Narodeniny môjho syna a reakcia jeho priateľky
Ahojte maminy. Začnem tým , že môj syn čoskoro oslávi okrúhle narodeniny a ako to býva, už býva z domu preč u svojej novej priateľky. Je to jeho zrejme prvá láska, musím podotknúť že som ho vychovala tak , aby mi ženu ktorú neľúbi nevodil domov. Skrátka pokiaľ bude cítiť že je to tá pravá, až potom nech nám ju dovedie domov. Tak sa aj stalo, o syna je postarané hoci jeho priateľka je mladšia o približne 7 rokov, nemám jej čo vytknúť je šikovná, pracovitá. Čo ma však zamrzelo je to, že na moju otázku čo idú robiť na synove narodeniny, že by sme mu prišli s rodinou zagratulovať, posedieť reagovala povedzme .. nie priamo podráždene ale dosť neurčito. Vraj má so synom nejaké plány, že mu ide objednať tortu, ktorý mu odovzdá keď sa vráti zo služby domov . Syn má psychicky aj fyzicky náročnú prácu, služby trávi v nie najlepšom prostredí , vraj mu chce skrátka narodeninový večer pripraviť po svojom. Čo aj chápem zo synovho rozprávania som pochopila, že teraz musí brať služby v práci navyše, jeho priateľka je tiež pracovne vyťažená a podľa ich slov majú málokedy voľný večer pre seba a minule iba poznamenaa že aj to málo ktoré spolu trávia musia vraj tráviť na návštevách. Trochu sa ma to dotklo,uznávam syn býval donedávna u nás, máme super vzťah a je pre mňa nezvyk že nebýva doma. Ale... To nám chce odoprieť návštevu, tortu bez rodiny? Bez najbližších? Bez toho keď to preženiem veľmi že ... Bez nás, s tou tortou, iba so svojou priateľkou? Skutočne mi nejde o nejaký koláč ale akýsi symbol tých narodenín a celé mi to prišlo ľúto , že tam nebudeme. Povedzte mi že som sibnuta, nech nechám mladých žiť ale môj syn bol donedávna u nás doma, sviatky trávil s nami, slávnosti a všetko a zrazu sa mu tiazi prísť pozrieť rodičov a širšiu rodinu...😢
@bosorka2302 presne, a nepozeraju len na seba... to len v takychto pripadoch. Ked treba pomahat, deti strazit atd, to hned najdu cestu :DD
@kassandra25 vo všeobecnosti nemám rada tento argument, pretože na to mozes dostať aj odpoveď,že dieťa sa na tento svet nepytalo a je tu len a len tvojim pričinením, takže tezy o matke na piedestali su fakt scestné
Ženy, ale tu predsa nikto nenapísal, že mama nemôže prísť synovi zagratulovať. Ale prečo musí prísť zrovna v ten daný konkretny deň hlavne ak jej bolo povedané ze im to nevyhovuje a chcú stráviť večer spolu ako partneri? Preboha, ved ten chlap ma 30 a nie 3 🙄 ja keď som prišla o 16-tej z roboty unavená, nemala som naladu tu mať už 16:15 nasackovanu návštevu a behať okolo nich dovečera. Vždy sme sa dohodli, že oslava bude v sobotu alebo v nedeľu, a mohli tu sedieť aj celý deň, ale v kľude... Ja mam s mamou aj svokrou nadštandardný vzťah, ale teda obe rešpektujú, že už sme samostatná rodina a strážia aj vnúčata, ale z radosti a nie z povinnosti, či ich pozvem v jeden konkrétny deň na tortu alebo nie... Mne to príde ako obyčajný truc: ja som ho porodila, ja som ho vychovala a teraz mam pravo na všetko a keď nebude po mojom tak sa zdujem a budem trucovať jak male decko 🙈 preboha 🙈😂 ja mam pocit, že dospieť majú nie niektoré deti, ale niektoré matky 😂
@simca06022011 nuž, ťažko sa organizuje nejaká oslava keď syn sám nevie, aké bude mať služby a teraz sa mu bežne stáva, že zo 7 dní ma 5 dni službu. Či je to pravda alebo nie, neviem, ale verím tomu že áno. A teraz čo, mám urobiť posedenie doma na ktoré nepríde lebo pracuje, alebo nepríde skrz to že priateľka pracuje a bez nej nepríde? Alebo máme my prísť neohlásene, keď napríklad nebudú doma alebo syn v službe, po nočnej? Vyjadril sa, že v jej domácnosti a teda ich spoločnej nebude takéto slávnosti riešiť bez jej vedomia. Tu ja veľa vody nenamutim... Ako by to bolo keby prídu jej gratulovať, to neviem. Keď mala narodeniny syn sa vyjadril tak, že boli na večeri, spolu sami doma , vyšlo im spoločné voľno a nikam nešli. Ešte mi hovoril , že nás očakávajú ale nie v deň narodenín, ale neskôr nech priateľka je doma a môže všetko pripraviť, zaskočilo ju samopozvanie ako to môj syn nazval ... Zase nechcem, aby sa kvôli mne hádali. Pravdou je , že mi je ľúto že v deň narodenín spolu nebudeme lebo priateľka pripravila iný program ale s tým nič neurobim. Netuším čo máte na mysli pod Povedať narovinu čo a ako?
