icon

Napäté rodinné vzťahy na oslave

10. apr 2025

Ahojte. Cez víkend chystám oslavu dcére aj sebe. Pozvala som svokrovcov a švagra. Problém ale je v švagrovej priateľke, bola to niekedy moja kamarátka, najlepšia. Ja som ich dala dokopy. Od kedy sú ale spolu, môj život sa zmenil. Svokrovci si ju dali na piedestál, jej dieťa berú na výlety, kupujú im darčeky a ja s ich vlastnými vnúčatami som na vedľajšej koľaji Nevadí im, že je to slobodná matka, ktorá si prácu našla cez známosti, mestský byť dostala tiež v čase keď bola nezamestnana a zjavne vie využívať systém. Každopádne, ju som nepozvala - logicky. Dnes mi ale svokra volala, že keďže je oslava u nich doma, dotyčná tam príde. Že ju berú rovnako ako mňa (nie som ešte vydatá za ich syna). Poraďte čo robiť? Neželám si ju ani na našej svadbe, snúbencov brat tam ale byť musí - bude svedok. Prípadne, čo by ste robili vy? Porozprávam sa so svokrovcami?

kittykat22
10. apr 2025

tvoja diagnoza sa nazyva - sama sebe nepriatelom.

abbey1
10. apr 2025

A brat tvojho priateľa je nespokojný? Či prečo riešiš, ako on trávi svoj voľný čas? Majú sa radi, chcú byť spolu.

sss777
10. apr 2025

Prečo ti vadí, že sa budúci švagor stará o jej dieťa a berie ho na výlety? Veď tvoje deti majú svojho otca, snáď ich berie on.
A prečo ti prekáža, že dáva najavo svoj finančný status? Veď to je jej vec. Keď ti vadilo, že vás berie do mekáča, tak si tam jednoducho nemala ísť.

autor
10. apr 2025

@sss777 môj pracuje v zahraničí. Keď príde domov, jasne že niekam ideme, ale väčšinou sú to len výlety v blízkom okolí. A vždy dookola to isté. My nemáme také možnosti ako ona. Ani finančné...aj auto máme v stave, že na dlhšiu cestu by sme už ísť nemohli.
A keď je to ujo, prečo by ich nemohol niekam brat? Aj ja som chodila na dovolenky s ujom. Je to úplne normálne.

bessie12
10. apr 2025

Daj sa do kľudu a prestaň na ňu žiarliť. Aj keď si to nechceš priznať, že na ňu žiarliš, tak je to tak. Stačí si prečítať ako a čo o nej píšeš.
A za ďalšie ani ty nie si manželka, ale len priateľka. Tak isto ako aj tvoja kvázi švagriná. Nerob zo seba, že si niečo viac ako ona, pretože nie si.
Prepáč, ale ja nemám rada ľudí, ktorí si myslia, že sú niečo viac ako niekto iný, pretože neviem čo...

simik22
10. apr 2025

Ja nenam slov, ty sa čítaš? Si uvedom, že tvoj švagor ma svoj život… vraj on nemá čas na tvoje deti…tebe vadilo, že tvoja kamarátka kupovala darčeky tvojim deťom… kameňom úrazu v tej rodine nebude ona, ale ty…myslím, že skôr ona prerušila kontakty s tebou, a ty to nejdes predýchať..

a_andrejka4
10. apr 2025

Pocuj, podla tvojich sprav ty si topka, na teba nikto nema a idealne bude, ked budu vsetci okolo teba a tvojej riti iba behat aby si bola spokojna 🙂... si mimo žena 🤯

koniarova
10. apr 2025

Musí to byť riadna sviňa, keď tvojim deťom kupuje darčeky a platí mekáč. A svokrovci ju majú radi asi tiež preto, že im niečo kúpila. 😂😂😂😂 Aj švagor je hovado. Obľúbiť si cudzie dieťa a venovať sa mu. 🤔🤔🤦🤦 Otrasné

sss777
10. apr 2025

Ale ona nemôže za to, že nemáte také finančné možnosti. Každý si to zariadi najlepšie ako vie. Ona pracuje, zarobí, tak môže chodiť po výletoch.
To, že tvoj frajer pracuje v zahraničí, bolo predsa vaše rozhodnutie, za to ona tiež nemôže.
A jasné, že je normálne chodiť na výlety s ujom, ale stačí aj raz za pol roka, on má predsa svoj život a vaše deti majú svojich rodičov.

