icon

Násilie na deťoch na verejnosti

juliet86
29. apr 2019

Ahojte. fyzicke tresty detom su na Slovensku takisto nelegalne ako fyzicke tresty na partnerovi ale deju sa... je to zjavne sucast kultury a vychovy. v snahe vychovat dieta zamedzit neposlusnosti atd. ja som ich kedysi tiez povazovala za normalne... ale cim dalej tym viac mi to prekaza...
vcera som bola v detskom centre Buppi na zlatych pieskoch. pri pulte bol muz a cca 7rocne dievcatko.
poskakovalo ze chce dzusik. z mojho pohladu sa spravala ako normalne dieta. toho muza to ale nastvalo schutil ju za ruku medzi laktom a ramenom a zdvihol ju do vzduchu. mohla vazit okolo 20-25kil... a zahriakol ju. ja som videla jej vyraz sok zdesenie strach smutok. rozbehla sa k mame. ktora dalej v rohu na sedacke drzala v rukach novorodenca. schovala sa k nej. mama videla ze nieco sa deje ale ci a ako jej to dievcatko vysvetlilo neviem. z uhla kde sedela to nemohla vidiet. mala som sto chuti za tou maminou ist. to dievcatko malo jeho ruku cervenu otlacenu na ruke... potom neskor som videla ze jej povedal ze neposluchala si daj mi high five. ona mu pacla a sla sa hrat. ten muz mal 2metre teplaky tetovanie holu hlavu. neodvazila som sa tam ist a uz sme boli aj na odchode. ide mi aj o to ze neviem ci ta mama vie alebo nevie o jeho spravani ci ho schvaluje ci neschvaluje ci ho sama pouziva ci nie. ja chaoem ze rodina je najintimnejsia zalezitost a ze vela ludi nevie vychovavat inak. ale preco k tomu novorodencovi sme neznucky a predstava bitky jemu je asi vsetkym proti srsti a o par rokov je to normalne. deti sa ucia napodobnovanim. ako reagujete vy a ako sa citite ked vidite ze dospely v hneve pouzije fyzicke nasilie na dieta? a ked sa toto deje na verejnosti co sa potom deje doma? naozaj nasilie ktore nezanechava zlomeniny podliatiny iba boli je v poriadku?

poskakovalo ze

galioska
6. máj 2019

@eva112014 no čo myslíš😊

eva112014
6. máj 2019

@galioska Áno, už som pozrela tvoju profilovku. 😜😃

galioska
6. máj 2019

@eva112014 no som prekvapená že si nekukla prv, lebo väčšina to tu tak robí kým niečo napíše, vraj ,😁

vevesh
6. máj 2019

@galioska viem presne co a ako sa stalo ako nepriamy svedok. Dieta je u statu prvorade, takze to, co je na papieri, je sice pekne, ale realita je ina😉

@eva112014 ano aj, i ked nie tak casto ako ostatne krajiny. A nie nemaju taky styl vychovy- a kedze je udanie zadarmo, udava sa o 106...🙄🙄ako je to dobre, ked sa to naozaj deje, ale bohuzial je kopec takych, ze "susedovi sa to nepacilo" a holt smola...

galioska
6. máj 2019

@vevesh nepriamy svedok, to mi stačí,,, takže škoda reči 😉

eva112014
6. máj 2019

@galioska Nabudúce kuknem prv. 😊

vevesh
6. máj 2019

@galioska no z poza pocitaca sa ti hovori....a inac, v uk nie su zakony, takze take veci tam ani na "papieri" nemas...

galioska
6. máj 2019

@vevesh v UK niesu zákony na čo? O čom?😁 Ty si nepodlozila nič, len tocis o Tom čo si sa dočítala možno na nete od iných žien, bububu, si ešte v UK? Či si späť?

