icon

Náš apartmán - rodina chce dovolenku úplne zadarmo

28. aug 2025

Ahojte,
Vlastníme apartmán v dovolenkovej destinácií.
S manželom pochádzame z veľkých rodín obaja.
Máme niekoľko súrodencov,majú svoje rodiny,niekoľko deti.
Chcú od nás ,aby sme im poskytli náš apartmán úplne zadarmo na 2 týždňovú dovolenku.v sezóne,
Jedna moja sestra chce zaplatiť, (nie plnu sumu,len nech mám to pokryje náklady za pobyt)
Ostatní moji súrodenci automaticky ,že zadarmo a manželovi súrodenci tiež.
Ako toto riešite tí,ktorí vlastníte apartmány.
Sme takí divní,keď im to chceme dať lacnejšie a nie za plnú sumu samozrejme a nie ZADRMO?
Veď keď sa tam všetci s rodinami prestriedajú, máme po sezóne...
Niekedy ľutujem,že sme im prezradili, že mamu takú nehnuteľnosť ..

anonym_ec5463
31. aug 2025

@anonym_cbda8e v akom odbore podnikáš, alebo pracuješ?

anonym_cbda8e
31. aug 2025
@anonym_ec5463

@anonym_cbda8e v akom odbore podnikáš, alebo pracuješ?

@anonym_ec5463 vo veľmi špecifickom, prečo Ťa to zaujíma?

anonym_ec5463
31. aug 2025
@anonym_cbda8e

@anonym_ec5463 vo veľmi špecifickom, prečo Ťa to zaujíma?

@anonym_cbda8e akú používaš v práci drahšiu techniku, alebo stroje?

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
monikazs
31. aug 2025
@123_monika

@anonym_929bab Takže by si za nich réžiu ty? Voda, elektrina, upratovanie atď

@123_monika za 1 tyzden ano. To je to iste, ako keby z nejakeho dovodu prespali u nas doma na tyzden. Tiez by som neuctovala vodu, elektrinu. Ale my mame dobre vztahy, sme si blizki.

autor
31. aug 2025

@anonym_autor ako píšete, keby nás nebolo ako hadov.
Ale toto od nás fakt nemôžu chcieť
Keby sme boli jedinačikovia,verím ,že by nám to problém nerobilo
Ale tiež nie každý rok,aby sme im prakticky my platili dovolenku

anonym_ec5463
31. aug 2025

@monikazs predstav si, že si kúpiš nové auto, máš ho na splátky a popri práci si privyrábaš taxikárčením na tomto novom aute a každý mesiac platíš splátku za auto

a brat ti povie, počuj pôjdeme na dovolenku do Grécka, požičiaš nám tvoje nové auto, máš ho veľké pohodlné to by sa nám dobre išlo
ty mu požičiaš, natankuješ plnú nádrž a vráti ti ho s prázdnou, však to je tvoje auto ty ho tankuješ nie?
a potom sa ozvú ďalší z rodiny, že tiež by si chceli požičať, takže by si ho celý mesiac nemala a nemohla brigádovať a ešte by si im platila aj benzín a nakoniec tú mesačnú splátku musíš zaplatiť aj keď si nič na ňom nezarobila, takže ukrátiš svoju rodinu
ešte stále by to bola samozrejmosť a v pohode?

je iné ak máš niečo na podnikanie čo splácaš a vlastne tým si zarábaš na splátky a niečo čo máš už dávno splatené a momentálne to nepoužívaš takže ti stojí prázdne/nepoužívané

anonym_34ebb3
1. sep 2025

@anonym_autor ahoj, mám pár otázok ohľadne apartmánov v zahraničí. Môžme si napísať? Dakujem

rayla
1. sep 2025

Ahoj, podľa mňa je dobrá rada ta, nech sa prestriedaju. Oni to závisí aj od vzťahov, ale máte a od toho, či ten app.prenajimas aj komerčne. My máme tiež, ale my ho cudzím neprenajimame, máme ho pre seba. Ale ja ho kľudne dám rodine, aj dobrým kamošom o ktorých viem, že nam ho nezničia a po sebe upracú...a len tak, nechcem za to nic.. Oni sa mi v živote "revanšovali" inak, pomáhame si navzájom, tak som rada, že im môžem spraviť radosť..