dskjhfdlkdjhl
10. apr 2025

Ty vobec nezavidis, len Ta ide od zavisti rozdrapit.

vkatush
10. apr 2025

Ty musíš byť troll alebo lietadlo, lebo čo odpoveď, to perla 😂😂
Nežiarlim, ale ju majú radšej a ona má peniaze, ja nie.
On je zneužívaný, lebo sa stará o cudzie decko, ale hajzel jeden nezoberie moje dve pokrvné na výlet.
Chcem oslavu v ich dome, ale nechcem, aby tam niekoho mali, koho si ja neprajem (na to sú reštaurácie s uzavretou spoločnosťou).
Bola to moja najlepšia kamarátka, ale je to závistlivá zlatokopka, čo všetkých ľudí a systém chce využívať (inak, tu ani trošku nevidíš tú iróniu??).
Svokrovci by mali mať radšej mňa, lebo som tam dlhšie a urobila som im vnúčatá, aj keď ich syn si ma nechcel zobrať, až teraz po 8 rokoch.

Sú spolu rok. Och, ako im prajem, aby stihli zásnuby a spoločné bývanie ešte do vašej svadby.
Každá iná by sa tešila, že najlepšia kamarátka sa jej možno stane reálne rodinou. Nieeeee, ty budeš žiarliť a urážať sa (možno preto, že ona to stihne skôr ako za 8 rokov?)

Aspoň sa nehraj na chutnú, že ty za nič nemôžeš. Možno si tie vzťahy medzi vami dvoma dosrala ty svojim správaním. Na rovinu povedz, že ťa to serie, že už nie si miláčik (takmer) nevesta rodiny a že máš konkurenciu aj v nej aj jej dieťati. Všetci máme právo na emócie, aj tie negatívne ako je závisť, žiarlivosť. Ale pomenuj to aspoň tak, ako to je.

pribinak
10. apr 2025

Zlatko….. prestaň tak strašne žiarliť lebo tá z toho drbne

A nepoužívaj slovo logicky, lebo c tom čo ty píšeš nie je nič logicke, protirečíš si vo všetkom

Nežiarli a budeš mat krajší život

lalenka33
10. apr 2025

Ako môže ona zato, že napriek tomu, že tvoj chlap robí v zahraničí nemáte na nové auto a chodíte len na výlety v okolí? Závidíš jej všetko. Ona nemôže zato, že jej frajer sa stará o jej deti a tvoj sa o vaše nestará lebo maká v zahraniči a aj tak nemáte ani na auto. Choď makať aj ty, kúpte si auto, pozývaj svokrovcov do reštiky. Problém je v tebe a nie v nej. Je smutné, že tvoj frajer robí v zahraniči a môžte si dovolit menej, ako oni, pracujuci na SR. To, že si našla prácu po známosti je jej šikovnosť. Kde to tak dnes nefunguje? Dobre miesta sú rozdané po známosti. Vždy to tak bolo, je a bude.
Teba by som nechcela ani za komošku, nie to ešte švagrinú alebo nevestu.

januska12323
10. apr 2025

Mňa by zaujímalo ako ti tak strašne ublížila okrem zhodenia ťa z piedestálu aka jedinej a najlepšej skoronevesty. Lebo z toho čo píšeš len žiarliš na podľa teba logické veci.

evatko
11. apr 2025

No mna odvezu. Ty si si proste zvykla, že keďže nemáš doma chlapa, švagor zabezpečuje aktivity pre Tvoje deti, trávi s Vami voľný čas, chodí na kávu.
Haloooo? Ale nastala zmena. Už si rieši svoj vlastný život. Má naň výsostne právo. Čo si čakala, že do smrti bude len a len Tebe k dispozícii? (Btw ani to nie je bežné, či už ma alebo nemá svoju rodinu)
A LOGICKÉ, prirodzené a správne je, že trávi čas s nimi. Či si čakala, že oficiálne tvoria pár, ale čas si spraví len pre Vás, pre nich nie? Počula si uz o tom, že nie je bežné, aby ujo suploval otca? Tak nech príde Tvoj partner zo zahraničia, očividne tam aj tak nič nezarobí, keď si nemôžete dovoliť "výlet ďalej ako na ihrisko", či poriešiť auto. A trávte čas vo Vašej neoficiálnej rodine. Alebo, ak sa chces povyšovať nad kamarátku a brata Tvojho partnera, vezmite sa. Ste na rovnakej úrovni. Máte rovnaký status. Ani Vy, ani oni nie ste manzelia. A nechápem, prečo sa tváriš akoby oni boli totálne menejcenni, zato, že sú spolu len rok. Lebo Ty si spoznala svojho chlapa, otočila čarovným kľúčikom a prvých 7 rokov preskočila a hneď ste boli osem rok spolu.
A taký príklad, pre zakomplexované ženy ako si Ty:
Keby si bola partnerka moja brata, ma oslavu Ta nepozvem. Lebo my sme manželia 24 rokov, a máme viac detí ako Ty. Ty sa so svojím partnerom/ druhom/ priateľom/ frajerom ešte stále môžeš rozísť, čo ja už určite nie....
(Dúfam, že si pochopila a našla v tom Tvoje slová).

