Náš apartmán - rodina chce dovolenku úplne zadarmo
Ahojte,
Vlastníme apartmán v dovolenkovej destinácií.
S manželom pochádzame z veľkých rodín obaja.
Máme niekoľko súrodencov,majú svoje rodiny,niekoľko deti.
Chcú od nás ,aby sme im poskytli náš apartmán úplne zadarmo na 2 týždňovú dovolenku.v sezóne,
Jedna moja sestra chce zaplatiť, (nie plnu sumu,len nech mám to pokryje náklady za pobyt)
Ostatní moji súrodenci automaticky ,že zadarmo a manželovi súrodenci tiež.
Ako toto riešite tí,ktorí vlastníte apartmány.
Sme takí divní,keď im to chceme dať lacnejšie a nie za plnú sumu samozrejme a nie ZADRMO?
Veď keď sa tam všetci s rodinami prestriedajú, máme po sezóne...
Niekedy ľutujem,že sme im prezradili, že mamu takú nehnuteľnosť ..
Ponúkni im, že apartmán je voľný len mimo sezóny za režijné náklady.
Veď ho musíš udržiavať celý rok a cez sezónu si na to zarobiť.
Počas sezóny len za komerčné nájomné, povieš že už je vybookovaný.
@anonym_ec5463 pýtali by sme len režijné, ako píšeš.veď cez sezónu zarábame na zimné obdobie
Mám nervy, čo sú fakt nechápaví?
Jaj Bože .
1.nabudúce sa zdržať a nechváliť
2.normálne povedz,že ťa to mrzí,ale na sezónu máte plno
3."požičiaš" s radosťou,ale energie +upratovanie aj mimo sezóny treba zaplatiť
Nemáš za čo😃
@anonym_autor tiež som toho názoru,povedať že je vybookovany na celú sezonu aj keď sa síce urazia ale hold ,treba myslieť v prvom rade na seba.Jeto žiaľ tak ,najradsej každý zadarmo ale nik nevidí náklady ktoré s ním máte spojené..ponúknite mimo hlavnu sezonu
@anonym_autor pozri ja by som to spravila takto.
Na sezónu mame vybuukovane ale potom hocikedy kludne mozete prist. Samozrejme vodu, plyn a elektriku si zaplatíte. Ale prespať môžete zadarmo.
Co je na tom? Ked sa urazila, spytaj sa ci ti požičajú ich auto zadarmo. Na dva týždne. A nech ti ho aj tankuju.
ja by som im nastavila pravidla aj na buduce roky napr. mimo letnu sezonu (ak ste pri mori) rezijne náklady, v hlavnej sezóne za rezijne len ak mate voľno ak nie tak kompenzovat vasu stratu napr rezijne + nejaka ciastka napr. 1/3 -1/2 ceny turistov. ak teda prenajimate
@anonym_autor ja som ten typ, ze od surodencov by som peniaze nepytala. Vysvetlila by som im, ze sa musia prestriedat, kazdy rok pride ina rodina. Napr. - ' Vy ste boli vlani, tento rok idu svagrina s rodinou".
@anonym_autor povedz im to takto ako si to sem napísala. Že nakoľko mate obaja veľké rodiny, keď sa tam veštci prestriedaju, je po sezóne a na to ste to nekupovali. Kto sa urazi, nech. Keby boli normálni, nečakali by dnes niečo také zadarmo a v hlavne sezóne.
@anonym_autor ja som ten typ, ze od surodencov by som peniaze nepytala. Vysvetlila by som im, ze sa musia prestriedat, kazdy rok pride ina rodina. Napr. - ' Vy ste boli vlani, tento rok idu svagrina s rodinou".
Od rodiny , tej najbližšej by som ja nepýtala.
Ale ako vyššie píše
@anonym_929bab žiadne také, že na sezónu mi vyblokujú apartmán.
Povedať , že cez sezónu sme plne vybookovani. Mimo sezóny , nech sa páči, ale aspoň za minimálny poplatok. Jediní , ktorí majú nárok sa uraziť , ste vy, nie oni. Otras ľudia.
@anonym_autor "aktuálne je apartmán voľný na termín XX.YY. , ak to chcete booknut tak nám prosím ale pošlite zálohu polovicu z ceny, ta bude 1234€, a my vám ho za rezervujeme. Aha, vy chcete ísť zadarmo? Tak to ti môžem dat vedieť cca týždeň pred tým termínom ci je volny, ak bude môžete ísť. Ak je to pre vás ale neskoro, chápem, môžete ísť v novembri 🙂..."
Asi nejak takto....
@anonym_929bab toto je celkom fajn,každý rok nejaká rodina
Lebo si zoberte,že ja mám suredencov troch a manžel je z piatich detí a všetci hufom zadarmo.lwn jedna moja sestra s rodinou sa ponúkla platiť.
