icon

Napäté rodinné vzťahy na oslave

10. apr 2025

Ahojte. Cez víkend chystám oslavu dcére aj sebe. Pozvala som svokrovcov a švagra. Problém ale je v švagrovej priateľke, bola to niekedy moja kamarátka, najlepšia. Ja som ich dala dokopy. Od kedy sú ale spolu, môj život sa zmenil. Svokrovci si ju dali na piedestál, jej dieťa berú na výlety, kupujú im darčeky a ja s ich vlastnými vnúčatami som na vedľajšej koľaji Nevadí im, že je to slobodná matka, ktorá si prácu našla cez známosti, mestský byť dostala tiež v čase keď bola nezamestnana a zjavne vie využívať systém. Každopádne, ju som nepozvala - logicky. Dnes mi ale svokra volala, že keďže je oslava u nich doma, dotyčná tam príde. Že ju berú rovnako ako mňa (nie som ešte vydatá za ich syna). Poraďte čo robiť? Neželám si ju ani na našej svadbe, snúbencov brat tam ale byť musí - bude svedok. Prípadne, čo by ste robili vy? Porozprávam sa so svokrovcami?

abbey1
11. apr 2025

@really8 To by bola telenovela ako vyšitá, či v Brazílii i písaná.

isis234
11. apr 2025

@autorka ..citujem.. iné by bolo, keby už boli zobrati alebo mali spoločné dieťa ako ja s ich druhým synom. Takto mi to príde zbytočne, pretože vzhľadom na jej minulosť a minule vzťahy som presvedčená, že im to spolu dlho nevydrzi .....
Ste v podstate seberovné. Máte priateľa. Nie manžela. Svokrovci vás obe vidia v rovnakej pozícii. To, že ty s ním máš 2 deti, kto zaručí, že s ním budeš naveky?
Nie je pekné, že tvoja "bývalá" kamarátka rozpráva veci, ktoré si jej hovorila.
Ako ti radili vyššie. Urob oslavu v byte. Lebo ak si u svokrovcov, podmienky si kladú oni. Svokrovci sú doma.

irusa
11. apr 2025

no ty si ,,iná,, liga ..... daj sa dokopy...závisť nie je dobrá vlastnosť

isis234
11. apr 2025

..citujem...Ja som ich dala dokopy. .... Autorka, prečo si ich dala dokopy? Teraz ti to vadí. Vedela si o nej takmer všetko. V tom je problém.
Nerieš kamošku. Venuj sa svojej rodine.

januska12323
11. apr 2025

Ty si fakt na hlavu.
Dámy, nenájde sa tu jedna, ktorá tú slečnu pozná? Indícií je viac ako dosť. Zaslúži si vedieť koho má v blízkosti.

feuille
11. apr 2025

Nejde o to či je manželka alebo iba priateľka pri dnešnej rozvodovosti 🙈 ale jej deti sú ich vnúčatá a kamoskine dieťa im nie je nič. O pol roka ich už nemusí ani poznať. Takže áno, autorka ma v tomto pravdu, že ona a jej deti by mali byt pre svokrovcov prednejšie ako nejaké cudzie dieťa, úplne ju chápem. Ale nepozvať ju za to na oslavu a svadbu??

sima234
11. apr 2025

@feuille ale to, že je s priateľom 8 rokov a má s ním 2 deti neznamená, že o pol roka nemôže ona byť sama s 2 deťmi. A ona nežiarli iba na priateľku, ale hlavne na to, že priateľov brat sa jej venuje aj jej dieťaťu a neberie už na výlety jej deti ani sa im nevenuje, kedy ona chce.

mirka0677
11. apr 2025

@autorka ale on chce s partnerkou a jej dcérou evidentne tú rodinu vytvoriť (lebo rodina nemusia byť len pokrvní príbuzní), tak preto sa tak stará, aj keď by sa podľa teba mal starať niekto iný. Podľa mňa je v tomto skvelý. a jeho rodičia (tvoji zatiaľ ešte nie svokrovci) tiež, že prijali po takom krátkom čase v podstate cudzie dieťa.
Veď keď ti ide o to, aby tvoje deti chodili na výlety, na ktoré ich ty nemôžeš brávať, popros svojich rodičov alebo súrodencov, máš ich troch, či koľko. Tiež sú to ich pokrvní príbuzní.
A skús bratovi svojho partnera povedať, čo si napísala tu: že jeho partnerka je s ním len preto, aby ti ublížila a jeho po čase opustí, lebo on nie je jej liga.. že čo ti na to povie.
@feuille ale to, že sú jej "svokrovom" jej deti menej dôležité vidí asi len ona. Lebo predtým mali plnú pozornosť, keďže boli samé a teraz je tam tretie dieťa, hoci teda nie pokrvné.

feuille
11. apr 2025

@sima234 asi mali jej deti so švagrom naozaj pekný vzťah a teraz už na ne kašle. Stále sú bratove deti viac rodina ako úplne cudzie dieťa 🤷‍♀️ podľa mňa to jej vadí

sense
11. apr 2025

@mirka0677 presne hlavne po Tom čo ich dala dokopy. Si ten chlap pomyslí že jej už úplne preplo....