marca12
11. apr 2025

Si ty vobec normalna? Ved je logicke,ze sa venuje parrnerky a jej dietatu,ked s nou tvori par. Snazila som sa ta pichoout,ale dupes tu ako ohrdnute,ziarlive dieta. Ako kamoskanti bola dobra,ale teraz ked je so svagrom ju neznasam. Co si sa jej zdoverila s neverou,ze sa tak bojis,ze to vykeca? Mas ponaucenie dobuducna nevesat vsetko kamaratke. Su veci,ktore si treba nechat len pre seba.

felycity
11. apr 2025

Prvé, čo mi napadlo je, že vlastne na čo robíš oslavu s ľuďmi, keď s nimi nie si ok? Môžeš sa čertiť, koľko chceš, poľda toho, čo píšeš si vzťahovačná a zbytošne to sama tenzuješ. V prvom rade sa nauč žiť tak, že sa neporovnávaš a nerieš kto komu čo ako získal a aký má s kým vzťah. Ty si ži svoj život . Buduj si svoj vzťah so svokrovcami, je na tebe ako to bude, ak tie vzťahy sú zlé, nerob oslavu. Ak ti vadí kamoška, tak nepozývaj ani švagra, ale rátaj s tým, že tie vzťahy sa výrazne zhoršia. Nevoem si predstaviť ako si predstavuješ oslavu, ež ju nezveš a jeho áno ak sú partneri, bud oboch alebo nikoho. nAk si chceš určovť pravidlá tak len vo svojom byte, u svokry musíš rešpektovať jej pravidlá. A stojí ti to za to? Toto porvnávanie a či bude alebo nebude raz jeho žena? Ži svoj život a nerrieš ju/ich.

maickamf
11. apr 2025

Ty chystas oslavu sebe aj dcere u svokrovcov?
Preco nie u seba?
A tam si pozvi koho chces. Svokrin dom, jej pravidla.
S rodicmi ako vychadzas? Alebo celkovo rodina z tvojej strany?
Podla tvojich komentarov mi to pride, ze ti vadi, ze sa uz svet netoci okolo teba a tvojej dcery.
Co take ti ta kamoska spravila, ze sa zmenil tvoj postoj voci nej?

palicka
11. apr 2025

@felycity no prečo- pre darčeky? 🤣

palicka
11. apr 2025

Autorka- už naposledy. Spamataj sa, aj keď o tom pochybujem, že to dáš… ak máš malo peňazí, chod pracovať! Ak sa nemá ko o deti postarať, prišiel čas (neskoro) sa zamyslieť, prečo ste si ich x priviedli na svet skôr, ako ste si zabezpečili základne životne potreby. K výletom- tisíce ľudí žije aj bez výletov v blízkom okoli. Ak na to nemajú, rodičia sa im venujú doma bez toho, aby museli závidieť susedom, bratrancom… ktorí idú päťkrát do roka k moru! Tvoj švagor si našiel priateľku, verím, že čoskoro manželku, ktorá ma dieťa. Je krásne, že ho nielen on, ale i ostať a rodina (žiaľ bez teba) prijala. Ak nezmeníš svoj postoj, ty sama sa z rodiny tvojho rovnako stále len priateľa vytesnis. Vieš, možno ti to nikto nepovedal, ale on je stále len tvoj priateľ. A môže ním byt aj ďalším x rokov ( a rovnako nemusí, zvlášť, keď žijete vlastne oddelene). Tak sa spamataj a nechaj kamarátku a jej priateľa (lebo to vlastne nie je tvoj švagor) a jeho rodičov ( lebo to nie sú tvoji svokrovci) žiť život tak, ako im vyhovuje.

