Najedovala ma stará mama
Ahojte žienky, nejdem si sem po radu ani nič také.. Potrebujem sa len vyrozprávať... Potrebujem zo seba dostať to čo ma ťaží. Nasrala ma stará mama. moja stará mama. Bývame blízko nej, bola som so synom u nej na návšteve. Nechala si okuliare na gauči pod novinami. Môj malý (1,5ročný) vyliezol na gauč, a nejak sa mu tie okuliare podarilo rozbiť. Ospravedlnila som sa. Nebolo to veď naschvál. Bola to aj jej chyba, že ich mala pod novinami. No a včera prišla ku nám a doniesla mi bloček, že jej mám tie okuliare zaplatiť 37 eur. Skoro som padla na riť. Dobre vie, že sme mladá rodina, ja na materskej a vie, že tých 37 eur nám bude chýbať. Ale pýta ich. Tak som jej ich nasratá dala. Keď som to povedala manželovi, ten dostal nervy. Akože vieme, že to dolámal náš syn. Ale stará mama akosi zabudla na to, že vždy keď potrebuje zaviesť do obchodu, do kostola, k lekárovi, vždy ju autom zavezieme. A ona vždy povie len Pán Boh zaplať. Ešte ani raz nám nedala ani euro na benzín, ja neviem či si myslí, že sa ten benzín v aute sám objavuje, alebo čo. Pritom má peňazí jak nasratých. Ako sa hovorí plnú kasňu peňazí. Normálne som nasratá, a pritom som jediná vnučka, môj syn jediný pravnuk a ona takto.
@fuska bola som decko tak ma to nezaujimalo .. vsetci su rovnaki, na jedno kopyto, preto uz volit nikdy neikoho nepojdem 😵
@alchemilkazltozelena Je to des, ze nie je koho... Ale spat k chamtivej babke.
Mňa by to asi poriadne napálilo. Babka nech si okuliare zaplatí sama, a vy benzín tak isto.. aj ďalšie opravy auta. ja by som teraz ku babke nešla pekne dlho. ale inak máš ty šťastie že si jedna vnučka..... nás mali starí rodičia - z otcovej strany 28 vnukov a vnučiek.... u nás má každý detí nakotených neúrekom.... aj môj svokor je z 13, mm z 5 detí a pod. - z dedičstva nebude ani prd....
@fuska tak tak 😀 babka jezibabka uz dobre vidi, tak vsetko je ok, moze ist volit Ficka, vsak aj ma zaco 😅
No ja som tiez prekvapena z niektorých reakcii, akoze babka ma na to pravo a treba jej to bez reptania zaplatit a este aby sa autorka hanbila, aka je bezcharakterna. Kebyze sa to stane mne, tak ani jedna z mojich babiek (uz bohuzial neziju) by si v zivote odo mna peniaze nezobrala. Aj ked asi prvou mojou reakciou by bola ponuka, ze to zaplatim - to nejak automaticky. Mozno to ju nastvalo, ze neponukli nahradu...Ale ani ona im neponuka nic na benzin. Chcela by som vidiet niektoru z tych "slachetnych" prispievateliek, ako nukaju babke peniaze, ked sami ledva vyziju a baka je popri tom "v baliku". Ci teda radsej nekupia decku plienky alebo ako teda... Podla mna treba brat ohlad aj na to, ako sa babka k vnucke spravala odmalicka - ci si ju brala k sebe, varila jej, piekla, kupila sem-tam darcek....Ak ju mala cely zivot na haku (lebo aj take byvaju niektore babky), tak nevidim nijaky dovod automaticky ju vozit autom, kam si zaziada ani jej automaticky platit zlomene okuliare, ktore si nema nechavat pod novinami na gauci, ked je tam male dieta.
@seahorse27 dokonalá odpoveď, napísala so v nej všetko, čo bolo treba
@timea7 🙂
@tominko2612 A to ľudia nariekajú, že nemajú peniaze 🙂 desať babiky za okuliare ?