@anita6666 vies, zo slusnosti aj syn aj ta priatelka sama by mala mysliet na svoju svokru a byt k nej co najprivetivejsia, najslusnejsia a mat k nej uctu. Ona jej porodila jej muza a ona je jeho matka. To neni o modernej dobe a prepracovanosti, ale o zivotnych hodnotach a charaktere. Raz bude po tej mame. Cierna zem ju nevrati.
@kassandra25 vsak oni s nou pocitaju, len im to nevyhovuje presne v den narodenin, neviem co tu riesis.
@kassandra25 tu ale skutočne musím poznamenať, že my nie sme "vítaní" iba v deň narodenín ale že neskôr keď budú mať čas tak prísť môžeme. Len nie je jasné , kedy. Priateľka ma pre syna už program, syn to berie ako hotovú vec , my vraj počkáme kým budú mať voľno lebo na druhý deň aj tak idú do práce.
🙈prepáčte ale skúste tú lásku venovať aj manželovi.🙈
Povedala by som že syn je k vám ešte veľmi úprimný čo je bohužiaľ v tomto príde na škodu.aby nakoniec neprestal hovoriť všetko .
Normálne sa tam dotrepte v ten deň a budete všetci spokojní ..👍🙈
@kassandra25 to je v poriadku,čo píšeš...ja sa ti snazim len dať pohľad aj z inej strany...sú ľudia,ktori sa nepotrebujú stretávať s rodičmi a je im celkom jedno,že tá čierna zem im rodičov nevráti a to nemusí byť len o zlých vzťahoch v rodine,ale všeobecne...proste rodičov "neprezivaju" a zbytočne neriešia
@kassandra25 ty budeš ukážkova svokra 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ Ja Bohu ďakujem za moju svokru 🙏🙏 že je normálna.
Nečítala som všetky komenty, ale chcem ti povedať že trocha sa stiahni. Ja som sa s mužom dala dokopy zhruba tak ako tvoj syn s frajerkou (ja 22,on 29). Tiež dovtedy nemal vážnu známosť, býval u rodičov, ale keby svokra sa ma 23 ročnej vypytuje také veci ako ty synovej frajerky, tak by som veru zdupkala. Nás nechala svokra na pokoji a teraz sa teší z vnúčat 🙂
Lenze vies, su to jeho narodeniny a ked ich chce stravit s priatelkou, tak by si im to nemala zbytocne kazit. Nech si to uziju. A ty prides proste inokedy ked sa bude dat.
@ajka0207 viac menej sa pýtam také veci či je doma všetko v poriadku, či im nič nechýba, niečo nepotrebujú, či syn sa v domácnosti zapája , či je to medzi nimi vážne a plánujú budúcnosť atď myslím že každú matku takéto veci zaujímajú
nic v zlom, ale som velmi rada, ze ja taku svokru nemam... tiez mame obaja narocnu pracu, makame az do vecera + praca okolo domu, mame malo casu pre seba a napriklad na jeho narodeniny, ktore mal v piatok som vybavila na vikend chatu (co bola pre neho prekvapenie) so sukromnou jakuzzi, objednala tortu, sampus a skvele sme si oddychli, vypili od prace a myslim, ze to mozem tvrdit za oboch, keby sa tam silou mocou chce natlacit priatelova mama, tak tiez nie som moc nadsena...
vies, je to jeho zivot a jeho priatelka je zena s ktorou stravi zvysok zivota, to ze si chcu spolu uzit narodeniny a stravit vecer sami, nie je na tom predsa nic zle.. oslavit narodeniny k Vam, mozu prist inokedy
nemam rada navstevy, ktore sa tlacia bez pozvania, kazdy ma svoj zivot, svoje starosti / povinnosti...
@bosorka2302 ale vyzerá to, že oni sa stretaju dosť často, mamičke nikto neberie príležitosti zisťovať co je nové. Ma tu len kopec rad, ako netlačit na pílu. Jej totiž vadilo aj to, že si mladá povzdychla, že k jej rodičom sa chodí len gratulovať a k jeho oveľa častejšie. Toto sa jej dotklo....