beataxxx
11. apr 2025

Na Tvoju a dcerinu oslavu pozyvas len partnerovych rodicov? Ja by som v prvom rade pozvala tych svojich…..ak uz neziju, tak sa ospravedlnujem…..

dennissa16
11. apr 2025

A tvoj muž co na to všetko hovorí? On bude vlastne na tej oslave, či ako?
Ja si okrem toho, že závidis tej kamarátke myslim, že ty ešte aj žiarlis na ŠVAGRA.
Nemala si ty pomaly bližší vzťah s bratom ako s mužom, keď je prec?

miskakyska
11. apr 2025

Všetko Ti vadí ale že s chlapom ziješ nadivoko osem rokov, máte dve deti Ti nikdy nevadilo??.... keď si už taká detailistka?

Svokra Ťa pozvala k sebe domov ..nachystá Ti oslavu,áno??...a ty jej budeš diktovať kto je u nej ďalej vítaný a kto nie??..koho má pozvať do svojho domu??...dobre..no...aj tak sa dá🙄😃

really8
11. apr 2025

Ja ta chapem, je uplne logicke ze to tak tazko zvladas ked jej nesiahas ani po clenky a nemozes si dovolit ani zlomok toho co ma. Tazke zit s tym pocitom

zmrzlinka2021
11. apr 2025

Autorka, tvoj problém je že
- tvoj priateľ je neprotomni, žije si svoj život mimo rodiny
- stále ste na tom finančne biedne, aj napriek tomu že tvoj priateľ išiel od vás preč

Uvedomujes si, že si na Tom rovnako ako tá žena?

kitycat
11. apr 2025

Ty si hlavne uprac u seba doma 😂

Tvoj chlap v zahranici, kde je uplne zbytocne lebo tam zarobi 💩
Ty si prisla o au-pair lebo sa ti uz nechce furt sama 2 deti obriadovat

Tu oskavu si klzdne u vas mohla robit, ved vas je malo

A ta kamoska je uplne v pohode. Mozno trochu vyuzila system (mestsky byt- vsak ho nedemoluje ako ini asociali), este vas aj pozve, aj hracky kupi.
Ziarlis na jej financnu gramotnost, vie sa s tym obracat. Je priatelska a travi cas aj u priatelovej mamy

Ty nemas ani svojrovcov ani svagra a ani muza...po 8 rokoch 🙈

autor
11. apr 2025

Neviem prečo tu ťaháte moju rodinu. Moji rodičia a súrodenci žijú, ale nesadli si s partnerovu rodinou. Takže oslavy robíme dvakrát. Je to úplne normálne, veľa ľudí to takto rieši, najmä keď ja som z veľkej rodiny (mám 4 súrodencov). Moja rodina s týmto nemá nič.
A partner tiež nie je nadšený, že by tam jeho brat mal prísť opäť s nejakou inou babou. Plus, naozaj nemáme peniaze na rozhadzovanie a ja sa tak musím postarať nie o jedno, ale hneď dve miesta navyše čo sa stravy týka. Napríklad aj čo sa svadby týka. Prečo by mala byť ona na mojej, keď my na ich, ak nejaká bude, nebudeme? Vravela mi, že keď sa raz bude vydávať, pôjde na úrad a vezme sa len v prítomnosti rodičov. A môj švagor má rovnaký názor, keby bolo na ňom, ani rodičov tam nevola.

autor
11. apr 2025

@kitycat lenže môj chlap zarobí, ale narozdiel od nej, my bývame vo svojom. Máme hypotéku, máme aj iné výdavky, ktoré ona riešiť nemusí. Máme dve deti, ktoré sú malé, jej ma už 7 rokov, už nie je také náročné.

ivik4
11. apr 2025

Komenty necitam ale Teba preco iritujr ze dostala byt a pracu cez znamost ? 😄
Ked je potrebne na to upozornit..
Ako chapem ze Ta sere ze ju a jej dieta maju radsej, ale toto ?
K tomu celemu, je to ich dom. Nespravis nic a tiez je to sproste voci svagrovi. Sice aj voci Tebe ( len skrz oslavu tvoju) 💁🏻‍♀️
Preco nerobis oslavu u Teba...

silvi70
11. apr 2025

autorka, dopraj a bude ti dopriate.