie predávam.
Neries. Aj moja svagrina predava pekne veci kt dostanu jej deti od rodiny darom. Hoci mozno by si aj deti chceli veci nechat 🤷🏼♀️ Nie su eko tak idu prec 🙈
Mam syna ma 2 roky-druhe dieta neplanujeme v blizkej buducnosti takze raz za 3-4m robim audit hraciek-tie drobne posuvame znamym/darujeme a vacsie/drahsie hracky predavam. Byvame v byte a neviem si predstavit kam davat vsetky hracky co mal od narodenia.
Mame par veci co by som radsej predala ako mala schovane v krabici ale tiez sme ich dostali a nerada by som aby ich dotycni videli,ze ich predavam-pre pokojne vztahy ako pises.
Na druhej strane mi teraz bude v skrini roky zavadzat vec-plast sa bude znehodnocovat-a mozno nikdy uz nepouzijem alebo som mohla predat za 30-40€ a synovi kupit nieco ine-nieze by nu trebalo pri vsetkych tych rarochah🤣ale mohol mat nieco ine.
Vy mate deti?lebo mi pride ze to nechapes prave preto.
A co sa tyka popisu v inzerate-co tam podla teba mala napisat-dieta sa a tym hralo viac krat ale je to blbost tak mi zato zaplatte viac ako to stalo?Papier vela znesie a tebe to moze byt jedno-asi chce dostat co najviac ale to je jej vec🤷♀️
mna by to v prvom momente isto nahnevalo aj sklamalo, zaroven sa osoba ukazala ako nepoctiva. kto je necestny v malych veciach, casto moze sklamat aj vo velkych (viete do buducna). darovanej by som sa na inzerat slusnym sposobom popytala, ale jej zaroven aj odpustila a nedrzala to dalej v hlave. ja som za konfrontaciu vzdy, ked cloveka nieco riadne zamrzi. prave male veci a male krivdy treba odpustat pripadne si vysvetlit - mozno je to uplne inak ako sa zda -, aby nevznikla nenavist kvoli mnohym drobnym malickostiam. je tam aj sanca ze sa ten druhy ospravedlni a vycisti sa tym vzduch. nie je mozne, ze dostala dar duplicitne? niekto to tu spominal. a inak, ten inzerat ako taky by som si nebrala osobne. len sa ukazala jej necestnost voci kupujucim. nabuduce sa s darcekmi zariadis inak.

Mozno zistila, ze to fakt nevyuzije, pripadne sa jej nepacil model, tak naco jej to ma zavadzat. Len pre zaujimavost, co to bolo?