anonym_30c68e
1. sep 2025

Normálne na rovinu povedz, že nie ste charita a že buď zaplatia alebo nech si idú inde. Tiež prenajímam dom a tiež som "nadšená", keď sa ozve rodina a chce to zadarmo. Ale našťastie, už som sa vyhranila. Niektorým fakt nedochádza, tak im treba vysvetliť. Ja napríklad to mám ako hlavný zdroj príjmu, takže nevidím jediný dôvod, dávať rodine zdarma. Ja som im to vysvetlila aj spôsobom, že či by oni boli ok s tým, že niekomu z rodiny dajú len tak plat za týždeň, dva, tri. Lebo presne to chcú odo mňa. Stačilo to takto "otočiť" a už nikto nič nepýta.

viera012345
1. sep 2025

@anonym_autor Napíšem to možno tvrdo, ale keď niekto nevie rozmýšľať aj z pohľadu majiteľa nehnuteľnosti, ktorá by mala zarobiť na seba, prípadne ideálne aj produkovať zisk,tak musíte to stopnúť Vy a to formou, akú Vám riadili dámy.V sezóne cudzí za bežnú cenu,mimo sezóny rodina, ale so zaplatenou réžiou.Rozumni pochopia a tí so sklonom využívať sa môžu pokojne aj hnevať

kathhii
1. sep 2025

@anonym_autor určite cez sezónu nie, pekne im vysvetlite, že potrebujete zarobiť na splátky na celý rok.
Kedze máš toľko rodiny, tak keby tam.prisiel každý na týždeň tak vlastne máte celé prázdniny obsadené.😃
Alebo ešte druhá možnosť dať jeden týždňový termín pre celú rodinu a nech sa postupne vystriedajú , každý rok niekto iný za náklady na vodu,elektriku a pod.

akje
1. sep 2025

@anonym_autor môžete rodine povedať, že apartmán zadarmo prenajímate iba v čase, keď on ini záujemci, platiaci plnú výšku prenájmu neprejavia záujem.
Vy tam tiež leto predsa netravite, ale prenajímate, aby ste zarobili ;)
Kľudne ďalej vysvetlite, že apartmán máte v hlavnej sezóne na ďalší príjem. Takže ak by chceli apartmán zadarmo, mimo sezóny im ho viete hocikedy ponúknuť (ak teda viete 🙂 )

margotka17
1. sep 2025

@anonym_autor veď im normálne povedz, že aj doma platia za energie, či ty im máš požičať a ešte za nich zaplatiť energie a upratovanie? Spadli z višne na hlavu?

lauricka
1. sep 2025
@margotka17

@anonym_autor veď im normálne povedz, že aj doma platia za energie, či ty im máš požičať a ešte za nich zaplatiť energie a upratovanie? Spadli z višne na hlavu?

@margotka17 presne to hovorím, nemala by som tu drzosť to od niekoho chcieť, rovnako by som sa len tak nenasačkovala k príbuzným domov na týždeň. Ak už má aj pozvú na pár dní, aspoň im prinesiem rôzne darčeky, dobroty, hocičo, nech sa im dáko zavďačím. Hrozné niektorí ľudia.

katulienkax
1. sep 2025

moja znama maju apartman s bratom kdesi v Tatrach, ked som sa s nou bavila, tak ani ona ani on nejdu v hlavnej sezone sa tam vyvalovat, pretoze maju na to velku hypoteku a vybookovane cele leto. Zato sa tam vystriedaju mimo sezony, pripadne, ak niekto nedojde a uz sa neda rychlo prenajat, Takze ani sami majitelia nevyuzivaju svoj vlastny apartma v sezone, ked potrebuju zarabat a splacat hypoteku.

sidicek
1. sep 2025
@akje

@anonym_autor môžete rodine povedať, že apartmán zadarmo prenajímate iba v čase, keď on ini záujemci, platiaci plnú výšku prenájmu neprejavia záujem.
Vy tam tiež leto predsa netravite, ale prenajímate, aby ste zarobili ;)
Kľudne ďalej vysvetlite, že apartmán máte v hlavnej sezóne na ďalší príjem. Takže ak by chceli apartmán zadarmo, mimo sezóny im ho viete hocikedy ponúknuť (ak teda viete 🙂 )

@akje tak keby som vo svojom apartmáne mala neobsadeny týždeň v sezóne, tak tam idem sama so svojou rodinou .A nie ho poskytovat chamtivej rodine.

anonym_9f1c85
1. sep 2025

Od sestri by som nic neziadala. Len nech to nechajú tak ako našli. Ani od kamošky. Tiež by som nepýtala ani od švagra. Preboha toto je fakt divne. Ako keby som tam žila v podnájme ok ale na 2 tyzdne? No my sme inak vychovavani a tiez ked tu je rodina v druhom byte nic neziadame.

danielafox
1. sep 2025

@anonym_autor ponúkni im v sezóne iba tie termíny, ktoré sa vám nepodarí predať, čiže ich upozorni, že ak chcú ísť "zadarmo" nech sú pripravení, že to bude "very last minute" 🙂

majulino
2. sep 2025
@anonym_b21889

@anonym_autor a fakt to chcú zadarmo? Možno chcu zaplatiť len neotvoril tému ceny??? Lebo ja si neviem predstaviť ísť za bratom že počuj, chceme ísť ku vám do chorvátska v juli, samozrejme ze nebudem platiť ved som tvoja sestra. A nech sa mi oplatí cesta tam, tak aspoň na 2 týždne, ušetrím aspoň doma na vode " 🤣🤣🤣 ako vážne?