@autorka
" viac menej sa pýtam také veci či je doma všetko v poriadku, či im nič nechýba, niečo nepotrebujú, či syn sa v domácnosti zapája , či je to medzi nimi vážne a plánujú budúcnosť atď myslím že každú matku takéto veci zaujímajú"
Ale ty nie si matka toho dievčaťa, také veci sa syna pýtaj.
Opakovane sa vraciam k tejto diskusii, už mi len pukance chýbajú 😂👌🙈 Vďaka Bohu za moju úžasnú svokru 🙏
Autorka, na rovinu myslim : Synu, chceme ti prist zagratulovat k okruhlim narodeninam, na hodinku dve.. prides ty, alebo prideme my... (podla vzdialenosti a ak chce setrit cas, viete prist aj vy, nemusia cestovat), daj termin a hotovo. AK nemas zaujem, ok, povedz rovno, ze namas zaujem, nebudeme vas obtazovat. Hotovo. Povie ano nie a viac sa nestaraj.
A teda vedto nemusi byt oslava, ale navsteva s tortou a kavou sa hadam da zvladnut aj bez mesacnej pripravy :DDD ani tyzden vopred asi nevie ci ma sluzbu a ci nie :D A inak, to ze v den narodenin nebudes s dietatom, tak na to si zvykni. PRidu dni, ked budete radi ze to date v tom "mesiaci" 🙂
Inak popravde, nevesta ta trochu musi mat aj po krk, svokra nikdy neriesila u nas, tie otazky co ty davas ... co je ta do toho? Ano, aj ked to zvedave zeny zaujima, nepocula som ze by sa to takto pytal niekto. ekd tak medzi recou sem tam, raz za rok mama v tajnosti konkretne svojho dietata, ale inak nie...
@simca06022011 a to si maju brat mladi dovolenku, lebo mamka dala termin a hotovo? 🙈 vsak jasne sa dohodli, ze ked budu mat volno, tak rodicov pozvu k sebe. Ja naozaj neviem co je tu na nepochopenie, naco sa ofucat a davat nejake ultimata.
@nelca84 kde pisem, ze mamka ma dat termin? a o akych ultimatach pises tiez neviem.
Omg, tak keď tá to tak veľmi zaujíma opýtaj sa sem tam syna. Nikdy sa má budúca svokra, teraz už svokra take veci nevypytovala. Ako neveste by si mi dosť liezla na nervy. To kamarát mal taku mamu, čo bola zas veľmi veriaca, tak jeho priateľke robila prednášku o predmanželskom sexe. Potom už nemal priateľku. Ty nevieš prestrihnúť pupočnú šnúru.
@simca06022011 v podstate niekedy nevie. Sú vraj dni kedy mu iba zazvoní telefón a v deň kedy má mať voľno mu dajú buď službu alebo mu zrušia dovolenku. Ako som spomenula, tvári sa niekedy tak neurčito, aj jej býva dlho u nás, niekedy jej moc do reči nie je ale vždy sa snaží aspoň ako tak prekonať a byť prívetiva len to už syn vie asi podchytiť kedy vie že nás má dosť a idú domov ...
Nebude nevesta taky ten typicky priklad mladej zeny, len ja, moje potreby,moje predstavy a vsetkych okolo syn musi strihnut?🤔😃
@lubkavargova1 toto bolo veľmi úbohé ...
@bosorka2302 nežijem s ňou,neviem to zhodnotiť. ona sa občas tvári ako keby bola splachovacia.😀
Ježiš, žena. Čo riešiš? Syn a jeho priateľka majú v deň jeho narodenín program, chcú ho stráviť vo dvojici, píšeš, že syn to berie ako hotovú vec a ty nie a nie to pochopiť a zmieriť sa s tým. Ty sa musíš pýtať na mk, či je to ok. Mimochodom, syn je 30-ročný chlap a povedali ti, že v iný deň môžete osláviť spolu. Akožeeee… Uprac sa.
@simca06022011 vsak o dva prispevky vyssie..."daj termin a hotovo"... pride mi to dost detinske riesit to takto, ked vie, ze su obaja pracovne vytazeni
@nelca84 ano ze ma synovi povedat, nech da termin :D

Este tolko len, ze niektore tu pisu, aka si sebecka. Dam otazku: ano? A sebecka si bola , aj ked si ho porodila a piplala? Sebecka si bola, aj ked si mu od detstva ty ako mama prva gratulovala s tortou atd???? A teraz, ked pan je velky a aj ma zenu pri sebe, uz nema pozvat ako jednu z poprednych svoju mamu???? A to tak, ze ma byt ta mama na piedestali??? No ano, ma to spravit. Presne tak to ma spravit.