Najhoršie sviatky - neustále hádky s mužom
Baby už som s nervami naozaj v koncoch,toto sú asi fakt moje najshoršie vianoce a sviatky,neviem kedy sa dožijem kludných a pohodových sviatkou,s oddychom,bez hádok a bez stresu. Všetko to koli hádkam s mužom,apsolútne s ničím mi nepomáha,na všetko čo sa tíka detí,domácnosti,nákupou,varenia,upratovania je len na mne,ona ma svoj svet,ráno vstáva o 10.00 s mobilom v ruke,ja samozrejme už dáávno hore,urobit detom ranajky,všetko zaobstarat,ona sa zobudí,napapá sa,potom sa osprachuje,sadne za pc,alebo mobil v rukách,alebo TV,žiadna pomoc,ked sa chcem s ním aj porozprávat nevníma ma,má proste svoj svet a všimne si že exzistujem len ked niečo odo mna potrebuje,alebo ked je hladný atd.inak som dobrá len ako slúžka,pestunka,kuchárka,upratovačka,stále rieši len neporiadok namiesto toho aby sa venoval viac detom,išiel s nimi na prechádzku ,zahral sa s nimi a proste mi trochu pomohol,nič!!!! Je ako puberták,zavre sa do kuchyne,pustí si na plne pecky hudbu na telefone a viac ho nezaujima,že deti škriekaju,zle su a ja som ohúkaná,proste ma svoj svet. Náš malý je velmi zaslúžené dieta,ktoré je neustále uplakané,nervozne ani jemu sa nevenuje,všetko dáva zavynu mne aký je,že to je moja výchova atd,proste ked on je doma,máme len dusno,napetie,žiadna dobrá nalada,atmosfera nič,ja som stále napetá a vystresovana koli čomu zase začne hádka....včera sme mali výročie zoznámenia,ani ma nikam nezobral,až ked som mu dala najavo že som nahnevaná tak ked už videl,že je zle tak aby sa nepovedalo,rýchlo niečo navrhol že niekam pojdeme,ale dobre vedel,že už nikam nepojdem ked sme sa najskor museli preto pohádat....ja už neviem ako na neho..
@timea7 samozrejme že poznám .. 50+ ktorí si našli mladé baby, v podstate su s nimi spokojní , maju malé deti .... všetko vyzerá tak pekne len tam ho bolí chrbát pri behaní za deckom , ženy vyžaduje aby k nemu vstával ..
Ale v každom prípade verím že su aj také ktorí skutočne s tou mladou pipinou je spokojní 🙂 .
Len možno to treba brať v širšom kontexte .. karma je zdarma a nie vždy sledovať ten priamy účinok mlynu melú pomaly a isto . A ja verím tomu že kto akú energiu do okolia posiela tak takú aj späť dostáva.
Ja som kedysi dávno urobila jednu nepeknú vec za ktorú sa aj hanbím , tomu človeku som sa aj ospravedlnila , dlho sa mi nič zle nedialo a všetko vyzeralo OK, a potom sa to začalo doslovne že srat z jedného dňa na druhý .
@maminuska ja tomu neverím, iba sa tomu smejem, pretože keď sa rozhliadnem okolo seba, tak to nefunguje ani náhodou. Práve pred pár dňami som si na to myslela, keď jedna rodina opäť stratila člena v mladom veku a za posledné roky sa toho na nich zosypalo viac než dosť. Je mi ich ľúto, úžasní ľudia a okolo žijú flákači, takí, čo vedome ubližujú iným a pohoda....slová božie mlyny melú .... a karma sú teraz "in", ale slúžia na upokojenie nešťastných ľudí, na "prísľub" toho, že sa im to raz vráti, ale v reálnom živote to nefunguje. Stačí prebehnúť tu na MK zopár tém, stačí sa pozrieť na životné príbehy členov širšej rodiny, spolužiakov, kamarátov a je jasné, že melú naozaj len občas.
@timea7 no ja zas neverím na to že koho pánboh miluje toho krížom navštevuje... ďakujem ja pekne za takú lásku .. 🙂 , smrť blízkeho človeka je osobitná kapitola. Keď sa moja najstaršia dcéra ocitla na pokraji smrti a zostala mi dokaličená , pýtala som sa kedysi ja sama seba za čo preboha za čo a prečo práv my. Ale toto podla mna nemá nič s božími mlynmi . Toto sa jednoducho v živote deje a keď nie my , tak niekto iný .
