icon

Naozaj mužovi neuvaríte, neoperiete, neožehlíte?

31. okt 2023

Ahojte.

Vždy som uvažovala pri radách v situácii ak žena chce v starostlivosti o domácnost rozdeliť kompetencie aj na muža. Často je tu rada, oper len sebe a deťom, navar len sebe a deťom, nech vidi, nech sa muž spamätá.

Skúsil to reálne niekto?
Ako dlho to trvalo. Spamätal sa? Dosiahli ste pozitívny výsledok, touto metódou? Neprišlo Vám až smiešne keď išiel do hrnca a tam nič?😃

Mne to pripadá ako úplne mimo rada a myslím si, ze žena tým chlapa len poriadne naštve a vzniknú z toho len hádky kto z koho a nepríjemna nálada v rodine..Mýlim sa?

tosomja
31. okt 2023

@subartic presne tak som to robila aj ja. Len s tým rozdielom, že jemu to bolo jedno, či som upratala či nie, on si ani nevšimol, že som mu naložila jesť do špinavého taniera, ktorý nechal na linke. Keď prišli jeho rodičia, brat, švagriná s deťmi, nič im neponúkol a ja som sa tvárila, že tam nie som. Raz som prišla z roboty a mala som navarené, a dokonca chutnejšie ako moje 😃 vtedy povedal, že on vedel, len nemusel.

andreatytler
31. okt 2023

@janinah Boze, to je hrozne.😢

yanni
31. okt 2023

@minenkak Inak ja mam tiez taku kamaratku. Jej muz je ok, aj poriadi aj navari (ked je doma a ma cas, co asi nie je nikdy). Ale ona si synov tak rozmaznala. Jeden ma uz cez 20 a druhy 16. Ona robi fulltime plus nejaku skolu si doraba. Stale za chalanmi (inak velmi slusni ale nechaju sa obsluhovat) beha a vyvara im. Vecer vari dva jedla, jedno na veceru a druhe na obed aby "babätka" nezomreli od hladu. Ale toto si robia zeny same. Tiez bez muza nikde, ze ona sama nepojde. Toto leto muz nedostal dovolenku v case, ked mali zabukovany hotel. No ona na smrt nasrata.Tak stava sa, nie je to pravidelne a nema malicke deti, zeby ich musela aj na dovci obskakovat. Ale nie, ona sama nepojde. Tak brala mamu so sebou. No a potom sa mi stazovala, ze na jednej strane si mala s kym pokecat, na druhej, ze ne s mamou nic moc. No tak si vyber.

tanyag
31. okt 2023

Ešte hlúpejšia rada je tá, kde hrdinky píšu, aby ženy takým mužom odmietali sex 🤣🤣🤣 akokeby sa muž nevedel zariadiť inak a potom tu vyplakávajú, že muž si zvykol na masturbáciu alebo našiel milenku 😁

hefo
31. okt 2023

Príde muž domov a hrniec prázdny. Hovorí žene: "Nie je nič navarené? Tak ja si niečo spravím."
A vyskočil z okna.

letfenixa
31. okt 2023

@yanni funguje aj po návrate z práce, čo sú väčšinou tyzdnovky.

majlo1234
31. okt 2023

@tanyag ale u nas to bolo napriklad priamo umerne mojej unave. A s nik spojene znizene libido. Po celodennej “lopote” som si konecne mohla sadnut, a predstava sexu s nim mi vonec nebola po chuti. Takto, ako ke to teraz si radsej oddychnem, a aj na sex je chut😂

lilitela
31. okt 2023

@marsmykkok Jasne, ak muz pracuje 12 hodin denne a zena 8 a on teda adekvatne prinesie viac penazi domov, tak nie je mozne aby urobil rovnake mnozstvo domacich prac ako zena. Skor sa tu porovnavaju vyrovnane podmienky, ked obaja odpracuju v praci rovnako. Vyssi zarobok nie je dovod, ze budem doma menej robit. NIe kazdy si moze dovolit pomocnikov. Mnoho domacnosti nema ani na umyvacku, a uz vobec nie na robota, alebo pani na upratovanie, ta ta tyzdenne vyjde na min. 30 eur, co je mesacne 120. Ale to ty asi vies.