@andrejta myslim, ze kazdy pochopil, ako som to myslela 😉
@fuska presne ako píšeš, aj mojho muža babka hlucha, ze človek musi hučať miesto normalneho rozpravania ako rozhodnca na futbale ale ked niečo tak hned ma ,,radary,, zapnute... 🙂
@alchemilkazltozelena to si určite myslela ako vtip, že sa dôchodcovia majú super, že? Ako po desaťročiach práce dostanú niektorí mesačne 320 eur 😝 😝 😝 😝 Skús z toho mesiac žiť, zaplatiť byt, energie, stravu a lieky. Tebe nikto nebráni, aby si išla od roka dieťaťa do práce, alebo aby si brigádovala, privyrábala si niečím, ale dôchodca už nevládze. Okrem toho máš manžela a dôchodca žije často sám. lebo už životného partnera nemá. A veľa ich nemá ani tých 300 eur, lebo v dobe, v ktorej žili robili za také platy, aké boli a nemali možnosť si ísť napr, privyrobiť do zahraničia. Ani si z nich vytvoriť nejakú zúrivú finančnú rezervu, čo ste si vy s manželom mohli kým ste sa rozhodli mať dieťa.
K tomu, že voliť už nikoho nepôjdeš, sa radšej ani nevyjadrujem a som mimo tému.
A k téme - jednoznačne je na vine babka, ktorá okuliare položila na miesto, ´kde sa sedí, alebo leží. Dieťa ani jeho matka nemohli tušiť, že tam sú. Iné by bolo keby ich päťročné dieťa, ktoré nevie, čo so sebou schválne šmarilo o zem. Ideálne by bolo, ak by mama dieťaťa sama navrhla, že ich zaplatí, ideálne by bolo, ak by babka odmietla a ideálne by bolo, ak by sa nakoniec dohodli, že jej mladí na ne prispejú. Ale ani vzťahy v rodinách nie sú vždy ideálne, jedna babka svoje vnúčence miluje, venuje sa im, teší sa z ich úspechov a vnúčatá jej to oplácajú svojou pozornosťou a starostlivosťou, ak je treba. Ale sú aj babky, ktoré sa vnúčatám akurát tak montujú do života a kritizujú každý ich krok. 😖
Čo starí rodičia do vnúčat vložia, to by sa im malo raz vrátiť a teraz vôbec nemyslí finančnú stránku.
@mima4 Vobec nie je SAMOZREJMOST starat sa o rodicov, starych rodicov.. Lebo tych ma iste aj jej manzel. A teda na jednej vyplate by sa prizivilo kolko ludi? Pokial viem, stara mama dostava dochodok. A zivi len seba. Jej manzel zivi troch ludi.
K tomu, ze moze ist do prace lebo ma UZ 1,5 rocne dieta..
To ona ma odist od svojho dietata aby bolo na financovanie sirsej rodiny?
Nehovoriac o tom, ze co zarobi to supne na sukromnu skolku.
Tak az tak v tej praci nezbohatne.
Jefine ze by zarobila nadstandardne. Ale to by nepisala o 37 eurach..
A kde je zaruka ze jej babka nieco necha?
@beatrice1607 súkromnú škôlke jej do troch rokov myslím štát preplatí, od troch by do práce šla tak či tak. Tu nejde o financovanie širšej rodiny, ak by sa nestalo to s tými okuliarmi, išlo tu o občasný odvoz babky k lekárovi. Trošku mi to to zaváňa závisťou - babka má peňazí dosť, trošku to chápem, lebo ten ťah s tým bločkom sa mi od babky veľmi nepáčil. Všetko sa dalo vyriešiť úplne inak.
Presne ako moja babka..:D peňazí viac ako ruský milionár.. a je to mega škrob.. má štyri dcéry ale len jednej čo má malé deti kupuje všetko.. a ide sa z nej s prepáčením pos***ať.. ách.. hold staré babky iné nebudú..ale nabudúce by som si naschvál vypýtala za benzín.. a ešte pred ňou by som šla tankovať a dala bloček do ruky.. kľudne tankovať aj za 5€.. uvidíme ako by sa tvárila..

@alchemilkazltozelena Ja myslim, ze dochodci zivoria za kazdej vlady. Za Dzurindu alebo za Meciara si sa mala lepsie??