Ja karmu alebo božie mlynu vnímam ako spätný návrat negatívnej energie ktorú som do eteru pustila a ona sa mi postupne vracia, a nemusí to byť zrovna tým a teraz dostanem rakovinu , a teraz si zlomím nohu .. jednoducho udejú sa mi veci , ktoré precítim aj z druhej strany.
Mnoho mileniek si vezme muža s ktorým podvádzal svoju manželku a po čase podvádza aj ju ... a často to skončí tak že bud natrafí na taku babu ktorá ho dá do laty alebo proste skončí ako dedo môjho manžela.... 6 manželiek , 6 rozvodov , 4 deti vlstné , dve vyženené a zomrel sám v zaprdenom byte .. tie formy návratu su rôzne.
@maminuska pozri, ak niekomu v živote pomáha viera v boha, nech verí, ak niekomu uľahčuje život myšlienka na to, že Božie mlyny melú, alebo karma je zdarma, je to v poriadku, ja vidím okolo seba opak, tak s tým nesúhlasím. Z teba cítiť frustráciu z toho, že sa k tebe exmanžel zachoval tak, ako sa zachoval, ešte si to zrejme v sebe nespracovala, možno sa to ani celkom nedá, neviem. Možno sa tešíš, že s novou partnerkou nežije tak, ako by si on želal, preto píšeš o Božích mlynoch.
@timea7 ale kde že ... môj exmanžel je minulosť, neteší ma ako žije ale to je jeho vec. Je dospelý , partnerku si vybral sám .
Hnev tam bol , to určite , nie som Matka Tereza, ale je to už 9 ty rok , dnes voči nemu nepocitujem nič, a už vôbec nie nenávisť. Niekedy ho dokonca aj chápem že tým detom by možno aj kupil keby mal pístup k majetku a peniazom , ale žiaľ ako si zariadil tak má . Okradol mňa , a bol okradnutý . Tešiť ma to neteší , pretože jediný kto na to doplatil sú naše spoločné deti .
takýmto chlápkom sa hovorí, že "mamánek", mamin rozmaznaný cecek....a ešte sa hovorí, ze s mamánkom si nikdy nezačínať! Čo od takého čakať? Len toto. Ženy si partnerov pre život veľmi neuvážene vyberajú. Ťažko je plakať nad rozliatym mliekom. To by musel on sám chcieť niečo s tým urobiť. A keď všetko funguje, má navarené, postarané, tak čo by sa mal namáhať?
Dievčatá a tie mladé pipky ked budú mať 35 a tí starší pomaly za dverami dochodcom sa stane ho aj vymení lebo chudacik nevladze 😀 😀 😀 potom zistí že mal asi ostať pri tej seberovnej žene ktorú opustil " prvú" neverím že ta mladá pipka snim bude a obskakovat ho "to ma bolí ,tam k lekárovi " dojde jej trpezlivosť lebo ešte bude plna energii a ked sa objaví niečo lepšie s prepáčením ho odkopne jak pokazenu "hračku" a potom bude prosiť bývalú ženu by som ho poslala do prdele... Ja zľutovanie nemám je to kruté ale sám si za to môže že nepremýšľal do budúcna 😀
@mocka123 fuj handra si, zaslepena a nezijes viac realitou. Nikdy nepochopim taketo zeny, deti velke vidia ze obaja rodicia potratili rozum a sa nadalej pretvaruj ako zalubenec pod vianocnym stromcekom. Veru budes musiet s nim v Januari pokecat ako to mysli s tebou, lebo ta uz poslal aj dole vodou a ty sa ho drzis ako kliest .
@bonaqa2013 no ja som zalubena bola a este som 😀 ale tiez nechapem tomu, ako si zena moze spravit deti s takym prototypom "muza", mne to pripada uplne nelogicke, toboz, ked dnes je moderne aj zit spolu na divoko, vraj aby sa spoznali...ale zda sa, ze je to uplne jedno....
@mocka123 To musí byť pre teba hrozná situácia. Podľa mňa ti nezostáva nič iné, len sa pozbierať a postaviť sa na vlastné nohy. Určite by som s ním nežila - nezaslúži si ťa. Možno ho treba vykopnúť, a on časom zistí, že tie jeho úlety mu zničili celý život, možno len tak zistí o čo prišiel. Niektorí chlapi musia padnúť poriadne na hubu. Keď sa poučí, väčšinou to býva tak, že sa bude chcieť vrátiť, a potom to bude už len na tebe. Poznám také prípady - rozvod a potom o pár rokov znova sobáš s bývalou manželkou. Ale čo tá žena všetko prežije, koľko bolesti. Nech si ide k tej druhej, predsa mu nebudeš robiť servis a on si žije druhý život. Držím palce.