@janinah A co bolo potom? 🙂 Ked ju nasli?

@minenkak Niektorym zenam to asi nevadi. Mame v rodine: on mi do ucha potichu, ze on taku potrebuje co sa onho postara a on ju zase financne zabezpeci. Proste maju taku symbiozu.

viestta
31. okt 2023

@tanyag ano, ano! Je spravne ak unavena, ustvata zena sa este aj v posteli prekona a da... Vsak co tam po tom ako sa citi, hlavne, ze pan nepojde inam... Nuz neviem, ale taky gaucovy povalac musi byt super milenec, to si netreba nechat ujst... Vsak manzelstvo treba udrzat za kazdu cenu. Aj manzelstvo s lenivym dukom...

kubkovamama
Autor odpoveď zmazal
lilitela
31. okt 2023

@tosomja Takze to nebol dovod na rozvod prenho?

mane01
31. okt 2023

Moj mi raz povedal, ze sposob, ako mu periem veci sa mu nepaci, ze by som to mala robit tak a onak a pouzivat taky a onaky prasok… odvtedy si perie sam. A normalne operiem len sebe a detom veci… obcas ked periem a chyba mi do plnej pracky, operiem aj nieco jemu. Dakuje mi za to… predtym, ked som mu full servis, az do skrine pozehlene ukladala ho ani nehlo dakovat… je to mozno divne, ale ked si nevazil, co mal… nech sa stara sam… na varenie to mame inak… mame dni, ked varim ja a zasa dni, ked vari on… ale zas my byvame v byte… takze moj inej prace nema, ako drevo narubat alebo co…

tom_i
31. okt 2023

Akože napíšem inak. Periem teda dávam do práčky ja. Lebo muž by pobachal všetko dokopy. A to vešanie.... Vlasy mám dupkom. Ale zas taký chlieb vo vajíčku robí zásadne on, mne ani môj nechutí 😁. Rovnako praženicu, hemendex, obložené chlebíčky... V sobotu, nedeľu nakoľko spím do 9tej urobí kávu, čaj , nachystá zeleninu, ošúpe zemiaky, pripraví mäso (tu mám tie nervy, lebo mastné "musí byť"). On povysáva, ja umyjem mopom ... Takže neviem je to deľba?

tom_i
31. okt 2023

@mane01 aj my bývame v byte, a šlahá má, lebo muž si furt niečo nájde. Jeho srdcovka je ísť po práci do obi, dotrepať farby, "schovať" do pivnice a v sobotu už hrkoce so skriňami, že zišlo by sa premalovať - napríklad.

subartic
31. okt 2023

@tanyag taka narobená žena , ktorá celý deň je v robote a po robote skáče okolo detí , varí , perie , učí sa s nimi upratuje, ešte potom má myslieť na muža by si večer prišiel na svoje ? To ani nemusíš cielene odmietať, padneš do postele ako podťatá a je ti jedno že tvoj muž masturbuje , po čase ťa tvoj muž prestane zaujímať . Ja sa ani nečudujem že je dnes tak veľa rozvodov žien 50 + , vychovajú deti k ako takej samostantosti a potom sa jednoducho rozvedú , zvyšok života nebudú žiť s takto chybným kusom . Žena po 40+ zostáv len s mužom ku ktorému má citovú väzbu , môžeš mať citov uväzbu k takémuto chumajovi , no nemôžeš, alebo asi len masochistky ktoré zabudli na seba.

