Náš apartmán - rodina chce dovolenku úplne zadarmo
Ahojte,
Vlastníme apartmán v dovolenkovej destinácií.
S manželom pochádzame z veľkých rodín obaja.
Máme niekoľko súrodencov,majú svoje rodiny,niekoľko deti.
Chcú od nás ,aby sme im poskytli náš apartmán úplne zadarmo na 2 týždňovú dovolenku.v sezóne,
Jedna moja sestra chce zaplatiť, (nie plnu sumu,len nech mám to pokryje náklady za pobyt)
Ostatní moji súrodenci automaticky ,že zadarmo a manželovi súrodenci tiež.
Ako toto riešite tí,ktorí vlastníte apartmány.
Sme takí divní,keď im to chceme dať lacnejšie a nie za plnú sumu samozrejme a nie ZADRMO?
Veď keď sa tam všetci s rodinami prestriedajú, máme po sezóne...
Niekedy ľutujem,že sme im prezradili, že mamu takú nehnuteľnosť ..
My sme druhá strana. Nám požičiava manželov brat s jeho manželkou. Vždy nám dajú vedieť, či máme záujem nakoľko v tom a tom čase tam nemajú rezervačku. Väčšinou 7 dní. Aj cez sezónu. Minulý rok sme takto využili ich ponuku na Štrbské a tento rok Tále. Ale sme ich jediní švagrovci. Môj mamžel má len jedného brata. Manželovho brata žena nemá súrodencov. Veľmi si to vážime, túto možnosť. Sú na tom finančne oveľa lepšie ako bežný občan a naozaj je od nich veľká láskavosť to, že sa vedia podeliť a dopriať rodine aj takouto formou.
@anonym_b21889 myslím to vážne, oni to berú tak, ako niektoré vyššie písali, že by dali zadarmo .
Tak aj oni sú na Tom tak
Úplne že zadarmo chcú
@anonym_autor to čo máte za príbuzných??? Riadne trápne, že ich hanba neplieska. Normálne im povedz, že vy tam platíte energie atď, nemáte to zadarmo, tak ani im to nemôžete dať úplne zadarmo. A hlavne, že keď tam budete mať hentych darmožráčov zadarmo cez sezónu, tak nič nezarobite a môžete apartmán predať a bude po srande. Neverím, že toto niekto žiada a ešte rodiny z oboch strán,to čo je za rodiny????
My nemáme veľkú rodinu. Mimo sezóny chodia zadarmo. V sezóne boli 4 dni, to som tiež nič nechcela, ale keby chceli všetci na dva týždne v plnej sezóne, tak by som určite chcela, aby sa podieľali na nákladoch. Kľudne nech sú aj celé prázdniny. My na apartmáne nezarobíme, len ročné náklady chcem, aby sa mi splatili.
@anonym_autor to čo máte za príbuzných??? Riadne trápne, že ich hanba neplieska. Normálne im povedz, že vy tam platíte energie atď, nemáte to zadarmo, tak ani im to nemôžete dať úplne zadarmo. A hlavne, že keď tam budete mať hentych darmožráčov zadarmo cez sezónu, tak nič nezarobite a môžete apartmán predať a bude po srande. Neverím, že toto niekto žiada a ešte rodiny z oboch strán,to čo je za rodiny????
@lauricka darmožráči 😀
Ja som niekedy piekla fondánové modelované torty aj na objednávku. V rodine som na každú oslavu doniesla oslávencovi tortu v jeho obľúbenej tematike ako dar (a že som sa na nej vždy namakala). Už to nerobím. Bratranec začal fotiť, tak som ho poprosila o rodinné fotenie za rodinnú cenu (nechcela som zadarmo). Nedalo sa. Fakt nie. Švagriná je kozmetička. Ani na moju vlastnú svadbu ma nenalíčila zadarmo. A dalo by sa pokračovať. Kočky ti už poradili ako naformulovať odpoveď. Nenechajte sa zneužívať.