@mocka123 toleruješ mu príliš veľa a príliš dlho, tvoja dcéra má pravdu. Potknúť sa môže hociktorý muž, je na žene, či mu potknutie odpustí. Ak áno a muž si uvedomí, čo stráca, svoje konanie oľutuje, žene sa ospravedlní, snaží sa o obnovenie vzťahu s ňou, manželstvo sa dá zachrániť. Viem, že sa to ťažko číta, ale tvoj manžel má vaše manželstvo a váš vzťah na háku. On sa rozhodol, že si bude žiť vlastným životom, tvoje pocity ho nezaujímajú. Vyhovuje mu servis, ktorý mu poskytuješ, ty klameš len sama seba, že ste mali pekný večer. Ty si ho chcela mať, veľmi si po tom túžila, čo je prirodzené, ale tvoj manžel ho síce absolvoval, ale mysľou bol pri niekom inom. Neponižuj sa a ukonči to. Nie si taká handra, aby si tolerovala, že tvoj manžel bude mať milenky a ty mu budeš poskytovať domáce zázemie. Nie je ľahké zahodiť prežité roky, všetko, čo ste si vybudovali, ale ty takto zahadzuješ svoju hrdosť, svoje ja. Píšeš, že ho ľúbiš, nezamieňaš si lásku za zvyk? Milovať muža, ktorý ťa podvádza a ani s nenamáha to tajiť? Nemohla by som sa na neho ani pozrieť a nie ešte s ním žiť. Nie je to koniec sveta, nie si odkázaná na život s mužom, ktorý ťa podvádza kadiaľ chodí, držím ti palce, aby si našla zničenú sebadôveru, našla dostatok síl poslať manžela do čerta a začať nový život.
Ked čítam takéto témy som stastna ze mám naj muža na svete na celom celucickom dome mi okná pred vianocsmi po umyval 2 dni mu to trvalo. Miesto oddychu co mal donutenu dovolenku makal na chodbe steny sietkovsl maľoval dlažbu pokladál a riadne oddychoval az po stedrovecernej večery este aj v ten den maľoval no aspoň si trosicks oddychol cele sviatky sa venoval detom ked trebslo riešil ich.takt som stastna ze ho mám.a k tejto teme naozaj trebs tych chlapov zapájať do vsetkeho ono zo začiatku sa chce každá ukázať aks je šikovns ze chlapa vlsstne ani nepotrebuje ale keď uz pridu deti je to na zenu veľa uz nestihs vsetko co by chcela a uz je nešťastná dáva to patrične najavo muzovi a hádky su proste na svete.trebs robit vsetko spolu aj vsrenie upratovanie urobit si s toho aj chvíľku pre vas dvoch.
tak to mi je luto dufam ze to bude lepsie
@bonaqa2013 zalubenost nikdy nie je dobry radca do zivota...k zalubenost musi ist aj ruka v ruke so zdravym usudkom. Lebo zalubenost opada ako prva... 😉
@maminuska ake nasilie, ved mu ako poslusna manzelka splnila zelanie... 🙂
@fidka79 celkom nesuhlasim, ze chlap je taky, aky bol vzdy. Moj napriklad bol dobre vychovany a pomahal vzdy... svojej mame 🙂 este aj mna vedel zjazdit, ze preco je s niecim nepomozem, ked sme tam boli na navsteve 😉 mna doma cepoval, ze mu zle zehlim koselu, ze golier nemam skladat, ako ich mam vesat... Skratim to, dnes mam bezne dni, ked lezim na pohovke, muz vari, samozrejme tesne po tom, ako stiahne zem a tesne predtym, ako ide kupat maleho 😉 a kosele si zehli sam. Nehovorim, ze mu neozehlim, ked ma poprosi... 😉
Viem, ze nie vsetci, ale niektori muzi sa daju vychovat. Vyskakuju len tak, ako im zena dovoli. Ak sa zena rozhodne byt trpitelka a utierat mu ritku, potom sa nesmie cudovat. Chlapi nikdy nebudu vdacni za to, co sa im deje automaticky.... Vlastne to tak funguje u vsetkych ludi. Kazdy chce to, co nema a nevazi si to, coho ma vela. Je to uplne normalne. Len treba udrziavat rovnovahu...