vevesh
6. máj 2019

@galioska a co akoze chces podkladat? Ja som povedal, ze uk ma juvenilny pristup, pretoze nema zakony, takze ani nemas co podlozit- preto je % juvenilnej justicie v uk take vysoke .... a co sa tyka ako nepriamy sedok stalo sa to znamej- neznamej - zhodou okolnosti slovenke (rozumej zenu som poznala 1x z videnia, ale chlap bol dobry znamy mojho muza) a museli sme s muzom ich deti vyboxovavat od socialky - a ano, od upozornenia socialky k odobratiu deti doslo do 48 hodin od porodu maldsieho dietata, ktore malo ist na adopciu, ale stihli sme to stopnut (vo stvrtok prisiel papier, zena na to porodila a v sobotu im boli odobrate deti priamo v nemocnici z dovodu, ze sa domienavaju, ze im mozno hrozi nebezpecie). Starsie skoncilo v detskom domove o par 100km dalej a matka po odobrati takmer na psychiatrii. A teraz maju deti spat, obvinenie bolo falosne, ale tie skody na rodine a psychike, to ti uz nikto neodskodni🤐mimo temu...

fabienamata
6. máj 2019

@adalmba no v takejto situacii vychovna facka je o nicom.Co by facka vyriesila ,kratkodobo to, ze z rodica opadnu nervy,lebo ved zakrocil, z dlhodobeho hladiska uci dieta riesit situaciu bitkou,fackami...
Ale dieta v tomto pripade, v tom hrackarsteve evidentne doma nikto nevychovava, urcite ma doma nieco co ma rado, tak mu to treba vziat na urcitu dobu,proste aby dostalo trest, lebo to spravanie nebolo v poriadku. Rozumny rodic dava rozumne tresty,ktore dieta niecomu naucia.... s dlhodobeho hladiska dieta vychovava.

galioska
6. máj 2019

@vevesh poznám i ja také prípady aj také keď nevrátili žiaľ🤐, podozrenie nevzniká len tak, juvenilna justícia musí pracovať a prešetrovať, robiť si svoju prácu a každé upodozrenie prešetriť, každopádne neberie deti rad radom a fakt musí byť na to dôvod, dôvod mali, čiže sa nečudujem,,, a samozrejmá sú aj nespravodlivé konania ako všade, len netreba strašiť ženy a prispôsobiť sa danej krajine ( stále nepíšeš presný dôvod odobratia , čo sa asi nedozvieme...)

vevesh
6. máj 2019

@galioska v papieroch bolo citujem "podozrenie na zavazne ohrozenie zdravia dietata". Specifikovane to nebolo nikdy a ani doteraz nevedia rodicia odkial podnet prisiel (ten bol a je cely cas utajeny). Mna len udivila rychla adopcia- novorodene dieta malo byt do tyzdna dane na adopciu a otec dietata nemal na dieta pravo, lebo nemal rodny list ako dokaz otcovstva🤔
A vystrasit sa clovek nema, ma byt len obozretny, pretoze v cudzej krajine mozes zit akokolvek dlho, stale budes len cudzinec (aj ked sa prisposobis...)

galioska
6. máj 2019

@vevesh neverím že to bolo z dna na deň toto všetko, rodičia o tomu museli vedieť,, možno neverili že sa môže stať tá horšia verzia,,,oni sú na také veci pripravení, ide to ako pasívna preto ten postup, horšie je to vrátenie,,a veď píšem treba sa prispôsobiť keď chcem inde žiť mať čo to naštudované a nemyslieť si že som stále na sk

eva112014
6. máj 2019

@vevesh To je čistá pravda, ktorá fungovala a funguje dodnes. V cudzej krajine vždy zostaneš cudzincom! Minule som sa zasmiala, keď Švajčiar povedal, že Federer nie je Švajčiar. Lebo iba tá osoba je, bola švajčiarom, ktorej pra-pra-pra dedo sa narodil vo Swiss.

vevesh
6. máj 2019

@galioska nevedeli, mala som papiere zo socialky a ja som s nimi komunikovala. Socialka odmietla komunikovat s rodicmi deti. Jednoducho ich odbili, ze deti ochranuju a oni nemaju narok na nic- ani na info, kedze ich odobratim pozbavili rodicovskych prav. My s mm sme boli mediatori a zabezpecili sme sa za deti. Starsie sme dostali do docasnej opateri, mladsie nam odmietli dat...