Riešili sme podobnú situáciu s chatou v lyžiarskom stredisku. Jedna osoba z manželovej strany hneď reagovala, že konečne bude namakaný Silvester a zadarmo. Našťastie ju manžel hneď schladil a opýtal, sa či má meno na LV, že už rozhoduje o termínoch a cenách. Zostala zvyšok večera opuchnutá ale malo to efekt, nikto sa tam nehrnie. V termínoch, ktoré nám nesedia, chatu prenajimame a zarába tak na svoje náklady. Sem -tam sa ozve svokra, že by šla na víkend na hríby, s tým nie je žiaden problém, je to manželová mamina, tá nám nemusí samozrejme platiť nič. Napriek tomu tam doplní základné, trvanlivé potraviny. Poupratuje. Ale aby sme tam mali stále nasáčkovanú rodinu bezplatne, tak to nie. Treba platiť aj elektriku aj vodné, stočené... Takže žiadne také.
@anonym_43633c tak toto je dosť smutné... neviem o akú blízku rodinu sa jedná ale mne keby povedzme sesternica (ani nie sestra) po našom oznámení že máme chatu v horách povedala že Silvestra tam oslávime ako rodina, tak neváham 😎 ani sa nečudujem že sa vám tam nikto nehrnie. ako ste si zariadili, tak máte, snáď ku spokojnosti 😉
Toto je vych anost drzych ludi.
Ked to sami nechapu,treba och jasne napravit a vysvetlit:
Apartman mate nkupeny na to,aby v hlavnej sezobe zarabal.
To znamena,ze v hlavnej sezone ho dostanu jedine za normalnu cenu,ako kazdy iny,cudzi najomca.
Pretoze inak ty prichadzas o peniaze,ktore by si mohla uarobit...
Predsa si investovala do nehnutelnosti preto,aby si z toho nieco mala....
Opytaj sa,ci ti oni zaplatia cast tvojej dovolenky.
Pretoze toto je to iste-ak ty im das k dispozicii apartman a zaplatia iba vodu a elektrinu,tak ty vlastne nic nezarobis-cize si im v podstate poskytla strateny prijem.
Ti,ktori chcu apartman dokonca zadarmo,ti asi spadli z Venuse...to co si myslia?
Ze ty si dovolenkovy sponzor????
Za tp,ze ty si bola sikovna a mas nieco take,teraz ta budu vsetco vyuzivat.
Ved ked chceli,mohli ste si vsetci spolu kupit apartman,a v tom pripade hp mohoö kazdy v sezone vyuzi az...no nie?
Nedaj sa obalamutit.
Toto nie je,ze das niekomu cokoladu ua 5 Eur.
Toto je normalny obchod a je drzost od surodencov,oberat vas o zisk...
Moj svagor je vinar.
Obcas donesie krabicu s vinom-to je 6 flias...
1 flasa stoji od 6 Eur.....ma svoj podnik,tak viem.
V zivote si nepytal peniaze.
Vzdy povie,ze nechce...
Ale ja som si to nikdy v zivote nevzala zadarmo.
Vzdy som mu zaplatila ako treba.
On to nerobi pre nas,rodinu,na rozdavanie.
Ma to prijem popri praci
Narobi sa cely rok vo vinohradoch...nikdy by ma nenapadlo,brat od neho vino zadarmo/je ine ked obcas donesie flasku,dve...ale ked chcem pravidelne od neho vino,je to ine...chapeme sa/
V mojom obore-praci,poskytujem urcite sluzby.
Mnohi by o tie sluzby mali zaujem aj sukromne,ale na to uz nemam cas...
Volakedy svagrina stale otravovala,aby som jej tieto sluzby ukazala,naucila...ze bude ku mne chodit...
Jasne som jej dala najavo,ze je to moj job a urcite to nebudem na ukor svojho volna robit zadarmo...
Rodina,nerodina....urcite veci sa nerobia.
To je normalny obchod....
Ak to tvoji surodenci nechapu,daj im precitat moj prispevok.