@karolinava ked mu prestanes robit sluzku a spravat sa ako sluzka aj on ta prewtane vnimat ako sluzku
@maminuska co sa tyka tej karmy, ci "bozich mlynov", ono sa to ozaj vrati v inom case, z inej strany a mozno vobec v inom casopriestore. Vela krat aj to dobre, co od niekoho ocakavame ako satisfakciu, sa moze necakane vratit od niekoho ineho a ani si to nevsimame. To, ze nam to nevrati ten, od koho to cakame, nas nemusi trapit, on uz svoju lekciu tiez dostane 🙂 presne, ako hovoris, dolzita je energia, ktoru davame ludom vo svojom zivote... ostatne uz nech stane, co sa ma stat
...mne to celé vychádza tak, že vesmír (Boh, Božie mlyny) sa snaží vyrovnať energiu, ktorá bola pred rokmi narušená . Ide len o Tvoje zrkadlenie. Postavil Ťa na stranu toho, komu si Ty, aj keď možno nevedomky ublížila. Zažívaš presne to isté ako žena ženatého muža, ktorý s tebou splodil dieťa. Zamysli sa nad tým prečo to vadí práve Tvojej dcére z prvého vzťahu (vôbec by ma neprekvapilo keby tvoja dcéra bola v rovnakom veku ako Ty, keď si ju splodila) a nie synovi zo súčasného vzťahu . Vek s tým nemá nič spoločné.
Trinásťročné deti sú v dnešnej dobe značne vyspelé, rozumejú aj tým veciam o ktorých si my dospeláci myslíme, že sú im na míľu vzdialené. Vyrovnaj energiu, a hlavne porozprávaj sa s manželom hneď a nie v januári. Ak to necháš ležať ľadom, zase to bude vzor pre tvoje deti, ktoré si nebudú vážiť teba ako matku, ktorá sa stará, ale ako matku, ktorá si neváži samú seba.
ja tiez verim na to ze co kto zo seba dava tak to sa mu aj vracia. viackrat sa mi to v zivote potvrdilo. akurat to niekedy sakra dlho trva kym pride ta odozva a to potom zacina mat clovek pochybnosti 😅
@maminuska tak mu treba, ked zivori, preco ste sa rozisli ? inak, tiez si myslim, ze tie mlyny melu naozaj ... a ked sa coskoro zrejme s manzelom rozídeme, vsetko sa mu vrati, ale aj jej. ... mlada cundra , nema ziadne konicky , len chrapat so zenatymi a rozbijat rodinu ... este raz keby ze ju stretnem , uz by som jej to fakt nedarovala, mala som ju vyfackat este vtedy ...
@timea7 vauv, tak velmi pekne si mi to napisala, viem, ked sa logicky zamyslim nad tym celym, mi vychadza , ze mas uplne pravdu, ale teraz ide to ale ... sme spolu 14 rokov a pred nedavnom to bolo komplet ine , taktiez , ze nechapem ako, ale stale ho lubim, ako pisem, stale sa mi napriek svinstvam, co spravil sa nehnusi , pretoze ked je "normalny " tak akoby sa snazil, ci uz v kuchyni, alebo ked len tak sa ku mne prituli ... akoby mal nejaku formu schyzofrenie , neviem ti to tu uplne dobre vysvetlit, Ano tiez som si pred par rokmi, ked som citala podobne clanky , uvazovala som ako ty , ze ved len keby ma raz podviedol, by som ho poriadne nakopala do zadku a letel by ... preslo par rokov, uz nemam tridsat , a akoby som bola omnoho tolerantnejsia , roky menia zmyslanie cloveka, mam pocit, ze zeny sa vyvijaju a ucia sa byt lepsimi prave aj vdaka tazkostiam, ktore maju, kym muzi sa dostavaju naspat akoby do puberty, namiesto vyvoja volia zdanlivu iluziu mozneho lepsieho vztahu, ale z toho sa im po case velakrat vykluje omnoho horsi vztah aky mali so svojimi zenami, ktore opustili ... tak ale myslim, ze sa coskoro rozídeme, aj ked to pre mna nebude lahke ... musíme to spravit, on uz nedokaze byt prikladom pre nase deti , akurát si nedokazem predstavit , ze zostanem sama s detmi a uz vôbec, ze si casom najdem este niekoho, pretoze aj ked sa za mnou este stale sem - tam niekto otoci, mne sa ti muzi zdaju byt uplne slizki a nechutni ...