@anonym_autor nehovorila by som, že je vybookovaný, náhodou zistia, že to tak nie je a zasa bude zvada. Normálne im povedzte, že 2 týždne ten, dva ten, týždeň tam a týždeň sem a je po sezóne. Ak majú záujem, nech použijú štandardný rezervačný systém a ak bude ich termín voľný, nech si ho zabookujú a môžete sa dohodnúť na nejakej zľave. Nie však komplet zadarmo.
@anonym_929bab toto je celkom fajn,každý rok nejaká rodina
Lebo si zoberte,že ja mám suredencov troch a manžel je z piatich detí a všetci hufom zadarmo.lwn jedna moja sestra s rodinou sa ponúkla platiť.
@anonym_autor a fakt to chcú zadarmo? Možno chcu zaplatiť len neotvoril tému ceny??? Lebo ja si neviem predstaviť ísť za bratom že počuj, chceme ísť ku vám do chorvátska v juli, samozrejme ze nebudem platiť ved som tvoja sestra. A nech sa mi oplatí cesta tam, tak aspoň na 2 týždne, ušetrím aspoň doma na vode " 🤣🤣🤣 ako vážne?
@anonym_autor a čo vám bráni povedať, že v sezóne to máte už komplet vybookované? Inak nie, pokiaľ to máte na kšeft, tak by som to v sezóne nedala. Vypíš im termíny mimo sezónu a nech sa zorganizujú. A samozrejme nie zadarmo, ale minimálne za pokrytie nákladov. My app máme tiež, ale nemáme ho na prenájom, využívame ho my. A rodina o tom nevie. Nechceme presne pre toto.
@anonym_autor a fakt to chcú zadarmo? Možno chcu zaplatiť len neotvoril tému ceny??? Lebo ja si neviem predstaviť ísť za bratom že počuj, chceme ísť ku vám do chorvátska v juli, samozrejme ze nebudem platiť ved som tvoja sestra. A nech sa mi oplatí cesta tam, tak aspoň na 2 týždne, ušetrím aspoň doma na vode " 🤣🤣🤣 ako vážne?
@anonym_b21889 myslím to vážne, oni to berú tak, ako niektoré vyššie písali, že by dali zadarmo .
Tak aj oni sú na Tom tak
Úplne že zadarmo chcú
@anonym_autor Povedz im toto: Veľmi radi by sme vám to dali zadarmo, len sme v mínuse a nemôžeme si dovoliť stratiť ďalšie peniaze. Takže ak deň pred dovolenkou bude voľný, tak radi — za pokrytie nákladov a len na týždeň – 1 deň, lebo možno to niekto zabookuje. Povedz im, že ťa musia pochopiť – je ich veľa príbuzných a ak to dáš jednému zdarma, tak musíš samozrejme aj ostatným, a to potom nemôže fungovať. Nemôžeš prísť o peniaze a doplácať tisíce, ak nebude riadne prenajatý. Neboj sa... oni tam potom hneď prestanú chodiť a určite to pochopia.
@anonym_autor a čo vám bráni povedať, že v sezóne to máte už komplet vybookované? Inak nie, pokiaľ to máte na kšeft, tak by som to v sezóne nedala. Vypíš im termíny mimo sezónu a nech sa zorganizujú. A samozrejme nie zadarmo, ale minimálne za pokrytie nákladov. My app máme tiež, ale nemáme ho na prenájom, využívame ho my. A rodina o tom nevie. Nechceme presne pre toto.
@tiezjedna v budúcom živote už by som nikomu nepovedala ,že máme .robila by som sa ,že ideme obyčajne na dovolenku a nie do nášho apartmánu.
Máme to na kšeft,niečo ešte splatiť potrebujeme,preto samozrejme sezónu potrebujeme ,čo najviac využiť a postupne dosplácať a tiež odložiť na mesiace zimné
1.nabudúce sa zdržať a nechváliť
2.normálne povedz,že ťa to mrzí,ale na sezónu máte plno
3."požičiaš" s radosťou,ale energie +upratovanie aj mimo sezóny treba zaplatiť
Nemáš za čo😃
@danculka25 kks, preco vsetko povazujete za chvalenie ?
maju apartman - preco by to mali tajit ?
lebo frustrovani a zakomplexovani ludia tuto informaciu povazuju za chvastanie sa ?
@tiezjedna v budúcom živote už by som nikomu nepovedala ,že máme .robila by som sa ,že ideme obyčajne na dovolenku a nie do nášho apartmánu.
Máme to na kšeft,niečo ešte splatiť potrebujeme,preto samozrejme sezónu potrebujeme ,čo najviac využiť a postupne dosplácať a tiež odložiť na mesiace zimné
@anonym_autor veď to je pochopiteľné. Ja skôr tú rodinu nechápem... To čo je za sedliakov, že zadarmo?? Veď vy s tým náklady máte tak či tak. A v sezóne by som sa s nimi nemala o čom baviť. To sú padnutí na hlavu?
Veď im povedz presne to čo si napísala sem. V lete sa to nedá, musíme si zarobiť na zimu a režijné náklady. Ak chcete môžeme sa za náklady dohodnúť mimo sezónu. Žiadne výhovorky by som si nevymýšľala. Ak to nepochopia, sú to obyčajné pijavice.
@anonym_autor jasne že chcú ísť, ved kto by nechcel? 😀 ale termín si určovať je drzosť, termín im môžete ponúknuť vy aký vám vyhovuje.
Normálne by som povedala ako to je - že ten apartmán stále splácate a potrebujete na to zarobiť cez sezónu, bohužiaľ ho zadarmo dávať nemôžete lebo musí na seba zarobiť ešte aj na zimu kedy tam nemáte platiacich ľudí. Ich je 7rodin veď keby chcel každý na dva týždne zadarmo tak to sa nedá
@anonym_autor veď to je pochopiteľné. Ja skôr tú rodinu nechápem... To čo je za sedliakov, že zadarmo?? Veď vy s tým náklady máte tak či tak. A v sezóne by som sa s nimi nemala o čom baviť. To sú padnutí na hlavu?
@tiezjedna mám ten pocit a prídem si, že asi fakt to beriem zle,že im nechcem dať zadarmo.
Už som na nervy z toho ,zbytočne hádky z toho
Manžel je tiež toho názoru ,že za náklady
Ale oni chcú ísť v lete a zadarmo
Nech idú do kelu , také mám nervy
Pozerajú na nás ako na bláznov, že to si fakt od nás dáte platiť?
ja by som si urcite nevymyslala, ze mate vsetko vybookovane (ak mate, tak super, mas o starost menej)
slusne by som napisala, ze pocas sezony im neviete vyjst v ustrety s nizkou cenou, to urcite pochipia..a ked nie, ich problem.
mimo sezony by som poskytla za sumu pokryvajucu naklady na prevadzku.
@tiezjedna mám ten pocit a prídem si, že asi fakt to beriem zle,že im nechcem dať zadarmo.
Už som na nervy z toho ,zbytočne hádky z toho
Manžel je tiež toho názoru ,že za náklady
Ale oni chcú ísť v lete a zadarmo
Nech idú do kelu , také mám nervy
Pozerajú na nás ako na bláznov, že to si fakt od nás dáte platiť?
@anonym_autor skus zmierlivo, vysvetlit tak ako si to sem napisala. Ked sa ofucia, ze si “fakt za to nechate platit” tak asertivne povedz, ze nech si zaobstaraju vlastny apartman pri mori a nebudu vam musiet nic platit 😉
ja by som si urcite nevymyslala, ze mate vsetko vybookovane (ak mate, tak super, mas o starost menej)
slusne by som napisala, ze pocas sezony im neviete vyjst v ustrety s nizkou cenou, to urcite pochipia..a ked nie, ich problem.
mimo sezony by som poskytla za sumu pokryvajucu naklady na prevadzku.
@nyusika ja by som to rozhodne nedávala iba za náklady na prevádzku. Prečo? Oni tú nehnuteľnosť splácajú. Tak minimálne náklady na prvádzaku a alikvotná časť splátky za dobu ich pobytu.
Muzov brat ma so svagrinou takto domcek na plazi na pobrezi Francuzska, a v zivote by nam nenapadlo pytat to od nich zadarmo na dovolenky. Vzdy im pokryjeme naklady + prirazku si muz s bratom vyrovnaju. Ich totiz ta prevadzka tiez nieco stoji.
Pre toto sa hovori, nikdy rodine nehovorit o majetkoch 😅
Myslim si, ze v rodine bychom si navzajem meli byt temi nejlepsimi zakazniky- a je jedno, o co jde- jestli o rozjíždějící se business hackovanych ponozek nebo o soukromou kliniku ci vlastni apartmany-
nevyžadovat nic zadarmo ani se slevami, nechtit nejlepsi terminy, davat si nejvetsi tringelty, likovat a doporučovat, kde se jen da.
Komu jinemu radeji naleju sve penize nez svemu brachovi, segre nebo detem? 😉 nikomu? A pojedu zadarmo? To ank nahodou, nejsem sobec.
Normálne komunikujte a povedzte koľko chcete za sezónu, koľko mimo sezóny, kto sa na to urazí je blb a takému nevysvetlíš.

Ponúkni im, že apartmán je voľný len mimo sezóny za režijné náklady.
Veď ho musíš udržiavať celý rok a cez sezónu si na to zarobiť.
Počas sezóny len za komerčné nájomné, povieš že už je vybookovaný.