@anonym_autor by som im povedala, že viem poskytnúť jeden týždeň jeden rodine a druhy týždeň druhej rodine. Ale nie zadarmo. Dala by som réžiu s nejakým malým zaokrúhlením nahor. Komerčný najom by som nedávala, je to predsa rodina ale ani zadarmo. To im de facto platis potom dovolenku aj ty.
Btw, mm brat ma app.v Tatrách. My tam síce nechodíme, ale keby aj, v živote by ma nenapadlo mu povedať, že vsak daj zadarmo. 🙈
Bilo by ine, keby máte každý jedného súrodenca, ale ved ich máte kopec...to sa ozaj nedá, to by ste pekne na nich prerobili
A neviem skade sú oni, že nie sú ochotní zaplatiť ani za réžie? To kde sme??? Nasrala som aj za teba ;)
@tiezjedna mám ten pocit a prídem si, že asi fakt to beriem zle,že im nechcem dať zadarmo.
Už som na nervy z toho ,zbytočne hádky z toho
Manžel je tiež toho názoru ,že za náklady
Ale oni chcú ísť v lete a zadarmo
Nech idú do kelu , také mám nervy
Pozerajú na nás ako na bláznov, že to si fakt od nás dáte platiť?
@anonym_autor normálne rodine povedz alebo napíš ze ziadnom prípade neprenajimas zadarmo. Že si nauctujes toľko a toľko za dvoj tyzdnovy pobyt a poprosis vopred zálohu na účet. A ty predsa nie si útulok len tak zadarmo. Nevymyslala by som ze máte obsadené. Treba s rodinou komunikovať a komunikovať na všetkom sa da dohodnúť.
My mame 3 nehnutelnosti v Dubaji a prenajimame len dlhodobo - takto nevznikaju ziadne roztrzky 🤷🏻♀️
Ja by som povedala ze sezóna je uz obsadená. Nekupila by som to pre rodinu ale na biznis.
@anonym_43633c tak toto je dosť smutné... neviem o akú blízku rodinu sa jedná ale mne keby povedzme sesternica (ani nie sestra) po našom oznámení že máme chatu v horách povedala že Silvestra tam oslávime ako rodina, tak neváham 😎 ani sa nečudujem že sa vám tam nikto nehrnie. ako ste si zariadili, tak máte, snáď ku spokojnosti 😉
@zuzanka.zuzu rodinný Silvester? Ako čítam, tak čítam, o rodinnom Silvesri v mojom komentári nepadlo ani slovo. A ani táto osoba o rodinnom Silvesri nehovorila. Hovorila o namakanom Silvestri zadarmo. Nie o rodine. Nedomýšľaj si. Okrem toho je táto osoba rodinný príživník. A aj to je dôvod prečo manžel reagoval ako reagoval. Rodinný Silvester sa na chate konal už X krát... Ale nikto nemá ten nápad, že tam bude tráviť voľný čas zadarmo. Aj tá manželová mamina chcela prispieť ale keďže žije sama, je veľmi šetrná, tak sme to nechceli. Nie sme žiadni odludi.
@zuzanka.zuzu vyššie niekto píše o tom, že má v rodine vinára... Presne takto máme aj my v rodine včelára. Nikdy ale fakt nikdy som si od neho nevzala med zadarmo. Vždy som zaplatila. On je stále pri včelách stará sa, stáča. Je okolo toho kopa roboty. Nikdy by mi nenapadlo, zahlásiť, že faaajn, ušetrím za cukor, lebo budem mať zadara med. A on sa môže zodrať, že? Benefit, ktorý z toho mám je med od včelára, kvalitný, poctivý a za férovú cenu.
@zuzanka.zuzu ja by som radšej trávila Silvester s priateľmi, ako s niekým, kto považuje za samozrejmosť, že tam chcem byť s príbuznými.