galioska
6. máj 2019

@vevesh stále sa dá brániť a bojovať oni bojovali a dokázali, ako som písala vyššie chýba sa môže stať všade a aj v krajine kde už roky funguje táto justícia, treba byť obozretny a informovať sa a riešiť hneď aj keď chápem koho by napadlo....len stále neverím tomu z ničoho nič, ale ok nejdem to riešiť😊

eva112014
6. máj 2019

@vevesh Dolu klobúk pred vami! Že ste im teda takto pomohli. Veď to mohli byť nervy. 👍👍👍

vevesh
6. máj 2019

@eva112014 mohli, len ja som si predstavila, ze sa to moze stat aj nam....a nemala som to srdce nechat tak male dieta, bez matky a otca niekde v decaku a ani nevie chuda preco. Mna aspon poznalo z videnia a bolo nesmierne vdacne za to, ze moze byt u nas, i ked bolo tazke vysvetlit, preco nemoze vidiet svojich rodicov. Dodnes sa z toho nespamali a su to uz roky....

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
janickacrazy
6. máj 2019

@vevesh to je fakt strašné, ale super, že sa vám podarilo situáciu zachrániť

galioska
6. máj 2019

@maciatkolulu asi ty nerozumieš tomu že aj toto zavolanie niečomu predchádza a len je dobré že zavolajú keď sa k dieťaťu zle chovajú či lepšie nechať dieťa zabiť ako na sk lebo všetci hluchí slepí? Skús čítať s porozumením, ale asi škoda reči✌️

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
galioska
6. máj 2019

@maciatkolulu asi to bude tým že Slovensko je malé a netreba zabúdať že Slovak žijúci mimo sk sa musí prispôsobiť krajine v ktorej žije a tak ako my nechápeme ich veci oni zas nechápu tie naše a ostatné je o ľuďoch, riešiš veci ktoré my nezmeníme, buď sa prisposobis alebo budeš riešiť blbosti, ktoré aj tak nezmenís😉😁

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
galioska
6. máj 2019

@maciatkolulu ja poznám dva prípady kde samotné dieťa udalo rodiča (, pracujem v škole máme tu aj slovákov, Čechov, )hádaj koho volajú na pomoc keď sa niečo také deje,,,, jeden žiak sa sťažoval že mu mamina nevarí, nestará sa, sme boli tam, matka ukázala chladničku hrnce plne jedla, syn sa nahneval že mu nedovolila hrať hry! A doriešené, vybavené, nič sa nedialo, proste dieťa,,, ďalší prípad otec fetacik aj v base bol dva krát 4 deti väčšie, 2 malé s inou ženou , otec dal facku synovi lebo tiež okúsil fet a nič sa nedialo, stále sú deti s ním, kde by som ja už riešila ozaj,... akýkoľvek liek pripad, udanie sa Musí prešetriť je to ich povinnosť, nesmú nič zanedbať, proste to tam tak funguje už roky a cudzinec toto nikdy nepochopí, nikdy!

eva112014
6. máj 2019

@maciatkolulu
@galioska
Napríklad Galioska sa pekne pozdraví susedom a nezabudne pri pozdrave venovať susedom sympatický úsmev. Sympatický úsmev je pre každého okolo, okrem žiarlivej susedky. Proste nič zlé, ale závisť a hlúposť.... Začne Galiosku sledovať a kto hľadá .... Pekná žena Galioska nič nespravila, ale druhá strana to takto nevníma. ☺️ Ľudskú hlúposť si myslela asi takto trebárs, maciatkolulu?

galioska
6. máj 2019

@eva112014 začni čítať iný žáner😂

eva112014
6. máj 2019

@galioska To nie, lebo potom tam je veľa vraždy! A teraz si predstav, že sa žiak zamiluje do krásnej učiteľky, povie to doma rodičom, že to učiteľka sa zamilovala do neho ... 😩 Uff, dobrá telenovela, čo?! Takže práca v škole ani nie je jednoduchá. 😀 (srandujem a myslela som to vtipne).

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená