Narcista, rozchod a dieťa
Ahojte, mal tu niekto za partnera narcistu/manipulatora, ktory nebol taky ocividny od zaciatku, prepuklo to ked sa narodil maly. Momentalne ma 3r a ja som sa rozhodla od neho odist. Podviedol ma a nevedela som sa cez to preniest. Sme v zahranici, cim sa situacia komplikuje. Idem si najst byvanie ale v podst ma drzi v hrsti malym, ze mi ho neda, kebyze aj to tu sama nedavam, tak ma s nim na Svk nepusti. Ze si ho mam drzat v dobrom aby mi pomohol. Nas spolocny byt, ze mozno nepreda ale vyplati ma z toho bez zisku, ked uz rozbijam rodinu a odchadzam od maleho! Normalne ma to dostava do kolien, lebo mi robi pocit viny za nieco, za co nemozem… stretol sa tu niekto s tym?
@hladamematku myslim, ze ak by som ho poslala za odbornikom tak ma asi vysmeje, ze jediny, kto tu je psycho som ja..
@dadis 2tyzdne su velmi dlhy cas, aj tyzden mi pride dlho pre 3rocneho prcka ale ono to funguje tak, ze rodicia pridu s navrhom a ak sa dohodnut, tak super ak nie tak im institucia pomoze.
@julischkaaa pre 3 rocne su 2 tyzdne dlhy cas, preto som sa @bluka2 pytala, ci na vek neprihliadaju v stanoveni striedania..ja by som pri 3 rocnom navrhla zo zaciatku sa po 2 nociach striedat..ale sami si dietatko poznate, aby to bolo pre neho ok..
@dadis ja som ochotna sa dohodnut na hociktorom z modelov. Urcite su 2-3dni fajn a od toho by sa vsetko odvijalo. Problem je zase raz v otcovi dietata, ktory cez svoje ego vidi len “dobro dietata” a chce aby maly byval fixne unho v nasom byte a nependloval hore dole, a ze si ho mozem prist zobrat a byt s nim kedykolvek len proste spavat atd bude v tomto byte. ked som sa ho spytala, co by urobil, keby sa v noci zobudil po tom, co ho ulozim, a chcel by maminu, tak mi byvaly hovori, ze by mu vysvetlil, ze mamina je vo svojom bytiku. Skoro ma zlozilo, ja ze ok a toto mi psychiku akoze nezlomi hej?…ja uz miestami naozaj neviem co s nim robit a z akeho titulu sa dal on do pozicie toho, kto rozhoduje. Mam pocit, ze ma chcu uplne odsunut na druhu kolaj, lebo som znicila jeho ego tym, ze som sa rozhodla pre iny zivot! Uz ma to nebavi. On nie je ochotny ustupit v nicom, len mna tlaci do nezmyselnych dohod.
@julischkaaa nesuhlas s tymto modelom, bud dieta zostane v byte a obaja budete pendlovat alebo dieta bude pendlovat. To, co on navrhuje, je dieta v jeho starostlivosti a tvoje navstevy.. na to povedz razne nie, lebo to striedava starostlivost nie je a on bude neskor dietatu aj uradom tvrdit, ze matka sa od dietata z vlastnej vole odstahovala
@julischkaaa tak to je cele zle toto je pre mňa nočná mora zahraničie a nemožnosť odísť domov.Vzdy sa bude snažiť držať tá v napätí, hrsti.Momentalne by som sa stiahla pre pokoj v rodine a snažila s ním vychádzať s neodporovat pokým si nepremyslis čo dalej.Narcista nikdy nepôjde k psychologovi on nevidí chybu v sebe vždy iba v iných.dieta tam žilo od narodenia?
Skús kontaktovať Ipecko sú tam psychológovia radia aj online aspoň niečo...toto bude hajzel, ktorý bude vtlkat malému, že mama rozbila rodinu
@julischkaaa ahoj, ako sa vam dari od leta?
@dadis @mqkm ahojte 🙂 nuz je to lepsie. Cely ten proces bol velmi narocny a presla som si od love bombingu cez gas lighting a nie je to teda nic, co by som niekomu chcela priat. Moja psychika si presla svojim. Velmi mi pomohlo, ked som si nasla vlastne byvanie a od oktobra som bola sama. Nebudem klamat, cely oktober som preplakala, citila som sa vinna za vsetko ale vdaka online psychologicke viem, ze to tak nieje a nebolo. Maly to zvlada skvele, lebo ma dvoch milujucich rodicov, ktori uz normalne komunikuju. Nefungujeme uplne tyzden tyzden ale vzdy ho v tom tyzdni 2dni ma aj ten druhy ale funguje to super. Momentalne stojime pred otazkou ci sa vratit na Svk ale nie kvoli nasmu rozchodu ale kvoli norskej spolocnosti a kam to s nou a edukaciou/vychovou deti speje… ale mame deadline kym krpec nepojde do skoly. Takze je to lepsie, a sme v klude aj ked som si nikdy nepredstavovala, ze sa nasa rodinka rozpadne ale ja som stale optimista ☺️
@julischkaaa tom som rada 🙂, drzim palce do buducna ❤️
@julischkaaa som rada že to najhoršie obdobie je už za vami ❤️

@dadis v Škandinávii vychádzaš z domienky/faktu (ako komu viac vyhovuje), že otec a matka sú úplne rovnocenní, takže veru môžeš