@mocka123 to nie je schizofrénia, ale výčitky svedomia a snaha si svoje činy ospravedlniť pred sebou samým. Ja ťa obdivujem, mne keby sa stalo to, čo tebe, ja by so sa dogrcala len keby ma chcel objať, vždy by som si predstavila, že spal s inou. Na tvojom mieste by som išla k lekárke a dala si porobiť testy, mohol ťa totiž niečím nakaziť 😒 😒 😒 😒 No ja mám viac rokov ako ty, ale toto by som netolerovala ani náhodou, už by som bola na tvojom mieste dávno rozvedená. A v očiach svojich detí nesmierne klesáš, uvedomuješ si to? Tiež som sa rozvádzala po dlhoročnom manželstve, trvalo viac rokov, ako tvoje, príčinou nebola nevera, ale nič lepšie som v živote nemohla urobiť. Ja som vôbec vtedy neuvažovala o tom, či si niekoho nájdem, alebo nie. Zariadila som si život po svojom, žiť bez muža nie je predsa tragédiou. No keď som to najmenej čakala, partner prišiel a som s ním sedem rokov. Už prvotné obdobie očarenia dávno pominulo a stále je to krásne. Jeden vzťah musí v tebe doznieť, treba, aby si našla sama seba, svoju sebaúctu, aby si zase našla v sebe ženu, ktorá by ani neuvažovala o tom, že by si zobrala späť muža, ktorý ťa podviedol a písala, že ho ľúbiš, ked ťa podvádza opakovane. 😝 😝 😝 😝 Sorry, ale cudzí muži sa ti zdajú byť nechutní a píšeš, že miluješ svojho muža, ktorý sa k tebe pritúli a pred pár hodinami ho vytiahol z inej ?!?! Prepáč, že ti to píšem takto vulgárne, ale toto nepochopím zase ja.
@maminuska ano, tiez mam ten pocit, ze teraz sa mi vracaju veci, ktore som tiez aj ked nie az v takom rozsahu za mlada robila ... a ked som aj davno davno bola tiez chvilu milenkou zenateho muza, nikdy som si nedovolila, miesat sa mu do rodiny , nedaj Boze volat mu domov vecer alebo ako to aj tato robi, az chrlit neskoro v noci nejake smsky ... , je pravda ze este neboli mobily tak rozsirene, ale boli telefony, proste v duchu som sa tej zene niekolkokrat ospravedlnila, ale teraz sa mi to v omnoho horsej verzii vracia ... kazdopadne si tiez myslim, ze kazdy jeden dobry alebo zly skutok sa ti skôr ci neskôr nejakym spôsobom vrati, napr. moj nebohy dobry znamy, nech mu je Zem lahka, on opustil kedysi tiez svoju manzelku a 2 deti kvôli podstatne mladsej pipke, coskoro sa im narodila krasna dcerka, chvilu totalna rodinna idylka ..., no co sa stalo, velmi skoro v puberte dcera zacala fetovat , boli z toho uplne na nervy, nestastni ...no a o par rokov z tych nervov môj znamy ako patdesiatnik aj zomrel ... tj. nic moc osud s mladou pipou ... treba veci vidiet ako hovoris, v sirsom kontexte ...

@karolinava baby tu majú pravdu, že iný nikdy zrejme nebol, len to možno teraz na teba viac doľahlo cez tie sviatky. A porovnávaš ho v absolútne odlišných situáciách - niekedy je úplne v pohode, aj ideme spolu niekam, zasmejeme sa - v ten deň ti pomáhal? Hral sa s deťmi? Píšeš, že si na teba spomenie len keď je hladný. Prestaň mu variť, prať, žehliť. Venuj sa výlučne deťom, možno sa spamätá, keď nebude mať po týždni čisté trenky ani ponožky.....Vyskúšala si ho nechať s deťmi samého? Aspoň na pol dňa? Sorry, ale keby sa muž, otec dvoch detí váľal doma a hral PC hry, potom sa zavrel s mobilom do kuchyne a pustil si na plné pecky hudbu, tak tam vlítnem a mobil mu vyšmarím von oknom a bolo by mi fuk, koľko stál a čo má v ňom uložené.