@anonym_b21889 ale sú takí. Vlastná skúsenosť. A kebyže len súrodenci, ale aj tetky, ujovia a neviem ešte aká rit, s ktorou som sa naposledy stretla, keď som bola ešte dieťa a rodičia to nariadili

karolinakr
2. sep 2025

kto vam chodi upratovat apartmán a vítať hosti - vy ktori mate apartmany v Španielsku a Tatrách

blonde_bella
2. sep 2025

Robíme to tak, že nikto nevie o Tom, že niečo máme

tilly
2. sep 2025
@karolinakr

kto vam chodi upratovat apartmán a vítať hosti - vy ktori mate apartmany v Španielsku a Tatrách

@karolinakr máme tam na to ľudí

karolinakr
2. sep 2025
@tilly

@karolinakr máme tam na to ľudí

@tilly hej, zamestnavaš nejaku osobu trebars na polovičný úväzok
mňa zaujíma, že ako kontroluješ jej pracu? može to byt nezodpovedny človek a od toho sa odvijaju recenzie a kedže ty si ďaleko, nemôžeš každý víkend tam letieť
len dôveruješ?

tilly
2. sep 2025
@karolinakr

@tilly hej, zamestnavaš nejaku osobu trebars na polovičný úväzok
mňa zaujíma, že ako kontroluješ jej pracu? može to byt nezodpovedny človek a od toho sa odvijaju recenzie a kedže ty si ďaleko, nemôžeš každý víkend tam letieť
len dôveruješ?

@karolinakr nie. Realitka, ktorá mi predala byt, mi odporučila kočku, ktorá má dve sady kľúčov a diaľkové od garáže a má dievčatá, ktoré upratujú. Ona ich manažuje. Po upratovaní mi pošle fotky, ako je upratané a ja jej pošlem peniaze. Keď treba, dá klientom kľúče, urobí checkin aj checkout.

karolinakr
2. sep 2025
@tilly

@karolinakr nie. Realitka, ktorá mi predala byt, mi odporučila kočku, ktorá má dve sady kľúčov a diaľkové od garáže a má dievčatá, ktoré upratujú. Ona ich manažuje. Po upratovaní mi pošle fotky, ako je upratané a ja jej pošlem peniaze. Keď treba, dá klientom kľúče, urobí checkin aj checkout.

@tilly jaj, tak to je ešte lepšie

martinadomianova
3. sep 2025

@anonym_autor skúsenosti ma naučili, že najlepšie je nikomu nič nehovoriť. Ani vlastnej rodine. Síce žiaden apartmán nevlastním, ale zadarmo by som tam neubytovala ani rodinu. Minimálne režijne náklady by som pýtala.

zoe111
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_ec5463 pýtali by sme len režijné, ako píšeš.veď cez sezónu zarábame na zimné obdobie
Mám nervy, čo sú fakt nechápaví?
Jaj Bože .

@anonym_autor to musíte povedať narovinu, keď sú nechápaví. Nič zadarmo, veď aj vy musíte za všetko platiť.

123_monika
6. sep 2025
@monikazs

@123_monika za 1 tyzden ano. To je to iste, ako keby z nejakeho dovodu prespali u nas doma na tyzden. Tiez by som neuctovala vodu, elektrinu. Ale my mame dobre vztahy, sme si blizki.

@monikazs Áno, myslím si, že sa to dá takto

evansova
8. sep 2025

Otrasné! Oni si asi myslia, že "vám kocky mad seru", ako sa hovorí tu v Trnave.
Vysvetlite, že ste investovali kvôli zisku, preto tam v sezóne nepôjdu vôbec, mimo hlavnej sezóny ak bude voľné, za poplatok, z ktorého ako rodina dostanú zľavu.
A ponúknite im, že sa tam v susedstve poobzerate po niečom čo bude na predaj, môžu si kúpiť vlastne a chodiť tam zadarmo kým živí budú.
Hádam pochopia, že vy ste ten svoj apartmán nevyhrali v lotérii.