sense
11. apr 2025

@isis234 nuž lenže ona ani nevie naozaj respnnema dôkaz že im niečo povedala, to si len myslí lebo zrazu nie je stredobodom pozornosti a už sa ta pozornosť delí medzi viacerych

sense
11. apr 2025

@feuille nuž ak by chcel chlap so mnou vytvorit rodinu a kaslal by na moje dieťa , hoci od začiatku vzťahu vedel že mám dieťa tak nečakám ani rok aby som ho poslala do prdele a už vôbec by som ho s dieťaťom nezoznamovala. Pretože buď nás chcel obe alebo ani jednu
Ani tu dotyčná už nemusí byť po ďalšom polroku alebo roku "rodina"

sima234
11. apr 2025

@feuille áno, suploval otca, ktorý robí v zahraničí. Ale veď aj on má právo na svoju rodinu a je práveže pekné, že priateľkine dieťa má rád. Tak potom, čo je to zo strany autorky, ak nie žiarlivosť.

michelle567
11. apr 2025

Tu sa ani neoplatí nič písať 😃 šak keď je podľa autorky normálne že deti chodia s ujami na dovolenky nech ich teraz berie dajaky ujo z jej rodiny šak píše že sú 4. Nemusi jej švagor okolo zadku skákať, on nemôže za to že jeho brat robí v zahraničí. Nech teda príde robiť domov a on berie deti na výlety keď nevie zarobiť ani na normálne auto. A že 7r dieťa je finančne menej náročné? 😃 Tak to si počkaj autorka kým deti povyrastu a uvidíš...

lubkavargova1
11. apr 2025

chudak svokrovci...tato bude idealna nevesta a svagrinka

amaro
11. apr 2025

@lubkavargova1 A ktora z nich? Ta, co si vie zivot poriesit sama a vytrieskat z otca dietata poriadne vyzivne alebo ta, ktora muza posle do zahranicia a potom jeho nepritomnost musi suplovat "svagor"?

tim23
11. apr 2025

Dúfam, že švagriná je registrovaná na mk a nájde sa v tejto diskusii. Tvoje odpovede sú tak na plač až mi je z toho smiešne

amaro
11. apr 2025

Takze taka je hrozna ta tvoja kamoska, ze si ju dala dokopy so "svagrom" 😂

dskjhfdlkdjhl
11. apr 2025

Autorka, Ty si priam extraliga. Ja sa nedivim, ze ten Tvoj snubenec je radsej v zahranici. Sice prachy nemate (aj ked on mozno ma a Ty to nevies), ale aspon ma svaty pokoj, to je k nezaplateniu.

lubkavargova1
11. apr 2025

@dskjhfdlkdjhl joj, toto bolo riadne terno toto....a preco asi radsej je v zahranici :D :D

a_andrejka4
11. apr 2025

Ty mas muza v zahranici kde ma svaty pokoj od teba a vlastne ti iba vadi a ziarlis že svagor sa tebe a tvojim detom prestal venovat lebo si ho dala dokopy s byvalou naj kamoskou, ktora sa ma ocividne lepsie ako ty. Tak to Markiza by mala natočit nove rodinne pripady, namet uz mame👌🏻😇

bielasovicka
11. apr 2025

Ale ešteže si pozvala svokrovcov, keďže oslava bude u nich. 🙈

zuzu11166
11. apr 2025

Prepac,nechcem ta urazit,ale ako ty mozes vediet,ci to im vydrží?
Hlavne ze si presvedcena,ze ty sa budes vydavat.
Vzhladom k tomu ze uz mate 2 deti spolu a stale si ta nevzal-ja by som si az taka ista nebola,ked doteraz svadba nebola.to naco cakate?.v podstate ziadnych svokrovcov nemas.si len matka jeho detí
A tiez je to len taky.....ked stale si ta nezobral po dvoch detoch.ale mna do toho nic,len musim reagovat,ako tu druhu odsudzujes a ty si v takej istej pozicii,ba v horsej,lebo ked sa ten tvoj na teba nahodou vykasle,tak ty mas este aj deti na krku

michelle567
11. apr 2025

@bielasovicka veď nakoniec jej na oslavu ani nikto nepríde 🙈 neviem čo toľko na Tom organizuje keď budú len oni 4 plus 2 svokrovci

dskjhfdlkdjhl
11. apr 2025

Ja byt svokrou, tak odidem na vylet.

paulisia
11. apr 2025

2 moznosti:
- bud si do svagra zamilovana
- mas na rovasi veci, za ktore sa hanbis alebo ktore si manzelovi zatajila a ona o nich vie, a teraz je pre teba kazda sekunda spolocne straveneho casu stresujuca, pretoze sa bojis, ze to z nej vylezie ….
Nezavidim 🙂

autor
11. apr 2025

@michelle567 čo ja s tým mám? To vôbec nemusí byť o mojich deťoch. Či sú jediné, ktoré majú teraz oslavu??? Ona podľa mňa na MK ani nie je

mamina7070
11. apr 2025

no zjavne je a vyzera ze je to spravna zenska a mama narozdiel od teba

maca1984
11. apr 2025

Tu sa asi niekto dobre baví. Nie je náhoda tá druhá téma.