icon

Napäté rodinné vzťahy na oslave

10. apr 2025

Ahojte. Cez víkend chystám oslavu dcére aj sebe. Pozvala som svokrovcov a švagra. Problém ale je v švagrovej priateľke, bola to niekedy moja kamarátka, najlepšia. Ja som ich dala dokopy. Od kedy sú ale spolu, môj život sa zmenil. Svokrovci si ju dali na piedestál, jej dieťa berú na výlety, kupujú im darčeky a ja s ich vlastnými vnúčatami som na vedľajšej koľaji Nevadí im, že je to slobodná matka, ktorá si prácu našla cez známosti, mestský byť dostala tiež v čase keď bola nezamestnana a zjavne vie využívať systém. Každopádne, ju som nepozvala - logicky. Dnes mi ale svokra volala, že keďže je oslava u nich doma, dotyčná tam príde. Že ju berú rovnako ako mňa (nie som ešte vydatá za ich syna). Poraďte čo robiť? Neželám si ju ani na našej svadbe, snúbencov brat tam ale byť musí - bude svedok. Prípadne, čo by ste robili vy? Porozprávam sa so svokrovcami?

autor
11. apr 2025

@unicornlady ja neviem že či im niečo povedala. Dôkaz nemám. Ale odkedy je ona u nich ako doma, správajú sa ku mne inak. Ja jej už proste neverím. Aj ona mi vravela veci z minulosti a zdôverila sa, ale u mňa je to ako v hrobe.

mamina7070
11. apr 2025

porozpravaj sa so svokrovcami urcite nech vedia co si zac

elli333
11. apr 2025

Tak uz mi to dava trosku zmysel preco ju tak neznasas. Proste o tebe vie veci, ktore nechces aby sa partnerova rodina dozvedela. No tak to bohuzial, zivot naozaj pise zaujimave scenare 😀, mozes tomu trebars vraviet aj karma. Ona im to ani povedat nemusi, ze co si vystrajala, teba uz proste navzdy bude zrat ten strach, ze to prezradi

deedol
11. apr 2025

autorka, ak si realna, kvoli detom chod najprv k psychologovi a povedz mu vsetko toto, co si napisala sem. kludne mu aj daj precitat temu. lebo ako tu niekto velmi mudro napisal, deti nasavaju, co vidia, a ak nechces, aby raz mali rovnake pocity ako ty teraz (co urcite nechces, lebo vidiet, ze trpis), tak to musis vyriesit co najskor, kym su male. je az strasidelne, co pises, a ze si to neuvedomujes a pripada ti to "normalne".

dennissa16
11. apr 2025

@mamina7070 podľa mňa už dávno vedia, resp sa boji, že by mohla kamarátka niečo nepekne povedať..

Nuž autorka, keď sa tak trasies, asi to nebudú pekne veci, co si na nich narozpravala, že?

dennissa16
11. apr 2025

@elli333 presne

bielasovicka
11. apr 2025

No už chápem prečo si stále slobodná........

bielasovicka
11. apr 2025

A myslím, že tvoja kamoška sa vydá skôr ako ty, s tvojim 8 ročným snúbencom.Ved on dobre vie, prečo si ta nezobral

pralinka86
11. apr 2025

Hole fakty bez citoveho a emocneho podkladu su:
Obe ste priatelky, je jedno koľko rokov. Partneri sa rozchadzaju aj stávajú manzelmi aj po 6mes aj po 10r.

Ci sa ti to paci alebo nie, ste viacmenej na rovnakej pozicii.
A nemozes ovplyvnit druhych (svokru) ak je jej niekto sympatický a chce ho mat u seba.
Dalsia vec, do buducna mas ponaučenie, oslava na neutralnom uzemi, ak chces to mat uplne pod kontrolou. Neviem ci ides aj upratovat pred a po oslave u svokry, to nie je len, ze vsetko organizujes. Ona si do svojho sukromia pusta ludi, deti mozu jej vbehnut do skrin, rozbiť pohar a pod.. nie vsetko vies ustriehnuť.

A napríklad ja nechapem, ako moze jeden clovek tak nenavidiet druheho, ked boli kedysi kamarati a odsudzovať ho preto, ze ma toto a hentamto a vsetko sa udeje viacmenej zrazu. Vtedy ti nevadila jej minulost? Teraz ti vadi, ze akoby naplna tvoje miesto v tejto rodine.
Ale je normalne, prirodzene, ze rodina sa rozrasta. Nemas preco ziarlit. A ano, je to žiarlivosť a skoro az posadnutosť jej osobou.
Preco nie ste kamosky opat, aka by to bola super rodina, mate deti, spoločnú svokru, mozte sa u nej stretavat, niekde inde. Klobuk dole, ze svokra prijala jej dieta. Predstav si to male. Ako tvoje. Rozides sa s chlapom, najdes druheho, mas 2 deti, jeho rodina odignoruje tvoje deti, lebo nie su ich. Moze sa ti to stat, je 50% sanca.
Vsetko je v hlave, nesud druhych, nekaz sebe aj detom zivot. Neprenasaj svoje emócie na druhych. Akceptuj zmeny v zivote. A neplet svadbu a podobne záležitosti sem. Kalkulujes uz dopredu a nie pekne.
Týmto pristupom k zivotu si ten zivot len komplikujes a zatvaras dvere.. budes to ty, koho ludia nebudu mat rady a nebudu pozývať (ak ti na tom tak velmi zalezi - comu sa naozaj cudujem). Ale tak kazdy mame hodnoty inak nastavene v živote
Zamysli sa, mas zivot pred sebou, nevies co bude raz

veronikaszabova
11. apr 2025

Fuuuuu, zeno! Spamataj sa. Si tak zatrpknuta, zavistliva...az sa mi chce z teba grcat. Dakujem Bohu za dve super svagrove. Teba mat v rodine, stahujem sa od teba co najdalej. Fuj 🤮

pralinka86
11. apr 2025

A este mi neda, to je take "uzasne".. starat sa do druhych, rozberat druhych zivot s inymi ludmi, ci uz doma, s kamratmi, na fore. Rozoberat kto co kolko ma, odkiaľ to ma..
no nech ma! Kazdy kraca vo svojich topankach, ma svoju rodinu, zivot
Co nas po druhych, neporovnavam seba ani deti ani iných

bielasovicka
11. apr 2025

@pralinka86 áno teraz jej to už vadí. Pretože sa bojí ze na ňu niečo prezradí, co by sa svokrovci a ostatní nemali dozvedieť. Určite tu je ten problém. Preto jej na nej už všetko vadí.

maryetta
11. apr 2025

Citam citam a nechapem. Aktoto nie je ziarlivost a rivalita tak co??
Skus popracovat na sebe a porom na vztahoch.

abbey1
11. apr 2025

Ty si si spackala život, nemáš manžela, partner je stále preč, ty sa neznášaš so svetom, tvoja rodina sa neznáša so svetom a štve ťa, že niekto dokáže byť v živote spokojný a hrať i s kartami, ktoré dostal.
Za 8 rokov ste neboli schopní sa vziať, peniaze nemáte a teraz radšej použijete peniaze od rodičov na svadbu. Veď to je na smiech.
Tvoja rodina žije dákeho, partnerovu rodinu si zbeoeiatelíš, jeho brata tiež. Nuž, čaká ťa krásna budúcnosť

mirka0677
11. apr 2025

@maryetta a tá sebestrednosť, že všetko sa má točiť okolo nej ( akože nárokovať si, aby švagor/ešte vlastne nie švagor- trávil s nimi viac času, hoci už má vlastnú "rodinu" - a vôbec si neuvedomiť, že on jej deti nemusí brať ale že nikam a nikdy.. že u starých rodičov jej deti nie sú stredom pozornosti ani ona... že hoci je už s partnerom 8 rokov, ani náhodou si nešetrí na svadbu, lebo veď rodičia zaplatili súrodencom, tak aj jej,.. ja normálne obdivujem ľudí s takýmto sebeckým rozmýšľaním. Len potom môžu ostať neštastní a zatrpknutí, keď sa nedeje ako si predstavujú a spravia nešťastnými aj vlastné deti.
A závidieť, že iným sa darí, ale nie podľa jej predstáv, že si to tvrdo odmaká, ale že je niekto šikovný (nehovorím, že zlodej) a dostane niečo "nezaslúžene" - byt, prácu, vysoké výživné. Mne bolo tak smutno, keď som to tu čítala.

autor
11. apr 2025

@mirka0677 lenze švagor nemá vlastnú rodinu. Ona je jeho frajerka a to dieťa nie je jeho.

huxy
11. apr 2025

No, autorka, ty si tak strašne zákerne žiarlivá.... Čím konkrétne ti ublížila alebo sklamala že ju tak neznášaš? 🤔

abbey1
11. apr 2025

Ani tvoje deti nie sú jeho.

maryetta
11. apr 2025

@mirka0677 mne bolo trapne to citat. Nieto napisat resp to zit a ocakavat.... ze svet sa zacne tocit do opacnej strany 🙈

autor
11. apr 2025

@abbey1 sú to deti jeho brata. Aj jeho krv. Vidíte ten rozdiel? O jej dieťa by sa mal starať jej ex - hokejista, nie len prachmi ale aj dovozu na krúžky a podobne. Ma aj brata, aj rodičov. Oni by mali byť ti, ktorí jej pomôžu keď nestíha. A nie cudzí človek. Ja by som napr svoje deti cudziemu nikdy nedala do auta.

dennissa16
11. apr 2025

🤦🏼‍♀️😆 co tvoj komentár, to perla.

really8
11. apr 2025

Cudziemu hej? Autorka vies ako sa hovori detom pocatym mimo zvazku? Ked uz sa ides robit lepsia?

autor
11. apr 2025

@really8 nerozumiem. Ja mám obe deti s mužom, ktorého si idem vziať.

abbey1
11. apr 2025

Počúvaj, nemáš ty tie deti s tým bratom? Jeho krv. To by sedelo.

autor
11. apr 2025

@abbey1 to čo si dovolujete?

abbey1
11. apr 2025

Ja si často na koni poviem, že toto už je strop, ako môže jeden človek žiť a premýšľať. No a bum! Potom príde ďalšia story.

maca1984
11. apr 2025

Ty nemôžeš byť skutočná.
Určite si nakreslená 🙈

really8
11. apr 2025

Viacerym veciam nerozumies to vidim ze si mimo. Mas nemanzelske dieta, rovnako ako ona. Nie si ani o chlp lepsia. A ze si ho ides vziat? Ako to ze sa to este nestalo? 8 rokov a dve deti ho nepresvedcili? Ci cakas az babka s dedkom nasetria?

abbey1
11. apr 2025

Ja sa pýtam. Mnohé by to vysvetľovalo. Žiarlivosť, na rokovanie si na jeho čas, pomoc.

really8
11. apr 2025

@abbey1 inak aj mna toto napadlo asi dve strany dozadu