subartic
31. okt 2023

Môj otec je ako otec skvelý , skvelý aj ako dedko , ale ako manžel je no ako to volá moja mama " chovný ". Nepamätám si ako decko , že by niekedy niečo uvaril ,alebo bol na nákupe, povysával alebo niečo upratal , vždy len mama. Keď zostal na dôchodku , ešte pracoval ale už len 1-2 dni v týždni , zvyšok sa doma nudil a teda vytiahol aj vysavač, alebo spratal linku . v septembri som si ja , moje dcéry , moja mama a svokra urobil dámsku jazdu v Tatrách a moja mam z môjho otca prišla skoro o nervy, neustále jej vyvolával čo si má dať z mraziaka, kedy už príde, že je sám že mu nemá dať kto jesť , až mamu tak dožral že mu niečo mimo nás povedala . Neviem čo , ale už jej nevolal , prežil , zvládol to . Všetko mal nachystané v mrazáku , ešte aj napísané čo si má v ktorý deň čo dať.

kofa77
31. okt 2023

@zitaje och, toto robi aj u nas muz, s tymi skrinami. Ja keby som bola na sude a sudca sa opyta na hlavny dovov rozvodu, poviem otvorene skrine. Aj v noci sa zobudim na to, ze vycitim, ked ich nezavrel a musim zavriet, inac nezaspim.

rebrambora
31. okt 2023

Ja zas neverim tym rozpravkam, ze to niekto zrazu prestane robit. Tak ak sa raz starame obaja o domacnost, tak sa neorestanem starat zo dna na den a zas ak som bol cely zivot zvyknuty, ze to niekto robi za mna, tak sa len tak nespamatam.
Tiez si to neviem popravde predstavit. Ja robim to, ty zase to. Od pracujuceho muza, ak som ja doma, by som necakala starostlivost o domacnost a naopak.

kofa77
31. okt 2023

Ja suhlasim s tym, ze slovenske zeny to prehanaju s tou starostlivostou o muza, su zamilovane, tak aj takto to prejavuju. Muzi si zvyknu a cakaju full servis stale.. ale dist masla na hlave maju aj matky synov, aj vsetky tie stereotypy, dcera musi vediet varit, upratovat, syn nie. Dufam, ze to he na ustupe, tento styl vychovy.

tanyag
31. okt 2023

@subartic
@viestta
@majlo1234
Ženy, ja som sa vyjadrila k tým radám a nie k tomu, že ak muž niečo doma nerobí...ale padli tu vo viacerých témach rady, ak bola nejaká hádka atď. že mu žena nemá dať pár týždňov a možno si ju muž začne vážiť...
Nepísala som o tom, že ak je lenivý a nič nerobí, tak sa mu má žena hodiť do postele a samozrejme sexom udrziavať vzťah určite nie...ale riesili tu ženy úplne prkotiny a od niektorých tu padli rady typu...ODMIETAJ SEX, NEDAJ MU, ATĎ. a on sa uvedomí...

Ale už keď ste to začali, tak ja osobne som osoba, ktorá nemá rada ak sa mi muž mieša v kuchyni, ak sa mi mieša do upratovania, prania atď. ja si s radosťou porobím všetko sama...kľudne nech s vyloženými nohami sedí pri telke...ale potom nech sa mi večer, v noci plnohodnotne venuje 🤣 ale to som ja...chápem, ak to majú ženy ináč...

viestta
31. okt 2023

@tanyag a ja zas hovorim Maj svoju hrdost. A k tej hrdosti patri aj to, ze sex ma byt z lasky, obojstrannej tuzby, potreby byt spolu, nie z povinnosti, nedajboze len preto, ze inac by mi zdrhol. Tuzba a potreba priamo suvisi s tym, ze ten chlap si ma cti ako zenu, ako manzelku, nie len ako domaci spotrebic, ktory je k dispozicii hocikedy... Je pravda, ze drobne spory sa urovnaju v posteli, ale zasadne problemy uz ani postel nezachrani.
Trestat odmietanim sexu nie je spravne, ale sex bez tuzby tiez nie je to prave orechove.

