Naozaj musia byť ženy také silné?
Ahojte,tie,ktore mate narocnejsie dieta,pripadne aj s nejakou dg.,ako relaxunete?Ja na sebe citim,ze pomohol by oddych aspon den noc vkuse,najlepsie 2.No citim sa ako pred vyborenim.
Nijako, zial, nie je kedy.. mam tri deti, z toho najstarsi je autista.. poviem pravdu, ze mi to obcas lezie uz dobre na mozog ale tak co uz narobim.. 🤷
Moj je extra narocny striedame sa pri nom aby som stihala svoje aktivity ( turistika, joga, spanielcina, kava s kamoskou, kino...)
Ja nemam ani narocne dieta a ani s diagnozou a relaxujem niekolko krat do tyzdna, ale zasa mam narocnu pracu a do toho studujem full time. Pre mna je naj relax fitko a yoga, mam take svoje schedule ktoreho sa drzim a proste stale Idem a na hodku a pol 3-4 krat do tyzdna idem vypnut. Cez vikendy je to kava a obed s kamoskami( kazdy druhy vikend chodim)
Kazdy potrebuje oddych, mozno sa mozes dohodnut s muzom alebo rodinu ze aspon raz za tyzden takto vypnes a oni budu s detmi.
Urcite by nemalo v domacnosti byt vsetko na Tebe, kazdy potrebuje nejaky cas pre seba, inak presne zacnes mat pocit “vyhorenia” alebo depresiu. Treba sa doma dohodnut s muzom, dieta je predsa Vas oboch.
kazda asi mame inu definiciu narocneho dietata a nas nema diagnozu, kazdopadne asi kazda z nas potrebuje vypnut - kto ma ake moznosti, my mame napr. cez tyzden "striedavku", muz pride z prace a odovzdavam dieta, raz za mesiac v sobotu len oddychujem, raz za 3 mesiace ideme s kamoskami na wellness a deti strazia muzi, ci uz sami alebo idu k svokram 🤷♀️ podla mna je v prvom rade dolezite netvarit sa, ze vsetko zvladne zena sama a treba involvovat muza, pripadne teraz poprosim svokru - ja som to nerobila ani pred dietatom a neplanujem ani po nom (nie kazda vsak ma take moznosti, lebo manzel je v zahranici, nikoho nema, je slobodna matka...takych sa naozaj nechcem dotknut a uprimne ich obdivujem)
@xsuzannex si na opatrovateľskom? Ak áno, vieš o tom že máš nárok na 30 dní pre seba ako dovolenku?
@xsuzannex 3 maličké deti sú veľkým náporom, prehodiť niektoré povinnosti na muža sa nedá? Ak to najmenšie kojíš, možno by ti pomohlo, keby si išla s ním a napríklad s mamou, tetou, kamarátkou na víkend niekam do penziónu, muž by sa postaral o staršie, ty by si iba kojila, mojkala a oddychovala. Nedá sa to?
@elizabet173 neda, podnika + este robi na tpp.. program sa mu tak meni ze sa mi neda spolahnut aj ked sa dohodneme
@xsuzannex možno by ti stačilo, keby sa postaral o deti počas víkendu, viem, že aj on si potrebuje oddýchnuť, ale o necelý mesiac, keď bude 1.11. sviatok, by mu stačilo zobrať si 31.10. dovolenku a mal by štyri dni voľna, oddýchla by si si aj ty, vypla by si na dva dni, aj on, tiež dva dni. Neviem, v čom podniká, ale treba si uvedomiť, že ak nevypneš, dlho to nemusíš vydržať, môžeš sa zrútiť a potom sa manžel bude musieť postarať o všetky deti, plus o teba. Nemôže ti prísť pomôcť niekto z rodiny? Aspoň na pár dní?
@elizabet173 je zvukar, takze robotu z firmy ma vacsinou vikendy, cez tyzden tpp.. je to onicom lebo ja uz som davno vyhorena.. a on to nevidi.. stojim, dycham, takze som v pohode.. zatvara pred tym oci 😒
@xsuzannex ale má nárok na dovolenku, ako som písala vyššie, stačil by mu jeden deň dovolenky si zobrať a keby aj počas víkendu robil, v pondelok a utorok by mal voľno. Postavila by som ho pred hotovú vec, nekompromisne. Čo rodina? Je im fuk, že si totálne vyčerpaná?
ja mam 2 ztp, 3tie len lahsie diagnozy. relaxujem ked mozem citam knihy, pozeram filmy a chodim na vysku. 5am vypnem vtedy je s detmi muz. drzim palceky
@kacena4 aj ja mám 2 deti ZTP a tretie NKS, ale tak viem si to zariadiť tak, aby som mala aj pre seba čas, už som sa to naučila
Dakujem vsetkym za reakcie.
@deti95060810
Moja suseda je na opatrovatelskom. A ako sa to rieši? Žeby som jej poradila

vyhorenim