icon

Naozaj musia byť ženy také silné?

6. okt 2022

Ahojte,tie,ktore mate narocnejsie dieta,pripadne aj s nejakou dg.,ako relaxunete?Ja na sebe citim,ze pomohol by oddych aspon den noc vkuse,najlepsie 2.No citim sa ako pred vyborenim.

autor
6. okt 2022

vyhorenim

xsuzannex
6. okt 2022

Nijako, zial, nie je kedy.. mam tri deti, z toho najstarsi je autista.. poviem pravdu, ze mi to obcas lezie uz dobre na mozog ale tak co uz narobim.. 🤷

bosorka2302
6. okt 2022

Moj je extra narocny striedame sa pri nom aby som stihala svoje aktivity ( turistika, joga, spanielcina, kava s kamoskou, kino...)

kattrin5
6. okt 2022

Ja nemam ani narocne dieta a ani s diagnozou a relaxujem niekolko krat do tyzdna, ale zasa mam narocnu pracu a do toho studujem full time. Pre mna je naj relax fitko a yoga, mam take svoje schedule ktoreho sa drzim a proste stale Idem a na hodku a pol 3-4 krat do tyzdna idem vypnut. Cez vikendy je to kava a obed s kamoskami( kazdy druhy vikend chodim)
Kazdy potrebuje oddych, mozno sa mozes dohodnut s muzom alebo rodinu ze aspon raz za tyzden takto vypnes a oni budu s detmi.

autor
6. okt 2022

@xsuzannex rozumiem Ti velmi dobre.

autor
6. okt 2022

@bosorka2302
@kattrin5 super,musim si tiez utobit doma ndjaku dohodu.

kattrin5
6. okt 2022

Urcite by nemalo v domacnosti byt vsetko na Tebe, kazdy potrebuje nejaky cas pre seba, inak presne zacnes mat pocit “vyhorenia” alebo depresiu. Treba sa doma dohodnut s muzom, dieta je predsa Vas oboch.

xsuzannex
6. okt 2022

Nemala som den volna uz 6 a pol roka 🤦

petamich
6. okt 2022

kazda asi mame inu definiciu narocneho dietata a nas nema diagnozu, kazdopadne asi kazda z nas potrebuje vypnut - kto ma ake moznosti, my mame napr. cez tyzden "striedavku", muz pride z prace a odovzdavam dieta, raz za mesiac v sobotu len oddychujem, raz za 3 mesiace ideme s kamoskami na wellness a deti strazia muzi, ci uz sami alebo idu k svokram 🤷‍♀️ podla mna je v prvom rade dolezite netvarit sa, ze vsetko zvladne zena sama a treba involvovat muza, pripadne teraz poprosim svokru - ja som to nerobila ani pred dietatom a neplanujem ani po nom (nie kazda vsak ma take moznosti, lebo manzel je v zahranici, nikoho nema, je slobodna matka...takych sa naozaj nechcem dotknut a uprimne ich obdivujem)

deti95060810
6. okt 2022

@xsuzannex si na opatrovateľskom? Ak áno, vieš o tom že máš nárok na 30 dní pre seba ako dovolenku?

xsuzannex
6. okt 2022

@deti95060810 nie som.. som momentalne na materskej, najmladsia ma 4 mesiace..

elizabet173
6. okt 2022

@xsuzannex 3 maličké deti sú veľkým náporom, prehodiť niektoré povinnosti na muža sa nedá? Ak to najmenšie kojíš, možno by ti pomohlo, keby si išla s ním a napríklad s mamou, tetou, kamarátkou na víkend niekam do penziónu, muž by sa postaral o staršie, ty by si iba kojila, mojkala a oddychovala. Nedá sa to?

janickacrazy
6. okt 2022

@deti95060810 a kam dáš to dieťa, ked máš nárok na dovolenku?

xsuzannex
6. okt 2022

@elizabet173 neda, podnika + este robi na tpp.. program sa mu tak meni ze sa mi neda spolahnut aj ked sa dohodneme

elizabet173
6. okt 2022

@xsuzannex možno by ti stačilo, keby sa postaral o deti počas víkendu, viem, že aj on si potrebuje oddýchnuť, ale o necelý mesiac, keď bude 1.11. sviatok, by mu stačilo zobrať si 31.10. dovolenku a mal by štyri dni voľna, oddýchla by si si aj ty, vypla by si na dva dni, aj on, tiež dva dni. Neviem, v čom podniká, ale treba si uvedomiť, že ak nevypneš, dlho to nemusíš vydržať, môžeš sa zrútiť a potom sa manžel bude musieť postarať o všetky deti, plus o teba. Nemôže ti prísť pomôcť niekto z rodiny? Aspoň na pár dní?

xsuzannex
6. okt 2022

@elizabet173 je zvukar, takze robotu z firmy ma vacsinou vikendy, cez tyzden tpp.. je to onicom lebo ja uz som davno vyhorena.. a on to nevidi.. stojim, dycham, takze som v pohode.. zatvara pred tym oci 😒

elizabet173
6. okt 2022

@xsuzannex ale má nárok na dovolenku, ako som písala vyššie, stačil by mu jeden deň dovolenky si zobrať a keby aj počas víkendu robil, v pondelok a utorok by mal voľno. Postavila by som ho pred hotovú vec, nekompromisne. Čo rodina? Je im fuk, že si totálne vyčerpaná?

kacena4
6. okt 2022

ja mam 2 ztp, 3tie len lahsie diagnozy. relaxujem ked mozem citam knihy, pozeram filmy a chodim na vysku. 5am vypnem vtedy je s detmi muz. drzim palceky

elizabet173
6. okt 2022

@kacena4 tak to klobúk dolu pred tebou 👍

janickacrazy
6. okt 2022

@kacena4 aj ja mám 2 deti ZTP a tretie NKS, ale tak viem si to zariadiť tak, aby som mala aj pre seba čas, už som sa to naučila

autor
6. okt 2022

@petamich super

autor
6. okt 2022

Dakujem vsetkym za reakcie.

katkami123
7. okt 2022

@deti95060810
Moja suseda je na opatrovatelskom. A ako sa to rieši? Žeby som jej poradila