yanni
31. okt 2023

@subartic smejem sa. No su chlapi a chlapi. ja milujem mojho otca. Neviem, mozno este viac ako mamu. Alebo narovnako. Ale otec je uzasny. vari, pecie, ako si pamätam väcsinou vypekaval len on. A varit vie ako maly boh. Nie vazne, mama nevari rada. Jasne, musela, ked nebol doma ale inak vyvaral vzdy otec. Aj teraz, hlavne ked su nase baby na prazdninach. Co on s nimi vie vsetko porobit. Vie aj prat, poriadit, ozehlit ale to robieval pomenej. Ale nasi maju aj dom an dedine aj byt. Ako su na dochodku, tak sa o dom stara viac menej otec. Mama sa brble v zahradke, urobi väcsie upratovanie atd. Za mojich detskych cias chodil na velke nakupy otec alebo potom cela rodina. Mama pomenej, ona skor cestou z roboty cerstve pacivo a take drobnosti. Obidvaja vzdy pracovali, takze si to museli vsetko nejak podelit. A to mama este aj k babke chodila porobit a otec k svojim rodicom, tam sme chodili v lete vsetci pomahat. Ono volakedy ci zeny ci muzi tazko fyzicky pracovali. Teraz je vela ludi rozmaznanych dobou. Mame vsetky vymozenosti sveta, ktore nam pomahaju su zivot ulahcit a aj tak sa stazijeme. Aj volakedy sa robili dvanatsky a este aj na pole sa chodilo.

marca12
31. okt 2023

Mne raz pretiekol pohar trpezlivosti a asi 3 tyzdne som prenho nic neurobila. Ale poviem ti,ze ledva som to vydrzala. Mne ho bolo tak strasne luto hned v prvy den. Urcite to malo efekt,uvedomil si,ze aj on musi prilozit ruku k dielu. U nas to bolo tak,ze on podnikal a od rana do noci bol vo firme,mal manualnu podnikatelsku cinnost. Peniaze do domacnosti nenosil,lebo vsetko islo do podnikania . Cele mesiace ma stvalo,ze doma nic nespravi. Nechcela som od neho nic velke,len aby si po sebe odlozil tanier,natrusene omrvinky,aby si zo stola utrel. Len smutne bolo,ze jemu nevadilo,ze nie je navarene alebo upratane. Nakupit si jedlo vedel aj predrym,na poriadok si nepotrpi a prat si vedel dat. On nebol typ,ze ho mamicka obskakovala. Vedel vsetko robit,len bol pohodlny a rad vsetko nechal na mna. Urcite len 3 tyzdnova kura nepomohla,ale asi vtedy si zacal uvedomovat,ze musi trosku fungovat v rodine,aby som aj ja bola spokojna

tosomja
31. okt 2023

@lilitela nie. Ale po roku sme sa rozviedli, lebo aj keď pratal, varil, tak ma nelubil.

marsmykkok
31. okt 2023

@lilitela Tak hlavne, ak obaja pracujú, tú umývačku alebo raz za čas upratovačku si dovoliť môžu ak potrebujú. Ak nepracujú alebo jeden len na pol úväzok, nech niečo robí ten čo je skoro stále doma... A veľa na mňa reagovalo. Ale celkovo tu miešame 2 situácie. Prvá je tá, že žena je často doma viac času ako muž a tak napríklad denne musí obetovať 5 minút času aby naložila a vyložila práčku a nepovažujem to za tragédiu. A druhé sú muži neporiadníci, že sa doma nevyzuje pred dverami, že ak je pečivo nezoberie si tanier a všade sú omrvinky, že si ide vybrať košeľu a rozhádže celú skriňu. Toto by som doma nezniesla a s takým si ani nič nezačínala keby máme aj práce podelené na polovicu. Toto osobne nenávidím, ak niekto dospelí nevie udržiavať poriadok. To, že prať budem iba ja a podobne to mi neprekáža.