@zuzanka.zuzu vyššie niekto píše o tom, že má v rodine vinára... Presne takto máme aj my v rodine včelára. Nikdy ale fakt nikdy som si od neho nevzala med zadarmo. Vždy som zaplatila. On je stále pri včelách stará sa, stáča. Je okolo toho kopa roboty. Nikdy by mi nenapadlo, zahlásiť, že faaajn, ušetrím za cukor, lebo budem mať zadara med. A on sa môže zodrať, že? Benefit, ktorý z toho mám je med od včelára, kvalitný, poctivý a za férovú cenu.
@anonym_43633c my to takto nemáme a ani mi nenapadlo sa nad tým zamýšľať práve takto.... teta nám pravidelne posiela domáce vajíčka, ešte som za ne nikdy neplatila. skôr to u nás funguje ako barter, my zase niekedy niečo na oplátku jej. ale veľmi sa mi páčil komentár @elzu na prvej strane, že práve rodina by si mala byť najlepšími zákazníkmi 🙂 tu je krásne vidieť že v rodinách to funguje rôzne
Vysvetli im ze ak tam chcu ist zadarmo, tak to v podstate znamená, ze im tu dovolenku budete platiť vy! Preco by od vas vlastne nieco take ziadali? Su pri zmysloch?? 🤷
@anonym_43633c my to takto nemáme a ani mi nenapadlo sa nad tým zamýšľať práve takto.... teta nám pravidelne posiela domáce vajíčka, ešte som za ne nikdy neplatila. skôr to u nás funguje ako barter, my zase niekedy niečo na oplátku jej. ale veľmi sa mi páčil komentár @elzu na prvej strane, že práve rodina by si mala byť najlepšími zákazníkmi 🙂 tu je krásne vidieť že v rodinách to funguje rôzne
@zuzanka.zuzu tak domáce vajíčka a dovolenka gratis je trošku rozdiel. Ale samozrejme každý ako mu vyhovuje. Táto osoba konkrétne neprispeje, nedonesie a neurobí absolútne nič pre nikoho z rodiny ale očakáva všetko.
Ako vidíš ani taká osoba ako svokra pre mňa vôbec nie je problém.
@zuzanka.zuzu tak domáce vajíčka a dovolenka gratis je trošku rozdiel. Ale samozrejme každý ako mu vyhovuje. Táto osoba konkrétne neprispeje, nedonesie a neurobí absolútne nič pre nikoho z rodiny ale očakáva všetko.
Ako vidíš ani taká osoba ako svokra pre mňa vôbec nie je problém.
@anonym_43633c veď si písala o víne a mede, reagovala som na to 🙈
Normálne komunikujte a povedzte koľko chcete za sezónu, koľko mimo sezóny, kto sa na to urazí je blb a takému nevysvetlíš.
@januska12323 presne tak veď ten apartmán tiež nedostali zadarmo
@anonym_autor ja som ten typ, ze od surodencov by som peniaze nepytala. Vysvetlila by som im, ze sa musia prestriedat, kazdy rok pride ina rodina. Napr. - ' Vy ste boli vlani, tento rok idu svagrina s rodinou".
@anonym_929bab Takže by si za nich réžiu ty? Voda, elektrina, upratovanie atď
@anonym_43633c čítam tu ako rodine platíte za víno, med...ja by som od brata nezobrala peniaze ani za ten týždeň v apartmane, ani za dva... Ale to asi máme iné vzťahy. Môj ujo bol včelár. Celý život nám posielal med zadarmo, nikdy by si nezobral ani cent. Robil najlepší med aký som kedy mala. A presne tým, že on posielal celý život med zadarmo, moji rodičia mu to kompenzovali iným spôsobom.. domácimi vajíčkami, alebo vínom, otec mal vinohrad.. alebo im urobil domáce klobásy pred vianocami... Ale tak vzťahy v rodinách sú rôzne..
@anonym_43633c čítam tu ako rodine platíte za víno, med...ja by som od brata nezobrala peniaze ani za ten týždeň v apartmane, ani za dva... Ale to asi máme iné vzťahy. Môj ujo bol včelár. Celý život nám posielal med zadarmo, nikdy by si nezobral ani cent. Robil najlepší med aký som kedy mala. A presne tým, že on posielal celý život med zadarmo, moji rodičia mu to kompenzovali iným spôsobom.. domácimi vajíčkami, alebo vínom, otec mal vinohrad.. alebo im urobil domáce klobásy pred vianocami... Ale tak vzťahy v rodinách sú rôzne..