tosomja
31. okt 2023

A ešte mám jednu príhodu. Keď má nahneval môj terajší manžel. Som sa celý týždeň cítila ako slúžka. Okolo 4 deti som lietala ako handra, nič im nebolo dobre, a on sa zobral a išiel do garáže sa hrať s autom. Volala som ho, nech ich vezme von, lebo bolo asi 7 hodín ráno a oni už 3x jedli, a vkuse dones, prines, nalej, hladný som, hladná som, toto nechcem, tamto nedobre.
Tak som ho poslednýkrát poprosila, nech ich zoberie k sebe lebo sami od seba von ani za toho oneho...
Nepomohlo. Tak som ignorovala aj ja ich potreby a keď niečo chceli, ...tam máte tatika. Zrazu nechceli nič.
No nenavarila som ani obed, ani večeru, ani nepopratala a hrala som sa s nimi iba. Prišiel dnu asi o 15hod. Všetky deti okolo neho, že sú hladné. A on, že čo mamka varila. Hrnce prázdne, v chladničke naschvál nič. Lebo stihli pojest už na raňajky. Musel sa postarať, keďže v živote nevaril, jedine tak možno kukuricu. ...
Deti že chceli kurča a ryžu. No on nevedel ani že to treba dať korenie, kúpil kurča, ryžu, uvaril, nič som mu nepomohla. Samozrejme, neochutil, ani kurča, žiadna masť, šťava, ryža rozvarená, neochutená. Plakali všetky deti, že im to nechutí. A on s takými smutnými očami povedal, že už bude počúvať 🤣🤣
Nemôžem povedať, pomáhal vždy, ale keď boli u nás aj jeho detí, tak nejak vždy utekal od zodpovednosti. Teraz už nedovolím. Jeho deti, jeho starosti. Urobí všetko sám od seba, len nech ho netyram s varením. 😃

mclissa
31. okt 2023

Mojho by som tym nenahnevala, navaril a opral by si sam. Ale co ma stvalo kazdy den nosi koselu, v lete si ju zroluje po lakte a takto mi to daval do prania. A ja rano chcem dat rychlo prat, cosi kdesi sa pomoceme, tak medzitym moze byt oprate. A ja ako debil aby som mu vzdy tie rukavy odmotavala. Povedala som mu raz, dvakrat, trikrat a stale mi robil to iste. V jeden pekny den som sa ponahlala a uz tam mal peknu kopku a zas rukavy zmotane. Chytila som celu tu kopku a smarila som ju von oknom. Pochopil! Uz mi rukavy odmotava. Sem tam sa stane, tak ju len vyplestim po nom z kupelky, alebo nahodim pohlad a uz odmotava.

kamatopo
31. okt 2023

No toto môže naozaj poradit žena, ktorej takáto situácia nehrozí. U mňa je to trápne niekoho takto trucovito upozorňovať na to,že si ma má vážiť. Ak dospejeme k takémuto štádiu vo vzťahu tak to je koniec vzťahu. A ak by došlo k takémuto deleniu tak skôr by som na to doplatila ja, končím už vtedy keď nastane večer a muž by nezakuril😂. To že mám pre seba navarené by mi bolo prt plátne😂😂😂a to nehovorím o iných veciach čo robí on v domácnosti a o ktorých nemám ani páru. Pokiaľ nie je úcta a láska tak nie je ani cesta.

kamatopo
31. okt 2023

@mclissa tak niekedy treba troška ukázať čo sa nám ženám neľúbi😂😂

tanyag
31. okt 2023

@viestta ale veď o tom celý čas píšem, že trestať odmietaním sexu nie je správne...len asi to nebolo pochopené 😉 ja som sa nikdy ako "spotrebič" necítila a v žiadnom prípade som sa s partnerom neudobrovala sexom...ako som spomínala predtým, ja som len napísala na margo tých rád, že nevariť, neprať, neupratovat, a ja som pridala ešte nesexovať 😉
Každému vyhovuje niečo iné...mne to, keď sa mi muž nestará do domácnosti...iným zase niečo iné 😉