@anonym_cbda8e naše vzťahy sú v poriadku a sú viac ako srdečné. Ten pohŕdavý tón si nechaj pre niekoho iného. Sme ale veľká rodina. Ja mám troch súrodencov a manžel má piatich. Tento pán včelár si tým privyrába, dnes už k dôchodku. Keby každému v rodine rozdal, nezarobil by nič. Takže áno, veľmi rada mu zaplatím. To, že to má niekto nastavené inak, neznamená, že má zle vzťahy.
@anonym_cbda8e naše vzťahy sú v poriadku a sú viac ako srdečné. Ten pohŕdavý tón si nechaj pre niekoho iného. Sme ale veľká rodina. Ja mám troch súrodencov a manžel má piatich. Tento pán včelár si tým privyrába, dnes už k dôchodku. Keby každému v rodine rozdal, nezarobil by nič. Takže áno, veľmi rada mu zaplatím. To, že to má niekto nastavené inak, neznamená, že má zle vzťahy.
@anonym_43633c pohrdavy ton? Napísala som Ti normálne. Myslela som to skôr vo všeobecnosti... O vzťahoch v rodine...
@anonym_cbda8e on vám med, vy jemu vajíčka a víno. Pekný barter. Ale títo neponúkajú nič. Títo chcú ísť zrelaxovať zadarmo. Kým sa vystrieda celé rodina, je po sezóne. A majiteľka po celý čas platí energie, plus upratuje, perie, pripravuje apartmán pre ďalších. Zadarmo. Vidíš ten rozdiel? tiež by si to tak robila? kúpila by si si nehnuteľnosť a ponúkala ju zadarmo? čo zadarmo, ešte by si všetko hradila a v podstate by si bola v strate.
@anonym_cbda8e on vám med, vy jemu vajíčka a víno. Pekný barter. Ale títo neponúkajú nič. Títo chcú ísť zrelaxovať zadarmo. Kým sa vystrieda celé rodina, je po sezóne. A majiteľka po celý čas platí energie, plus upratuje, perie, pripravuje apartmán pre ďalších. Zadarmo. Vidíš ten rozdiel? tiež by si to tak robila? kúpila by si si nehnuteľnosť a ponúkala ju zadarmo? čo zadarmo, ešte by si všetko hradila a v podstate by si bola v strate.
@anonym_f9d696 este doplnim - med/vajcia/vino stoja par eur, kdezto apartman stoji v statisicoch eur a maju nan hypoteku, ktoru treba splacat.
@anonym_f9d696 bratovi by som dala zadarmo aj upratala po nich.. ja nemám 5 švagrin a 4 súrodencov..nech si každý robí ako uzná za vhodné...
tam ide hlavne o to, že ich je 8 a ked každy vezme 2 tyždne, tak jun- až september maju cely zaplnený a zisk žiadny
@anonym_f9d696 bratovi by som dala zadarmo aj upratala po nich.. ja nemám 5 švagrin a 4 súrodencov..nech si každý robí ako uzná za vhodné...
@anonym_cbda8e a to je ten rozdiel. Ty máš 1 brata, autorka s manželom oveľa viac. A o to tu predsa ide. Ty svojou dobrosrdečnosťou vyzeráš cool, lebo by si to urobila, autorku odsúdime, lebo sa jej to prieči. To však neznamená, že je zlý človek. Je rozdiel požičať apartmán na týždeň alebo na na osem.

My poziciavame nasim surodencom s rodinami zadarmo, nikdy sme nic nepytali. Poziciavame na tyzden, aby sme tam my ako rodina travili tiez nejaky cas. Obcas je to na nervy ale povieme si, ze robime dobry skutok a ze snad ak by sme niekedy potrebovali nejaku pomoc, tak snad si spomenu na dovolenky a pomozu nam.😅